Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή ένας φοιτητης που έχει τελειώσει στην ώρα του ανήκει στην ίδια κατηγορία με έναν άλλο που έκανε +3 χρόνια...

Και οι δύο έχουν κάνει τις ίδιες θυσίες, έχουν περάσει τα ίδια ξενίχτια και γενικά ρε παιδι μου έχουν τα ίδιο μυαλό...

Ενας που τελείωσε την σχολή του σε δέκα χρόνια θα είναι στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις το ίδιο συνεπής όσο ήταν και στα φοιτητικά του χρόνια...

Αυτό θες να μου πεις τώρα;;

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή ένας φοιτητης που έχει τελειώσει στην ώρα του ανήκει στην ίδια κατηγορία με έναν άλλο που έκανε +3 χρόνια...

Και οι δύο έχουν κάνει τις ίδιες θυσίες, έχουν περάσει τα ίδια ξενίχτια και γενικά ρε παιδι μου έχουν τα ίδιο μυαλό...

Ενας που τελείωσε την σχολή του σε δέκα χρόνια θα είναι στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις το ίδιο συνεπής όσο ήταν και στα φοιτητικά του χρόνια...

Αυτό θες να μου πεις τώρα;;

Ρε φιλε, τωρα μπηκες στη σχολη, μην το παιζεις ξερολας. Ναι γινετια καποιος να τελειωσει στα 7 χρονια αντι στα 5, για ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ λογους, και υπαρχει περιπτωση να ειναι το ιδιο καλος ή και καλυτερος στη δουλεια του απο αυτον που τελειωσε στα 5.

Δημοσ.

Ρε φιλε, τωρα μπηκες στη σχολη, μην το παιζεις ξερολας. Ναι γινετια καποιος να τελειωσει στα 7 χρονια αντι στα 5, για ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ λογους, και υπαρχει περιπτωση να ειναι το ιδιο καλος ή και καλυτερος στη δουλεια του απο αυτον που τελειωσε στα 5.

Kαι υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην έχει πάει να σπουδάσει καθόλου και να ξέρει πολύ περισσότερα από κάποιον που έχει πτυχίο! Δεν είμαι κατηγορηματικός σε αυτό που είπα πριν αλλά πιστευω οι περισσότεροι φοιτητές που τελειώνουν την σχολή σε δέκα χρόνια είναι από αδιαφορία...

• Like 1
Δημοσ.

Kαι υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην έχει πάει να σπουδάσει καθόλου και να ξέρει πολύ περισσότερα από κάποιον που έχει πτυχίο! Δεν είμαι κατηγορηματικός σε αυτό που είπα πριν αλλά πιστευω οι περισσότεροι φοιτητές που τελειώνουν την σχολή σε δέκα χρόνια είναι από αδιαφορία...

Ωραια αλλο να λες "οι περισσοτεροι που αργουν πιστευω πως ειναι απο αδιαφορια" και αλλο να λες οτι "οποιος εχει κανει 7-10 χρονια να παρει πτυχιο σου μοιαζει λογικο να μη βρισκει δουλεια".

Σε καθε περιπτωση συντρεχουν 10δες λογοι που μπορει να αργησει καποιος παραπανω απτο νορμαλ.

Πχ εγω εκανα ~7 χρονια εκ των οποιων:

-τους 12 μηνες ημουν φανταρος, αρα δεν κοπροσκυλιαζα

-τους 6 μηνες τους εχασα απο καταληψεις οπως και ολοι οι αλλοι

-αλλους 6 μηνες εργαζομουν, αρα δεν κοπροσκυλιαζα

-και μας μενουν 5 χρονια στα οποια ΚΑΙ επιμελης (τυπικα μονο) στα μαθηματα μου ημουν ΚΑΙ κοπροσκυλιαζα.

(Στην Ελλαδα δεν βρηκα δουλεια, ομως εδω που ειμαι τωρα και δουλεια εχω και κομπλε μισθο εχω και στο αντικειμενο μου εργαζομαι, και μαθαινω νεα πραγματα στο αντικειμενο, και αυτοσχεδιαζω οταν τα βρισκω σκουρα, αλλες φορες με fail αποτελεσμα και αλλες με success). Kοινως τα 7 χρονια που εκανα να παρω πτυχιο δεν παιζουν κανενα μα κανενα ρολο στην εργασια μου.

