Προς το περιεχόμενο

Δεν κλεινουν τα fan - ενεργοποιηση X4 core AMD

soza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα νέο PC με τα εξής:

Μητρικη = ASUS M4A77T (AM3)

CPU = AMD Athlon II X3 460 3,4Ghz (AM3)

RAM = Kingston 2GB DDR3 1333Mhz

S-VGA = Nvidia GT520 1GB

HDD = WD 500GB

Windows 7 Ultimate

Αυτή η μητρική μπορεί και ξεκλειδώνει τον 4ο πυρήνα του ΑΜD X3.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ενεργοποιώ τον 4ο πυρήνα του επεξεργαστή, τότε κλείνει το PC, άλλα περιεργώς δεν σταματάνε τα ανεμιστηράκια από το τροφοδοτικό 500W, την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή και μόνο αν κλείσω το τροφοδοτικό ή βγάλω το ρεύμα σταματάνε, αλλιώς δεν μπορώ να το βάλω πάλι μπροστά!!! :angry:

Άλλαξα τροφοδοτικά, άλλα τίποτα, το πρόβλημα παραμένει ως έχει.

Μήπως έχει κάποια ρύθμιση το BIOS επιπλέον που πρέπει να κάνω??

Έχω βάλει σε manual τις ρυθμίσεις του επεξεργαστή, έχω ορίσει να βλέπει μόνο Χ4 core (βλέπει μέχρι X6) και δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο από τις ρυθμίσεις του (ούτε overclocing έχω κάνει)!!

Όποιος ξέρει και μπορεί να μου πει τι να κάνω, ας το πει να γλιτώσω!!! :angry:

Δουλεύει και με Χ3 core μια χαρά, άλλα θέλω και τον 4ο πυρήνα, αφού μπορώ θεωρητικά να τον έχω...!!! :P

Δημοσ.

βαλτο στο AUTO. κι αν δεν ανοιξει ουτε ετσι, μαλλον σημαινει οτι εχει προβλημα ο 4ος πυρηνας και αρα, θα μεινει 3πυρηνος!!

επειδη ειναι κλειδωμενος 4πυρηνος, δεν ειναι σιγουρο οτι ο 4ος ειναι και λειτουργικος!

Δημοσ.

Έχω ένα νέο PC με τα εξής:

Μητρικη = ASUS M4A77T (AM3)

CPU = AMD Athlon II X3 460 3,4Ghz (AM3)

RAM = Kingston 2GB DDR3 1333Mhz

S-VGA = Nvidia GT520 1GB

HDD = WD 500GB

Windows 7 Ultimate

Αυτή η μητρική μπορεί και ξεκλειδώνει τον 4ο πυρήνα του ΑΜD X3.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ενεργοποιώ τον 4ο πυρήνα του επεξεργαστή, τότε κλείνει το PC, άλλα περιεργώς δεν σταματάνε τα ανεμιστηράκια από το τροφοδοτικό 500W, την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή και μόνο αν κλείσω το τροφοδοτικό ή βγάλω το ρεύμα σταματάνε, αλλιώς δεν μπορώ να το βάλω πάλι μπροστά!!! :angry:

Άλλαξα τροφοδοτικά, άλλα τίποτα, το πρόβλημα παραμένει ως έχει.

Μήπως έχει κάποια ρύθμιση το BIOS επιπλέον που πρέπει να κάνω??

Έχω βάλει σε manual τις ρυθμίσεις του επεξεργαστή, έχω ορίσει να βλέπει μόνο Χ4 core (βλέπει μέχρι X6) και δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο από τις ρυθμίσεις του (ούτε overclocing έχω κάνει)!!

Όποιος ξέρει και μπορεί να μου πει τι να κάνω, ας το πει να γλιτώσω!!! :angry:

Δουλεύει και με Χ3 core μια χαρά, άλλα θέλω και τον 4ο πυρήνα, αφού μπορώ θεωρητικά να τον έχω...!!! :P

φιλε μου απλα δεν ειναι λειτουργικος ο 4ος πυρηνας , δεν ειναι τοσο ευκολο να κάνεις τον επεξεργαστή απο 3πυρηνο τετραπυρηνο .Αποτι θυμάμαι μόνο μοντέλα με συγκεκριμένους κωδικούς ξεκλείδωναν

Δημοσ.

Βαλε manual το ρευμα στο 1.40 και δοκιμασε μπας και καταφερει να το ξεκλειδωσει στο auto.

Το οτι σου κλεινει ο υπολογιστης και παει να ξανανοιξει το κανει γιατι προσπαθει να ξεκλειδωσει τον πυρηνα.επισης δεν εαν εχεις και το τελευταιο bios της μητρικης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...