Προς το περιεχόμενο

Υποχρεωτικα θρησκευτικα Α' Λυκειου.

Jason13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή, εαν σου έλεγε ένα άτομο, καλή ώρα όπου και να βρίσκεται, ότι θεωρεί τον ιησού χρηστό μέλος της οικογένειας του και ότι τον έχει δει, και το υπερασπίζεται με σθένος παιδιού δεν θα τον πάρεις στο ψηλό; :Ρ

θα ζητήσω φώτο :P

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο είναι,θέλω να διδάσκονται όλα τα συστήματα αριθμών και όχι μόνο το 10δικο που έχει επικρατήσει στις συναλλαγές.

δεν με ενοχλεί ο αθειστής,ούτε ο θρήσκος,με ενοχλεί η ειρωνία του ενός προς τον άλλον και συνήθως γίνεται απο την μια μεριά.

Σου είπα οι γνώσεις του περι κόσμου είναι σε νηπιακό στάδιο αλλά ειρωνεύεται τον άλλο που μπορεί και να πιστεύει μπούρδες,αδιάφορο που,απλά πιστεύει σε κάτι.Ενώ ο ήρωας μας δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται επιστημονικά,έχει χιλιάδες κενά,χιλιάδες απορίες αλλά έχει την γνώση να απορρίψει τα πιστεύω του άλλου,ωραίος

απο πάνε Timo και λούμπα,δεν ξέρω αν υπάρχει ή αν δεν υπάρχει,δεν εξέφρασα άποψη,εσύ αντιθέτως ξέρεις.ΜΙΤ το μισό insomnia και οι άλλοι μισοί είναι στην αίτηση

Αν διαβασεις το νημα απο την αρχη (οπως και ολα τα συναφη), θα δεις οτι η πλειοψηφια δεν ειρωνευεται κανεναν που απλα πιστευει σε κατι. Αυτο που η πλειοψηφια ειρωνευεται ειναι η προσπαθεια των χριστιανοθρησκευομενων να αποδειξουν ουι προκειται για μια θρησκεια αγαπης ενω η ιστορια δειχνει οτι ειναι βουτηγμενη μεσα στο αιμα, αλλα και ενοχλειται παρα πολυ, οταν ξερει οτι αυτο που απλα καποιος θρησκευομενος θα επρεπε πολυ λιτα να το πιστευει, εχει καταντησει μια ΑΕ που την πληρωνουμε καθημερινα ολοι μας, ειτε πιστευουμε σε αυτη ειτε οχι.

Αυτο φιλε μου δεν ειναι ειρωνια προς το θρησκευομενο απλα, ειναι ειρωνια προς το θρησκευομενο που τον εκμεταλευεται η ΑΕ για να συντηρειται, και το χειροτερο του εχει περασει και στο μυαλο οτι δεν πρεπει να συγχεουμε την "καλη" θρησκεια με την "κακη" εκκλησια που εκμεταλευεται τη θρησκεια. Μυθος τεραστιος μιας και χωρις το παπαδαριο θρησκεια δε θα υπηρχε, θα εσβηνε μεσα σε 50-100 χρονια.

Δημοσ.

Στις παραφράσεις βλέπω, πας καλά (σε αντίθεση με το να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος).

Εφόσον δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει δεν μπορεί να αξιώνει κανείς ότι υπάρχει. Επιπλέον, από την στιγμή που τόσα παραδείγματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς για την ύπαρξή του καταρρίπτονται, τότε η ζυγαριά γέρνει προς την απόδειξη ότι δεν υπάρχει.

Όπως και να έχει, και με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα το καταλάβεις, ξαναλέω ότι αυτός που θέτει την ΘΕΤΙΚΗ - ΝΕΑ πρόταση οφείλει και να την αποδείξει.

Από την στιγμή που δεν το έχουν καταφέρει, τότε δεν μπορούν να αξιώνουν την αλήθεια. Να πιστεύουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι... ΦΥΣΙΚΑ και μπορούν. Δικαίωμα του καθενός είναι. Το να αξιώνει όμως κανείς ότι κάτι είναι αληθινό χωρίς να μπορεί να το αποδείξει, δεν γίνεται.

Πιο απλά δεν μπορώ να στο πω...

Τώρα, μπορείς είτε να καταλάβεις τι γράφτηκε είτε να συνεχίσεις τις γνωστές σου εριστικές απαντήσεις.

Φιλάκια.

Δημοσ.

οσες φορες εχει ασχοληθει η θρησκεια με κατι περα απο προσευχες τα χει κανει σκατα.

Εγώ χαίρομαι που υπάρχει η θρησκεία. Χωρίς αυτή δεν θα είχαμε satanic and black metal.

Σε ευχαριστώ καλέ μου θεούλη που υπάρχεις για να στη μπαίνουν οι krypt, urgehal, Azrael, I.C.E, Immortal, Gorgoroth, Bishop of Hexen και πολλά άλλα άξια παιδιά! :devil:

Δημοσ.

Εγώ χαίρομαι που υπάρχει η θρησκεία. Χωρίς αυτή δεν θα είχαμε satanic and black metal.

Σε ευχαριστώ καλέ μου θεούλη που υπάρχεις για να στη μπαίνουν οι krypt, urgehal, Azrael, I.C.E, Immortal, Gorgoroth, Bishop of Hexen και πολλά άλλα άξια παιδιά! :devil:

Bad publicity is good publicity νεαρέ!:Ρ

Δημοσ.
για μια θρησκεια αγαπης ενω η ιστορια δειχνει οτι ειναι βουτηγμενη μεσα στο αιμα,

η θρησκεια ειανι βουτηγμενη στο αιμα,η οι πιστοι της; :rolleyes:

Δημοσ.

η θρησκεια ειανι βουτηγμενη στο αιμα,η οι πιστοι της; :rolleyes:

Εχει διαφορα;

Μην παμε παλι στην προσπαθεια διαχωρισμου, αλληλενδετα καμματια του ιδιου συστηματος ειναι. Θρησκεια χωρις πιστους δεν υπαρχει, οπως και πιστοι χωρις θρησκεια, δεν ειναι πιστοι.

Δημοσ.

Εχει διαφορα;

ναι εχει διαφορα.

Μην παμε παλι στην προσπαθεια διαχωρισμου, αλληλενδετα καμματια του ιδιου συστηματος ειναι. Θρησκεια χωρις πιστους δεν υπαρχει, οπως και πιστοι χωρις θρησκεια, δεν ειναι πιστοι.

και χωρις σεξ,δεν θα ειχαν γεννηθει κακοι ανθρωποι.αρα το σεξ ειναι κακο αφου σεξ και κακοι ανθρωποι αλληλενδετα κομματια του ιδιου συστηματος ειναι.

σωστα;

Δημοσ.

ναι εχει διαφορα.

και χωρις σεξ,δεν θα ειχαν γεννηθει κακοι ανθρωποι.αρα το σεξ ειναι κακο αφου σεξ και κακοι ανθρωποι αλληλενδετα κομματια του ιδιου συστηματος ειναι.

σωστα;

Δεν ειναι το ιδιο.

Η θρησκεια απο μονη της δεν ειναι πραξη, δεν ειναι κατι το χειροπιαστο, ειναι μια αφηρημενη εννοια που δημιουργειται οταν εμφανιζονται ανθρωποι που εχουν την ιδια πιστη μεταξυ τους. Προφανως και η θρησκεια λοιπον αφου δεν ειναι κατι το χειροπιαστο, δεν εχει χερια για να μπορει να τα σηκωσει να χτυπησει, αλλα και αντιθετως δεν μπορει να ανοιξει την αγκαλια της να σε καλοδεχτει, ολα αυτα οι πιστοι θα τα κανουν στο ονομα της.

Δημοσ.

Πώς προτείνεις εσύ;

10 σελ χαλασαμε στο πωσ πριν...

ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ??ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΄Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΣΤΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟ, ΚΑΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ..ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟς ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ..

Η γνωση των θρησκειων ειναι χρησιμη απο πολλες πλευρες χωρις να σημαινει οτι πρεπει να πιστευεις σε καποια..

Ελληνισμος= θρησκεια απλα δεν υπαρχει για εμενα..

Δημοσ.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΄Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΣΤΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟ

Κάποιους τους κάνει να ελπίζουν όμως έτσι; Πιστεύουμε στους ήδη υπάρχοντες θεούς ή "κατασκευάζουμε" άλλους από την αρχή για να καταπολεμήσουμε το υπαρξιακό μας άγχος ξέρω 'γω. Ε είναι προβληματικό, τέτοιες γνώσεις δεν τις θέλω. Προτιμώ την ΑΜΩΡΦΩΣΕΙΑ.

Δημοσ.

Κάποιους τους κάνει να ελπίζουν όμως έτσι; Πιστεύουμε στους ήδη υπάρχοντες θεούς ή "κατασκευάζουμε" άλλους από την αρχή για να καταπολεμήσουμε το υπαρξιακό μας άγχος ξέρω 'γω. Ε είναι προβληματικό, τέτοιες γνώσεις δεν τις θέλω. Προτιμώ την ΑΜΩΡΦΩΣΕΙΑ.

οχι δεν σε κανει να ελπιζεις..ειναι θεμα προσωπικης επιλογης το αν θα ελπιζεις ή οχι...ΟΙ θρησκειες δημιουργηθηκαν για να ικανοποιησουν τη βιολογικη αναγκη της πιστης που υπαρχει σε ολους τους ανθρωπους ... το αν θα πιστευεις σε Θεο, στη λογικη σου, σε αγαλματα ή στο οτι εισαι ελευθεορσ και δεν ανηκεις πουθενα ειναι δικο σου θεμα...γι'αυτο λεμε οτι δεν υπαρχει κανεις αθεοσ γιατι η πιστη ειναι βιολογικη αναγκη..λεγοντας αθεοσ εννοουμε οτι δεν πιστευει καποιοσ στο Θεο που λεει ο χριστιανισμοσ, ο ισλαμισμοσ ή οποια αλλη θρησκεια...

Ξνααλεω πως οι γνωσεις για τις θρησκειεσ σχετιζονται με ιστορια, ψυχολογια, κοινωνιολογια κ,α επιστημες...και ειναι χρησιμες οχι για φανατισμο και δογματισμο αλλα για αποκτηση ολοκληρομενων γνωσεων..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...