Οταν πας να σπουδασεις και δεις πως ειναι τα πραγματα, θα αναθεωρησεις. Ακους 7 ετη και αμεσως βαζεις ταμπελα στον αλλον. Θα δεις και την φαση με τις αλυσιδες που σου προανεφεραν, θα δεις και τη φαση που θα κυνηγας ενα 5ρι σε καποιο μαθημα για 4 χρονια και ο καθηγητης δε θα στο βαζει, θα δεις πολλα γενικως.

Και κατι ακομα:

Αν εγω κανω 7 χρονια για τη σχολη και παρω πτυχιο με 7, ενω ο αλλος τη βγαλει σε 4 χρονια με βαθμο 6, ποιος προηγειται? Ετσι απο περιεργεια δηλαδη...

Τελος παντων, εχω δει στη σχολη φοιτητες και κυριως φοιτητριες να βγαζουν τη σχολη στα 4,5 ετη και με μεγαλο βαθμο και να μην εχουν ΙΔΕΑ απο πληροφορικη (φυσικα ξερουν να παπαγαλιζουν αψογα τα SOS) και ξερω καμενα παληκαρια που κυνηγανε για 7-8 χρονια απο ενα 5ρακι σε καθε μαθημα γιατι ξενυχτανε πισω απο μια οθονη και ασχολουνται με αυτο που αγαπουν: την πληροφορικη.

Και πιστεψε με, στον κλαδο αυτο ειναι πολλοι αυτοι οι τυποι που γραφουν στα @@ τους τα τριπλα ολοκληρωματα, τις διαφορικες εξισωσεις και τα ηλεκτρονικα εμπορια των σχολων για να κατσουν να στησουν ενα Active Directory και να δοκιμασουν μια νεα διανομη linux.

Το τι απτα παραπανω μετραει πιο πολυ στην αγορα εργασιας, συμφωνα με τα λεγομενα σου οι φοιτητες/φοιτητριες των 4,5 ετων. Μπορει.

Φυσικα υπαρχει και η κατηγορια των φοιτητων που ειναι παραλιες αλλα αυτοι κανουν μπαμ απο χιλιομετρο οταν παν να ψαξουν δουλεια, οχι επειδη θα φαινεται στο πτυχιο το ετος αποφοιτησης, αλλα επειδη δε θα σκαμπαζουν μια στο interview. Αρα παλι στο ιδιο καταληγουμε: Η γνωση δεν προκυπτει απτη διαρκεια σπουδων.

Δημοσ.

Says who?

Εχουμε μια θεση που αφορα δικτυα.

Παει αυτος με τα 4χρονια και λεει στον εργοδοτη, ξερω απεξω τις κλασεις στο tcp/ip v4, ξερω απεξω την αποδοτικοτητα (η πως σκ@τ@ λεγεται ο ορος, δε θυμαμαι πλεον) του ταδε αλγοριθμου, ξερω ενα προς ενα τα σταδια αναπτυξης δικτυακου λογισμικου κλπ κλπ. Απο πρακτικα γνωριζω format, γνωριζω να περναω drivers, γνωριζω να στηνω εναν δικτυακο εκτυπωτη και 1 φορα ελυσα ενα pc και το ξαναεστησα. Eπισης ξερω τι σειρα χρωματων θελει το cat5 για crossover η straight connection. Ξερω ακομα ο καθε τυπος cat5 ποσα μετρα μπορει να παει κλπ.

Παει και ο αλλος με τα 7χρονια και λεει. Εστησα ενα active directory σε Win server 2008 σε ενα τοπικο wlan που ειχα κανει παρεα με συμφοιτητες, μετα εκανα και ενα dhcp server, παραλληλα ψαχτηκα με καμια 4-5 διανομες linux και κατεληξα στο οτι το ubuntu μου παρεχει περισσοτερα πλεονεκτηματα για τη δουλεια που ηθελα τοτε, δοκιμασα καμια 5-6 μαρκες access point αλλα προτιμησα την ταδε γιατι υποστηριζει τα καναλια 11-13 που εχουν τις λιγοτερες παρεμβολες, ενω η αλλη μαρκα δεν τα υποστηριζει λογω νομοθεσιας στη χωρα που κατασκευαστηκε το λογισμικο τους. Επισης την προτιμω λογω POE αν και ειχα βαρεθει να πρεσσαρω φυσες CAT5. Eιχα και ενα καλωδιο με shield και μου εβγαινε η ψυχη καθε φορα να καθαριζω το shield για να χωρεσω το καλωδιο μεσα στη φυσσα και να το πρεσαρω. Eν τελει αυτες τις γνωσεις με νοιαζει να τις επεκτεινω σε επαγγελματικο επιπεδο.

Πρεπει ναναι γιδι ο εργοδοτης για να θεωρησει ανικανο τον 2ο επειδη εκανε 7 χρονια να παρει πτυχιο. Δηλαδη, σκεφτομαι τον εαυτο μου ως εργοδοτη αυτη τη στιγμη (τρομαρα μου) και ακομα ψαχνω ενα λογο να προτιμησω τον 1ο εναντι του 2ου.

Δημοσ.

Γράφω από κινητό, επομένως πολύ σύντομα.

Έχω υπάρξει και από τις 2 πλευρές και σε πολύ μικρή ηλικία. Τους εργοδότες, Δεν τους ενδιαφέρει τι ξέρεις, αλλά τι μπορείς να μάθεις και πόσο γρήγορα.

Κάποιος που τελειώνει στα 4 χρόνια, ξέρεις ότι είναι επιμελής, μπορεί να επικεντρωθεί στη δεδομένη κατάσταση ανά πάσα στιγμή, ότι ακολουθεί προγραμμα

Γράφω από κινητό, επομένως πολύ σύντομα.

Έχω υπάρξει και από τις 2 πλευρές και σε πολύ μικρή ηλικία. Τους εργοδότες, Δεν τους ενδιαφέρει τι ξέρεις, αλλά τι μπορείς να μάθεις και πόσο γρήγορα.

Κάποιος που τελειώνει στα 4 χρόνια, ξέρεις ότι είναι επιμελής, μπορεί να επικεντρωθεί στη δεδομένη κατάσταση ανά πάσα στιγμή, ότι ακολουθεί προγραμμα, μπορείς να διαμορφώσεις την εξέλιξη του και είσαι σίγουρος ότι έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις κι αντιληπτική ικανότητα να μελετήσει για το εκάστοτε πρόβλημα.

Έρχεται ένας με όλα αυτά που λες. Το πρώτο μου ερώτημα είναι αν μπορεί να τα πιστοποιήσει, το δεύτερο είναι πως τα έχει εφαρμόσει σε πραγματικές καταστάσεις, παρόμοιες με αυτές της εταιρείας μου, το τρίτο αν πιστεύει πως ο διπλασιαμός του χρόνου σπουδών αντιστοιχεί και σε διπλασιασμό των γνώσεων του και επομένως των απαιτήσεων μου και με ποιο κόστος. Το επόμενο είναι να δω αν είναι διατεθειμένος να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις μου και να τις ξεπεράσει για να ναι παραγωγικός.

Ανάλογα τη δουλειά που χρειάζομαι κάποιον, υπάρχει πιθανότητα να ζητήσω δείγμα της δουλειάς του, έστω και στα πλαίσια πτυχιακής. Ξέρω άτομα που ζητούν γραπτό κείμενο του υποψήφιου.

Στην προηγούμενη δουλειά μου οποίος επιζουσε τησ διαδικαδίασ έμπειρος ή όχι, έπαιρνε δοκιμαστικό συμβόλαιο για κάποια μικρή δουλειά.

Ξέφυγα λίγο, αλλά στο πρώτο μέρος απαντώ γιατί προτιμόνται οι γρήγοροι.

Δημοσ.

insomniaK,

ως εργοδοτης εχεις εξετασει υποψηφιους για θεσεις με αντικειμενο την πληροφορικη ή καποιο αλλο αντικειμενο;

Δημοσ.

Μηχανικούς λογισμικού στη γεωπληροφορικη, με αντικείμενο τη βελτιστοποίση αλγορίθμων. Προσελήφθησαν δύο φρέσκοι που χαν τελειώσει στα 4 χρόνια και έδειξαν τη μεγαλύτερη δυναμική στην απόκτηση και στην καινοτομία. Δουλεύουν πιο γρήγορα από τα χρονοδιαγράμματα και έρχονται με προτάσεις επί των προτύπων μετά απο δύο χρόνια στην ομάδα βελτιώνοντας όχι μόνο τον αλγόριθμο, αλλά το ίδιο προϊόν.

Αυτά που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα τα εφαρμοζαμε σε όλους. Επομένως όποτε χρειαστεί να φτιάξω ομάδα με τον ίδιο τρόπο θα πάω. Θα πληρώσω μόνο για άμεση εξειδικευμένη γνώση, 10+ πραγματική εμπειρία, κι όχι για κάποιον που έκανε διπλάσιο χρόνο να τελειώσει βασικές σπουδές.

Δημοσ.

