stavmit Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σας, Έπεσε σήμερα στο e-mail μου, ενα newsletter απο το e-shop που είχε αυτο το Link κουτί σε " προσφορα "!! Επειδή το τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω εναν δικτυακό δίσκο NAS μπήκα στο τρυπάκι να "φτιάξω" έναν μόνος μου...Αξίζει τον κόπο? ΄Η να κινηθώ σε πιο εύκολες λύσεις όπως ενός seagate blackarmor..(αν και δεν έχω διαβάσει/ακούσει καλά σχόλια)? Είμαι γενικά αρχάριος όσον αφορά την δικτύωση. Ξέρω τα βασικά... PS. Sorry, επρεπε να ήταν σε άλλο sector το θέμα αυτό αλλά απο κεκτημένη ταχύτητα, αλλά και νύστα (λόγω της ώρα) το έβαλα εδώ...
stavmit Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά θα με βοηθήσει κάποιος?? Έστω άμα πιστεύει ότι αξίζει να διαθέσω τα χρήματα...
The_Judas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Αν έχεις κάποιον παλιό υπολογιστή διαθέσιμο, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου έναν NAS Server σχεδόν ανέξοδα (με το FreeNAS). Ακόμη και ένας παλιός PΙΙΙ αρκεί. Το μοναδικό θετικό που έχει η έτοιμη λύση είναι ότι δεν πιάνει πολύ χώρο. Επιλέγεις ότι σε βολεύει περισσότερο.
stavmit Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Αν έχεις κάποιον παλιό υπολογιστή διαθέσιμο, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου έναν NAS Server σχεδόν ανέξοδα (με το FreeNAS). Ακόμη και ένας παλιός PΙΙΙ αρκεί. Το μοναδικό θετικό που έχει η έτοιμη λύση είναι ότι δεν πιάνει πολύ χώρο. Επιλέγεις ότι σε βολεύει περισσότερο. Για να καταλάβω, εγώ αυτή την στιγμή έχω ένα PC σπίτι μου που όμως το χρησιμοποιώ κανονικά θα μπορούσα να του φορτώσω για παράδειγμα 2 δίσκους και με την βοήθεια του FreeNAS να τους χρησιμοποιώ γενικά όπως 8α έκανα και με έναν NAS??
The_Judas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Οχι. Ελεγα μήπως είχες κάποιο παλιό pc γι'αυτή τη δουλειά. Επειδή είπες ότι θέλεις να το φτιάξεις μόνος σου... μάλλον δεν κατάλαβα καλά.
stavmit Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Οχι. Ελεγα μήπως είχες κάποιο παλιό pc γι'αυτή τη δουλειά. Επειδή είπες ότι θέλεις να το φτιάξεις μόνος σου... μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Απο ότι κατάλαβα απο μια σύντομη ματιά στο net δεν μπορείς να έχεις και ένα λειτουργικό pc και ένα που το έχεις μετατρέψει σε NAS...Ελπίζω να κατάλαβα καλά...κρίμα που δεν έχω ένα παλιό pc θα ήταν φθηνή λύση νομίζω...
rafail1994 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Αξιζει μονο απο θεμα χορου . Με 160ε φτιαχνεις ενα custom nas
stavmit Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Αξιζει μονο απο θεμα χορου . Με 160ε φτιαχνεις ενα custom nas Μπορείς να που προτείνεις πώς με 160ευρω??
rafail1994 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ορίστε μια σύνθεση θα χρειαστείς βεβαία και σκληρούς δίσκους case:CoolerMaster Elite 430 psu:Enermax Cyclops 405W ram:Kingston 2GB mobo,cpu:Asrock AD425PV3 Συνολο:157.87E
rfc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα Ενα παλιο pc με windows ειναι ειδος NAS. O fileserver ειναι και αυτος ενα NAS
victorm13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Ορίστε μια σύνθεση θα χρειαστείς βεβαία και σκληρούς δίσκους case:CoolerMaster Elite 430 psu:Enermax Cyclops 405W ram:Kingston 2GB mobo,cpu:Asrock AD425PV3 Συνολο:157.87E rafail1994, σε περίπτωση που καεί η μητρική, το περιεχόμενο των δίσκων οι οποίοι είναι σε software raid[freenas], θα είναι προσβάσιμο αν γίνει αντικατάστασή της με νέα, ή θα πρέπει να ξαναστηθεί μέσω freenas; Υπάρχει κάποια εκτίμηση όσον αφορά τις ταχύτητες μετάδοσης του NAS στο δίκτυο και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει gigabit σύνδεση; Θα είναι πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχου κόστους εμπορικές λύσεις;
rafail1994 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Εάν η μητρική υποστηρίζει raid δεν θα έχεις πρόβλημα απλώς θα πρέπει να ξανά στηθεί. Κοιτά πάνω κάτω της ίδιες επιδόσεις θα έχουν οπότε εαν μιλάμε για οικιακή χρήση δεν αξίζει να το ψάξει και πολύ
victorm13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Άρα, αν κάποιος θέλει τη μέγιστη αξιοπιστία πρέπει να μείνει μακρυά από Atom-Zacate υλοποιήσεις, αφου δεν έχω δει μητρική με υποστήριξη για hardware raid. Οπότε οι έτοιμες εμπορικές λύσεις NAS είναι μονόδρομος, αφού έχεις απόλυτη ασφάλεια και την ελάχιστη κατανάλωση θυσιάζοντας μόνο την ταχύτητα. Μπορείς να μου δώσεις μια ενδεικτική σύνθεση με την οποία η ταχύτητα διαμερισμού θα προσεγγίζει τη μέγιστη που μπορούν να δώσουν οι δίσκοι;
The_Judas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Ο μόνος περιορισμός στην ταχύτητα είναι οι δίσκοι. Το gigabit ethernet θα σου δώσει μέγιστο 125mb/sec. Προσωπικά δεν είμαι μεγάλος οπαδός του raid0. Δίνει μικρή βελτίωση στην ταχύτητα αλλά είναι αναξιόπιστο για να αποθηκεύεις σημαντικά δεδομένα.
victorm13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Ο μόνος περιορισμός στην ταχύτητα είναι οι δίσκοι. Το gigabit ethernet θα σου δώσει μέγιστο 125mb/sec. Προσωπικά δεν είμαι μεγάλος οπαδός του raid0. Δίνει μικρή βελτίωση στην ταχύτητα αλλά είναι αναξιόπιστο για να αποθηκεύεις σημαντικά δεδομένα. Δηλαδή λες ότι όποια και να είναι η σύνθεση του custom NAS οι ταχύτητες θα είναι αυτές των δίσκων; Πάντως, οι κατασκευαστές έτοιμων λύσεων NAS δίνουν ταχύτητες της τάξης των 15-20 MB/s για τα πιο οικονομικά τους μοντέλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα