Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες.

Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρονική συσκευή (φορητός φορτιστής) από Αμερική, το θέμα είναι πως η τιμή της αγγίζει τα ~€80, ~€100 μαζί με τα μεταφορικά. Οπότε λόγω κόστους με τρομάζει η πιθανότητα να σταματήσει τελωνείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η εταιρία από την οποία θα κάνω την αγορά δίνει δυνατότητα αποστολής με τρείς τρόπους, FedEx - International Economy, FedEx - International Priority και USPS - Package - Express Mail International (EMS). Είχα ακούσει παλιότερα πως μέσω USPS δύσκολα να σταματήσει κάτι στο τελωνείο, ιδίως αν ο αποστολέας το είχε στείλει με την ένδειξη "gift". Γνωρίζει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο; Γενικώς με ποιόν από τους δυο (ή τρείς) τρόπους αποστολής έχω μικρότερες πιθανότητες να το σταματήσουν;

Much appreciated!

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες.

Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρονική συσκευή (φορητός φορτιστής) από Αμερική, το θέμα είναι πως η τιμή της αγγίζει τα ~€80, ~€100 μαζί με τα μεταφορικά. Οπότε λόγω κόστους με τρομάζει η πιθανότητα να σταματήσει τελωνείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η εταιρία από την οποία θα κάνω την αγορά δίνει δυνατότητα αποστολής με τρείς τρόπους, FedEx - International Economy, FedEx - International Priority και USPS - Package - Express Mail International (EMS). Είχα ακούσει παλιότερα πως μέσω USPS δύσκολα να σταματήσει κάτι στο τελωνείο, ιδίως αν ο αποστολέας το είχε στείλει με την ένδειξη "gift". Γνωρίζει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο; Γενικώς με ποιόν από τους δυο (ή τρείς) τρόπους αποστολής έχω μικρότερες πιθανότητες να το σταματήσουν;

Much appreciated!

τις μποτες για τη μηχανη κ το προτρεκ που πηρα,πριν κανα μηνα,δε τα χρέωσαν κατι,βεβαια ο ταχυδρομος μου ειχε πει οτι απο σεπτεμβρη θα φορολογουνται τα παντα...

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς φοβάμαι κι εγώ. Και εντάξει, να ήταν η φορολογία κανένα νορμάλ ποσό, άντε 20%, θα το δεχόμουν.

Έχω ακούσει όμως περιστατικά για παραγγελίες ηλεκτρονικών, όπου τους ζητούσαν στο τελωνείο ποσό ίσο ή μεγαλύτερο της αξίας του προϊόντος... και μιλάμε για κατοστάρικο+.

Pathetic.

Δημοσ.

Το αν περάσει ή όχι τελωνείο, είναι κάπως λαχείο.

Με βάση τις πιθανότητες, καλύτερα USPS. Εγώ έτσι στέλνω, και μέχρι τώρα δεν το έχουν σταματήσει ποτέ στο τελωνείο.

Δημοσ.

ακόμα και αν περάσεις τελωνείο με την USPS το κόστος είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με οποιαδήποτε ιδιωτική.

φαντάσου ότι είναι:

USPS:

3εύρω (και καλά μισθός εκτελωνιστή) + φόρος (2 φορες με έχουν τσακώσει ήταν από 17% έως σχεδόν 25%)

Ιδιωτική

50 euro μισθός εκτελωνιστή

30 euro χώρος ενοικίασης στην αποθήκη τους γιατί το δέμα σου έπρεπε να κάτσει εκεί...

+

+

+

φόρος

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

ΤΟ ΞΕΘΑΒΩ μήπως και ξέρει κανείς τι ισχύει στην περίπτωση μου

εκανα παραγγελία απο το κατάστημα OWC Performance Upgrades; FireWire USB SATA Storage; Memory, more at OWC Αμερική και επέλεξα να πληρώσω μέ amazon payment για ασφάλεια και τρόπο αποστολής international mail .

Ολα καλά με την παραγγελία αλλα βλέπω οτι το έστειλαν με Fedex και οχι USPS!!!

Εχω διαβάσει οτι με fedex υπάρχει σίγουρο θέμα με τελωνείο δεν την γλυτώνεις με τιποτα. Η αγορά ειναι 100 δολάρια.

Τους έστειλα καπάκια μαιλ εξηγώντας τους οτι θέλω USPS που ουτος η αλλιώς επέλεξα πριν την πληρωμή(us mail) και οχι fedex και μου είπαν οτι εχουν στείλει πολλά πακέτα Ελλάδα με την Fedex χωρίς κανένα πρόβλημα και επίσης οτι η Fedex απλά θα παραδώσει το πακέτο στην χώρα και οχι σε μένα προσωπικά .Μετα θα το παραλάβει το ταχυδρομείο μας.διαβάστε την απάντηση..Τι λέτε εσείς;

As I said FedEx brings the package to your country however they are not delivering your order. They simply drop it off just as US Postal Service would do so your post office can complete the delivery. We have shipped many packages this way to Greece and have never had any issues reported regarding the fees that your country charges. FedEx has nothing to do with getting your order through customs or to its final destination. That is for your postal service to do. Your order has already been shipped so I can not cancel it.

Δημοσ.

φίλε μου χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω μάλλον πηγαίνει καρφί για τελωνείο το δέμα σου. Πρόσεξε τι σου γράφουν "FedEx has nothing to do with getting your order through customs or to its final destination." Δηλαδή σου πετάμε το δέμα στην χώρα σου και μετρά βγαλτα εσύ πέρα με τον εκτελωνισμό & την παραλαβή του δέματός σου. Ξέρεις πόσοι το παθαίνουν αυτό με την UPS και πληρώνουν τα απίστευτα κερατιάτικα στα εμπορεύματα του αεροδρομίου? Μην αναφέρω την ταλαιπωρία του εκτελωνισμού & το ότι μοιράζεις λεφτά λες και είναι καραμέλες παντού.

Μέγα λάθος της εταιρίας να στο στείλει με FedEx. Δεν φταίει η courier στην συγκριμένη περίπτωση, αλλά ο χαζός αποστολέας που επέλεξε courier αντί για απλό ταχυδρομείο. Τώρα αν θα βγάλεις άκρη... άλλη ιστορία.

Δημοσ.

φίλε μου χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω μάλλον πηγαίνει καρφί για τελωνείο το δέμα σου. Πρόσεξε τι σου γράφουν "FedEx has nothing to do with getting your order through customs or to its final destination." Δηλαδή σου πετάμε το δέμα στην χώρα σου και μετρά βγαλτα εσύ πέρα με τον εκτελωνισμό & την παραλαβή του δέματός σου. Ξέρεις πόσοι το παθαίνουν αυτό με την UPS και πληρώνουν τα απίστευτα κερατιάτικα στα εμπορεύματα του αεροδρομίου? Μην αναφέρω την ταλαιπωρία του εκτελωνισμού & το ότι μοιράζεις λεφτά λες και είναι καραμέλες παντού.

Μέγα λάθος της εταιρίας να στο στείλει με FedEx. Δεν φταίει η courier στην συγκριμένη περίπτωση, αλλά ο χαζός αποστολέας που επέλεξε courier αντί για απλό ταχυδρομείο. Τώρα αν θα βγάλεις άκρη... άλλη ιστορία.

ναι αλλα λέει επίσης οτι η θα το αναλάβει το ταχυδρομείο μετά και δεν θα σταλεί με fedex σε μένα προσωπικά..

Φυσικά δεν πληρώνω τιποτα αν συμβει κάτι τέτοιο μιας και τους είχα ειδοποιήσει και ζητάω refund επειδή δεν έλαβα κανενα πακέτο..

Ευτυχώς έχω πληρώσει με amazon payment τους έχω ενημερώσει και αυτούς οποτε δεν ανησυχώ τόσο.

Επίσης tracking number δεν υπάρχει

Δημοσ.

Απο την στιγμή που το δέμα πέρασε στα χέρια της FedEx το βρίσκω δύσκολο να μην υπάρχει tracking number. Επίσης δεν έχω ακούσει ποτέ δέμα να περνάει απο τα χέρια courier στην κατοχή του ταχυδρομείου. Η αποστολή γίνεται είτε με courier είτε με απλό ταχυδρομείο. Και φυσικά η χρέωση (και ο χρόνος παράδοσης) είναι τελείως διαφορετική.

Το θέμα στην τελική είναι να πάρεις το δέμα σου & μακάρι φυσικά να ισχύει αυτό που αναφέρεις.

Δημοσ.

Απο την στιγμή που το δέμα πέρασε στα χέρια της FedEx το βρίσκω δύσκολο να μην υπάρχει tracking number. Επίσης δεν έχω ακούσει ποτέ δέμα να περνάει απο τα χέρια courier στην κατοχή του ταχυδρομείου. Η αποστολή γίνεται είτε με courier είτε με απλό ταχυδρομείο. Και φυσικά η χρέωση (και ο χρόνος παράδοσης) είναι τελείως διαφορετική.

Το θέμα στην τελική είναι να πάρεις το δέμα σου & μακάρι φυσικά να ισχύει αυτό που αναφέρεις.

κι εγώ έτσι οπως τα λές τα ξέρω μιας και κάνω παραγγελίες συνέχεια απο amazon και εξωτερικό..!

Πολύ μπασταρδεμένη μέθοδος είναι αυτή .Δεν ξέρω ίσως έχουν κάποια ειδική συμφωνία.

Πάντως μου είπαν ξεκάθαρα οτι θα το πάρω το δέμα απο το ταχυδρομείο και δεν θα το στείλει η Fedex σε μένα ως κουριερ.

ελπίζω να ναι έτσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...