Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάπου εκεί σταμάτησα την ανάγνωση! :rolleyes:

Οι υποθηκευμένες ιδιοκτησίες στις τράπεζες τι είναι;

Ήδη γίνονται κατασχέσεις λόγο της ύφεσης, αν αύριο οι τράπεζες δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους ποιος θα έχει την τελική επίπτωση σε ένα διαλυμένο κράτος που περιέγραψα θεωρητικά;

Δημοσ.

Δεν μίλησες για υποθηκευμένες ιδιοκτησίες ή για συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. κλήρος) αλλά για ιδιοκτησίες γενικά...σαν να μου λέει ότι εγώ που έχω αγορασμένο το "Χ" αγροτεμάχιο ή το "Y" σπίτι θα μου το φάνε (ποιοι;!) ως δια μαγείας και με το έτσι θέλω,σε περίπτωση που το κράτος δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις...

Δημοσ.

Δεν μίλησες για υποθηκευμένες ιδιοκτησίες ή για συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. κλήρος) αλλά για ιδιοκτησίες γενικά...σαν να μου λέει ότι εγώ που έχω αγορασμένο το "Χ" αγροτεμάχιο ή το "Y" σπίτι θα μου το φάνε (ποιοι;!) ως δια μαγείας και με το έτσι θέλω,σε περίπτωση που το κράτος δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις...

Έκανα ένα λάθος στην διατύπωση συγνώμη.

Δημοσ.
Ο οδικός χάρτης της ελληνικής χρεοκοπίας

Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή; Πως θα διαμορφωνόταν η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα για τους πολίτες της, αλλά και για την ΕΕ σε περίπτωση χρεοκοπίας; Το BBC έφτιαξε τον χάρτη των απαντήσεων και το NEWS 247 σας τον παρουσιάζει.

Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι θέμα συζήτησης καθημερινά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Πέρα από τις κραυγές, τους εντυπωσιακούς τίτλους και τα προκλητικά εξώφυλλα, υπάρχουν και οι ψύχραιμες φωνές που προσπαθούν να εξηγήσουν την κατάσταση και να αναλύσουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Το BBC, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δημιούργησε έναν κατατοπιστικό πίνακα με όλες τις πιθανές εξελίξεις του ελληνικού δράματος.

Σε άρθρο με τίτλο "Η οδύσσεια χρέους της Ελλάδας", το BBC προσπαθεί να απαντήσει σε όλα τα "καυτά" ερωτήματα, σχετικά με την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, τις πιθανότητες χρεοκοπίας, το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και τις συνέπειες των αποφάσεων κυβέρνησης και τρόικας.

Στη συνέχεια ανιχνεύει τα αποτελέσματα των παραπάνω σεναρίων καταλήγοντας σε πέντε πιθανές καταστάσεις, που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της.

Δυστυχώς αυτές περιλαμβάνουν στην καλύτερη περίπτωση μια "πύρρειο νίκη" της Ελλάδας και στη χειρότερη την... παγκόσμια καταστροφή.

Το NEWS 247 μετέφρασε τον πίνακα και σας τον παρουσιάζει.

ORIGINAL

Πηγή: http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/o_odikos_xarths_ths_ellhnikhs_xreokopias.1382108.html

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση από το BBC.

Δημοσ.

οκ όλες οι εκδοχές δείχνουν προς το τίποτα.

Η λυση του προβληματος της Ελλαδας ειναι απλη. Μειωση των εξοδων, αυξηση των εσοδων. Η εφαρμογη της ειναι δυσκολη εφοσον παει αντιθετα με πολλα παρα πολλα συμφεροντα. Αν πραγματι δουμε καποια σοβαρη πρωτοβουλια απο τη κυβερνηση(οποιαδηποτε κυβερνηση) τοτε ειναι σιγουρο οτι θα βγουμε απο τη κριση, μαλιστα πολυ γρηγορα.

Το bbc μπορει να γραφει οτι θελει, αλλα δεν υπαρχει λογος να αφογκραζομαστε οτι λενε.

Δημοσ.
Σύμφωνα με το Sky News

«Το G20 ετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία!»

Οι υπουργοί Οικονομικών του G20 ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον μέσω Twitter ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, Ed Conway.

Όπως αναφέρει, η ελληνική χρεοκοπία -τον τύπο της οποίας δεν διευκρινίζει- προσδιορίζεται χρονικά για μετά τον Οκτώβριο, ενδεχομένως ακόμα και μετά τη σύνοδο του G20 στις Κάννες, στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο ίδιος τονίζει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος των υπουργών του G20 πέφτει τώρα στην προετοιμασία των οικονομιών για την ελληνική χρεοκοπία, καθώς και στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όπως υπογραμμίζει, τα κονδύλια χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι επαρκή για όλο τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν σημαίνει και έξοδο από την ευρωζώνη και πώς δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη επ' αυτού, σύμφωνα με το κλίμα που μεταδίδεται από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=148007

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν είναι τυχαίο που ξαναψηφίστηκε η Fernandez με 53% :wub:

Δεν είναι τυχαίο που σε μερικές φωτό είναι milf και σε άλλες granny με 58 χρόνια στη πλάτη της.

Δημοσ.

Mπα δρομο να φτασουμε στους μισθους των 300ε δεν εχουμε(προσωπικη μου αποχη ) αν πανε τα πραγματα ως εχουν ,μπορει να μην ειναι 300ε αλλα 500ε π.χ. αλλα πλησιαζει οπως κ για τις συνταξεις ξεχαστε τις παχυλες συνταξεις απο οσους τις περνανε . Στο οσο αν η Ελλαδα διαθετει πορους απο μονη της να βγει απο αυτη την κριση αν ψαξατε θα βρειτε αν κ εχουν πωληθει ολα σχεδον ηδη ,ε μεχρι το τελος της τετραετιας της κυβερνησης θα εχουν πουληθει κ τα υπολοιπα (κ τωρα να πεσει η κυβερνηση δεν την πειραζει το σκοπο της τον πετυχε με τον παραπανω σε πολλους τομεις αν κατσει κ κανα δυο μηνες παραπανω μεχρι το δημοψηφισμα εχουν εκπληρωσει ολους τους στοχους τους ) κ φυσικα δεν λεω μονο για αυτη κ η επομενη αν γινει κατι το ιδιο μαλλον θα κανει διοτι τα ιδια συμφεροντα θα εξυπηρετησει αλλα κ τι να κανεις απλα σκυβεις το κεφαλι παιζεις κανα παιχνιδακι οσο μπορεις ακομα χωρις γκρινες κτλ κ περνα η ωρα .

Η ελλαδα λενε ειναι απο τις πιο πλουσιες χωρες σε υλες μαλλον αυτοι οι ηλιθιοι ολο μαμακιες λενε... Τι να πει κανεις ... Μαλλον οι ξενοι που τα περνουν τσαμπα τωρα που ξεπουλαει ο προδοτακος κατι ξερουν ,καλη φαση το ΔΝΤ τα περνεις ετσι ολα τσαμπα κ δουλευουν κ τσαμπα για σενα .

Με τις υγειες μας .

Δημοσ.

Όποιο δρόμο και να πάρουμε δεν θα έχει τρομερή διαφορά για μας. Μεγάλη μείωση μισθών και κοινωνικών παροχών έχουν και οι δύο εναλλακτικές.

Στην περίπτωση που παραμείνουμε στο ευρώ, απλώς θα δώσουμε παράταση ζωής στους υπόλοιπους της ευρωζώνης.

Ούτως η άλλως όμως η ευρωζώνη είναι ένα έκτρωμα. Απλώς μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου όπου οι οικονομικά δυνατοί ξεζουμίζουν τους πόρους των οικονομικά αδυνάτων και δεν γίνεται καμία αναδιανομή εισοδημάτων, αφού και από τα επιδοτούμενα μεγάλα έργα , μεγάλο μέρος των χρημάτων πάει σε εταιρίες ευρωπαϊκών πολυεθνικών ..

Πέρα από κάποια οφέλη ως προς τα εθνικά μας θέματα , η ΕΟΚ γενικότερα δεν έχει ωφελήσει τον μέσο Έλληνα σε τίποτα απολύτως.

Ίσα ίσα, που τα εύκολα δανεικά και η διασπάθιση τους κυρίως στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, οδήγησαν στο σημερινό χάλι..

Μια χαρά ζούμε και χωρίς να πηγαίνουμε ταξιδάκια στο Λονδίνο και στη Ρώμη, μια χαρά ζούσαμε κι όταν έπρεπε αν βγάλουμε βίζα και να δείχνουμε διαβατήρια για να πάμε σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα,

θα ελέγχαμε και καλύτερα τα σύνορα μας και δεν θα ήμασταν τόπος μάζωξης των πεινασμέων όλου του κόσμου,

μια χαρά ζούσαμε και χωρίς τις πανάκριβες 46 άρες LCD και τα HD home cinema, χωρίς τα 2λιτρα αυτοκίνητα κλπ. κλπ.

Να μην πω πόσο καλύτερα ήμασταν με τα αργίτικα λεμόνια και όχι τα λεμόνια αργεντινής, και το ματσάκι το μαϊντανό που έκανε 10 δραχμές και όχι 1 ευρώ !!!!!!

Με ή χωρίς την Ελλάδα, η κρίση εξαπλώνεται και στις άλλες χώρες που έχουν χρέη.

Θυμίζω ότι μετά τη συμφωνία της 16ης Οκτωβρίου τα επιτόκια δεκαετούς Ιταλικού ομολόγου ξεπέρασαν το 6% και το spread τις 420 μονάδες βάσης.

Τα ίδια με τα δικά μας νούμερα το 2009 όταν ο γαπ ξεκίνησε να μας σώζει.

deja vu ?

ακολουθεί το βέλγιο και η ισπανία..

και μετά , bye bye ευρωζώνη..

Πέρα από κομματικές τοποθετήσεις, για μένα η παραμονή στην ευρωζώνη (και στην ευρωπαϊκή ένωση ή εν γένει σε καθεστώς ελεύθερου εμπορίου με μεγάλα κράτη) είναι λάθος..

Γενικότερα το υπάρχον σύστημα του δυτικού κόσμου καταρρέει, γιατί δεν είναι ούτε ελεγχόμενο ούτε ελεύθερο ούτε υπάρχει η επαρκής διαφάνεια για να λειτουργήσει σωστά.

Δημοσ.
η ΕΟΚ γενικότερα δεν έχει ωφελήσει τον μέσο Έλληνα σε τίποτα απολύτως.

μπα.κατι βιλες και τζιπς,μια χαρα τον ωφελησανε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...