chm056 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια χαρα στο φορουμ. Το πρόβλημα που εχω ειναι το εξης: Επιστρεφοντας απο διακοπες ανοιξα τον υπολογιστη και παρατηρησα οτι μετα απο λιγη ωρα ακουγοταν ενας περιεργος ηχον απ την κεντρκη μοναδα. Φανταστειτε αυτο το χαρακτηριστικο "ιιιιιιιιιι" που αγουγεται οταν εχουμε ανοιχτη πχ την τηλεοραση. Ειναι χαμηλης συχνοτητα αλλα φοβερα εκνευριστικο. Δεν μπορω να εντοπισω απo που προερχεται αλλα κανει σκαμπανεβασματα, δηλ ποτε σταματαει πότε ξεκινάει και τα σκαμπανεβασματα δεν συνδεονται με καποια χαρακτηριστικη εργασια που κανω εκεινη την ωρα με το pc. όποιος μπορει να βοηθήσει θα του ημουν υπόχρεος. Ευχαριστω για το χρονο σας
SPANK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Πιθανόν να ειναι απο κάποιο ανεμιστηράκι της ψύκτρας του επεξεργαστή , της κάρτας γραφικών η κάποιου απο το κουτί, έλεγξε τους όλους πρώτα. Δες και θερμοκρασίες με το hwmonitor γιατι το έχω συναντήσει αυτο και σε κάρτα γραφικών που ανεβάζει θερμοκρασίες πολύ μεγάλες οποτε ζορίζεται και ο ανεμιστήρας της
orotoi Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Κάποιο ανεμιστηράκι που λέει και ο σπανκ ή ίσως το τροφοδοτικό..
chm056 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Οταν λετε να ελεγξω τους ανεμιστηρες τι ακριβως να κανω; Το προγραμματακι το ετρεξα και οι θερμοκρασιες φαινονται μια χαρα. Ριξτε και σεις μια ματια αν θελετε. Ο ηχος που ακουγεται δεν ειναι μηχανικος. Ειναι ηλεκτονικος χαμηλης συχνοτητας
hackerW32 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 πιστεύω εισαι μικρος σε ηλικία, γιατι οι "μεγαλοι" δεν ακούν τετoιες συχνότητες μου το εκανε αυτο το αλλο μου pc οταν ειχα πανω μια s775 μητρική με εναν p4 εχω ακούσει οτι μπορεί να ειναι πυκνωτής που παει να τα τινάξει (τα μόνα που εχω αλλάξει απο τοτε ειναι η μητρική και ο επεξεργαστής σε αυτο το pc..) πως μπορει ενα ανεμιστηρακι να κανει το ήχο που κανει μια τηλεόραση? (αυτες με κώλο)
chm056 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 πιστεύω εισαι μικρος σε ηλικία, γιατι οι "μεγαλοι" δεν ακούν τετoιες συχνότητες 31 εχω ακούσει οτι μπορεί να ειναι πυκνωτής που παει να τα τινάξει μη μου λες τετοια γιατι το pc ειναι 2 μηνων πως μπορει ενα ανεμιστηρακι να κανει το ήχο που κανει μια τηλεόραση? (αυτες με κώλο) Σωστός. Γι'αυτο ειπα και γω οτι δεν ειναι μηχανικος ο ηχος. Ακριβως οπως αυτες οι παλιες τηλεορασεις με κωλο οπως λες
washcloud Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Τροφοδοτικό ή δίσκος, chm056. Αποσύνδεσε τον/τους δίσκους και τσέκαρε. Αν συνεχίζει, αποσύνδεσε και όλα τα ανεμιστήρια (συμπεριλαμβανομένου και πιθανού κάρτας γραφικών), για σιγουριά, εκτός του επεξεργαστή. Αν και πάλι συνεχίζει, αποσύνδεσε και του επεξεργαστή, και στήσε αυτί στο τροφοδοτικό για επιβεβαίωση. Μέχρι να κλείσει το πισί λόγω απουσίας ανεμιστήρα επεξεργαστή, θα έχεις πιάσει αν όντως έρχεται από τροφοδοτικό (που είναι και το τελευταίο που μένει). Ζημιά δε θα πάθει χωρίς ανεμιστήρα επεξεργαστή.
