Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα ήταν άσχημα να αναφέρεις και ποιο πτυχίο έχεις στα χέρια σου και αντιμετωπίζεις τόσα προβλήματα...

Καταρχην ποιος σου ειπε οτι αντιμετωπιζω προβληματα? Αυτα που σου περιγραφω ειναι οσα αντιμετωπιζει ο καθενας και καλα θα κανεις να κατεβασεις την μυτη σου αν εχεις την εντυπωση οτι με ενα πτυχιο πολυτεχνειου δεν σε αγγιζουν τα παραπανω. Τις αγγελιες που σου παρεθεσα μπηκες στον κοπο να τις τσεκαρεις?

Οσο για το θεμα πτυχιου μου τι ακριβως σε ενδιαφερει και τι επιπλεον πληροφορια μπορει να σου προσφερει σχετικα με τον τομεα της πληροφορικης?

Ας πουμε οτι εγω εχω πτυχιο ζωικης παραγωγης, so που θες να καταληξεις?

Παρατηρησες οτι μιλαω για μαστερς κλπ η το περασες ψιλα γραμματα? Η θεωρεις οτι οσα σου λεω περι πτυχιων + μαστερ απο εξωτερικο τα λεω γιατι γουσταρω να καταστροφολογω η γιατι ειμαι κανας πικραμενος απτη ζωη/απτη γκομενα κλπ? (Δεν εχω εγω το μαστερ αλλα εχω ενα καρο συμφοιτητες που φυγαν εξω για μαστερ και πλεον βλεπω την πορεια που ακολουθουν εδω).

Παρεπιπτοντως, δεν περιμενα να με ρωτησει για το πτυχιο μου καποιος που γραφει την ανεργια με "ει"...

Ποιος κλάδος στις μέρες μας δεν περνάει κρίση;;

Μήπως τα οικονομικά;

Eσενα σε βολευει να τα αποδιδεις ολα στην κριση, εγω σου μιλαω για καταστασεις ΠΡΟ-κρισης, εν πασει περιπτωση οταν φτιαχνεις thread καλο ειναι να βαζεις και καμια υποσημειωση *Το thread αυτο φτιαχτηκε γιατι "θελω να τ'ακουω", οποτε ας ακουστουν μονο καλες αποψεις. Οι ρεαλιστικες καλο ειναι να αποφευχθουν.

Αυτο ειναι το ξεκαθαρο νοημα του thread σου με βαση τα 4-5 τελευταια σου ποστ και ΟΧΙ να πληροφορηθεις.

*Για τα οικονομικα δεν ξερω, αλλα αν σε καθησυχαζει το γεγονος οτι ουτε αυτα πανε καλα πορευσου με αυτο στη ζωη σου για να εισαι ησυχος...

Δημοσ.

Μιλάς με ένα ηρωνικό ήφος λες και δεν ξέρω και εγώ τι... ''Καλή ανεργία όταν πάρεις το πτυχίο σου''

Που ξέρεις τι θα κάνω όταν πάρω εγώ το πτυχίο μου;

Οκ...πολύ πιθανόν να μείνω άνεργος και το ξέρω...δεν πάω να σπουδάσω εκεί πέρα επειδή έχει καλή αποκατάσταση...πάω γιατί το γουστάρω πολύ...και να ήξερα ότι δεν πρόκειτε να βρω ποτέ δουλειά πάλι εκεί θα πήγαινα...

Ακόμα δεν έχω μπεί μέσα στα πράγματα αλλά από ότι έχω καταλάβει το κάθε τμήμα έχει διαφορετική αξία χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι..Εσύ εκφράζεις την γνώμη σου χωρίς να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι ΑΕΙ...

Ζήτησα να μάθω κάποια πράγματα για αυτό το τμήμα και όχι για την κατάσταση που επικρατεί στους προγαρμματιστές...

Εσυ πως εκφέρεις την αποψη σου στο θέμα που εθεσα χωρίς να γνωρίζεις τα απολύτος βασικά, δεν ξέρω...

