Pantelwolf Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Nαι το θεμα δεν ειναι το πληθος αλλα η ποιοτητα των μαθηματων .Εδω σε παρεμφερεις σχολες που εχουν ιδια δικαιωματα αλλα μαθαινουν οι μεν αλλα οι δε.Δεν διδασκονται τα ιδια.Ποσο μαλλον σε ψαλιδα μεταξυ τει -πανεπιστημιου. Καραμέλα.
Chrisxxx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Αν γινει αξιολογηση και φανει οτι το ταδε τει ειναι κατωτερο απο το αλλο που εχουν τα ιδια δικαιωματα και κατωτερο απο το ταδε πανεπιστημιο .Ξερεις τι χαμος θα γινει; Νομιζα ότι στόχος ήταν η εξυγίανση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης H σχολή μου παντως έκανε καποιου είδους αξιολόγηση, όπως και άλλες σχολες, ενω πριν 3-4 χρονια οι καθηγητες μας μοιραζαν ανώνυμα ερωτηματολόγια για να τους αξιολογήσουμε.
-nick- Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Σε καποιο βαθμο ισχυει ομως. Μου τα λεγε φιλος που τελειωσε ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας Πατρα, χωρις καθολου διαβασμα σχεδον. Σε πολλα μαθηματα ο καθηγητης εβαζε απο τα ιδια θεματα καθε χρονο! Διαβαζες μονο λυμμενα και ησουν κομπλε. Αυτο στο 70-80% των μαθηματων του ΕΜΠ δεν ισχυει.
Chrisxxx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Σαφως και ισχυει σε καποιο βαθμός αλλά γιατι να παιρνει ολους η μπαλα; Ας γινει μια αξιολόγηση και θα ξεκαθαρίσουν τα παντα.. Εδω οι λίγοι που τόλμησαν http://www.adip.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=189&lang=el
Pantelwolf Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Σε καποιο βαθμο ισχυει ομως. Μου τα λεγε φιλος που τελειωσε ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας Πατρα, χωρις καθολου διαβασμα σχεδον. Σε πολλα μαθηματα ο καθηγητης εβαζε απο τα ιδια θεματα καθε χρονο! Διαβαζες μονο λυμμενα και ησουν κομπλε. Αυτο στο 70-80% των μαθηματων του ΕΜΠ δεν ισχυει. Ας βάλει λοιπόν το ΤΕΕ εξετάσεις για να πάρεις την άδεια αν θεωρεί οτι δεν αξίζουν όλοι οι πτυχιούχοι να λέγονται μηχανικοί. Οι ΕΜΠτες δε θα έχουν κάτι να φοβηθούν. Αλλά ξέρεις τι θα γίνει; Το ίδιο όπως όταν έγινε ο ΑΣΕΠ και καταργήθηκε η επετηρίδα, θα βγουν και θα πουν "Τι? να ξαναδώσω εξετάσεις? Για ποιο λόγο? Αφου πτυχίο πήρα!" (Και δε νομίζω να μη συμφωνείτε οτι ο ΑΣΕΠ ουσιαστικά ανεβάζει το επίπεδο της εκπαίδευσης βάζοντας τους πιο άξιους)
-nick- Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ηδη εχει εξετασεις το ΤΕΕ. Το θεμα σε αυτο που λεμε ειναι να ανεβει το επιπεδο μαθηματων των ΤΕΙ. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να γραφτω στο ΤΕΕ γιατι ειμαι αποφασισμενος να την κανω για εξω
saya Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Καραμέλα. Σε διαβεβαιω οτι ισχυει .Οτι ρωταω ατομα παρεμφερων σχολων και μου λενε που τα ξερουμε αυτα .Δεν τα εχουμε διδαχθει.
Pantelwolf Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Αχα, αυτό δεν το γνώριζα, ε τότε ποιο το πρόβλημα να δώσει το δικαίωμα σε αποφοίτους σχολής μηχανικών να δώσουν? αν είναι χαμηλό το επίπεδο όπως ισχυρίζονται, μόνο οι πολύ καλοί θα περάσουν.
