Προς το περιεχόμενο

Εύρεση εργασίας για άτομα χωρίς εμπειρία ?

REDODIN7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα αφεντικα ειναι η κυρια πηγη προβληματων στις ιδιες τους τις δουλειες. Μην περιμενεις απο υπαλληλο να ενδιαφερθει αν δεν ενδιαφερθει πρωτα το "αφεντικο". Τι θα κανεις? Θα το γυρισεις μισθωτος ειπες? I dont think so Takis.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο αδερφός μου στην προηγούμενη του δουλειά έπαιρνε λεφτά παραπάνω από βασικό και full ένσημα , καταστάσεις που δεν ξέρω αν θα ζήσω Ελλάδα. Kαι quess what , δεν έχει σπουδάσει τίποτα , μόνο μία τεχνική ειδικότητα σε μία νυχτερινή σχολή. Μουχαχα η εκδίκηση του εμπειροτεχνίτη. Του έβγαινε ο πάτος όμως έτσι , γύρναγε και δεν μπορούσε να κουνηθεί , πολλές φορές χτύπαγε ενέσεις γιατί έμενε από μέση κ.λ.π.

Η εκδίκηση του εργοδότη είναι θέλεις να πεις.

Όταν ο αδελφός σου τα "φτύσει" πολύ νέος(που ελπίζω να μην γίνει)ο εργοδότης θα του πει άντε γεια,έχω άλλον να περιμένει στην ουρά.

Επειδή δεν θα δουλεύεις για 5 ή 10 χρόνια αλλά τουλάχιστον μέχρι τα 65 θέλει ρέγουλα η δουλειά.

Δημοσ.

Κλασσικά όλα αυτά.

Τώρα βρήκαν τα καθίκια ευκαιρία και ξεζουμίζουν τους νέους εργαζόμενους.

Ο άλλος ήθελε και κάτω των 28 και 4 χρόνια προϋπηρεσίας στο αντικείμενο(εκτός ότι θα έπαιρνα τον βασικό για δουλεία που ήθελε πτυχίο+ξένες γλώσσες+δικό μου αμάξι+απλήρωτες υπερωρίες+προαιρετικό μεταπτυχιακό).

Δηλαδή έλεος καταστάσεις.

Μετά μιλάνε για την μετανάστευση.

800 μου είχαν πει σε μία δουλειά χωρίς ένσημα παρακαλώ και εννοείται ότι δεν υπήρχε ωράριο , ούτε Σαββατοκύριακα. Συνήθως 650 -700 καθαρά μου λένε αλλά και με δοκιμαστική περίοδο που ποικίλλει ανάλογα...Υπερωρίες πάντα included.

Η εκδίκηση του εργοδότη είναι θέλεις να πεις.

Όταν ο αδελφός σου τα "φτύσει" πολύ νέος(που ελπίζω να μην γίνει)ο εργοδότης θα του πει άντε γεια,έχω άλλον να περιμένει στην ουρά.

Επειδή δεν θα δουλεύεις για 5 ή 10 χρόνια αλλά τουλάχιστον μέχρι τα 65 θέλει ρέγουλα η δουλειά.

O εργοδότης του αυτή τη στιγμή τους έχει απολύσει όλους , στέρεψαν τα έργα. Εννοείται ότι δεν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά για πάντα ( είναι και η μόνιμη απάντηση μου σε αυτούς που εκθειάζουν τις χειρωνακτικές εργασίες ) αλλά ότι έπαιρνε αξιοπρεπή λεφτά χωρίς να έχει κουραστεί χρόνια στα θρανία η αλήθεια να λέγεται. Ενώ ο πτυχιούχος θα έχει ξοδέψει ένα κάρο χρήματα για ξένες γλώσσες , πτυχία , μεταπτυχιακά και δε συμμαζεύεται και θα περιμένει του αγίου ...μην πω πότε για να τα κάνει απόσβεση στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Όταν δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ο εργαζόμενος πρέπει να απολύεται και όχι να δουλεύει με μειωμένο μισθό.

Ε ναι ειπα εγω κατι διαφορετικο? Το ιδιο ακριβως με σενα ειπα. Οτι οταν προσλαμβανεται ενας εργαζομενος διανυει ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ περιοδο και δικαιολογειται ο βασικος μισθος. Ποσω δε μαλλον οταν αυτος ο εργαζομενος δεν εχει καν ξαναεργαστει.

