Vaggos02 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δε διαφωνώ με τον MiDi_MiLiZ για τη δυσκολία να βρείς δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασες στην εποχή μας αλλά νομίζω πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάει ο nik324. Το παιδί ζήτησε πληροφορίες για τη σχολή που πέρασε, το επίπεδο των καθηγητών κλπ κι εσύ άρχισες να μηδενίζεις τα πάντα μη γνωρίζοντας καν τι σχολή είναι αυτή (συμφωνώ πως δεν έχει και μεγάλη διαφορά πλέον το ΤΕΙ απ το ΑΕΙ αφού στο τέλος όλοι άνεργοι θα καταλήξουμε).
aLe3ouLa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί το αποπήρατε το παιδί; Έχετε ελπίδα με τέτοια κατάσταση στη χώρα να βρει κάποιος δουλειά στο μέλλον σε οποιοδήποτε κλάδο; Προσωπικα πιστεύω - ιδιαίτερα για τον κλάδο της Πληροφορικής- η μόνη διέξοδος μετά είναι το εξωτερικό. Tι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο τμήμα; Πέρασα φέτος και ακούω τα πολλά και διάφορα... Το πρόγαμμα σπουδών και γενικότερα το αντικείμενο μου είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω τι θα ΄΄συναντήσω΄΄ εκεί μέσα... Καλησπέρα "συνάδερφε"! Και εγώ πέρασα με το 10% φέτος csd!!! Έχω ακούσει τα καλύτερα, βέβαια το είχα 5η επιλογή, αλλά μιας και εμάς πήγαν οι βάσεις "στο θεό" πέρασα Κρήτη!(Πάει το ceid, αλλά δε βαριέσαι μια χαρά είναι η σχολή!!! ) Λοιπόν ρίξε μια ματιά στο φορουμ της σχολής: http://www.csd.uoc.gr/forum/ Μερικές πληροφορίες για το τμήμα υπάρχουν εδώ και συζήτηση περί του τμήματος μπορείς να βρεις εδώ!! Προσωπικά έχοντας συζητήσει με πολλούς καθηγητές, φοιτητές και αποφοίτους Πληροφορικής που είναι μέσα στα πράγματα, θεωρείται από τα καλύτερα. Κυρίως λόγω του ΙΤΕ. Η χαμηλή βάση προφανώς οφείλεται στη γεωγραφική θέση του τμήματος.
tritonas00 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μου αρεσει παντως που αυτοματως βγηκε το συμπερασμα οτι εμεις που ειπαμε για ανεργια , οαεδ κλπ ειμαστε πικραμενοι.Δουλευω 2 φορες την βδομαδα στο αντικειμενο που μου αρεσει και βγαζω 1200 τον μηνα.Τωρα πως ειμαι πικραμενος ...ενας θεος ξερει
Praetorianos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μου αρεσει παντως που αυτοματως βγηκε το συμπερασμα οτι εμεις που ειπαμε για ανεργια , οαεδ κλπ ειμαστε πικραμενοι.Δουλευω 2 φορες την βδομαδα στο αντικειμενο που μου αρεσει και βγαζω 1200 τον μηνα.Τωρα πως ειμαι πικραμενος ...ενας θεος ξερει Άρα είσαι απλά κομπλεξικός. Το CSD είναι γενικά πολύ καλό τμήμα και όπως ειπώθηκε, θεωρείται η καλύτερη σχολή σε θέμα software. Αν αναννωρίζεται από τους εργοδότες? @@ αναγνωρίζεται, αλλά τουλάχιστον όταν βγεις θα ξέρεις να κάνεις αρκετά πράγματα για να συνεχίσεις μόνος σου. Το πρόγραμμα είναι γαμηστερό, αλλά ταυτόχρονα πολύ εξαντλητικό, projects συνέχεια και μάλιστα βαρβάτα, υπάρχουν υπεύθυνοι τμήματος που δεν μασάνε από "είμαι 50 χρονών και θέλω 5 μαθήματα, θα με περάσετε?" και θα σε κόβουν με 4 μέχρι να στρώσεις κώλο. Δίπλα υπάρχει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Έρευνας που αν ενδιαφέρεσαι παίρνει για πρακτική και διασυνδέσεις τους άριστους και φυσικά παίζουν άπειρα πανευρωπαϊκά projects αν ενδιαφέρεσαι για το κάτι παραπάνω. Μεγάλο βαρίδι του τμήματος οι "αλυσίδες" (προαπαιτούμενα) καθώς αν τις έχεις γραμμένες, θα φτάσεις 4ο έτος και θα θέλεις μίνιμουμ άλλα 2 γιατί δεν θα σε αφήνουν τα προαπαιτούμενα να πάρεις πτυχίο. Καλή επιτυχία.