Traumatias Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Έχει φανεί άπειρες φορές ότι το να έχεις πτυχίο στην Ελλάδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι και καλός στη δουλειά σου. Εγώ να πω για τον δικό μου κλάδο, ότι τα περισσότερα διαφημιστικά που δεν έχουν να κάνουν με μεγάλες εταιρίες (ή και που έχουν, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα), οι αφίσες για τα ανεξάρτητα φεστιβάλ κ.λ.π είναι 9 στις 10 φορές άχρηστες, όχι μόνο επειδή πολλοί γραφίστες είναι άχρηστοι (βγαίνουν και από ιδιωτικά no offense όσο καλή και να είναι η εκπαίδευση που προσφέρουν, αν είναι, αν ο άλλος δεν θέλει ) αλλά και επειδή τα αναλαμβάνουν και κάποιοι που ξέρουν λίγο photoshop και νομίζουν ότι είναι γραφίστες... Αυτή η λογική έχει επέκταση σε όλους τους τομείς, όταν ο άλλος νομίζει ότι τα ξέρει όλα και τα κάνει όλα καλά αυτό είναι το αποτέλεσμα. Όπως το 15χρονο που ξέρει λίγο photoshop και νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει παπάδες, έτσι και ο πολιτικός μηχανικός νομίζει ότι μπορεί να κάνει αρχιτεκτονικές μελέτες και φτιάχνει σπίτια κλουβιά και ο αρχιτέκτονας το παίζει διακοσμητής και σχεδιαστής επίπλων (που μπορεί να έχει κάνει σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, παρ ολ αυτά δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με επίπλωση). Αυτό το ότι δηλώσεις είσαι πρέπει να τελειώσει στην Ελλάδα, και εφόσον σε κάποιους τομείς μπορεί να γίνει κάποιο "ξεσκαρτάρισμα" μέσω εξετάσεων πιστεύω ότι είναι το λογικό και το σωστό, μέχρι να σταματήσει το ελληνικό κράτος να μοιράζει πτυχία από εδώ και από κει, και έτσι να μειωθούν οι άσχετοι πτυχιούχοι και να μάθουμε επιτέλους τι μπορούμε, και τι δεν μπορούμε να κάνουμε... Ναι σημειωθεί για την ιστορία ότι και από το ΕΜΠ έχουν βγει μεγάλα λαμόγια, δεν έχουν τη μυστική συνταγή να βγάζουν μόνο επιστήμονες στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, απ ότι έχω δει όσες φορές έχω πάει και εσείς απ όλα τα φρούτα έχετε
Pantelwolf Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Σε διαβεβαιω οτι ισχυει .Οτι ρωταω ατομα παρεμφερων σχολων και μου λενε που τα ξερουμε αυτα .Δεν τα εχουμε διδαχθει. Κι εσένα σε διαβεβαιώ οτι συναντώ αποφοίτους πανεπιστημίων Τούβλα με κεφαλαίο Τ που δεν ξέρουν και δε θελουν να μάθουν για την επιστήμη.
saya Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Κι εσένα σε διαβεβαιώ οτι συναντώ αποφοίτους πανεπιστημίων Τούβλα με κεφαλαίο Τ που δεν ξέρουν και δε θελουν να μάθουν για την επιστήμη. Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν αποφοιτοι πανεπιστημιων τουβλα;Αυτο που σου ειπα οτι ο ιδιος αριθμος μαθηματων δεν σημαινει οτι διδαχτηκατε τα ιδια .Ορισμενες φορες εξηγω κατι 500 φορες που ειναι αυτονοητο.
Chrisxxx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν αποφοιτοι πανεπιστημιων τουβλα;Αυτο που σου ειπα οτι ο ιδιος αριθμος μαθηματων δεν σημαινει οτι διδαχτηκατε τα ιδια .Ορισμενες φορες εξηγω κατι 500 φορες που ειναι αυτονοητο. Αυτο ειναι σαφές αλλά ισχύει ακομα και για την ιδια σχολή αν περάσουν 4-5 χρόνια ή αλλαξει καθηγητης.
Traumatias Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ισχύει επίσης για το αν είναι υποχρεωτικό το μάθημα ή όχι, γιατί μπορεί στο χ πανεπιστήμιο να κάνουν τη διπλάσια ύλη απ ότι στο ψ, αλλά να μην είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και να πηγαίνουν 5 φοιτητές, ενώ στο ψ πανεπιστήμιο παίρνουν παρουσίες οπότε πηγαίνουν όλοι. Ποιοι μαθαίνουν περισσότερα? Όλα είναι σχετικά κ.τ.λ.
-nick- Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν εχει σχεση η παρακολουθηση, στις εξετασεις φαινεται τι εχεις μαθει
Traumatias Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν εχει σχεση η παρακολουθηση, στις εξετασεις φαινεται τι εχεις μαθει Το εννοείς αυτό ή κάνεις πλάκα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.