emilianos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Συγχωρεστε με , αλλα δεν εβρισκα καταλληλη ενοτητα και δημοσιευω εδω... Εδω και 5-6 μηνες, εχω μεγαλο προβλημα με τον μετρητη της ΔΕΗ, ο οποιος αλλαξε και ο καινουριος ειναι σαν να εχει δικο του μυαλο... Εκει που ειχα μια σταθερη καταναλωση (περιπου 15 κιλοβατωρες ανα ημερα)και πληρωωνα 100 - 120 ευρω το διμηνο, αλλαζει ο μετρητης και ερχεται η πρωτη μετρηση με 13.500 κιλοβατωρες στο τριμηνο και 2.300 ευρω (οπου τα 1.100 ειναι για το ρευμα και τα υπολοιπα ειναι χρηση δικτυου, υπηρεσιας κοινης ωφελειας, ΕΡΤ και Δημοτικα τελη) !!! Στο επομενο τριμηνο ειχε γραψει αλλες 5.000 κιλοβατωρες (ο λ/σμος ηρθε ΕΝΑΝΤΙ)... Με προχειρους υπολογισμους, στο πρωτο τριμηνο ο μετρητης εγραφε 130 κιλοβατωρες την ημερα, ενω στο δευτερο περιπου 60, ενω την τελευταια εβδομαδα εχει κατεβει στις 40, που ειναι κοντα στο τριπλασιο (15/ημερα για χρονια). Υπαρχει καμμια παρομοια περιπτωση, η καποια ιδεα περι τινος προκειται; Η εντυπωση μου ειναι πως ο μετρητης μπορει να "στρωσει" μετα απο καποιους μηνες, αλλα ποιος πληρωνει το "ρονταρισμα" μεχρι τοτε; Επισης το γεγονος οτι ηρθαν να ελεγξουν τον μετρητη απο τη ΔΕΗ και μετα απο απιθανες διεργασιες (καθολου αξιοπιστο δεν μου φανηκε...) βρηκαν οτι ...δουλευει σωστα! Περμενω ιδεες και αποψεις. Ευχαριστω.
yioula Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 πριν αρχισεις φασαριες,,,, πολλα λεφτα παιζουν εδω, αρα φερε ενα φιλο σου ηλεκτρολογο να βαλει μια αμπεροτσιμπιδα ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ, να σου πει καταναλωση.. αγορασε σε δευτερη φαση ενα δικο σου ρολοι και ΒΑΛΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ και κανε μετρησεις-συγκρισεις.. ενας μοντερεητορ εργαζεται στη ΔΕΗ νομιζω, ελπιζω να σε βοηθησει περισσοτερο.. ΚΡΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Κ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ , μπορει να τα χρειαστεις..
emilianos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 πριν αρχισεις φασαριες,,,, πολλα λεφτα παιζουν εδω, αρα φερε ενα φιλο σου ηλεκτρολογο να βαλει μια αμπεροτσιμπιδα ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ, να σου πει καταναλωση.. αγορασε σε δευτερη φαση ενα δικο σου ρολοι και ΒΑΛΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ και κανε μετρησεις-συγκρισεις.. ενας μοντερεητορ εργαζεται στη ΔΕΗ νομιζω, ελπιζω να σε βοηθησει περισσοτερο.. ΚΡΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Κ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ , μπορει να τα χρειαστεις.. Μαλλον επρεπε να εχω ηδη αρχισει φασαριες,, καταγγελιες, μηνυσεις κ.ο.κ., γιατι ενω εκκρεμουσε η αιτηση για ελεγχο, ηρθε ο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμος που ειχε το απιθανο ποσο απο την πρωτη μετρηση, συν την καταναλωση που κατα μεσο ορο εχω τα τελευταια χρονια, δηλαδη 70 ευρω, οπου φυσικα και δεν τον πληρωσα, γιατι δεν ειχαν ερθει να ελεγξουν, αλλα ...μου εκοψαν το ρευμα!!! Και, δεν καταλαβαινω πως το ελεγχουν το ρολοι (μετρητη) με ενα μηχανημα που απλα ρυθμιζεται με τους κυκλους του δισκου... Τι σο'ι' μετρηση ειναι αυτη; Και αν βαλουμε την αμπεροτσιμπιδα (την δοκιμασε και ο τεχνικος...), τι θα μας δειξει; τα αμπερ που περνανε την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, τιποτα παραπανω νομιζω... Το θεμα ειναι αν καταναλωνουμε τις κιλοβατωρες που ο μετρητης δειχνει, οχι αν εχουμε διαρροες, υποκλοπες και παρομοια πραγματα... Γιατι αραγε αλλαξε η καταναλωση μολις αλλαξε ο μετρητης; Πως γινεται να μετραει 130 ΚΒ την ημερα Μαη μηνα χωρις να δουλευουν θερμοσιφωνες (υπαρχει ηλιακος), φουρνοι, θερμαντικα σωματα (θα θελαμε 3 των 2 ΚΒ να καινε ασταματητα -χωρις θερμοστατη- ΄΄ολο το 24ωρο..!) κλπ κλπ. Ακομα και τωρα που επεσε η "καταναλωση" στις 40 ΚΒΩ την ημερα, ειναι σχεδον τριπλασιες απο τις συνηθεις και κανονικες... Το θεμα ειναι το εξης: Πως προστατευεται ο καταναλωτης; Και να βαλω δικο μου μετρητη, η ΔΕΗ θα παραδεχτει τη μετρηση; Θα πρεπει να μπει ηλεκτρολογος στο σπιτι και να ελεγξει ολο το κυκλωμα, να δουμε τι θα μετρησει σε ενα 24ωρο που θα παρακολουθουμε τις συσκευες που λειτουργουν και μετα να δουμε τι μετραει το μηχανημα... Αλλα ολο αυτο ειναι ψιλο''πρακτικο'', ενω θα επρεπε να υπαρχουν συγχρονα και ακρινη οργανα μετρησης που να τιθενται σε λειτουργια για 2-3 μερες τουλαχιστον, για να προκυψουν συγκρισιμα αποτελεσματα και ολο αυτο να υπαρχει σε τυπωμενη απο το μηχχανημα ελεγχου κατασταση που να δειχνει σε μια στηλη τι γραφει ο μετρητης και τι πιστοποιει το ειδικο μηχανημα. Μηπως ειμαι υπερβολικος; (Λογαριασμους εχω για 3 χρονια τουλαχιστον, οπου φαινονται ολα αυτα, αν και η ΔΕΗ πρεπει να μπορει να εκδιδει κατ' απαιτηση αντιγραφο για οποιοδηποτε χρονικο διαστημα ζητηθει λογαριασμος)
LOULATRANS Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 η δεη μπορει να εκδωσει κινηση λογαριασμου τουλαχιστον 1 ετους..... για τον ελεγχο κανε το εξης....κατεβασε τον γενικο διακοπτη μεσα στο σπιτι,και τσεκαρε αν το ρολοι γυρναει.ΔΕΝ πρεπει να γυρναει.στην συνεχεια σηκωσε τον γενικο και βγαλε ολες τις συσκευες απο την μπριζα(ψυγειο,κομπιουτερ,φορτιστες κλπ).με κατεβασμενους τους διακοπτες κουζινας,θερμοσιφωνου,πλυντηριου,το ρολοι παλι ΔΕΝ πρεπει να γυρναει.βαλε στην μπριζα και αναψε εναν βραστηρα 2000 βατ ή μια συσκευη 2000 ,για μιση ωρα ή αναψε τον θερμοσιφωνα που εισαι σιγουρος οτι εχει αντισταση 4000 βατ για ενα τεταρτο της ωρας,το ρολοι πρεπει να ανεβει κατα μια μοναδα δλδ αν πριν ηταν 23978,6,μετα την μιση ωρα(ή το 1 τεταρτο) πρεπει να δειχνει 23979,6.οτιδηποτε αλλο δειχνει οτι το ρολοι γραφει παραπανω,και δεν παιζει να θελει "στρωσιμο"ενα ρολοι της δεη.
emilianos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 η δεη μπορει να εκδωσει κινηση λογαριασμου τουλαχιστον 1 ετους..... για τον ελεγχο κανε το εξης....κατεβασε τον γενικο διακοπτη μεσα στο σπιτι,και τσεκαρε αν το ρολοι γυρναει.ΔΕΝ πρεπει να γυρναει.στην συνεχεια σηκωσε τον γενικο και βγαλε ολες τις συσκευες απο την μπριζα(ψυγειο,κομπιουτερ,φορτιστες κλπ).με κατεβασμενους τους διακοπτες κουζινας,θερμοσιφωνου,πλυντηριου,το ρολοι παλι ΔΕΝ πρεπει να γυρναει.βαλε στην μπριζα και αναψε εναν βραστηρα 2000 βατ ή μια συσκευη 2000 ,για μιση ωρα ή αναψε τον θερμοσιφωνα που εισαι σιγουρος οτι εχει αντισταση 4000 βατ για ενα τεταρτο της ωρας,το ρολοι πρεπει να ανεβει κατα μια μοναδα δλδ αν πριν ηταν 23978,6,μετα την μιση ωρα(ή το 1 τεταρτο) πρεπει να δειχνει 23979,6.οτιδηποτε αλλο δειχνει οτι το ρολοι γραφει παραπανω,και δεν παιζει να θελει "στρωσιμο"ενα ρολοι της δεη. Κοίτα, το "στρώσιμο" το σκέφτηκα ορμώμενος από τα αυτοκίνητα κλπ. Στην πραγματικότητα, ίσως υπάρχει κάτι άλλο με τους μετρητές που φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω, γι αυτό και μπήκα εδώ μήπως έχουν υπάρξει και άλλα παρόμοια θέματα... Θέλω να πω, δεν είναι περίεργο που αρχικά "μέτρησε" 13.500 ΚΒΩ σε ένα τρίμηνο και, μετά, άρχισε να μειώνεται; Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργεί σωστά, αλλά κάτω από ποιες συνθήκες; Μήπως δηλαδή έχει δίνει μία αναλογικά λανθασμένη μέτρηση; Δηλαδή όταν δουλεύουν 2.000 Βαττ να μετράει 2.100, όταν δουλεύουν 4.000 να μετράει 4.200 (αντίστοιχα) ή 4.400 (αν είναι γεωμετρική η πρόοδος) κλπ. Αυτό, σίγουρα θα υπάρχει μηχάνημα για να το μετρήσει και να το πιστοποιήσει, το θέμα είναι αν το διαθέτουν... Το να κατεβάσω τον γενικό, δεν με ενδιαφέρει, γιατί το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Όμως πρακτικά είναι δύσκολο να ελέγξω ότι δεν δουλεύει τίποτα παρά μόνο μία αντίσταση των 2 ή 4 ΚΒ. Θα προσπαθήσω να δω αν μπορεί να γίνει, αλλά και πάλι, θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο παρουσία και του ΔΕΗτζή, για να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση του μετρητή και ακύρωση του προηγούμενο λογαριασμού, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο..! 2.500 ευρώ εξ άλλου, δεν είναι και ποσό που θα έδινε κανείς αν δεν ήταν σίγουρο και πέραν αμφιβολίας ότι το κατανάλωσε, ή κάνω λάθος; Πάντως, δεν βλέπω κάποια απάντηση από ειδικό, τεχνικό η εκείνον που είπε κάποιος ότι δουλεύει στη ΔΕΗ και, θα ήθελα μια υπεύθυνη και έμπειρη (χωρίς παρεξήγηση από τους υπόλοιπους) άποψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.