Προς το περιεχόμενο

The default gateway is not avaliable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Θα κάνω μια "χαζή" πρόταση...

Άλλαξε στο adsl-modem-router σoυ το υποδίκτυο του LAN και αντί για 192.168.0.0/24 βάλε το π.χ 192.168.10.0/24

Δηλαδή ο adsl-router-modem/gateway να έχει IP 192.168.10.1 και το PC μέσω DHCP ότι 192.168.10.οτι_πάρει.

2) Υπάρχει περίπτωση να έχεις μια ωραία σαλάτα από firewalls, antivirus, anti-malware, κ.λπ. και να μην μας το λές;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλημερα

Το μηνυμα που σου πεταει συμβαινει διοτι, δεν δουλευει καλα ο dhcp server του ρουτερ σου, με τη προυποθεση οτι το service "DHCP client" στο pc σου τρεχει. αν με restart του ρουτερ δε "πετυχε", τοτε θες firmware update και στο ρουτερ σου και στη καρτα δικτυου του pc σου.

Για αρχη δοκιμασε να κανεις και ρεσετ στο δικτυο σου, απο cmd με τις παρακατω εντολες.

>netsh int ip reset reset.txt
netsh winsock reset

ας κανει ενα format Να βρει την υγεια του.το βασικο ειναι οτι και με καρφωτες Ip που εκει δεν εχει σημασια παλι τον πεταει εξω απλα χωρις αυτο το μυνημα.εκτος αν μας λεει κατι λαθος γιατι λαμπακι δεν σβηνει και λεει οτι πλεον γινεται μονο στα παιχνιδια.δεν αναφερει αν πριν γινοταν παλι μονο στα παιχνιδια και απλα εβλεπε και το μυνημα

Δεν έκανα reset το ρούτερ γιατί σκέφτηκα πως είναι λάθος καθώς άλλοι υπολογιστές έχουν ίντερνετ! Αν είναι εγώ το κάνω απλά θέλω να μου τα πεις λίγο αναλυτικά όχι να κάνω αυτό και μετά να ψάχνομαι!

απλα το ειπαμε μηπως εχει φαει κανα κολλημα.μπορεις βεβαια να κοιταξεις για firmware η να κανεις ολα αυτα που γραψαμε πιο πανω.απο format μεχρι καλωδιο δοκιμαστικα .αν κανεις hard reset θα χαθουν ολες οι ρυθμισεις.αν κανεις firmware update συνηθως δεν χανονται.

Φίλε μου λες σε ένα παιδί να σου πει την αλφαβήτα χωρίς να ξέρει την αλφαβήτα και επειδή το θέμα προσς στιγμήν δεν είναι τόσο να μάθω πες μου απλά τι να κάνω :P

σου εγραψε αυτες τις 2 εντολες να κανεις.οι εντολες θα ειναι στο pc.δεν θα πειραξουν κατι στο ρουτερ.

1) Θα κάνω μια "χαζή" πρόταση...

Άλλαξε στο adsl-modem-router σoυ το υποδίκτυο του LAN και αντί για 192.168.0.0/24 βάλε το π.χ 192.168.10.0/24

Δηλαδή ο adsl-router-modem/gateway να έχει IP 192.168.10.1 και το PC μέσω DHCP ότι 192.168.10.οτι_πάρει.

2) Υπάρχει περίπτωση να έχεις μια ωραία σαλάτα από firewalls, antivirus, anti-malware, κ.λπ. και να μην μας το λές;

μας ελεγε οτι θα κανει format.εκανε επιτελους μπας και πραγματι εχει μπαχαλο με firewalls και ποιος ξερει τι αλλο.

Δημοσ.

Δεν μου πέφτει μόνο στα παιχνίδια απλά τότε πέφτει επιτόπου! Firewall δεν έχω (τον win απενεργοποιημένο) και από antivirus το avg free (που δεν έχει firewall). Όταν με πετάει δεν σβήνει το λαμπάκι από το ρούτερ!

Έκανα restart το ρουτερ!Έσβησα το πρόγραμμα της Κάρτας δικτύου και το ξαναπέρασα! Δοκίμασα δύο φορές να παίξω μία με DHCP enabled (και είχα πρόβλημα με gateway) και την δεύτερη με DHCP unable (και απλά με πέταξε!) -ρυθμίσεις πάλι τις ίδιες με την εικόνα που είχα ποστάρει-

Το firmware είναι αυτό! Όμως λέει ότι είναι το ένα μόνο για UK και το άλλο Germany and Austrelia! Τι να κάνω;

Θα κάνω και αυτές τις εντολές και μόλις μου πείτε τι να κάνω με το firmware θα κάνω και αυτό! Format θα κάνω το Σάββατο άμα δεν πιάσουν αυτά!

>Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Users\Nick>netsh int ip reset reset.txt
Reseting Global, failed.
The requested operation requires elevation (Run as administrator).
Reseting Interface, failed.
Reseting Unicast Address, failed.
Reseting Route, failed.
There's no user specified settings to be reset.

C:\Users\Nick>netsh winsock reset

Εδώ τι κάνω; Πως τις τρέχω ως administrator;

Δημοσ.

Edit: Επειδή δεν παλευόταν η κατάσταση έκανα format, απενεργοποίησα windows firewall και τώρα έχω κάτι drivers, mozzila και την κάρτα δικτύου! Με το που το έβαλα με πέταξε με το πρόβλημα "the default gateway is not availiable". Έκανα τις κλασικές ρυθμίσεις (άρα τώρα το DHCP είναι unabled - Θα υπάρξει πρόβλημα;)

Άμα με πετάξει θα σας πω! Όσο για το firmware μόλις μου πείτε θα το φτιάξω! (έχω το version 3.01.32 ενώ στο site 3.01.38)

ADSL Port

MAC Address **:0f:b5:**:fe:**

IP Address 46.246.144.126

Network Type PPPoA

IP Subnet Mask 255.255.255.255

Gateway IP Address 194.219.239.3

Domain Name Server 193.92.3.11

193.92.150.3

LAN Port

MAC Address **0f:b5:**:fe:**

IP Address 192.168.0.1

DHCP On

IP Subnet Mask 255.255.255.0

Τα παραπάνω είναι αυτά που λέει η σελίδα του ρούτερ! Εγώ στο DNS έχω βάλει 192.168.0.1, υπάρχει πρόβλημα;

Edit: 20:54 Και τελικά με ξαναπέταξε χωρίς λόγω!

Δημοσ.

Ρε συ? format εκανες?

Δε πειραζει, με αυτο καταλαβαμε οτι το θεμα σου τεινει πιο πολυ στο ρουτερ. Βαλε αυτο το firmware που βρηκες.

Κατεβασε το, πηγαινε Maintenance> Router Upgrade> πατα το browse και κλικαρε το νεο firm > upload...... και πες μας τι εγινε.

Κατι αλλο που θα βοηθησει ουτως ή αλλως και στο ειπαμε αρκετοι, ειναι να βαλεις και πιο καινουργιο driver αν υπαρχει, στην ασυρματη καρτα σου.

Δημοσ.

Πειράζει που εγώ θα επιμένω να ζητώ να κάνεις την "χαζή" δοκιμή/πρόταση;

"χαζή" πρόταση...

Δημοσ.

Το firmware είναι αυτό! Όμως λέει ότι είναι το ένα μόνο για UK και το άλλο Germany and Austrelia! Τι να κάνω;

Θα κάνω και αυτές τις εντολές και μόλις μου πείτε τι να κάνω με το firmware θα κάνω και αυτό! Format θα κάνω το Σάββατο άμα δεν πιάσουν αυτά!

αυτο το firmware περνας.σωστο ειναι annex a>εκτος αν εχεις adsl over isdn οποτε περνας germany που ειναι annex b

Edit: Επειδή δεν παλευόταν η κατάσταση έκανα format, απενεργοποίησα windows firewall και τώρα έχω κάτι drivers, mozzila και την κάρτα δικτύου! Με το που το έβαλα με πέταξε με το πρόβλημα "the default gateway is not availiable". Έκανα τις κλασικές ρυθμίσεις (άρα τώρα το DHCP είναι unabled - Θα υπάρξει πρόβλημα;)

Άμα με πετάξει θα σας πω! Όσο για το firmware μόλις μου πείτε θα το φτιάξω! (έχω το version 3.01.32 ενώ στο site 3.01.38)

Τα παραπάνω είναι αυτά που λέει η σελίδα του ρούτερ! Εγώ στο DNS έχω βάλει 192.168.0.1, υπάρχει πρόβλημα;

Edit: 20:54 Και τελικά με ξαναπέταξε χωρίς λόγω!

οχι δεν υπαρχει προβλημα με το dns>κανε το firmware update και μετα ενα factory default το ρουτερ και ξανασεταρε το.με καλωδιο ακομα δεν μου εχεις πει αν το κανει.περνα ενα καλωδιο για μια ωρα.

Δημοσ.

πάω να κάνω upgrade το ρούτερ με το firmware uk

Edit:

Έκανα το firmware δουλεύω μία χαρά πάω για το factrory...

Edit2: Έκανα και το factry defaults. Έβαλα τους κωδικούς και τα λοιπά και είμαι οκ. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα μου πέσει!

ΥΓ. ψάχνοντας το ρουτερ βρήκα ότι το mode του wirless network είναι "g & b" ενώ της κάρτα είναι "n", παίζει να φταίει αυτό; Αν ναι πως αλλάζω το mode της κάρτας; edit3 πάλι με το ψάξιμο, στα Properties της κάρτας στο tab για προχωρημένους στην επιλογή "IBSS Mode" Είχε επιλεγμένη τιμή 802.11a/b only kαι το έκανα 802.11a/b/g/n auto

Έπεσε και στο troobleshoot δεν μου έβγαλε τίποτα! Απλά έβγαλα και ξαναέβαλα το usb! Άλλη λύση;

Δημοσ.

του ειχαμε πει στην αρχη να το δοκιμασει να μπει Netgear να κατεβασει τους Πιοnew.δεν ξερω αν το εκανε.για αυτο που λεει για το N>και n να ηταν η καρτα ρυθμισμενη θα επεφτε σε G αυτοματα λογω του ρουτερ.μπορει για δοκιμη να βαλει μονο b να δει αν θα το κανει.διαλεγει b η απο το ρουτερ η απο την καρτα.

αν το κανει στο ρουτερ θα επηρεασει ολες τις συσκευες που μπαινουν ενω αν το κανει στην κεραια μονο αυτο το Pc

Δημοσ.

σε αλλη usb?ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΟ???

Σε όλες! χωρίς καλώδιο! σου είπα δεν γίνεται να φέρω το ρουτερ στο δωμάτιό μου

καλησπερα παιδια

update στο driver της καρτας ειδες αν εχει στο νετ?

δεν υπάρχει update

του ειχαμε πει στην αρχη να το δοκιμασει να μπει Netgear να κατεβασει τους Πιοnew.δεν ξερω αν το εκανε.για αυτο που λεει για το N>και n να ηταν η καρτα ρυθμισμενη θα επεφτε σε G αυτοματα λογω του ρουτερ.μπορει για δοκιμη να βαλει μονο b να δει αν θα το κανει.διαλεγει b η απο το ρουτερ η απο την καρτα.

αν το κανει στο ρουτερ θα επηρεασει ολες τις συσκευες που μπαινουν ενω αν το κανει στην κεραια μονο αυτο το Pc

Δεν υπάρχει θέμα με το N telika

Δημοσ.

Μπορει να δοκιμασει και σε G μιας και ειναι πολυ αξιοπρεπες απο πλευρας ταχυτητος. Το εχω δει με αρκετες να κανουν διακοπες σε Ν. Μπορει με G να λυθει το θεμα και να σε βολευει. μια δοκιμη θα μας πεισει ολους νομιζω.

Δημοσ.

Σε όλες! χωρίς καλώδιο! σου είπα δεν γίνεται να φέρω το ρουτερ στο δωμάτιό μου

ριξε ενα 20 μετρα καλωδιο να δουμε.μονο ετσι θα δουμε αν ειναι θεμα router Η θεμα stick.εκτος αν βρεις κανα δανεικο stick wi fi για να δουμε αν θα το κανει και με αυτο.

Μπορει να δοκιμασει και σε G μιας και ειναι πολυ αξιοπρεπες απο πλευρας ταχυτητος. Το εχω δει με αρκετες να κανουν διακοπες σε Ν. Μπορει με G να λυθει το θεμα και να σε βολευει. μια δοκιμη θα μας πεισει ολους νομιζω.

σε g παιζει ηδη.το ρουτερ δεν παιζει N.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...