Προς το περιεχόμενο

Fog για backup 2 pc - ερωτήσεις

hariskar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στην εργασία ένα μικρό δίκτυο με 2 pc πάνω σε router. Θέλω να πάρω κάποια μέτρα ασφάλειας, ώστε σε περίπτωση κάποιας βλάβης, πχ καμένος σκληρός να μη χάσω δεδομένα. Το να κάνω καθημερινά κλώνους των 2 pc με προγράμματα όπως το Acronis ή Clonzilla είναι άβολο και χρονοβόρο. Θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να γινει αυτοματοποιημένα με το fog; Δηλαδή να το προγραμματίσω να παίρνει κάθε μεσημέρι images των 2 pc; Αν καεί ο σκληρός, θα μπορώ να τον αλλάξω και να κάνω restore το τελευταίο image που θα έχει πάρει το fog; Πρέπει να στήσω server που θα είναι ένα ξεχωριστό pc με linux (ubuntu desktop ή server), που θα το συνδέσω στο router μαζί με τα άλλα pc;

Υπάρχει καποιος άλλος ευκολότερος τρόπος;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν έχεις Windows Vista/7 εγώ θα έβαζα ένα εξωτερικό δίσκο iscsi και θα ρύθμιζα το backup των Windows να παίρνει εκεί. Είναι το φθηνότερο το αποδοτικότερο καθώς και το πιο εύχρηστο.

Δημοσ.

Καλησπερα

Μπορεις να παιρνεις auto backup μονο καποια data που σε ενδιαφερουν και οχι ολοκληρο το pc.

Δημοσ.

Καλησπερα

Μπορεις να παιρνεις auto backup μονο καποια data που σε ενδιαφερουν και οχι ολοκληρο το pc.

Εάν πάθει κάτι ο σκληρός δίσκος και έχεις μόνο τα data backup είναι τεράστια ταλαιπωρία να τα βάλεις όλα ξανά από την αρχή ειδικά εαν μιλάμε για προγράμματα emails κτλ.

Προσωπικά θα έπαιρνα άλλον ένα σκληρό δίσκο για το καθε pc και θα το έβαζα σε raid 1

Δημοσ.

Εάν πάθει κάτι ο σκληρός δίσκος και έχεις μόνο τα data backup είναι τεράστια ταλαιπωρία να τα βάλεις όλα ξανά από την αρχή ειδικά εαν μιλάμε για προγράμματα emails κτλ.

Προσωπικά θα έπαιρνα άλλον ένα σκληρό δίσκο για το καθε pc και θα το έβαζα σε raid 1

Data backup παίρνω 2 φορές την ημέρα, όμως όπως λες το στήσιμο από την αρχή είναι χρονοβόρο και δύσκολο. Αν μιλούσαμε για το pc σρο σπίτι δε θα με πείραζε, όμως η ερώτηση που έκανα αφορά τους υπολογιστές της δουλειάς μου...

Με raid1 δεν καθυστερεί η λειτουργία και η ανταπόκριση του υπολογιστή;

Δημοσ.

Καλησπερα

Το να ξαναγραφει τα ιδια σε 2ρο δισκο εχει καθυστερηση φιλε μου οπως και να το κανεις, ασχετα αν δε το βλεπεις. Με το ματι το ζυγιζεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...