Δημοσ.

ο μίντι έχει δίκιο. έχω ένα πτυχίο από ένα υποτιμημένο ΤΕΙ όπως λέτε, αλλά μετράει η προυπηρεσία. ΤΕΛΟΣ.

Το λάθος στην Ελλάδα είναι η μεγαλομανία του πτυχίου.μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι με το πτυχίο ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΠΤ.

Δημοσ.

ο μίντι έχει δίκιο. έχω ένα πτυχίο από ένα υποτιμημένο ΤΕΙ όπως λέτε, αλλά μετράει η προυπηρεσία. ΤΕΛΟΣ.

Το λάθος στην Ελλάδα είναι η μεγαλομανία του πτυχίου.μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι με το πτυχίο ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΠΤ.

Ωραία και τι θες να κάνω τώρα;; Να πω εντάξη δεν πάω να σπουδάσω αφου τα πράγματα είναι τραγικά;;

Η μήπως να ξανα δώσω πανελλήνιες να περάσω σε κάποια αλλη σχολή διαφορετικού κλαδου που τα πράγματα είναι καλύτερα;;

Δεν καταλαβαίνετε Ελληνικα;

Ζητάω πληροφορίες για το συγκεκριμένο τμήμα...Επίπεδο σπουδών συγκριτικά με αλλες σχολές,πληροφορίες για την συνεργασία με το ΙΤΕ,δυσκολία μαθημάτων,ενδιαφέρων καθηγητών και άλλα τέτοια....

Δημοσ.

Μιλάς με ένα ηρωνικό ήφος λες και δεν ξέρω και εγώ τι... ''Καλή ανεργία όταν πάρεις το πτυχίο σου''

Που ξέρεις τι θα κάνω όταν πάρω εγώ το πτυχίο μου;

Η ειρωνεια δεν ειναι προς το προσωπο σου αλλα προς τον κλαδο. Ειμαστε (θα ειμαστε αν και οταν με το καλο παρεις πτυχιο) συναδελφοι. Αυτο που εγραψα αφορα τα σκ@τ@ που περιβαλουν τον τομεα αυτο στην Ελλαδα και σου εξηγησα στο 2ο ποστ μου: 1 τρισεκατομυριο ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ, με αλλους τοσους αποφοτιους που δεν γινεται να αποροφηθουν ποτε σε μια χωρα με επιχειρησεις που ΔΕΝ δινουν βαση στην αναγκη τους για εναν ΙΤ υπαλληλο. Βολευονται και με τον λογιστη που κουτσα στραβα ξερει να κανει ενα φορματ η να φτιαχνει μια Access DB της κακιας ωρας και δεν ψηνονται να επενδυσουν σε ΙΤ τμημα/υπαλληλους.

Οκ...πολύ πιθανόν να μείνω άνεργος και το ξέρω...δεν πάω να σπουδάσω εκεί πέρα επειδή έχει καλή αποκατάσταση...πάω γιατί το γουστάρω πολύ...και να ήξερα ότι δεν πρόκειτε να βρω ποτέ δουλειά πάλι εκεί θα πήγαινα...

Η επιλογη σου απο μια αποψη ειναι σωστη και παντα λεω οτι το σημαντικο ειναι να σπουδασει κανεις αυτο που ΘΕΛΕΙ.

Απτην αλλη επειδη στην ηλικια που εισαι, περασα κι εγω απτη φαση σου, τα βλεπεις ολα ρομαντικα και ελπιδοφορα ειναι καλο να γνωριζεις και το τι σε περιμενει στην μετα πτυχιου εποχη. Γιατι κι εμενα μ'αρεσει το ψαρεμα και το μπασκετ ως χομπυ, αλλα δεν γινεται να τα κανω επαγγελμα για διαφορους λογους.

Ακόμα δεν έχω μπεί μέσα στα πράγματα αλλά από ότι έχω καταλάβει το κάθε τμήμα έχει διαφορετική αξία χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι..Εσύ εκφράζεις την γνώμη σου χωρίς να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι ΑΕΙ...

Μα δεν εξεφρασα πουθενα γνωμη για το συγκεκριμενο τμημα, μιλησα ΓΕΝΙΚΑ για τον κλαδο. Ειτε ΑΕΙ, ειτε ΤΕΙ, ειτε ΙΕΚ ειναι το τμημα σου, στην αγορα εργασιας θα εχεις την ιδια αντιμετωπιση και δεν θα ασχολουνται τοσο με το πτυχιο σου οσο με αλλα χαρακτηριστικα σου, πχ πραγματικες γνωσεις/πειρα κλπ.

Θα πρεπει λοιπον να καταλαβεις σε καποια φαση οτι το προβλημα μου δεν ειναι να κρινω το τμημα σου, ουτε εσενα για την επιλογη σου και οτι μιλαω σφαιρικα.

Ζήτησα να μάθω κάποια πράγματα για αυτό το τμήμα και όχι για την κατάσταση που επικρατεί στους προγαρμματιστές...

Εσυ πως εκφέρεις την αποψη σου στο θέμα που εθεσα χωρίς να γνωρίζεις τα απολύτος βασικά, δεν ξέρω...

Αυτο διαπιστωσες απο οσα σου γραφω? Οτι με διακατεχει αγνοια για το τι γινεται εκει εξω και για την κατασταση που επικρατει στους προγραμματιστες? Δωρον αδωρο που ποσταρω. Οπως προανεφερα σε ενδιαφερουν μονο αποθεωτικα σχολια για τον κλαδο και το τμηα σου, ειναι προφανες.

Tip: Η σχολη σου δεν "φτιαχνει" προγραματιστες. Το να γινεις προγραματιστης ειναι καθαρα προσωπικο σου ζητημα. Το μονο που θα κανει η σχολη ειναι να σου δωσει ερεθισματα απο διαφορους τομεις της πληροφορικης, να σου παρεχει εισαγωγικες γνωσεις και εννοιες και απο κει και περα αν εσυ δεν εισαι αδιαφορος να αρχισεις να ψαχνεσαι με κατι που σου αρεσει. Μην περιμενεις οτι παιρνοντας πτυχιο θα εχεις καποια ειδικοτητα, αυτο ειναι δικο σου και μονο δικο σου θεμα. Θα δεις ενα σωρο τρωγληδες και ανιδεοι με Η/Υ να παιρνουν πτυχιο στη σχολη σου και με καλυτερο βαθμο απο σενα και τοτε θα αντιληφθεις αυτο που σου λεω.

Και κατι ακομη. Επειδη διαβλεπω να διακατεχεσαι απο ΑΕΙ-αση, και πολυ μη μου απτου με τη σχολη μου, και ειμαι Πολυτεχνειο κλπ κλπ, καλο ειναι να προσγειωθεις στην πραγματικοτητα που λεει οτι μεθαυριο ο ΙΕΚτζης με παραπανω γνωσεις και πειρα απο σενα θα σου τρωει τη θεση εσενα του ΑΕΙτζη, πανω σε ενα κλαδο που εσυ τον σπουδασες 5 χρονια και αυτος 2. Και οτι οταν με το καλο βρεις, αν βρεις δουλεια στον τομεα σου, τοτε θα εισαι ικανοποιημενος με 700 ευρω και τιποτα παραπανω, μιστερ Πολυτεχνειακε. Οι εποχες που μετρουσαν οι σχολες και τα πτυχια οσο τιποτε αλλο, περασανε προ 10ετιας και βαλε.

Οσα λεω σε ολα τα ποστ μου παραπανω επιβεβαιωνονται απο τη συνεχομενη πτωση των βασεων στις σχολες πληροφορικης τα τελευταια χρονια. Καποτε δεν φτανανε 15000 μορια για να μπεις σε ΤΕΙ πληροφορικης, τωρα φτανουν για ΑΕΙ, μη σου πω και Πολυτεχνειο. Λες ναναι τυχαιο που παρατηρειται αυτη η συμπεριφορα των υποψηφιων στις προτιμησεις τους?

Ωραία και τι θες να κάνω τώρα;; Να πω εντάξη δεν πάω να σπουδάσω αφου τα πράγματα είναι τραγικά;;

Η μήπως να ξανα δώσω πανελλήνιες να περάσω σε κάποια αλλη σχολή διαφορετικού κλαδου που τα πράγματα είναι καλύτερα;;

Ζητάω πληροφορίες για το συγκεκριμένο τμήμα...Επίπεδο σπουδών συγκριτικά με αλλες σχολές,πληροφορίες για την συνεργασία με το ΙΤΕ,δυσκολία μαθημάτων,ενδιαφέρων καθηγητών και άλλα τέτοια....

Βλεποντας κατι τετοια ποστ μου δημιουργουνται αποριες. Τι βαση ειχε η πολυτεχνικη σχολη στην οποια περασες, απο περιεργεια?

Δημοσ.

Βλεποντας κατι τετοια ποστ μου δημιουργουνται αποριες. Τι βαση ειχε η πολυτεχνικη σχολη στην οποια περασες, απο περιεργεια?

Η βαση της σχολής είναι 12700 μόρια αν και περασα με πολύ περισσότερα...

Πιστεύω ότι έχεις ακούσει για την φετινή σφαγή που έγινε και να μην αρχίσεις να λες για το χαμληλό των μορίων...

Δεν είπα ότι το ΑΕΙ είναι καλύτερο από το ΤΕΙ...Είπα ότι στις σχολές υπάρχουν διαφορές-τα ΤΕΙ περισσότερο πρακτικά και τα αει περισσότερο θεωρητικά- και εσυ από την στιγμή που δεν ξέρεις που ακριβώς ανήκει το τμήμα αυτό δεν μπορείς να μου δώσεις καμία πληροφορία για ΑΥΤΑ που ζητάω

Φιλε nik324 πηγαινε απευθειας εδω :

tromaktiko.jpg

Τι τωρα , τι μετα απο 4 χρονια.

http://www.csd.uoc.gr/

Απλά απαράδεκτος και πικραμένος....

Δημοσ.

Ελάτε ρε παιδιά μην είστε τόσο σκληροί, τώρα θα πάει 1ο έτος το παιδί μην τον αποθαρρύνετε τόσο πολύ.

Νικ η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η αγορά εργασίας δεν διαφέρει και πολύ από αυτή που περιέγραψε ο Μιντι Μιλιτζ. Θα δεις θα φροντίσουν να σου τα πουν και στη σχολή ότι "θα είσαι άνεργος μια ζωή" όπως μας τα είπαν και εμάς, μην σε παραξενεύει πας στο πανεπιστήμιο τώρα, όχι στο σχολείο μην περιμένεις γλυκόλογα και καμιά παραδεισένια ζωή που περιέγραφαν οι καθηγητές στα φροντιστήρια για να καθίσεις να διαβάσεις με ένα Α κίνητρο...

Όμως, άλλη μια αλήθεια είναι ότι αν πραγματικά σου αρέσει το αντικείμενό σου, θα αποκτήσεις τα προσόντα που περιγράφει ο Μιντι Μιλιτζ και θα βρεις δουλειά, όμως θέλει πολύ σκληρή δουλειά και μεγάλη αφοσίωση, και μιας και η σχολή σου απ ότι έχω διαβάσει θέλει να έχει 1 Α πρεστίζ, τρομάρα τους κιόλας, θα βρεις απ όλα τα φρούτα εκεί μέσα...Καλό κουράγιο και ας ελπίσουμε καλή αρχή από Οκτώβρη, σκέψου τουλάχιστον ότι η Κρήτη είναι ωραίο μέρος για σπουδές :mrgreen:

Δημοσ.

Λίγο εκτός θέματος . Δυστύχως είναι όπως τα λέει ο midi_miliz. Απο εκεί και πέρα πέρασες σε μια σχολή πληροφορικής. Κάνε ότι καλύτερο μπορείς εφόσον σου αρέσει κιόλας και με σκληρή δουλειά όλα είναι δυνατά. Φυσικά κάνεις δεν ξέρει όταν βγεις πως θα είναι η αγορά εργασίας.

Δημοσ.

Για Ελλαδα ο Midi_MIliz δεν εχει αδικο (αν και κομματακι υπερβολικος, εμενα φιλος χωρις εργασιακη εμπειρια και μονο με πτυχιο ειχε βρει δουλεια ως προγραμματιστης java με αρκετα καλο μισθο,βεβαια αυτο πριν 3-4χρονια) για Ελλαδα. Εξωτερικο ακομα ειναι αισθητα καλυτερα τα πραγματα.

Δημοσ.

Tι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο τμήμα;

Πέρασα φέτος και ακούω τα πολλά και διάφορα...

Το πρόγαμμα σπουδών και γενικότερα το αντικείμενο μου είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω τι θα ΄΄συναντήσω΄΄ εκεί μέσα...

Το τμήμα είναι μια πολύ καλή επιλογή.Πρώτον γιατι έχει πολύ καλό πρόγραμμα σπουδών,ο οποιός γενικά ανανεώνεται συχνά και ουσιαστικά.Φυσικά χρειάζεται προσωπική ενασχόληση,αλλά σου δίνει βάσεις.Υπάρχει και το ΙΤΕ στην περιοχή,με οτι αυτό συνεπάγεται.Αν και νεοσύστατο σχετικά,έχει ήδη απόφοιτους που τελούν ακαδημαική καριέρα στον Ελλάδα.Όχι σε τει. :P

Δεν υπάρχει λόγος να σου γλυκάνουμε το χάπι.Υπάρχει ανεργία.Και ανταγωνισμός.Στον δημόσιο τομέα(όσο υπάρχει ακόμα),θέσεις δίνονται μη αξιοκρατικά.Στον Ιδιωτικό σου βγαίνει η πίστη.Στον ακαδημαικό παίζουν και τα δυο!

Οπότε βρές τι σου αρέσει,και προσπάθησε να γίνεις ο καλύτερος στο είδος σου.Ακόμα και αν δε τα καταφέρεις,θα είσαι καλύτερος απο πολλούς άλλους. :P

Ο κάθε πικραμένος,θα προσπαθήσει να σου εκτονώσει τα απωθημένα και τη μιζέρια του.Εδώ απλά πήρες μια πρώτη εικόνα.Και δε θα ναι πάντα αβάσιμα.Οπότε άκου τα πάντα,και κράτα τα χρήσιμα.

Καλή αρχή να έχεις,και πάντα επιτυχίες.Ότι άλλο θες,ρώτα.

Δημοσ.

Ο κάθε πικραμένος,θα προσπαθήσει να σου εκτονώσει τα απωθημένα και τη μιζέρια του.Εδώ απλά πήρες μια πρώτη εικόνα.

Κουλαρε ψηλε, οι απαντησεις μου εχουν συγκεκριμενο υφος, επειδη απευθυνονται σε ποστς με συγκεκριμενο επισης υφος (ειρωνειες κλπ).

Γίνε σε παρακαλώ λίγο πιο ξεκάθαρος..

Ανεργεία υπάρχει παντού αν αυτό εννοείς...

Μήπως η πληροφιρική είνια ο τομέας με την ανεργεία;

Καλό θα ήταν να γίνει περισσότερο ξεκάθαρος...

Από ότι φαίνεται ξέρεις πολλά πράγματα για τις σχολές πληροφορικής...

Δεν θα ήταν άσχημα να αναφέρεις και ποιο πτυχίο έχεις στα χέρια σου και αντιμετωπίζεις τόσα προβλήματα...

Αν ειμαι εγω πικραμενος στο επαγγελματικο οπως εμεσως εννοεις, που ειμαι εργαζομενος πανω στο αντικειμενο μου, δε θελω να φανταζομαι τι ειναι ο μεσος ορος ή ακομα χειροτερα ο 40ρης+ που απολυεται και δεν εχει αυριο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ κάποιους για τις απαντήσεις τους...

Συγνώμη όμως αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα...Ζήτησα πληροφορίες για μια σχολή...καλές κακιές οτιδήποτε...Δεν είπα να μου πουν τις πιθανότητες που έχω να βρω δουλεία...Το γνωρίζω ότι είναι λίγες...

Κάτι κομπλεξικά σχόλια του στυλ ''με το καλό στην ανεργία'', ''πήγαινε στον οαεδ από τώρα και όχι σε 4 χρόνια'' δεν τα μπορώ...Τόση πίκρα έχουν κάποιοι...

Δημοσ.

Κουλαρε ψηλε, οι απαντησεις μου εχουν συγκεκριμενο υφος, επειδη απευθυνονται σε ποστς με συγκεκριμενο επισης υφος (ειρωνειες κλπ).

Αν ειμαι εγω πικραμενος στο επαγγελματικο οπως εμεσως εννοεις, που ειμαι εργαζομενος πανω στο αντικειμενο μου, δε θελω να φανταζομαι τι ειναι ο μεσος ορος ή ακομα χειροτερα ο 40ρης+ που απολυεται και δεν εχει αυριο.

Γειώνεις έναν 18χρονο και το παράπονο σου φαίνεται.Και το βρίσκω πολύ λογικό να ύπάρχει.Το παράλογο/ανώριμο/εγκληματικό είναι να το εκτονώνεις σ'ενα πιτσιρίκι.Μη περιμένεις να κουλάρω λοιπόν.Γιατί αυτό που κάνεις δεν είναι "κούλ". ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ κάποιους για τις απαντήσεις τους...

Παρακαλω.

Συγνώμη όμως αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα...Ζήτησα πληροφορίες για μια σχολή...καλές κακιές οτιδήποτε...Δεν είπα να μου πουν τις πιθανότητες που έχω να βρω δουλεία...Το γνωρίζω ότι είναι λίγες...

Κάτι κομπλεξικά σχόλια του στυλ ''με το καλό στην ανεργία'', ''πήγαινε στον οαεδ από τώρα και όχι σε 4 χρόνια'' δεν τα μπορώ...Τόση πίκρα έχουν κάποιοι...

roflcopter, η πικρα που εχω εγω δεν περιγραφεται..Να φανταστεις βγηκα στην ξενιτια και ξεσπαω μεσα στα φορουμς σε νεους επιτυχημενους στα ελληνικα πανεπιστημια, μιας και δεν εχω με τι αλλο να ασχοληθω!

Αμα αυτο σε βολευει να σκεφτεσαι, ετσι ειναι:)

Γειώνεις έναν 18χρονο και το παράπονο σου φαίνεται.Και το βρίσκω πολύ λογικό να ύπάρχει.Το παράλογο/ανώριμο/εγκληματικό είναι να το εκτονώνεις σ'ενα πιτσιρίκι.Μη περιμένεις να κουλάρω λοιπόν.Γιατί αυτό που κάνεις δεν είναι "κούλ". ;)

Εγκληματικο λεει :devil: Ω θεε.

btw να κουλαρεις και να παρακουλαρεις γιατι εγω δεν εκανα προσωπικη επιθεση σε κανεναν. Το "πιτσιρικι" (οπως το αποκαλεις εσυ) ειρωνευεται και παιζει στα ορια του flame και γυρευει απαντησεις αναλογες με το υφος του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...