hammerd Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Φιλοι μου καλησπερα.. Ανοιγω αυτο το θεμα με σκοπο να μαζευτουμε ολοι οι ΑΝΕΡΓΟΙ Τεχνικοι Η/Υ, και να συζητησουμε επι πραγματικης βασης το μελλον της ειδικοτητας μας.. Δεν θελω να μπουμε σε κλαψοκαταστασεις και γκρινιες, ανοιγω το θεμα με σκοπο να οργανωθουμε και να πει ο καθενας μας οτι ξερει, που μπορει να βοηθησει ετσι ουτως ωστε στο τελος να υπαρχουν οσον το δυνατον λιγοτεροι συναδελφοι μας ανεργοι.. Ας μας πει λοιπον ο καθενας τι σκεφτεται να κανει, ετσι ωστε να παρουν ιδεες και οι αλλοι.. Ποιος ξερει ? ισως καποιοι απο εμας συνεργαστουν κιολας και κανουν καποια κινηση απο κοινου.. Παρακαλω σχολια περι κρισης και συστηματος βρισιες προς πασα κατευθυνση κτλ κτλ να μην εμφανιστουν στο θεμα.. Επισης αν καποιος απο σας βρηκε δουλεια σαν Τεχνικος Η/Υ προσφατα ας μας περιγραψει την ολη περιπτωση.. Ευχαριστω και σας περιμενω ολους μεσω μιας πολιτισμενης (ευχομαι) συζητησης να βγαλουμε κατι καλο απο αυτο το θεμα
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιό ακριβώς είναι το πεδίο εργασίας ενός "τεχνικού Η/Υ";
hammerd Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 χμμ... καλη ερωτηση... Εννοω ολους αυτους που συναρμολογουν και επισκευαζουν αριστα pc/workstation και καποια server συστηματα. Ακομη γνωριζουν πως να εγκαταστησουν το λειτουργικο συστημα και οτι αλλο software χρειαζεται. Φυσικα γνωριζουν και απο laptops/netbooks. Εχουν βασικες γνωσεις δικτυων και ιντερνετ.
chill Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 χμμ... καλη ερωτηση... Εννοω ολους αυτους που συναρμολογουν και επισκευαζουν αριστα pc/workstation και καποια server συστηματα. Ακομη γνωριζουν πως να εγκαταστησουν το λειτουργικο συστημα και οτι αλλο software χρειαζεται. Φυσικα γνωριζουν και απο laptops/netbooks. Εχουν βασικες γνωσεις δικτυων και ιντερνετ. Εκτός από Οικονομολόγος σήμερα διαπίστωσα πως είμαι και τεχνικός Η/Υ Σπεύδω να το προσθέσω στο cv μου
kfyros Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις αφορούν junior / εμπειρικούς τεχνικούς που απευθύνονται σε home users, άντε και σε καμία μικρή επιχείρηση... Άνεργους τεχνικούς επαγγελματίες δεν έχει τύχει να γνωρίζω . Σίγουρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα απ' ότι παλιότερα.. Για μένα δε νοείται τεχνικός να μη γνωρίζει να στήσει μια εγκατάσταση με domain / active directory, με internal firewall / proxy / gateway, να ορίσει πχ. κάποια subdomains , VPN για remote access κλπ. ανάλογα με τις ανάγκες, και αυτά να τα κάνει να δουλεύουν σωστά και με ασφάλεια . τα παραπάνω σε ένα βαθμό μπορώ να τα κάνω κι εγώ, αλλά δεν δηλώνω τεχνικός.. Ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να φροντίσει να εκπαιδευτεί και πάνω σε αυτά, και να πάρει και πιστοποιήσεις αν θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά, και να μην είναι ο "μικρός που φτιάχνει πισάκια".. Δηλαδή microsoft mcp, cisco certification, ή Oracle/Sun, Dell κλπ.
Vazelaki951 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 ο τεχνικός, ο "θα σου περάσω τα windows", ο "θα σου περάσω την καινούργια κάρτα γραφικών" .... κλπ απλά δεν υπάρχει πια, σήμερα ο καθένας ξέρει απο φορματς, γιατί να δώσει 30-40 ευρώ.... σαν τεχνικός μπορείς να δουλέψεις σε καταστήματα πληροφορικής, φυσικά δεν θα κάνεις μόνο "φορματς, εγκατάσταση drivers..." και ολες αυτες τις βλα**ες ... θα κάνεις πολλά περισσότερα, απο την ώρα που δουλεύεις σε κάποια εταιρία-μαγαζί, θα σε στέλνουν στους πελάτες που πολλές φορές ειναι εταιρίες, εργοστάσια... για διάφορα που μπορείς να φανταστείς, προβλήματα με το δίκτυο, προβλήματα απλά με τα Windows.... τέσπα, αυτος ο κλάδος αργοπεθαίνει ... Οποιος έχει ένα χαρτί, η θέλει να βγάλει ένα πτυχίο σίγουρα δεν θα πάει για να γίνει "τεχνικός-απλός"...
The_Judas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 σαν τεχνικός μπορείς να δουλέψεις σε καταστήματα πληροφορικής, φυσικά δεν θα κάνεις μόνο "φορματς, εγκατάσταση drivers..." και ολες αυτες τις βλα**ες ... θα κάνεις πολλά περισσότερα, απο την ώρα που δουλεύεις σε κάποια εταιρία-μαγαζί, θα σε στέλνουν στους πελάτες που πολλές φορές ειναι εταιρίες, εργοστάσια... για διάφορα που μπορείς να φανταστείς, προβλήματα με το δίκτυο, προβλήματα απλά με τα Windows.... Αντιθέτως, αυτή είναι η πλειοψηφία των περιπτώσεων. Σε μια εταιρία, όταν χαλάει ένας υπολογιστής, κάθεται η γραμματέας ή ο οικονομικός σύμβουλος για να κάνουν φορμάτ ή ρυθμίσεις στο ρούτερ; ...ή μήπως στο εργοστάσιο, θα καθίσει ο χειριστής μηχανήματος να περάσει drivers;
arxaggelos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέχρι να σκάσει μύτη ο Αλετζο πάω να βάλω τα ποπ κόρν να γίνονται
Xvipes Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ με καρτούλες δουλεύω και μέσω γνωστών μέχρι να βρω μια πιο σοβαρή δουλειά πάνω στο αντικείμενο.Καλώς ή κακώς και το 30αρικο είναι μια χαρά έτσι όπως είμαστε τώρα... Και αν κάποιος θέλει να βρει πελάτες μπορεί να πάει σε ένα ίντερνετ καφέ και να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και να του πει ότι για κάθε πελάτη που θα μου φέρνεις θα σου δίνω π.χ 10ευρώ. Ξέρω πολλά άτομα που πάνε τα λαπτοπ τους στα ίντερνετ καφέ για να τα φτιάξουν και αρκετοί που δουλεύουν ίντερνετ καφέ δεν ασχολούνται ή δεν ξέρουν να το κάνουν.
kage Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Για μένα δε νοείται τεχνικός να μη γνωρίζει να στήσει μια εγκατάσταση με domain / active directory, με internal firewall / proxy / gateway, να ορίσει πχ. κάποια subdomains , VPN για remote access κλπ. ανάλογα με τις ανάγκες, και αυτά να τα κάνει να δουλεύουν σωστά και με ασφάλεια . ο δικτυας τι κανει τοτε?τον admin? παντως ποιο νομιζετε οτι ειναι το μεγαλυτερο κοινο σε αυτα τα θεματα?οι εταιριες ή oi απλοι users που δεν ξερουν να κανουν αυτα που λετε? μηπως απλα καποιος να ελεγε μην πηγαινετε και πληρωνετε ιεκ για να βγειτε τεχνικος η/υ γιατι ειναι κορεσμενο επαγγελματα-τα μαγαζια 15-20χρονα θα προσλαμβανουν- και στην ουσια δεν χρειαζετε να πας σε σχολη? δεν εφτανε το τοπικ με τις 30+σελιδες?τι διαφορετικο θα γραφτει εδω?
ikaruga24 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Εκτός από Οικονομολόγος σήμερα διαπίστωσα πως είμαι και τεχνικός Η/Υ Σπεύδω να το προσθέσω στο cv μου Δεν ειναι ακριβως ετσι. Ολοι ξερουμε να μιλαμε αλλα ολοι μπορουμε να γινουμε πωλητες και προμοσιονιστες?
Bspus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις αφορούν junior / εμπειρικούς τεχνικούς που απευθύνονται σε home users, άντε και σε καμία μικρή επιχείρηση... Άνεργους τεχνικούς επαγγελματίες δεν έχει τύχει να γνωρίζω . Σίγουρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα απ' ότι παλιότερα.. Για μένα δε νοείται τεχνικός να μη γνωρίζει να στήσει μια εγκατάσταση με domain / active directory, με internal firewall / proxy / gateway, να ορίσει πχ. κάποια subdomains , VPN για remote access κλπ. ανάλογα με τις ανάγκες, και αυτά να τα κάνει να δουλεύουν σωστά και με ασφάλεια. τα παραπάνω σε ένα βαθμό μπορώ να τα κάνω κι εγώ, αλλά δεν δηλώνω τεχνικός.. Ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να φροντίσει να εκπαιδευτεί και πάνω σε αυτά, και να πάρει και πιστοποιήσεις αν θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά, και να μην είναι ο "μικρός που φτιάχνει πισάκια".. Δηλαδή microsoft mcp, cisco certification, ή Oracle/Sun, Dell κλπ. Γνωριζω και επαγγελματιες με τα προσοντα που αναφερεις που εχουν μεινει ανεργοι απο εταιριες πληροφορικης που κανανε downsizing. Μπορει να μην ηταν οι καλυτεροι του ειδους τους (αυτοι φυσικα δεν κινδυνευουν) αλλα σιγουρα ηταν competent. Αληθεια για ποιο λογο ξερεις απο active directory και το στησιμο ενος δικτυου υπολογισιμου μεγεθους αν δεν ειναι η δουλεια σου? Δεν ειναι απο τα πραγματα που θα σου χρησιμευσουν στο σπιτι Τωρα για το ποσα πρεπει να ξερει καποιος και πως ξεχωριζουμε τους τεχνικους απο τους "τεχνικους", θεωρω οτι σε ενα βαθμο ειναι και θεμα ορισμου. Καλως η κακως, συνηθως οταν λεμε τεχνικος εννουμε απλα αυτον που φτιαχνει τα PC, εκτυπωτες και τα τετριμμενα προβληματα δικτυου. Και δεν απευθυνονται μονο σε μικρες επιχειρησεις και σπιτια. Εταιριες υποστηριξης συστηματων πληροφορικης τους προσλαμβανουν με βασικο μισθο και τους στελνουν καθημερινα σε μεγαλες επιχειρησεις και δημοσιες υπηρεσιες. Καποιοι ειναι αριστοι επαγγελματιες και καποιοι ειναι αχρηστοι, οπως παντου. Αυτον που ξερει να σου σχεδιασει δικτυο και τοπολογια servers και να στα στησει σωστα θα τον πουμε μηχανικο δικτυων/συστηματων. Μπορει να θεωρεις οτι παραειναι βαρυγδουπο και καμια σχεση δεν θα επρεπε να εχει με τη λεξη μηχανικος, αλλα τουλαχιστον στο εξωτερικο το network/systems engineer εκει παραπεμπει.
black_widow Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Ξέρω πολλά άτομα που πάνε τα λαπτοπ τους στα ίντερνετ καφέ για να τα φτιάξουν και αρκετοί που δουλεύουν ίντερνετ καφέ δεν ασχολούνται ή δεν ξέρουν να το κάνουν. Όσοι έχουν σκάσει μύτη σε εμένα σε βάρδιες στο νετ καφέ είτε για πρόβλημα υπολογιστή ή Internet ή γιατί θέλουν να μάθουν ...Facebook στο τζαμπέ θέλουν να τη βγάλουν. Μου έχει τύχει περίπτωση να θέλει να του μάθω e-mail και Facebook και να θεωρεί ότι θα αφήσω το ταμείο και τις υπόλοιπες δουλειές , θα του εξηγήσω προφορικά χωρίς ούτε καν να ανοίξει υπολογιστή. Μετά ήρθε να ξαναρωτήσει γιατί δεν έχει internet σπίτι... Μακάρι να σκάγανε τέτοιες περιπτώσεις , να τους σύστηνα σε φίλους μου τεχνικούς να έπαιρνα και το ποσοστό μου , δε θα με χάλαγε...Μα , έχουν ένα φίλο που ξέρει...
kage Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 γιατι ο φιλος αν δεν ειναι παιδακι ξερει οτι υπαρχει ρισκο να χαλασει κατι ακομη και οταν κανει τα βασικα! αλλο ειναι να δουλευεις καπου ή να εχεις στοκ απο μεταχειρισμενα και να ψαχτεις αν κατι δεν παει καλα...-αυτο θα επρεπε να κανει ενας σωστος τεχνικος αλλα χλωμο- σε γνωστους απλα λεω αν χαλασει ενω το φτιαχνω δεν φερω ευθυνη.μου ετυχε ενα γαμ** acer netbook που σε format+update νεκρωσε η οθονη.conflictaρε με καποιο update και ηθελε flashαρισμα η bios γιατι να αγχωθω/ασχοληθω να βρω λυση για μια εξυπηρετηση? ποσοι εχουν αντιμετωπισει καψιμο σκληρου ή m/b ή καρτα γραφικων γιατι ειχε μεγαλη θερμοκρασια κατα το φορματ?
aledjo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέχρι να σκάσει μύτη ο Αλετζο πάω να βάλω τα ποπ κόρν να γίνονται αυτη τη φορα θα φαω και γω ποπ κορν... Τεχνικος Η/Υ, ενα αποτυχημενο επαγγελμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα