Προς το περιεχόμενο

Ξανά απέξω οι μηχανικοί των ΤΕΙ

REDODIN7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Saya, για να μπω έδωσα (και δεν έγραψα καλά) αρχαία και ιστορία και βιολογία γενικής και δε θυμαμαι τι άλλο. Μαθημαικά φυσικές είχα 19+. Έχασα το πανεπιστήμιο στον Πειραιά για λίγα μόρια, και μπήκα ΤΕΙ.Έβγαλα 17000. Αν μετρούσαν μόνο τα σχετικά με τον κλάδο μου θα ήμουν ΕΜΠ. Εδω προσπαθείς να πεις αυτό που έλεγα πριν μερικές σελίδες οτι δεν κάνουν όλοι για 3βάθμια εκπαίδευση. Αλλά είναι άδικο να συγκρίνεις άτομα που ολοκληρώνουν σπουδές βάζοντας ως μέτρο το απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής που έχουμε.

Η επιλογή των "καλών" πρέπει να γίνεται α) στο αντικείμενό τους β) σε κοινές εξετάσεις.

Το αυτό.Μια από τα ίδια.18-19 φυσικο-χημείες/μαθηματικά που γούσταρα και πάτος(ατελείωτος)στα θεωρητικά.

Έτσι μπήκα στο αμέσως καλύτερο που ήταν ΤΕΙ.

Στην Ελλάδα σχολή=/=μεγάλη ικανότητα στα κρίσιμα μαθήματα.

Υπήρχαν και υπάρχουν άτομα στα Πανεπιστήμια που δεν ξέρουν που παν τα 4 επειδή μπήκαν με παπάντζες του συστήματος.

Ας συμμαζευτεί πρώτα το ζήτημα των εξετάσεων και μετά ας κρίνουμε ποιοι είναι άξιοι και ποιο όχι. ^_^

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καταρχας με το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων που θα γινει οσονούπω ουτε οι μεν ουτε οι δε θα εχουν προβλημα !! παντως για τις κατατακτηριες ξερω οτι στην σχολη μου καθε χρονο δεν μπαινει σχεδον κανεις λογω μεγαλης υλης και δυσκολιας των θεματων !! και οσο για το αν τον θεωρουν αξιο καθε ανθρωπο που δουλευει και παλι να πιασει την ζωη στα χερια του θεωρουμε αξιο !!!

Απο οτι ξερω τουλαχιστον για ηλεκρολογους η υλη ειναι δυο μαθηματα ΣΑΕ και βασικη ηλεκτρολογια, βεβαια αν το δεις πρακτικα ειναι 10 μαθηματα συμπυκνομενα :mrgreen: .

Εχω ακουσει για φαινομενα καθητων που κοβουν επειδη δε γουσταρουν τειτσιδες αυτο εννοω λεγοντας αξιο.

Δημοσ.

Δυσκολα θα σε δεκτουν, ασε που θα βρεις και αρκετους που ποτε δεν θα θερουν αξιο ακομα και αν μπεις

Tι εννοείς να με δεχτούν; κατατακτήριες εφόσον περάσεις αναλόγως το τμήμα (έχω συνάδελφο απ'τη σχολή μου που μπηκε πολ.μηχ.) μπαίνεις ακόμη και στο 3ο έτος, οπου αναλόγως το κυνήγι σου αναγνωρίζουν ένα κάρο μαθήματα και τελειώνεις στα γρήγορα.

Αυτή ομως η λύση, ειναι σα να παραδεχόμαστε την ήττα μας...

Για να καταλάβεις πόσο ξεφτιλίζονται μόνοι τους, δίνουν δικαίωμα (πχ πολ.μηχ. ΑΠΘ) να μπαίνουν στο τμήμα τους φοιτητές απ'όλα τα ΤΕΙ ,με βάση το βαθμό πτυχίου.

Ετσι μπορεί να δείς καποιο φοιτητή...ιχθυοκαλλιέργειας με βαθμό πτυχίου 9, να μπαίνει στο πολυτεχνείο.

Τα συμπεράσματα...δικά μας.

Δημοσ.

Tι εννοείς να με δεχτούν; κατατακτήριες εφόσον περάσεις αναλόγως το τμήμα (έχω συνάδελφο απ'τη σχολή μου που μπηκε πολ.μηχ.) μπαίνεις ακόμη και στο 3ο έτος, οπου αναλόγως το κυνήγι σου αναγνωρίζουν ένα κάρο μαθήματα και τελειώνεις στα γρήγορα.

Για αθηνα ξερω οτι ειναι δυσκολα επισης στα μεταπτυχιακα τους δεν μας δεχονται.

Εχω ειχα ρωτησει παλιοτερα και μου ειχαν πει οτι αν ισοβαθμισω με εναν ΑΕΙ θα παρουν αυτον ασχετα αν ειναι απο αλλη σχολη, επισης μου ειχαν πει οτι θα ξεκινουσα απο το Γ εξαμηνο δηλαδη σαν λεμε 4 χρονια ακομα....

Δημοσ.

Πρόσεξε να δείς.

Περι ισοβαθμίας, είναι προφανώς "παπάς" αυτό που σου ανέφεραν, μιας και όταν βγαίνουν οι θέσεις των κατατακτήριων (ποσοστό επι των εισακτέων), χωρίζονται σε κατηγορίες.

Οπότε εσύ πχ αν θές να πας του ηλεκτρολογους ΑΕΙ, δε θα είσαι στην ίδια κατηγορία με κάποιον που τελείωσε...παιδαγωγικό.

Τουλάχιστο στη περίπτωση μου,αυτό ισχύει (ίσχυε,δε γνωρίζω εάν άλλαξε). Πχ, εγώ έχω τελειώσει Εργων Υποδομής. Στους πολ.μηχ. έχει Χ θέσεις ΤΕΙ και ΜΟΝΟ για Εργων Υποδομής,Δομικών Εργων, όπου μπαίνω στο 5ο εξάμηνο και με κυνήγι αναγνωρίζουν πάμπολλα μαθήματα. (ανάλογα βέβαια σε ποιό κομπλεξικό θα πέσεις).

Επίσης, έχει θέσεις για ΑΕΙ κτλ.

Αν θες, και έχεις τα κότσια, κάνε μεταπτυχιακό στο ανοικτό πανεπιστήμιο.Πίστεψε, απο τα μεταπτυχιακά της σειράς που κάνουν σε πολλά τμήματα,είναι κλάσεις ανώτερα. (σα γνώσεις,σα "χαρτί" είναι το ίδιο).

Δημοσ.

Αν θες, και έχεις τα κότσια, κάνε μεταπτυχιακό στο ανοικτό πανεπιστήμιο.Πίστεψε, απο τα μεταπτυχιακά της σειράς που κάνουν σε πολλά τμήματα,είναι κλάσεις ανώτερα. (σα γνώσεις,σα "χαρτί" είναι το ίδιο).

Για το ΕΑΠ δεν εχω ακουσει τα καλυτερα, για την ακριβεια ακουσα οτι τα ΠΜΣ αξιζουν μονο για δημοσιο και οχι ιδιοτες

Δημοσ.

Επίσης, ο Πολ. Μηχανικός, επειδή καλείται συνήθως να παίξει και το ρόλο αρχιτέκτονα

Α, όχι "καλείται". Αφού είναι και αρχιτέκτονας. Με 2-3 μαθήματα (στοιχεία αρχιτεκτονικής, πολεοδομία-χωροταξία, κτιριολογία) γίνεσαι και αρχιτέκτονας στο Ελλάντα!!!! ...Δε ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

Δημοσ.

Με τρία χρονάκια "κάπου έξω", είσαι μηχανικός με τα ούλα σου. Εδώ με 4.5 χρόνια και υποχρεωτικές παρουσίες (και σε θεωρία και σε εργαστήριο) σε 100+ μαθήματα είσαι μαλάκας.

Δημοσ.

Με τρία χρονάκια "κάπου έξω", είσαι μηχανικός με τα ούλα σου. Εδώ με 4.5 χρόνια και υποχρεωτικές παρουσίες (και σε θεωρία και σε εργαστήριο) σε 100+ μαθήματα είσαι μαλάκας.

Δυστηχως οι πιο πολυ απο εμας το μαθαινουμε στα τελειοματα :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...