Προς το περιεχόμενο

καλό βιβλίο μαγειρικής

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω να βρώ κάποιο βιβλίο μαγειρικής το οποίο όμως να δίνει αρκετές πληροφορίες και να είναι επεξηγηματικό με τον τρόπο που μαγειρεύονται τα φαγητά αυτά που παρουσιάζει ώστε να μπορεί κανείς να τα φτιάξει όπως ακριβώς πρέπει. Έχει υπόψιν του κανείς κάτι σχετικό το οποίο να είναι γραμμένο στα Ελληνικά αλλά το κυριότερο να μπορούν να φτιαχτούν τα φαγητά που περιγράφονται;

Δημοσ.

έχω δεί κ Σκαρμούτσου κ Μαμαλάκη αλλά δεν θα έλεγα πως έμεινα ευχαριστημένος, πολύ γενικότητες στις περιγραφές, εγώ λέω για βιβλίο που να σε πιάνει από το χεράκι κ να στα λέει όλα τι κ πως αναλυτικά, να το φτιάχνεις αυτό που βλέπεις στη φωτό

p.s. ας σοβαρευτούμε λίγο με τα posts :mad:

Δημοσ.

έχω δεί κ Σκαρμούτσου κ Μαμαλάκη αλλά δεν θα έλεγα πως έμεινα ευχαριστημένος, πολύ γενικότητες στις περιγραφές, εγώ λέω για βιβλίο που να σε πιάνει από το χεράκι κ να στα λέει όλα τι κ πως αναλυτικά, να το φτιάχνεις αυτό που βλέπεις στη φωτό

ξεκινα καλυτερα με τα πολυυυυ απλα φαγητα και μετα προχωρα στα δυσκολα. η εμφανιση στο τελος πανω στο πιατο ειναι θεμα στησιματος.

Δημοσ.
Greekmasa εγω οποτε θελω να βρω καμια συνταγη μπαινω εδω και σε ενα αλλο που δε θυαμαι τωρα!Εχει τα παντα!Γιατι να πας να αγορασεις βιβλιο?Και οποιες συνταγες θες τις εκτυπωνεις και τις βαζεις σε ενα ντοσιε.....:mrgreen:
Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι πως δεν μπορεις να μαθεις να μαγειρευεις διαβαζοντας καποιο βιβλιο και αν μπορεις αυτο δεν θα ειναι μονο ενα. Εγω τα λίγα που έμαθα τα εμαθα ψάχνοντας φυσικά ακολουθησαν πολλές δοκιμες, πειραματισμοί και αυτοσχεδιασμοι. Για μενα ολα ξεκινανε από μαι 1η αναζήτηση στο γκουγκλ και μετα απο βιντεακια στο youtube.

Δημοσ.

Greekmasa εγω οποτε θελω να βρω καμια συνταγη μπαινω εδω και σε ενα αλλο που δε θυαμαι τωρα!Εχει τα παντα!Γιατι να πας να αγορασεις βιβλιο?Και οποιες συνταγες θες τις εκτυπωνεις και τις βαζεις σε ενα ντοσιε.....:mrgreen:

καλό το link thanx, απλώς είναι διαφορετικό να έχεις βιβλίο, έχει άλλη χάρη κ μυσταγωγία το πράγμα, ποτέ δεν ήμουν fan των ηλεκτρονικών βιβλίων κλπ. πρέπει να γυρίζεις τα φύλλα κ να μυρίζεις το μελάνι κ το χαρτί των σελίδων τους, γα μένα τουλάχιστον έχει άλλο νόημα, αλλά όπως κ νάχει θα το τσεκάρω το site... many thanx ;)

Δημοσ.

Εμενα μου αρεσει η ιδεα να υπαρχει το βιβλιο που ζητα ο topic starter.

Παρ'ολα αυτα οσο αναφορα το greekmasa, καλο ειναι δεν λεω αλλα εαν αναζητησεις συνταγες μελων, οι μισοι δεν τα λενε και πολυ αναλυτικα.

Και τι εννοω: σου λεει π.χ για ψητες μελιτζανες, τις κοβεις τις βαζεις στον φουρνo για 15 λεπτα τις βγαζεις, βαζεις πανω το μιγμα και τις ψηνεις παλι. Οκ αλλα σε ποσους βαθμους, σε ποιο mode? οποτε και εγω τις βαζω στους 180-200C συμβατικο και μου βγαινουν σκατα.

Τις επομενες 2 φορες πειραματιστικα με αλλα mode του φουρνου και καποια στιγμη τα καταφερα.

Παντως με ενα search στο google θα βρεις μπολικα ελληνικα sites με συνταγες.

(δεν ειμαι σε pc για links)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...