Προς το περιεχόμενο

Online αγορές από καταστήματα ΕΝΤΟΣ Ε.Ε.

Malthador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Παρατήρησα ότι το amazon.com μου χρέωσε 23% ΦΠΑ σε πρόσφατη αγορά μου, παρόλο που το αγγλικό ΦΠΑ είναι στο 20%.

Ερώτηση κρίσεως: Το ΦΠΑ αυτό αποδίδεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο Ελληνικό κράτος;

Δημοσ.

1) Εννοεις amazon.co.uk ?

2)Το αμαζον αγγλιας υπολογιζει τις τιμες με το ΦΠΑ τησ το 20% στην αρχικη σελιδα Αλλα οταν πας να κανεις checkout και στο τελος να πληρωσεις σου βαζει 23% ΦΠΑ, επειδη εχει γραφεια-αντιπροσωπεια στην Ελλαδα. Ετσι μπορεις επισης να χρησιμοποιησεις την αποδειξη σαν μια αγορα οπως του Πλαισιο και τον Σουπερμαρκετ..

Δημοσ.

το .com βρισκεται στην αμερικη και δεν ξερω αν αποδιδει το ελληνικο φπα.

Απο την αλλη το .co.uk αποδιδει το φπα στο ελληνικο κρατος. Μαλιστα στην αποδειξη που σου στελνουν πρεπει να υπαρχει το ελληνικο ΑΦΜ. Αν δεν κανω λαθος εχουν γραφεια στην Αγια Παρασκευη.

• Moderators
Δημοσ.

Πανέμορφα, άρα μπορώ να περνάω τις αγορές στην εταιρεία μου και να εκπίπτει το ΦΠΑ.

Μόλις μου φτιάξατε τη μέρα. :D

ΕΝΤΙΤ: Ναι, εννοώ το amazon.co.uk, λάθος μου.

Δημοσ.

Και το αμαζον.com αποδιδει ελληνικο ΦΠΑ + Τελωνειο+ μεταφορικα και η αγορα ενος προιοντος διπλασιαζεται. -.- Ολες οι τιμες του amazon.com ειναι ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ διοτι δεν υπαρχει ΦΠΑ.

Δημοσ.

Πανέμορφα, άρα μπορώ να περνάω τις αγορές στην εταιρεία μου και να εκπίπτει το ΦΠΑ.

Μόλις μου φτιάξατε τη μέρα. :D

ΕΝΤΙΤ: Ναι, εννοώ το amazon.co.uk, λάθος μου.

τι λες μωρέ ;

αν γινόταν ενδοκοινοτική συναλλαγή δεν θα πλήρωνες καθόλου ΦΠΑ ... >Και το παραστατικό θα πέρναγε μια χαρά στα έξοδα..

Χαίρεσαι που πληρώνεις 23% στους αλήτες για να τα τρώνε ;

• Moderators
Δημοσ.

Χαίρομαι που πλέον σε κάθε μια μαλ*κία που θα αγοράζω από το amazon, θα κόβω τιμολόγιο και θα γλυτώνει ένα 23% επιπλέον η τσέπη μου.

Μα και πριν πλήρωνα 20% ΦΠΑ. Στο κράτος του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως, και συνεπώς δεν γινόταν συν-πλην με τα έξοδα/έσοδα της εταιρείας μου αφού το ΦΠΑ το απέδιδαν σε ξένο κράτος.

Ενώ τώρα θα ξέρω να υπολογίζω ένα 20% έκπτωση σε κάθε αγορά μου. :P

Δημοσ.

τι λες μωρέ ;

αν γινόταν ενδοκοινοτική συναλλαγή δεν θα πλήρωνες καθόλου ΦΠΑ ... >Και το παραστατικό θα πέρναγε μια χαρά στα έξοδα..

Χαίρεσαι που πληρώνεις 23% στους αλήτες για να τα τρώνε ;

Γινεται αυτο οταν το φπα δεν αποδιδεται στο ελληνικο κρατος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...