nik324 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε praetorianos, επιπώθηκε ότι μίλησα σε κάποια από τα posts μου με ειρωνία...Αν κοιτάξεις στην αρχή της συζήτησης θα δεις ότι το ειρωνικό ήφος απέναντυ μου βρίσκεται μόλις στο τέταρο ποστ! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου... Αυτό με τις αλυσίδες πρέπει να είναι το μεγαλύτερο αγκάθι στο να τελειώσει κάποιος την σχολή.. Παρατηρώντας τον οδηγό σπουδών αν εξαιρέσουμε τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου,από τα υπόλοιπα μόνο 3 είναι αυτά που δεν έχουν κάποιο προαπαιτούμενο. Eπίσης, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς περιλαμβάνει το μάθημα Αγλλικά Ι,ΙΙ,ΙΙΙ και ΙV
Praetorianos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε praetorianos, επιπώθηκε ότι μίλησα σε κάποια από τα posts μου με ειρωνία...Αν κοιτάξεις στην αρχή της συζήτησης θα δεις ότι το ειρωνικό ήφος απέναντυ μου βρίσκεται μόλις στο τέταρο ποστ! Μην αγχώνεσαι, αυτό γίνεται πάντα στα forum. O MiDi_MiLiZ απλά σε προσγείωσε λίγο απότομα, ο τρίτωνας παριστάνει (ή είναι) τον καραγκιόζη σε κάθε thread που ανοίγει, για οποιοδήποτε θέμα, μη δίνεις σημασία. Αυτό με τις αλυσίδες πρέπει να είναι το μεγαλύτερο αγκάθι στο να τελειώσει κάποιος την σχολή.. Παρατηρώντας τον οδηγό σπουδών αν εξαιρέσουμε τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου,από τα υπόλοιπα μόνο 3 είναι αυτά που δεν έχουν κάποιο προαπαιτούμενο. Yeap, και ιδιαίτερα τα μαθηματικά ή τα βαρβάτα προγραμματιστικά θέλουν προσοχή, γιατί αν σου μένουν τα εισαγωγικά, μετά στα επόμενα επίπεδα που ίσως χρειαστεί και δύο εξεταστικές για να τα περάσεις λόγω δυσκολίας δεν θα σου μένει χρόνος με αποτέλεσμα να αγχώνεσαι. Ψυχραιμία πάντως. Eπίσης, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς περιλαμβάνει το μάθημα Αγλλικά Ι,ΙΙ,ΙΙΙ και ΙV Ό,τι περιλαμβάνει το μάθημα Αγγλικά στις σχολές. Ξεκινάει εύκολα και καταλήγει σε ορολογία. Από τα ευκολότερα μαθήματα της σχολής
Dark_Sage Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Τελος παντων για να βρεις δουλεια στον τομεα σου στην Ελλαδα θα πρεπει να ξερεις τα παντα-ολα και ως γνωστον η πληροφορικη εχει πολλους τομεις τους οποιους δεν γινεται να γνωρισεις και αφομοιωσεις. ΠΧ ετουτος που ειναι το κλασικο παραδειγμα: http://www.kariera.gr/%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82/Kifissia/Quality-Assurance-Engineers/J8A07V6HJ3N1ZGQ3CZ5/?IPath=JRTCM&sc_cmp1=js_GR_JobRes_1&APath=2.21.0.0.0 Ενας πιο λογικος απαιτει μοναχα αυτα http://www.kariera.gr/%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CE%88%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82/Nea-Ionia/Production-Engineer-programmer-analyst/J8A3CL6C7FW0C4NP0L3/?IPath=JRTCM&sc_cmp1=js_GR_JobRes_3&APath=2.21.0.0.0 Φίλε MiDi_MiLiZ, πάνω κάτω συμφωνώ με όσα γράφεις και δυστυχώς όσο μαύρα και αν τα παρουσιάζεις έχεις δίκιο... έχω όμως μια διαφωνία σε αυτό που λες για τις 2 δουλειές πιο πάνω. Η μία είναι σε ενα παγκόσμιο κολοσσό και η άλλη σε μια εταιρία πληροφορικής. Η μία ζητάει QA μηχανικό ενώ η άλλη προγραμματιστή. Τι εννοώ? Η μία θέση, η δεύτερη απαιτεί γνώση που μπορεί κάποιος να την πάρει αυτο-ασχολούμενος με τα πακέτα της Microsoft και απο διάφορα βιβλία ενώ η άλλη η θέση (η πρώτη) απαιτεί προηγμένες γνώσεις μηχανικου με ανάλογη προυπηρεσία και ιδέα μιας και οι 2 δουλειές είναι διαφορετικής φύσης. Που το κακό ένας εργοδότης να ζητάει κάποια πράγματα που ένας πολυτεχνίτης με ένα καλό μάστερ να τα έχει κάνει και να τα έχει δει ενώ ο απόφοιτος του ΤΕΙ (no offense) να μην μπορεί να χτυπησει την θέση αυτή και απλά να πάει στην 2η αγγελία? Οι 2 δουλειές που παραθέτεις είναι τελείως διαφορετικές και φυσικά απευθείνονται σε διαφορετικά άτομα. Δεν είναι αναγκαίο όλοι να μπορούμε να χτυπάμε την αγγελία της Siemens και πίστεψε με ένα πολυτεχνίτης με ενα msc έξω ανεξάρτητα απο την απαιτούμενη προυπηρεσία την χτυπάει την δουλειά πολύ άνετα
banned_acc Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Το CSD είναι γενικά πολύ καλό τμήμα και όπως ειπώθηκε, θεωρείται η καλύτερη σχολή σε θέμα software. Αν αναννωρίζεται από τους εργοδότες? @@ αναγνωρίζεται, αλλά τουλάχιστον όταν βγεις θα ξέρεις να κάνεις αρκετά πράγματα για να συνεχίσεις μόνος σου. τωρα την εβγαλες!!!! οσους ξερω απο csd μαζι και εγω που ακομη το παλευω κανουν κατι εντελως διαφορετικο. ειτε ιδιαιτερα σε τειτζηδες ειτε δουλευουν ταμιες (μακρο,χαλκιαδακης κλπ). αν εισαι απο αλλη πολη και θα πληρωνεις ενοικια ξανασκεψου το... συμφωνω απολυτα με τον MiDi_MiLiZ Δεν είναι αναγκαίο όλοι να μπορούμε να χτυπάμε την αγγελία της Siemens και πίστεψε με ένα πολυτεχνίτης με ενα msc έξω ανεξάρτητα απο την απαιτούμενη προυπηρεσία την χτυπάει την δουλειά πολύ άνετα συμβασιουχος στο τει ισως.. για siemens χλωμο
nik324 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 τωρα την εβγαλες!!!! αν εισαι απο αλλη πολη και θα πληρωνεις ενοικια ξανασκεψου το... συμβασιουχος στο τει ισως.. για siemens χλωμο Ναι θα πληρώνω ενοίκια...ΑΝ τελικά δεν πάω,όπως λες εσύ, έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο;;;
banned_acc Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι θα πληρώνω ενοίκια...ΑΝ τελικά δεν πάω,όπως λες εσύ, έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο;;; Φιλαρακο δεν μπορω να σου πω εγω τι θα κανεις, εγω απλα καταθετω την εμπειρια μου. Και εγω με πολλα ονειρα μπηκα και τωρα στα τελειωματα εχουν γκρεμοτσακιστει. Η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη και δεν περιοριζεται μονο στο τμημα μας. Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι στην περιπτωση μου και με οσα βλεπω και ακουω απο φιλους μου δεν αξιζαν τα 6-7 χρονια που αφιερωσα ,αν ακολουθουσα κατι αλλο τωρα πιστευω θα εργαζομουν. Με αυτα τα λεφτα πας σε ενα καλο "κολλεγιο" και εχεις περισσοτρες πιθανοτητες να βρεις δουλεια και θα τελειωσεις και πιο γρηγορα ,η ακομη καλυτερα φευγεις εξωτερικο. Εκει θα μαθεις να κανεις κατι συγκεκριμενο και οχι λιγο απο ολα! γιατι αυτο πληρωνουμε , το λιγο απ ολα... Μην τσιμπάτε στα flame post.... σοβαρεψου
SpirtouLisS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 οτι και αν σπουδασεις πλεον οτι τιτλους, οτι μαστερς και τιτλους ερευνας, δημοσιευσεις και αλλα συναφη....αν δεν εχεις τα κονε να μπεις στα πραγματα με μια καλη προυπηρεσια που θα βαλεις στο βιογραφικο σου...ολα τα αλλα ειναι απλα για να το γεμιζουν το βιογραφικο και κανεις δε τα κοιταει πλεον. ισα ισα που σε φοβονται οι εργοδοτες και προτιμουν να παρουν καποιον απο κατωτερες σχολες (χωρις να θελω να θιξω κανενα) που ομως ξερει τη δουλεια. α επι τι ευκαιρια. η επιστημη υπολογιστων ειναι πολυ καλη και ξακουστη σχολη στη κρητη. υπαρχουν πιστευω πολλες ειδικοτητες που μπορεις να ακολουθησεις που σιγουρα καποιες θα εχουν και ενδιαφερον και ζητηση. απο εκει και περα στο χερι σου ειναι να λαβεις υποψιν οτι σου λεω στη προηγουμενη παραγραφο.
CarbonFibre Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Από τα καλύτερα τμήματα πληροφορικής αλλά πρέπει να είσαι σιγουρος ότι σου αρέσει σαν επάγγελμα. Μέσα στα χρόνια που είσαι εκεί να βρείς που εχεις κλίση και να στοχεύεις σε ένα τομέα στον οποίο να εξειδικευτείς με σεμιναρια cisco πιστοποιητικα, oracle κλπ! Αν πας απλα για το πτυχίο θα μπείς στο σωρό. Στην πληροφορική αν ξέρεις ο εργοδότης το βλέπει σε χρόνο dt. Τα μεταπτυχιακά υπάρχουν σαν τις καραμέλες στην αγορά. ΜΑΖΕΨΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!ΤΟ κρισιμότερο στην πληροφορικη!
nik324 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 δεν αξιζαν τα 6-7 χρονια που αφιερωσα ,αν ακολουθουσα κατι αλλο τωρα πιστευω θα εργαζομουν. Οτι υπάρχει ανεργία δεν μπορεί να το αμφησβητήσει κανείς...Ενα όμως παραπάνω για αυτούς που κάνουν 7 χρόνια να τελειώσουν την σχολή τους...Ποιός θα τους πάρει στην δουλεία τους; Αν ακουλουθούσες κάτι άλλο,ποιο εύκολο και χωρίς να τα έχεις βρει μπαστούνια, λογικό είναι να είχες περισσότερες πιθανότητες να δουλέψεις καθώς θα είχες βγει στην αγορά εργασίας εδς και 3 χρόνια οσους ξερω απο csd μαζι και εγω που ακομη το παλευω κανουν κατι εντελως διαφορετικο. ειτε ιδιαιτερα σε τειτζηδες ειτε δουλευουν ταμιες (μακρο,χαλκιαδακης κλπ). αν εισαι απο αλλη πολη και θα πληρωνεις ενοικια ξανασκεψου το... 7 χρόνια για να βγάλεις μια σχολή,δύσκολη ομολογουμένος,λογικό είνια να ψάχνεις δουλειά μόνο στα μακρο και στον χαλκιαδάκη Δεν θέλω να πω ότι εγώ θα τελειώσω σε 4 χρόνια,αλλά αν μου πάρει παραπάνω δεν θα αναρωτιέμαι γιατι δεν μπορώ να βρω δουλειά
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Για εξηγησε το μας λιγο αυτο το τελευταιο. Δηλαδη, -Εχουμε τον φοιτητη Α, που σημερα παιρνει πτυχιο μετα απο 7 χρονια σπουδων. -Εχουμε και τον φοιτητη Β, που επισης σημερα παιρνει πτυχιο μετα απο 4 χρονια σπουδων. Βγαινουν την ιδια ακριβως στιγμη στην αγορα εργασιας. Με ποιο σκεπτικο ειναι λογικο να μενει ανεργος ο Α?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα