KilliK Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Eχω ενα icy box sata hdd external case,το οποιο ειναι συνδεμενο στο pc (WIN7 64x Ultimate) μεσω e-sata. Οταν θελω να αλλαξω τον σκληρο που εχω στο case,κανω πρωτα hotswap μεσα απο τα Win χρησιμοποιωντας το Hotswap! utility,κανω power off στο case,βγαζω τον σκληρο και βαζω τον αλλο,και ξανανοιγω το ρευμα στο case. Τα Windows κανουν freeze για 2-3 sec (απολυτα normal απο οτι διαβαζω στο νετ) και βρισκουν τον δισκο που εβαλα κανονικα. Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω write access στον hdd.Ναι μεν διαβαζω οτι περιεχει μια χαρα,αλλα δεν μπορω να κανω ουτε αντιγραφη,ουτε σβησιμο,ουτε δημιουργια νεων folderse. Aν ομως επαναλαβω την παραπανω διαδικασια 1 η 2 φορες,χωρις να βγαλω τον σκληρο απο το case,τοτε ενεργοποιεται απο μονο του το write access στον σκληρο και δουλευει κανονικα πλεον. Με λιγα λογια καθε φορα που αλλαζω τον σκληρο,πρεπει αμεσως να κανω 1-2 φορες hotswap/power off προκειμενου να μπορω να γραφω σε αυτον. Αυτο το προβλημα συμβαινει ακομη και αν χρησιμοποιησω την usb συνεδση του case. Eχει κανεις καμια ιδεα τι προκαλει αυτο το προβλημα και πως μπορω να το φτιαξω; μηοπως φταιει το case? καποια ρυθμιση στα windows? μηπως οι σκληροι που ειναι μαρκα Western Digital 2GB Green?
tarantules Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 μηπως φταιει το case? καποια ρυθμιση στα windows? μηπως οι σκληροι που ειναι μαρκα Western Digital 2GB Green? Πολύ κουφό αυτό και πρώτη φορά το ακούω.Όσο για το παραπάνω ερώτημα η πιο εύκολη λύση για να πάρεις απάντηση είναι να συνδέσεις το κουτάκι σε ένα άλλο pc και να δεις αν σου κάνει τα ίδια. Εαν το δοκιμάσεις πες μας γιατί είμαι πολύ περίεργος.Πάντως εμένα εκ πρώτης όψεως μου κάνει για ρύθμιση των windows παρά για πρόβλημα του κουτιού.Πόσο μάλλον του σκληρού.
washcloud Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Του "κουτιού" είναι. Μάλλον πρόβλημα του κοντρόλερ του, ή έστω της τροφοδοσίας. Σε κάθε περίπτωση διακινδυνεύει τ' αρχεία του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.