Προς το περιεχόμενο

Σπουδες στην Ιταλια

jpainter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι για σπουδες στην Ιταλια, ειναι δυσκολο το επιπεδο στις σχολες ? γενικοτερα η γλωσσα δυσκολευει την σχολη? εχω ακουσει οτι αν εχεις καποιο πτυχειο αναγνωριζεται στην ιταλια ισχυει ? π.χ αν εχω βγαλει το τει δομικων εργων σερρων μπορω να παω απο την αρχη του 4ου ετους στην ιταλια στο πολυτεχνειο σε τμημα πολιτικου μηχανικου

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι για σπουδες στην Ιταλια, ειναι δυσκολο το επιπεδο στις σχολες ? γενικοτερα η γλωσσα δυσκολευει την σχολη? εχω ακουσει οτι αν εχεις καποιο πτυχειο αναγνωριζεται στην ιταλια ισχυει ? π.χ αν εχω βγαλει το τει δομικων εργων σερρων μπορω να παω απο την αρχη του 4ου ετους στην ιταλια στο πολυτεχνειο σε τμημα πολιτικου μηχανικου

Σ'αυτή την περίπτωση σου αναγνωρίζουν ένα κάρο μαθήματα...κι εγώ Σέρρες είμαι (Μηχανολογία) κι έκανα ερώτηση στο Πολυτεχνείο του Torino και του Milano,το Bachelor μπορείς να το τσιμπήσεις ακόμη και σ'ένα χρόνο...

Οι καλές σχολές είναι πολύ δύσκολες (καμία σχέση με Τ.Ε.Ι. Σερρών) και οι εξετάσεις γίνονται προφορικά οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να είσαι fluent στα Ιταλικά...επίσης η ζωή είναι ακριβή και τα ενοίκια τσιμπημένα!

Δημοσ.

Παιδιά δεν είναι Γερμανία η Ιταλία...για φοιτητικές εστίες ούτε συζήτηση και πέρα απ'τα ενοίκια και η ζωή είναι ακριβή αν μιλάμε για μεγάλες πόλεις (Ρώμη,Μιλάνο,Φλωρεντία κ.α.) σε ορισμένες περιπτώσεις πιο ακριβή κι από εδώ...

Και φυσικά μην περιμένετε να βρείτε δουλειά εκεί αυτό τον καιρό! :rolleyes:

Στα θετικά συγκαταλέγονται τα δίδακτρα,η γλώσσα (την οποία μπορείς να μάθεις γρήγορα σε καλό επίπεδο) και φυσικά το κλίμα και η κοντινή απόσταση από τη χώρα μας...

Αν έχετε κανένα συγγενή ή κάποια "άκρη" σε κάποια πόλη της Ιταλίας και μπορείτε να βρείτε μια δουλίτσα έστω για τα προς το ζην,εννοείται πως αξίζει 100%...

Νομίζω ότι μετά την αύξηση διδάκτρων στην Αγγλία,Γερμανία και Ιταλία είναι οι "καλύτεροι" (από άποψη "value for money") προορισμοί για σπουδές πλέον...

Δημοσ.

εχω παει διακοπες 2 φορες ιταλια σε εναν ξαδελφο που σπουδαζε ρωμη.ΔΕΝ ειναι ακριβα οπως εδω σε καμμια περιπτωση.

δεν θυμαμαι τωρα ποσο ηταν το ενοικιο(νομιζω κανα 700ε ενα 4αρη) αλλα ηταν οκ το μερος εβλεπε και σε πλατεια.

τουλ.στα καφε-ποτα-πιτσες στο δρομο.στο φαι οκ αναλογα που θα πας(στα τουριστικα εκει στην piazza di spana+navona ηταν max 10e τα πιατα)

Το θεμα ηταν οτι απλα δεν εχει διασκεδαση(clubs ειναι εκτος πολης).περα απο τα 2 γνωστα τουριστικα μερη δεν κυκλοφορει κανεις μετα τις 8!

αν δεν ξερεις ιταλικα μην πας και γενικοτερα οι ιταλοι δεν ασχολουνται τοσο οσο στην ελλαδα για να μαθουν αγγλικα.

Δημοσ.

Είναι πιο φθηνή η ζωή στην Ιταλία.

Εξαίρεση το φαγητό που τρως σε εστιατόρια αλλά και πάλι αν είσαι σε μη τουριστικό μέρος δεν έχει τεράστια διαφορά με την Ελλάδα.

Τα ενοίκια είναι ακριβά αλλά οι φοιτητές νοικιάζουν συνήθως δωμάτια συνεταιρικά με άλλους και τους βγαίνει στα ίδια επίπεδα με Ελλάδα. Ασε που συνήθως τέτοιου είδους σπίτια έχουν και πιο μεγάλες ανέσεις.

Δεν υπάρχουν studio και γκαρσονιέρες όπως είναι σε εμάς.

Δημοσ.

Τα ενοίκια είναι ακριβά αλλά οι φοιτητές νοικιάζουν συνήθως δωμάτια συνεταιρικά με άλλους και τους βγαίνει στα ίδια επίπεδα με Ελλάδα.

Χαίρω πολύ ρε φίλε,το ίδιο κάνεις κι εδώ αν δε σου φτάνουν τα λεφτά! :rolleyes:

Το θεμα ηταν οτι απλα δεν εχει διασκεδαση(clubs ειναι εκτος πολης).περα απο τα 2 γνωστα τουριστικα μερη δεν κυκλοφορει κανεις μετα τις 8!

αν δεν ξερεις ιταλικα μην πας και γενικοτερα οι ιταλοι δεν ασχολουνται τοσο οσο στην ελλαδα για να μαθουν αγγλικα.

Milano τα ίδια!What the fuck...

Καλά στο τελευταίο δεν χωράει αμφιβολία,είμαστε απ'τους πιο γλωσσομαθείς λαούς!

Δημοσ.

Στην Ιταλια το βραδυ και σε πολλες χωρες της Ευρωπης μετα τις 8 ολοι παν στα σπιτια τους, αντιθετα με την Ελλαδα που στις 8 ολοι βγαινουμε απο τα σπιτια μας :P

*Στην Ιταλια ειναι πολυ επικινδυνο να σε κλεψουν.

Δημοσ.

*Στην Ιταλια ειναι πολυ επικινδυνο να σε κλεψουν.

υπερβαλλεις μου φαινεται. δε σου λεω για καμια ναπολι η για κανα μπάρι. παντού αν δεν πας σε περίεργες περιοχές είσαι κατι περισσότερο απο οκ. ;)

Δημοσ.

Στην Ιταλια το βραδυ και σε πολλες χωρες της Ευρωπης μετα τις 8 ολοι παν στα σπιτια τους,

Εκτός σαββατόβραδου. Το ωράριο εξόδου είναι 9-10 το βράδυ με 3-4 το πρωί. Πιο ανθρώπινο απο το βρυκολακιάρικο 1πμ-6πμ της Ελλάδας.
Δημοσ.

enric μιλας για εξωτερικο ή για ρωμη-ιταλια?

ποια ειναι η αντιστοιχη μεγαλη εφημεριδα ιταλιας να δουμε τιμες απο ενοικια?

οταν λεμε δεν κυκλοφορει κανεις μετα την δυση ηλιου εννοω οτι ξαφνικα κλεινουν και πατζουρια και μετα απο λιγες ωρες και τα φωτα στα σπιτια.σαν να ειναι εδω 2-3το βραδυ και δεν περναγε ουτε αυτοκινητο:P

εκτος απο τα 2 τουριστικα μερη.

για κλοπες εχει κυριως πορτοφολαδες...(μετρο-τραμ πρεπει να εχεις το νου σου,καταλαβαινουν τους τουριστες και ξερουν οτι εχουν φραγκα πανω τους και βουτανε)

Δημοσ.

Εκτός σαββατόβραδου. Το ωράριο εξόδου είναι 9-10 το βράδυ με 3-4 το πρωί. Πιο ανθρώπινο απο το βρυκολακιάρικο 1πμ-6πμ της Ελλάδας.

Σε Ρώμη και Μπάρι που έχω πάει όπως τα λες ήταν. Με τίποτα δεν έπεφταν για ύπνο από τις 8... ας μην υπερβάλλουμε.

Δημοσ.

Μην παραπληροφορείς...2 π.μ.-8 μ.μ. είναι το σωστό!Κωλοχτυπιόμαστε με τον ήλιο να μας χαμογελάει! :rolleyes:

Δημοσ.

Μπορώ να σου απαντήσω στις πρώτες σου ερωτήσεις. Κι εγώ θα πήγαινα να φοιτήσω Ιταλία φέτος, αλλά αφού πέρασα εδώ, είπα χαλάλι ας μείνω. Η γλώσσα δεν είναι δύσκολη, μπορώ να σου πω και καθόλου. Σε λιγότερο από ένα χρόνο έχεις μάθει περισσότερα από τα βασικά. Η δυσκολία στις σχολές είναι ανάλογη από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Βέβαια, κανένα δεν είναι δύσκολο αν εσύ δεν τα ξύνεις. Απ' ό,τι έχω ακούσει τα πιο "δύσκολα" είναι της Μπολόνια, της Περούτζια και της Πάντοβα. Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
enric μιλας για εξωτερικο ή για ρωμη-ιταλια?

Για την Ιταλία γενικά, αλλα για τις μεγάλες πόλεις των Νομών της χώρας. Στις μικρές αυτονόητο είναι να μην έχει πολλά πράγματα,

ποια ειναι η αντιστοιχη μεγαλη εφημεριδα ιταλιας να δουμε τιμες απο ενοικια?

Κάθε περιφέρεια έχει τη δική της τοπική εφημερίδα με αγγελίες για τη συγκεκριμένη περιφέρεια.

οταν λεμε δεν κυκλοφορει κανεις μετα την δυση ηλιου εννοω οτι ξαφνικα κλεινουν και πατζουρια και μετα απο λιγες ωρες και τα φωτα στα σπιτια.σαν να ειναι εδω 2-3το βραδυ και δεν περναγε ουτε αυτοκινητο:P

εκτος απο τα 2 τουριστικα μερη.

Εξαρτάται και απο την περιοχή. Στην Ιταλία έχουν μια προτίμηση για βόλτα στα ιστορικά κέντρα, οχι τις συνοικίες.

Η δυσκολία στις σχολές είναι ανάλογη από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Βέβαια, κανένα δεν είναι δύσκολο αν εσύ δεν τα ξύνεις. Απ' ό,τι έχω ακούσει τα πιο "δύσκολα" είναι της Μπολόνια, της Περούτζια και της Πάντοβα.

Η δυσκολία δεν είναι στα πανεπιστήμια αλλα στον εκάστοτε καθηγητή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...