driftingcris Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Τροφοδοτικό ή δίσκος, chm056. Αποσύνδεσε τον/τους δίσκους και τσέκαρε. Αν συνεχίζει, αποσύνδεσε και όλα τα ανεμιστήρια (συμπεριλαμβανομένου και πιθανού κάρτας γραφικών), για σιγουριά, εκτός του επεξεργαστή. Αν και πάλι συνεχίζει, αποσύνδεσε και του επεξεργαστή, και στήσε αυτί στο τροφοδοτικό για επιβεβαίωση. Μέχρι να κλείσει το πισί λόγω απουσίας ανεμιστήρα επεξεργαστή, θα έχεις πιάσει αν όντως έρχεται από τροφοδοτικό (που είναι και το τελευταίο που μένει). Ζημιά δε θα πάθει χωρίς ανεμιστήρα επεξεργαστή. +1
hackerW32 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 31 περιεργο ξερω πως μετα τα 25 δεν πολυ ακους ηχους πανω απο 15kHz και οι tv αυτες βγαζουν ηχο πανω απο 16khz.. μαλον εισαι η εξερεση μη μου λες τετοια γιατι το pc ειναι 2 μηνων μπα δεν νομιζω τοτε να εχει κανας πυκνωτης τιποτα τοτε.. πρεπει να δεις απο που ερχετε ο ηχος.. ισως με ενα μικροφονο? http://www.noiseaddi...s-hearing-test/ το 20 ισα ισα που το ακουω..
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 αυτο το χαρακτηριστικο "ιιιιιιιιιι" που αγουγεται οταν εχουμε ανοιχτη πχ την τηλεοραση. Ειναι χαμηλης συχνοτητα Εννοείς υψηλής συχνότητας και χαμηλής έντασης.
Antwni Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Εννοείς υψηλής συχνότητας και χαμηλής έντασης. Με τις λέξεις παίζεις?? Αφου κατάλαβες τι θέλει να πει...
chm056 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 http://www.noiseaddi...s-hearing-test/ το 20 ισα ισα που το ακουω.. ωραιο το link. Θα έλεγα οτι ο ήχος ειναι μεταξυ 17 και 18 kHZ αλλα ποιο μεγαλης εντασης όπως ειπε και το παληκαρι προηγουμένως Τροφοδοτικό ή δίσκος, chm056. Αποσύνδεσε τον/τους δίσκους και τσέκαρε. Αν συνεχίζει, αποσύνδεσε και όλα τα ανεμιστήρια (συμπεριλαμβανομένου και πιθανού κάρτας γραφικών), για σιγουριά, εκτός του επεξεργαστή. Αν και πάλι συνεχίζει, αποσύνδεσε και του επεξεργαστή, και στήσε αυτί στο τροφοδοτικό για επιβεβαίωση. Μέχρι να κλείσει το πισί λόγω απουσίας ανεμιστήρα επεξεργαστή, θα έχεις πιάσει αν όντως έρχεται από τροφοδοτικό (που είναι και το τελευταίο που μένει). Ζημιά δε θα πάθει χωρίς ανεμιστήρα επεξεργαστή. Ευχαριστώ. Θα το τσεκάρω λοιπόν..
washcloud Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Με τις λέξεις παίζεις?? Αφου κατάλαβες τι θέλει να πει... Δεν παίζει. Τον διόρθωσε.
Silverage Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μάλλον κάποιος πυκνωτής κάνει τον θόρυβο.Νομίζω και κάτι άλλα σύρματα που είναι τυλιγμένα γύρω απο ένα μαγνήτη;Φερίτες δεν λέγονται; p.s. το δοκίμασα αυτό το τεστ με τους ήχους ωραίο είναι.Μέχρι 19 άκουγα ίσως και λίγο τα 20 Αν έχεις κάποια τηλεόραση απο τις παλιές τις crt βάλε κοντά το αυτί σου όταν την ανοίγης.Αν ο ήχος είναι ίδιος μάλλον κάποιος πυκνωτής είναι.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Με τις λέξεις παίζεις?? Αφου κατάλαβες τι θέλει να πει... Κατάλαβες λάθος, νομίζοντας πως ρωτάω. Δεν απαντάω και δεν ρωτάω, αν δεν ξέρω που πατάω. Μα και αν παραπατάω ο δυστυχής, στο φόρουμ αυτό, εσύ να μου το πεις. Και όποιος λύσει του topic starter το πρόβλημα, κανείς δεν θα το ρωτήσει επώνυμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.