Προς το περιεχόμενο

αναβάθμιση pc

Gaitanakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο συστημά μου που θα περιλαμβάνει επεξεργαστή, μητρική και μνήμη. ψάχνοντάς έχασα την μπάλα.... το συστημα απευθύνεται σε hard core gaming (όσο γίνεται βέβαια απο οικονομικής άποψης). τώρα το σύστημα έχει επεξεργαστή Intel core 2 quad 9400 2,66 Ghz, και κάρτα ATI radeon HD 4870 x2.... η οθόνη που χρησιμοποιώ είναι η Flatron w2452T.

θέλω να ανέβει σημαντικά η απόδοση (σε λογικά οικονομικά πλαίσια). έτσι αποφάσισα να κρατήσω για κανα χρόνο ακόμα την κάρτα και την οθόνη και να παρέμβω στα υπόλοιπα... ψάχνοντας λοιπόν κατέληξα σε κάποια πράγματα αλλα θα ήθελα την γνώμη σας τόσο για της επιλογές (και εναλλακτικές προτάσεις) άλλα κυρίως και για την συνεργασία όλων αυτών των μερών μεταξύ τους.... ( απορρίπτω εξ αρχής επεξεργαστές AMD, και η αναβάθμιση θα γίνει τώρα που τα έχω :mrgreen: )

Για επεξεργαστή φαίνεται να διαλέγω σε πρώτη φάση τον I5 2500K, φαίνεται στην τιμή του να προσφέρει αρκετά, στην προεπιλογή ήταν και οι I7 2600, I7 960...

Για μητρική την Gygabyte Z68X UD3P B3.... απο την προεπιλογή είχα χάσει ήδη την μπάλα....

Για μνήμη την Corsair Vengeance 8Gb DDR3 2x4GB pc3 12800... εδώ γενικώς έχω χάσει την μπάλα...

το μπάτζετ βγαίνει γύρω στα 470 αλλα θέλω να είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί θα τα πάρω απο Amazon γερμανίας ή Γαλλίας που βγαίνουν κοντά στα 400...

θα ήθελα τις απόψεις σας, εκ των προτέρων ευχαριστώ

Δημοσ.

Γιατί βγαίνουν 470€? και γιατί απο έξω αφού τα βρίσκεις εδώ στα 400€?

Για cpu συμφωνώ για τον 2500k, τους i7 2600k και i7 960 (ο οποίος ειδικά είναι παλαιότερης γενιάς στο s1333) απλά τους ξεχνάς. Για μητρική συμφωνώ αλλά εναλλακτικά σου προτείνω να δείς και στην Asrock z68 extreme3. Για μνήμες ένα κιτάκι corsair vengeance LP 8GB στα 1600mhz cl9 (κοντές ψύκτρες για να μην έχεις προβλήματα με ανεμιστήρες του cpu cooler) και τέλος (αν δεν έχεις ήδη συμβατή στο s1155) μια καλούτσικη και vfm ψύκτρα για να ανεβάσεις τον 2500k πάνω απο τα 4Ghz.

Δες την επισυναπτόμενη εικόνα.

και αυτή:

Xigmatek Gaia SD1283

Στα ~407€ μαζί με την ψύκτρα.

Τέλος, η κάρτα σου ακόμα είναι αξιόμαχη όπως και η οθόνη σου. Στα 1920x1200 δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με τα νέα games με την 4870x2. Τα μείον αυτής της κάρτας, πέρα απο την παλαιότητά της, είναι η υψηλή κατανάλωσή της, οι υψηλές θερμοκρασίες της και το γεγονός ότι είναι διπύρηνη με τα γνωστά θεματάκια Micro-stuttering. Απαραιτήτως να την φυσάς σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί μαζεύουν σκόνη τα fins εσωτερικά και ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες. Θα σου ζήσει περισσότερο. :)

post-175857-0-61149700-1314894308_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγώ πάλι προτείνω να αλλάξεις την κάρτα γραφικών σου για να δεις σημαντική διάφορα στα παιχνίδια .

Άλλωστε η 4870 x2 στα καινούρια παιχνίδια δεν τα πάει και καλά μπορεί να είναι δυνατή κάρτα γραφικών άλλα είναι παλιά και έχει και άλλα μείον που τα επεσήμαινε και ο lionheart75 (Θερμοκρασίες ,κατανάλωση ).

Δημοσ.

lionheart ευχαριστώ για την απάντηση, αυτα που ανέφερα σε όλα τα καταστήματα τα ελληνικά τα βρήκα 470 άθροισμα... με πανω κάτω 4-5 ευρώ διαφορά μεταξύ τους (πλαισιο, μουλτιράμα, eshop, pixmania, getitnow κλπ κλπ) απο αμαζον γαλλιας ή γερμανίας γύρω στα 400 (άλλα on line μαγαζιά με καλές τιμές εντός ΕΕ δεν ξέρω), κάρτα γραφικών για τώρα δεν το βλέπω γιατί θέλει όλο το μπάτζετ... και τα υπόλοιπα θα μείνουν πόλύ πίσω... μία ερώτηση είναι αν αυτές οι επιλογές θα συνεργαστουν καλά μεταξύ τους (έχω άσχημες προιστορίες) και μιά δέυτερη αν υπάρχει και κάποια καλύτερη επιλογή ram στα 8 γίγα... <_<

επίσης μια καλή ερωτηση είναι μετα απο αυτές τις επιλογές τι διαφορά θα δώ πού και πόση?

η Asrock που προτείνεις έχει καλη τιμή (δεν έχω καμία εμπειρία ή γνωση με την εταιρεία) ποιά η δια φορά μεταξύ extreme 3 me extreme 4 και extreme 4 b3 και extreme 4 gen??

επίσης βρίσκω 2 διαφορετικές vengeance CL9 στα 1600 με κατάληξη κωδικου 9b kai 9r και διαφορά 12 ευρώ, ποιά η διαφορά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...