Όταν ο εργοδότης συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί σου, πολύ απλά θέλει να καλύπτει τις ανάγκες του για ένα άτομο με καλές θεωρητικές γνώσεις αλλά μισθό εργάτη.

Οταν συνεχιζει ναι. Αλλα για να συνεχισει, πρεπει να ξεκινησει πρωτα τη συνεργασια. Και ξεκινωντας τη συνεργασια δε νοειται να σου δωσει 1500 ευρω χωρις να τσεκαρει για καποιο χρονικο διαστημα αν του κανεις.

Από εκεί και πέρα είναι πολύ απλά κοροϊδία να έχεις πτυχίο+μαστερ+άλλα πτυχία και εξισώνεσαι με ένα εμπειροτεχνίτη με την ίδια εμπειρία. :rolleyes:

Δεν εξισωσα τις περιπτωσεις που λες. Δεν μιλησα καν για εμπειρους. Για τους απειρους μιλησα, χωρις προυπηρεσια.

Τον μεταπτυχιακό στην πληροφορική/τηλεπικοινωνίες δεν θα τον βάλεις ούτε να σου φτιάξει καλώδια, ούτε να φτιάξει δομημένη καλωδίωση ούτε install windows. Τον μεταπτυχιακό τον έχεις για να πάει στον ραντεβού με τον πελάτη, να καταγράψει τις απαιτήσεις του και να κάνει την μελέτη του συστήματος που θέλει να εγκαταστήσει. Στη συνέχεια θα επιβλέπει το κομμάτι της υλοποίησης το οποίο θα το κάνει ο "Τεχνικός Δικτυών" απο το ΙΕΚ. Τον μεταπτυχιακό θα τον βάλεις να γράψει προτάσεις για να αναλάβει η εταιρεία σου ερευνητικά έργα και στη συνέχεια να τα διαχειριστεί. Όπως αντίστοιχα δεν θα βάλεις τον software engineer να σου γράψει κώδικα.

Σε ποιο πλανητη αναθετουν τετοιο ρολο σε μεταπτυχιακους με μηδενικη προηγουμενη εργασια, απλα επειδη ειναι μεταπτυχιακος? Να παω κι εγω.

Επισης σε ποιο πλανητη ενας μεταπτυχιακος που δεν ξερει καν τα μοντελα-τιμες (router/switches/interfaces) των κατασκευαστων λογω απειριας, θα αναλαβει να κανει μελετη και να αποφασισει τι εξοπλισμος θα μπει και πως θα τοποθετηθει?

Και τελος σε ποιο πλανητη ενας που δεν εχει δουλεψει/επιβλεψει/εκπονησει σε τεχνικο επιπεδο στα δικτυα η τις τηλεποικοινωνιες θα εχει ορθα κριτηρια μονο με θεωρητικες γνωσεις? Ξερει ο μεταπτυχιακος οτι στο υπογειο δεν βαζεις καλωδιο κατασκευασμενο απο PVC γιατι το τρωνε τα ποντικια ας πουμε, ενω στον ηλιο (πχ ταρατσα) βαζεις pvc γιατι ειναι πιο ανθεκτικο? Αυτα ειναι θεματα ΠΕΙΡΑΣ και οχι πτυχιων.&-

Ετσι λοιπον αν δεν εχεις ΠΕΙΡΑ ειδικα για υπευθυνες θεσεις ναι θα αμοιφθεις με 800 ευρω σε πρωτη φαση που θα δοκιμαστεις σε αλλα βασικοτερα ζητηματα, πχ εργατικοτητα, υπευθυνοτηταμ, αποφασιστικοτητα, πρωτοβουλια κλπ. Δε γινεται ενας απειρος να ζητα παραπανω απο 800 επειδη εχει πτυχια χωρις καν να ξερει ο εργοδοτης αν ειναι τεμπελης πχ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ πρέπει να είναι η προϋπηρεσία , ακόμα και τζάμπα, ακόμα και πριν να πάρει κάποιος πτυχίο..

Αυτος ηταν απτους βασικοτερους λογους που αποφασισα να φυγω απτην Ελλαδα. Οκ ολα καθοριζονται απο την προσφορα και τη ζητησ, οκ ειμαστε τιγκα στην ανεργια, οκ υπαρχει φουλ ανταγωνισμος για καθε θεση, αλλα υπαρχει και αξιοπρεπεια. Να δινω σωμα και ψυχη ολες τις ωρες της μερας δωρεαν κανοντας πλουσιο εναν "εξυπνο" εργοδοτη, με το προσχημα της αποκτησης εμπειριας? Οχι, ποτε των ποτων.

Δημοσ.

Επίσης , όσοι κράζουν τα "αφεντικά" είναι εκτός πραγματικότητας..

Για να τους δω να φτιάχνουν έστω και μια ατομική επιχείρηση, γραφείο - τηλεφωνα /φαξ / ιντερνετ, ΟΑΕΕ, λογαριασμοί και λοιπά γαμ......κα,

και μετά τα ξαναλέμε..

Δε φταίει ο πτυχιούχος επειδή εσύ έχεις ένα κάρο έξοδα. Λόγω γονιών τα ξέρω πολύ καλά τα πράγματα , ΟΑΕΕ , δημοτικά τέλη , ΦΠΑ , ενοίκιο ( και μαλάκες ιδιοκτήτες ) , ό,τι να ναι δημόσιοι υπάλληλοι κ.λ.π. Δε σου χρωστάει για να δουλεύει τσάμπα , πάντα η επιλογή προσωπικού είναι ένα ρίσκο .

Δημοσ.

θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα..

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ πρέπει να είναι η προϋπηρεσία , ακόμα και τζάμπα, ακόμα και πριν να πάρει κάποιος πτυχίο..

Υποτίθεται ότι για αυτό το κάνεις στη πρακτική, υπάρχουν πολλά άτομα που στη πρακτική τους ξεσκίζουν.

Εγώ έχω φίλο που έκανε πρακτική σαν λογιστής σε τράπεζα και βάραγε 12ώρα και έπαιρνε 600 ευρώ όταν πήρε πτυχίο πήγε σε άλλη τράπεζα δούλευε 9 ορο και έπαιρνε 900.

Υ.Γ

Υπάερχει τελικά κανένα site με "επιλογή" για άτομα χωρίς εμπειρία.

Δημοσ.

Τον μεταπτυχιακό στην πληροφορική/τηλεπικοινωνίες δεν θα τον βάλεις ούτε να σου φτιάξει καλώδια, ούτε να φτιάξει δομημένη καλωδίωση ούτε install windows. Τον μεταπτυχιακό τον έχεις για να πάει στον ραντεβού με τον πελάτη, να καταγράψει τις απαιτήσεις του και να κάνει την μελέτη του συστήματος που θέλει να εγκαταστήσει. Στη συνέχεια θα επιβλέπει το κομμάτι της υλοποίησης το οποίο θα το κάνει ο "Τεχνικός Δικτυών" απο το ΙΕΚ. Τον μεταπτυχιακό θα τον βάλεις να γράψει προτάσεις για να αναλάβει η εταιρεία σου ερευνητικά έργα και στη συνέχεια να τα διαχειριστεί. Όπως αντίστοιχα δεν θα βάλεις τον software engineer να σου γράψει κώδικα.

Αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί στην Ελλάδα είμαστε μάγκες και θέλουμε ο Χ υπάλληλος να τα κάνει όλα και να συμφέρει.

Τώρα για να είμαστε και on-topic θα πω το εξής στο topic starter. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις εμπειρία είναι να πας να εργαστείς ΤΣΑΜΠΑ. Πρόσεξε...είμαι ο πρώτος που είμαι αντίθετος με αυτές τις πρακτικές και την εργασιακή εκμετάλλευση που συμβαίνει τον τελευταίο διάστημα. Όμως βλέπω ότι η κατάσταση θα είναι έτσι δυστυχώς για αρκετά χρόνια ακόμα...οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσαρμοστείς. Πας κάπου εργάζεσαι εθελοντικα/πρακτική κτλ και αποκτάς μια Χ εργασιακή εμπειρία (δεν χρειάζεται να αναφέρεις ότι δεν πληρωνώσουν). Θα μου πεις τώρα...και πως θα ζω;...αυτό είναι ένα θέμα σίγουρα. Αν δεν μπορούν να σε στηρίξουν οι γονείς σου πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να εξετάσεις τις προοπτικές σου στο εξωτερικό.

Σίγουρα senior admin ιδανικά δεν θα έπρεπε να ασχολείται με καλώδια... όμως δεν νοείται admin-δικτυάς που να μην έχει καν την γνώση αυτού του αντικειμένου!

Πως θα σχεδιάσει το δίκτυο αν δεν ξέρει το πρότυπο της διάταξης των utp;

Κανένας δεν ξεκινάει από senior δικτυάς. Πρέπει κάποια στιγμή να περάσει και από τα υπόλοιπα στάδια. Όχι να το σπουδάσει αλλά να έχει έστω μια προσωπική ενασχόληση.

Επίσης, όταν δουλεύει χρόνια στα δίκτυα θα έχει δει 2-3 πράγματα και θα έχει μάθει.

Πρακτικά όμως, όπως λες και εσύ στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη και μεγάλες εταιρίες με 1 μόνο admin που κάνει τα πάντα. Από excel-word γιατί οι 100 υπάλληλοι της εταιρίας δεν ξέρουν μέχρι καλώδια και φορματ μαζί με τα κλασικά backup-συντήρηση δικτύου.

Δημοσ.

Ε ναι ειπα εγω κατι διαφορετικο? Το ιδιο ακριβως με σενα ειπα. Οτι οταν προσλαμβανεται ενας εργαζομενος διανυει ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ περιοδο και δικαιολογειται ο βασικος μισθος. Ποσω δε μαλλον οταν αυτος ο εργαζομενος δεν εχει καν ξαναεργαστει.

Οταν συνεχιζει ναι. Αλλα για να συνεχισει, πρεπει να ξεκινησει πρωτα τη συνεργασια. Και ξεκινωντας τη συνεργασια δε νοειται να σου δωσει 1500 ευρω χωρις να τσεκαρει για καποιο χρονικο διαστημα αν του κανεις.

Δεν εξισωσα τις περιπτωσεις που λες. Δεν μιλησα καν για εμπειρους. Για τους απειρους μιλησα, χωρις προυπηρεσια.

Σε ποιο πλανητη αναθετουν τετοιο ρολο σε μεταπτυχιακους με μηδενικη προηγουμενη εργασια, απλα επειδη ειναι μεταπτυχιακος? Να παω κι εγω.

Επισης σε ποιο πλανητη ενας μεταπτυχιακος που δεν ξερει καν τα μοντελα-τιμες (router/switches/interfaces) των κατασκευαστων λογω απειριας, θα αναλαβει να κανει μελετη και να αποφασισει τι εξοπλισμος θα μπει και πως θα τοποθετηθει?

Και τελος σε ποιο πλανητη ενας που δεν εχει δουλεψει/επιβλεψει/εκπονησει σε τεχνικο επιπεδο στα δικτυα η τις τηλεποικοινωνιες θα εχει ορθα κριτηρια μονο με θεωρητικες γνωσεις? Ξερει ο μεταπτυχιακος οτι στο υπογειο δεν βαζεις καλωδιο κατασκευασμενο απο PVC γιατι το τρωνε τα ποντικια ας πουμε, ενω στον ηλιο (πχ ταρατσα) βαζεις pvc γιατι ειναι πιο ανθεκτικο? Αυτα ειναι θεματα ΠΕΙΡΑΣ και οχι πτυχιων.&-

Ετσι λοιπον αν δεν εχεις ΠΕΙΡΑ ειδικα για υπευθυνες θεσεις ναι θα αμοιφθεις με 800 ευρω σε πρωτη φαση που θα δοκιμαστεις σε αλλα βασικοτερα ζητηματα, πχ εργατικοτητα, υπευθυνοτηταμ, αποφασιστικοτητα, πρωτοβουλια κλπ. Δε γινεται ενας απειρος να ζητα παραπανω απο 800 επειδη εχει πτυχια χωρις καν να ξερει ο εργοδοτης αν ειναι τεμπελης πχ.

Κάτσε γιατί να δουλεύει κάποιος για τον βασικό ενώ δικαιούται το παραπάνω;

Για να έχει ο εργοδότης φθηνό υπάλληλο στην "δοκιμαστική" περίοδο;

Μετά δηλαδή από 8-12 μήνες ξαφνικά ενεργοποιούνται τα πτυχία;

Εγώ πάλι ξέρω ότι όσα παίρνεις πριν την "δοκιμαστική" περίοδο παίρνεις και μετά.

Η "δοκιμαστική" περίοδος είναι να κοιτάξουν τι είσαι+να μάθεις με το τι ακριβώς ασχολείται η εταιρία/οργανισμός που δουλεύεις και όχι να δουλεύεις για τον minimum.

Οι αυξήσεις έρχονται αρκετά χρόνια μετά θεωρητικά όπως ορίζει ο νόμος(στην Ελλάδα ποτέ δηλαδή).

Όλα αυτά μου ακούγονται όπως είπα παπάντζες των ελληναράδων εργοδοτών γιατί δεν γίνονται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Δημοσ.

Κάτσε γιατί να δουλεύει κάποιος για τον βασικό ενώ δικαιούται το παραπάνω;

Για να έχει ο εργοδότης φθηνό υπάλληλο στην "δοκιμαστική" περίοδο;

Μετά δηλαδή από 8-12 μήνες ξαφνικά ενεργοποιούνται τα πτυχία;

Εγώ πάλι ξέρω ότι όσα παίρνεις πριν την "δοκιμαστική" περίοδο παίρνεις και μετά.

Η "δοκιμαστική" περίοδος είναι να κοιτάξουν τι είσαι+να μάθεις με το τι ακριβώς ασχολείται η εταιρία/οργανισμός που δουλεύεις και όχι να δουλεύεις για τον minimum.

Οι αυξήσεις έρχονται αρκετά χρόνια μετά θεωρητικά όπως ορίζει ο νόμος(στην Ελλάδα ποτέ δηλαδή).

Όλα αυτά μου ακούγονται όπως είπα παπάντζες των ελληναράδων εργοδοτών γιατί δεν γίνονται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Οκ σε παραπεμπω στο εργατικο δικαιο αν οσα σου λεω σου φαινονται παπατζες.

Υπαρχει κατοχυρωμενος βασικος μισθος και υπαρχουν και επιπλεον αποδοχες για πτυχια. Ολα αυτα υπερκαλυπτονται με μισθο 800 ευρω αν δεν πλανωμαι.

Σε παιρνει λοιπον με τα 800ευρω σε δοκιμαζει κι αν του κανεις σου αυξανει το μισθο. Αν δεν του κανεις σε απολυει. Αυτα οταν εισαι παντελως ΑΠΕΙΡΟΣ και χωρις προηγουμενη εργασιακη εμπειρια.

Τι παραπανω θα θελες να ισχυει απο αυτο?

Τωρα το αν σου φαινονται παπατζες κλπ κλπ, νταξει προλαβαινεις να ξεκαβαλησεις μεχρι να βγεις στην αγορα εργασιας και να συνηδητοποιησεις τη σκληρη πραγματικοτητα που απεχει πολυ απο αυτα που λεω εγω. Διαφορετικα βγες στην αγορα εργασιας με το καλο και πηγαινε λεγε τις φιλοσοφιες σου στα interview. Οτι πχ επειδη εχεις 4 μεταπτυχιακα απαιτεις παραπανω μισθο εξαρχης.

*Μπορει να σε βολευει να συσχετισεις οσα λεω, με εργοδοτικα "θελω". Εγω απλα απτο πρωτο μου ποστ μιλαω ρεαλιστικα αντι να πεταω σε ενα ροζ συνεφακι. Και το ποιντ μου ηταν πανω στο ποστ που ελεγε οτι "αν ειναι δυνατον να ειμαι με 0 μερες εργασιας συν μεταπτυχιακο και να μου προσφερουν 800 ευρω".

Ε, ειναι και ΠΑΡΑειναι δυνατον. Και λογικο μπορω να προσθεσω.

Δημοσ.

Οκ σε παραπεμπω στο εργατικο δικαιο αν οσα σου λεω σου φαινονται παπατζες.

Υπαρχει κατοχυρωμενος βασικος μισθος και υπαρχουν και επιπλεον αποδοχες για πτυχια. Ολα αυτα υπερκαλυπτονται με μισθο 800 ευρω αν δεν πλανωμαι.

Σε παιρνει λοιπον με τα 800ευρω σε δοκιμαζει κι αν του κανεις σου αυξανει το μισθο. Αν δεν του κανεις σε απολυει. Αυτα οταν εισαι παντελως ΑΠΕΙΡΟΣ και χωρις προηγουμενη εργασιακη εμπειρια.

Τι παραπανω θα θελες να ισχυει απο αυτο?

Αυτό είναι το ζουμί,οι επιπλέον αποδοχές.

Εσύ λες ότι όλοι να είναι ευχαριστημένοι με τα 800 που κατ'εσέ καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.

Δεν έχουν όλοι όμως τα ίδια φοντά και το τσουβάλιασμα του στυλ 800 για όλους και πολύ είναι για τους άπειρους δεν είναι λογικό.

Εάν τέλος το πάμε νομικά τότε είναι που ένας με ένα απλό πτυχίο ΤΕΙ θα πρέπει να ζητήσει 900+ τουλάχιστον.Για έξτρα χαρτιά ή/και μεταπτυχιακά απλά δεν το συζητάω.

Θέλω το πολύ απλό.Να μην με φάει ο εργοδότης έναν ή δύο μισθούς συνολικά από τις διαφορές γιατί είμαι υπό "δοκιμασία".

Από εκεί και πέρα εάν το περνάει ο εργοδότης είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

edit:Για αυτό ξεκαβάλισα το συννεφάκι μου και φεύγω για άλλες πολιτείες.Εκεί που τα έξτρα 4 πτυχία μετράνε. :rolleyes:

btw:Και εμπειρία έχω(από άλλες εποχές που πλήρωναν καλύτερα)και έχω πάει σε interviews,βέβαια για να ζητάω τα αυτονόητα θα πρέπει να είμαι κανά ηλίθιο παιδαρέλι.

Δημοσ.

Δε φταίει ο πτυχιούχος επειδή εσύ έχεις ένα κάρο έξοδα. Λόγω γονιών τα ξέρω πολύ καλά τα πράγματα , ΟΑΕΕ , δημοτικά τέλη , ΦΠΑ , ενοίκιο ( και μαλάκες ιδιοκτήτες ) , ό,τι να ναι δημόσιοι υπάλληλοι κ.λ.π. Δε σου χρωστάει για να δουλεύει τσάμπα , πάντα η επιλογή προσωπικού είναι ένα ρίσκο .

δε λέω αυτό..

Λέω ότι στη συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι βίτσιο του καθενός να μην πληρώνει .....

Λόγω δουλειάς ξέρω αρκετούς επιχειρηματίες που κρατάνε την επιχείρηση με νύχια και με δόντια για να μη μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι ...

Και απολύουν όταν έχουν φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας..

Ο καθένας βέβαια μπορεί να μιλήσει μόνο για τις εμπειρίες του..

Αλλά δεν είδα και κανέναν να κάνει καταγγελία όταν του λένε τέτοιες μαλακίες όταν πηγαίνει για δουλειά..

Άκου 2 μήνες δοκιμαστικά αμισθί !!!!! :fear:

Το ζητάς γραπτώς , και σε κάθε περίπτωση κάνεις καταγγελίες σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες ....

Δημοσ.

Πρακτικά όμως, όπως λες και εσύ στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη και μεγάλες εταιρίες με 1 μόνο admin που κάνει τα πάντα. Από excel-word γιατί οι 100 υπάλληλοι της εταιρίας δεν ξέρουν μέχρι καλώδια και φορματ μαζί με τα κλασικά backup-συντήρηση δικτύου.

Τι δουλειά έχει αυτός με τα Word , Excel; Παρεπιμπτόντως έχω ακούσει το ίδιο παράπονο από πληροφορικάριους ότι δεν ξέρουν τη τύφλα τους οι υπαλληλοι και τους έχουν ταράξει στις απορίες...

Άκου 2 μήνες δοκιμαστικά αμισθί !!!!! :fear:

Το ζητάς γραπτώς , και σε κάθε περίπτωση κάνεις καταγγελίες σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες ....

Για βρες μου ένα τρόπο να του πάρεις γραπτά το ότι σε θέλει αμισθί ; Δε σφάξανε...Εμένα οι δικοί μου αναγκαστικά έχουν μείνει μόνοι τους και τραβάνε απίστευτο λούκι με τις ώρες . Άλλοι έχουν ξεσαλώσει όμως και βρήκαν ευκαιρία να μην πληρώνουν ( γιατί όταν κάνουν την πρόσληψη και στον πρώτο μήνα δουλειάς δε λένε να πληρώσουν , καταλαβαίνεις ότι το έχουν σύστημα ).

Δημοσ.

Για βρες μου ένα τρόπο να του πάρεις γραπτά το ότι σε θέλει αμισθί ; Δε σφάξανε...Εμένα οι δικοί μου αναγκαστικά έχουν μείνει μόνοι τους και τραβάνε απίστευτο λούκι με τις ώρες . Άλλοι έχουν ξεσαλώσει όμως και βρήκαν ευκαιρία να μην πληρώνουν ( γιατί όταν κάνουν την πρόσληψη και στον πρώτο μήνα δουλειάς δε λένε να πληρώσουν , καταλαβαίνεις ότι το έχουν σύστημα ).

παίζει και το άλλο. Δέχεσαι, και την πρώτη μέρα βάζει κάποιο γνωστό να κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ ότι ο τάδε απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό,

δεν έχει συμπληρωθεί το κόκκινο βιβλίο και τα σχετικά!!! :devil:

έρχονται, βρίσκουν όλους τους αναπόγραφους, του κοτσάρουν ένα καλό πρόστιμο, αναγκάζεται να σε προσλάβει κιόλας..

Αν έχει και επιδοτούμενους εργαζομένους μέσω ΟΑΕΔ χάνει και τις επιδοτήσεις.

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ....... ;)

Δημοσ.

παίζει και το άλλο. Δέχεσαι, και την πρώτη μέρα βάζει κάποιο γνωστό να κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ ότι ο τάδε απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό,

δεν έχει συμπληρωθεί το κόκκινο βιβλίο και τα σχετικά!!! :devil:

Δυστυχώς βλέπουν προυπηρεσία στην πρακτική σε υποδιεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού , με αρμοδιότητες ΙΚΑ και γενικά ταμεία και ξινίζουν αυτόματα , οπότε... Ένας μου είχε πει " α , ξέρεις και τι είναι οι κλαδικές"...

Επίσης , σε πολλές εταιρείες ειδοποιούνται από πριν και για έλεγχο εφορίας και για έλεγχο ΙΚΑ και φυγαδεύουν αυτούς που πρέπει !

Τις κλαδικές να αρχίσετε να τις ξεχνάτε , θα δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ( δηλαδή στις περισσότερες ) το προνόμιο να μην εφαρμόζουν κλαδική , δηλαδή πάμε για διεύρυνση των επιχειρησιακών συμβάσεων και σε αυτές που δυσκολεύονταν μέχρι στιγμής να τις εφαρμόζουν.

Επίσης μην ξεχνάτε ποτέ ότι έχουμε και τους άνεργους μέχρι 25 με το ...δυσθεώρητο ποσό των 592 μεικτά!

Δημοσ.

Δυστυχώς βλέπουν προυπηρεσία στην πρακτική σε υποδιεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού , με αρμοδιότητες ΙΚΑ και γενικά ταμεία και ξινίζουν αυτόματα , οπότε... Ένας μου είχε πει " α , ξέρεις και τι είναι οι κλαδικές"...

Επίσης , σε πολλές εταιρείες ειδοποιούνται από πριν και για έλεγχο εφορίας και για έλεγχο ΙΚΑ και φυγαδεύουν αυτούς που πρέπει !

Τις κλαδικές να αρχίσετε να τις ξεχνάτε , θα δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ( δηλαδή στις περισσότερες ) το προνόμιο να μην εφαρμόζουν κλαδική , δηλαδή πάμε για διεύρυνση των επιχειρησιακών συμβάσεων και σε αυτές που δυσκολεύονταν μέχρι στιγμής να τις εφαρμόζουν.

Επίσης μην ξεχνάτε ποτέ ότι έχουμε και τους άνεργους μέχρι 25 με το ...δυσθεώρητο ποσό των 592 μεικτά!

παρόλα αυτά ο νόμος ισχύει.. Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να είναι γραμμένος στο κόκκινο βιβλίο (ξεκινάμε με 1500 νομίζω ανά άτομο για αυτό)..

Και να είναι δηλωμένος στον ΟΑΕΔ νομίζω μέσα σε 8 μέρες από την ημερομηνία πρόσληψης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...