Οτι υπάρχει ανεργία δεν μπορεί να το αμφησβητήσει κανείς...Ενα όμως παραπάνω για αυτούς που κάνουν 7 χρόνια να τελειώσουν την σχολή τους...Ποιός θα τους πάρει στην δουλεία τους;

7 χρόνια για να βγάλεις μια σχολή,δύσκολη ομολογουμένος,λογικό είνια να ψάχνεις δουλειά μόνο στα μακρο και στον χαλκιαδάκη

Δεν θέλω να πω ότι εγώ θα τελειώσω σε 4 χρόνια,αλλά αν μου πάρει παραπάνω δεν θα αναρωτιέμαι γιατι δεν μπορώ να βρω δουλειά

α) στην δουλεια θα σε παρουν επειδη ξερεις να κανεις κατι αριστα και οχι επειδη θα εχεις τελειωσει csd. Πλεον ουτε γι αυτο καθως δεν υπαρχουν θεσεις εργασιας

β) πολλοι απο το τμημα μας ,ειδικοτερα κοπελες αποφοιτουν και δεν ξερουν να ανοιγουν τον υπολογιστη που λεει ο λογος, στην κατηγορια αυτη ισως ανηκεις και εσυ , γιατι για να μπηκες με 11.500 μορια οταν εμεις μπηκαμε με >16.500 μορια και με περισσοτερα μαθηματα τι να περιμενεις? απλα θα πεσει και αλλο το επιπεδο της σχολης

γ) και στα 3 χρονια να τελειωσεις χωρις βαθμο πτυχιου δε κανεις ουτε μεταπτυχιακο στην ελλαδα

Μηχανικούς λογισμικού στη γεωπληροφορικη, με αντικείμενο τη βελτιστοποίση αλγορίθμων. Προσελήφθησαν δύο φρέσκοι που χαν τελειώσει στα 4 χρόνια και έδειξαν τη μεγαλύτερη δυναμική στην απόκτηση και στην καινοτομία. Δουλεύουν πιο γρήγορα από τα χρονοδιαγράμματα και έρχονται με προτάσεις επί των προτύπων μετά απο δύο χρόνια στην ομάδα βελτιώνοντας όχι μόνο τον αλγόριθμο, αλλά το ίδιο προϊόν.

Αυτά που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα τα εφαρμοζαμε σε όλους. Επομένως όποτε χρειαστεί να φτιάξω ομάδα με τον ίδιο τρόπο θα πάω. Θα πληρώσω μόνο για άμεση εξειδικευμένη γνώση, 10+ πραγματική εμπειρία, κι όχι για κάποιον που έκανε διπλάσιο χρόνο να τελειώσει βασικές σπουδές.

γιατι θα ερχοταν καποιος ψαγμενος για επεξεργασια προτυπων? :devil:

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ξεθαβω αυτο το θεμα καθως ο αδελφος μου σκεφτεται σοβαρα για αυτην την σχολη. Εγω προσωπικα εχω ακουσει πολυ καλα λογια και οτι μετακομισαν και σε καινουργιες εγκαταστασεις περσυ και οτι γενικα θεωρειται καλο τμημα. Παρολα αυτα θελω να μαζεψω και αλλες γνωμες τα μορια του ειναι 14153. Δεν βλεπω να πιανει καποια σχολη εδω στην Αθηνα(πληροφορικη θελει μονο), αν και δεν πιστευω οτι ειναι και καλυτερες ετσι και αλλιως. Ολες οι αποψεις δεκτες!!

Δημοσ.

Μπαίνει αέρα στην σχολή...αλλά να ξέρει ότι είναι πααααρα πολύ δύσκολη σχολή...είναι ένας βασικός λόγος που έχει τόσο χαμηλή βάση...όταν ήμουν εγώ κρήτη η σχολή είχε βάση πάνω από 17.000 μόρια φαντάσου.

Αν πήγανε και στα καινούργια κτίρια στις Βούτες όπως λες τότε τέλεια...γιατί το αχούρι της Κνωσσού δεν παλευόταν!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ θέλω να ρωτήσω πάνω κάτω τι δεξιότητες έχει ένας απόφοιτος αυτής της σχολής και σε ποιους τομείς μπορεί να εργαστεί.

Επίσης, ξέρει κανείς αν αυτή η σχολή απαιτεί χρήση λογισμικού με μεγάλες απαιτήσεις από έναν υπολογιστή και τι δυνατότητες (εργασιακές) έχει ένας απόφοιτος csd στο εξωτερικό.?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...