Προς το περιεχόμενο

Από πότε gtx 600?

remalis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

επειδή στο ιντερνετ βλέπω μόνο κάτι Q4 2011, έχει ακούσει κανείς πότε θα βγει η σειρά 600 της Nvidia?

Γιατί σκέφτομαι να πάρω νέο πισι αλλά λέω να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα αν είναι να βγουν τώρα. Μην πάρω την 580 κ σε τρεις μήνες ζαχαρώνω την 680. :fear:

ευχαριστώ!

ps. btw από επεξεργαστές τι νεο μπορεί να προκύψει? Θέλω να πω αν παρω τώρα κ βγουν οι ivy bridge σε 2 μηνες χάνω πολλά ή κλαιν μαιν?

Δημοσ.

To καλύτερο, αφού δεν έχει πρόβλημα να περιμένεις, είναι να κάτσεις μέχρι να βγεί η 680 και να αγοράσεις την 580 (η τιμή της θα πέσει πολύ λόγω των νέων αφήξεων).

Δημοσ.

Ρε παιδιά γιατί τόσο τρέλα για κάρτες που κοστίζουν ολόκληρο PC?...

Δηλαδή μια GTX560/570-6950/70 δεν σας κάνει? Εκτός αν παίζεται σε 2560 ανάλυση ή έχετε EYE-Finity... (κατά τα άλλα ζούμε σε ύφεση...)

Δημοσ.

Όποιος έχει, ας χαλάει... Γιατι έτσι τα λεφτά πηγαίνουν σε πολλούς. Ένα Πλάισιο (ή οποιοδήποτε κομπουτεράδικο) να κλείσει, κάποιοι θα χάσουν την δουλειά τους. Θα προστιμούσες τα πλούσιοι να τα μαζεύουν (αλα Σκρουτζ) και να βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και Ελλάδα να μην σκάνε τπτ (εγω το πήγα πολυ γενικά τώρα);;;;

Δημοσ.

Εγώ είπα να μην χαλάει? Το να αγοράσει όμως κάτι που δεν θα το χρησιμοποιείσει ποτέ, επειδή το πιθανότερο θα παίζει max 1920x1200, πληρώνοντας 120-150 παραπάνω, εσύ δεν το βρίσκεις δηλαδή περιττό?

Αν έχει τόσο "ανάγκη" να ξοδέψει τα χρήματά του, ας πάρει μια 6950, και να δώσει τα 200€ διαφορά στο πλησιέστερο οργανισμό βοηθείας που τα έχει πολύ περισσότερο ανάγκη από το κάθε κατάστημα. Και θα του πω και χίλιες φορές μπράβο.

Βέβαια δικά του είναι τα γκαφρά, ας τα κάνει ότι γουστάρει.

Δημοσ.

High end Kepler όχι πριν τον Απρίλιο και αν...

καταλαβα οπότε δεν περιμένω, παω σε μια 5xx κ μια χαρα, ευχαριστω για τις απαντησεις! B)

Ρε μανς ποτε βγαινει η σειρα 600 ρωτησα :confused:

δεν σημαινει οτι παιρνω κ 580 με το κιλο :D, πρωτη φορα και ακομα το σκεφτομαι κ γιαυτο ρωτησα.

Τωρα γιατι την 580, οι λογοι προσωπικα για μενα ειναι πολλοι.

Πρωτον δεν ειμαι πλουσιος αλλα επειδη αρχισα να δουλευω μπορω επιτελους να παρω ενα πισι που να μην κανω πολλες υποχωρησεις. Μετα απο 20 χρονια gamer και με ακριβοτερη καρτα γραφικων μια 6600 των 160Ε νομιζω μπορω να πω θα διαθεσω 300-500Ε για την καρτα γραφικων.

Επισης θελω οταν βαλω το metro2033,crysis 2, το diablo το sc2:hos κλπ να παιζω με πανω απο 45fps γιατι 2 χρονια WoW με 15fps μου είχαν προκαλεσει απωθημενα :confused:

Επισης το να παιζεις σε 1920χ1080 σε 23" ειναι αλλη εμπειρια gaming για μενα. Δλδ οταν απο τις 15.6" και 240gt που επαιζα εκατσα σε πισι φιλου με 23" και καλη καρτα καταλαβα οτι αυτο που εκανα εγω και αυτο που εκανε αυτος δεν μπορουν κ τα 2 να εχουν το ιδιο ονομα. Αυτος επαιζε παιχνιδια κ γω επαιζα ....

Επισης ετσι οπως το σκεφτομαι ειναι οτι αν παρεις την 580 αντι για 570 θα σου κρατησει κ παραπανω κ θα παιζεις για κανα δυο χρονια ακομα σχεδον οτι βγαινει σε σχεδον full γραφικα. Στο προηγουμενο πισι εβαλα την 8600gt (7 χρονια πριν) κ για 100Ε πηγαινα στην 8800 και μετα απο 2 χρονακια πολλα παιχνιδια ηταν unplayable. Και οταν την πηρα και παλι δεν επαιζα τα απαιτητικα στο φουλ.

Οσο για να δωσεις λεφτα καπου αλλου, δεν ξερεις τι κανει ο καθενας κ πως βοηθαει κ τι πεποιθησεις εχει ουτε ποσα λεφτα εχει, καλο θα ηταν νομιζω να αποφευγουμε χαρακτηρισμους χωρις να ξερουμε ολες τις παραμετρους μιας καταστασης γιατι το μονο που προκαλουν ειναι εκνευρισμο και flaming σε threads. Το οτι δινει καποια λεφτα για το χομπυ του κ για κατι που θελει να περασει καλα δεν ειναι κατακριτεο. Το να μην κοιτας τον διπλανο σου και να μην σε ενδιαφερει τι γινεται γυρω σου ειναι κατακριτεο

Με την ιδια λογικη παρε κ αυτοκινητο dacia και δωσε 3k σε φιλανθρωπικο ιδρυμα. Και τα dacia αυτοκινητα ειναι κ κανεις τη δουλεια σου κανονικότατα. Μη τρελαθουμε κιολας, εκανα μια ερωτηση κ κοντεψα να βγω πλουσιος,γιαπης καπιταλας που εχει αναγκη να χαλασει τα λεφτα του

Δημοσ.

...

Επισης ετσι οπως το σκεφτομαι ειναι οτι αν παρεις την 580 αντι για 570 θα σου κρατησει κ παραπανω κ θα παιζεις για κανα δυο χρονια ακομα σχεδον οτι βγαινει σε σχεδον full γραφικα.

...

Εδώ είναι το λάθος που κάνουν πολλοί, αμ που δεν...

Δημοσ.

Α όντως? παντα αυτή την εντύπωση είχα. Δεν ισχυει λες? Απλά το σκεφτομαι γιατι σε διαφορα θρεντς βλεπω που λενε οτι με προηγουμενης σειρας μονο με την τοπ θα τρεχει.

balls λες?

Δημοσ.

Εδώ είναι το λάθος που κάνουν πολλοί, αμ που δεν...

γιατι?και εγω την ιδια εντυπωση ειχα σε αυτο το θεμα..δηλαδη δεν θα σε βγαλει παραπανω?

Δημοσ.

Α όντως? παντα αυτή την εντύπωση είχα. Δεν ισχυει λες? Απλά το σκεφτομαι γιατι σε διαφορα θρεντς βλεπω που λενε οτι με προηγουμενης σειρας μονο με την τοπ θα τρεχει.

balls λες?

γιατι?και εγω την ιδια εντυπωση ειχα σε αυτο το θεμα..δηλαδη δεν θα σε βγαλει παραπανω?

Ρε παιδιά σε βγάζει παραπάνω αλλα κοίτα να δείς τι γίνεται και τελικά βγαίνει χαμένος.

Λοιπόν, έστω οτι πέρνεις μία GTX 580 (με καλή ψύχτρα πάει στα 450 €). Σκάς πολλά και σε 2 χρόνια θα έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα στο PC.

ΟΜΩΣ έστω οτι πέρνεις μία 6950 (γύρω 240 €). Με τα μισά λεφτά την βγάζεις αρκετά καλά και σε δύο χρόνια την αλλάζεις με μία σύγχρονη άλλων 240 €.Έχεις δώσει τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά συνολικά (η αξία του χρήματος πέφτεις με τα χρόνια) αλλα στην 2η περίπτωση έχεις καλύτερα αποτελέσματα απο ότι η GTX 580.

(Και άμα αντι για 2 χρόνια, βάλουμε 3 χρόνια, οι διαφορές θα είναι πολυ μεγαλύτερες)

Όταν αγοράζεις κάτι πρέπει να βλέπεις την σχέση τιμη/απόδοση ΚΑΙ τα high end προϊόντα χάνουν πολυ βάση αυτού του παράγοντα.

Υ.Γ. Και εγω στο Λύκειο την έβγαζα με πολυ μέτριο PC και όταν μπήκα στο πολυτεχνείο έβγαλα το απωθημενο και έφτιαξα ένα high end μηχάνημα. Πολλά λεφτά που στην πάροδο του χρόνου δεν απέδωσαν αυτό που περίμενα. Με τα ίδια λεφτά θα μπορούσα να είχα φτιάξει 2 τέλειους υπολογιστές με διαφορά 3 χρόνω μεταξύ τους και θα την έβγαξα για 6 χρόνια ΑΨΟΓΑ. Ενω με το μηχάνημα που είχα φτιάξει την έβγαλα 4 χρόνια.

Δημοσ.

Ισχυει αυτο που λες και το σκεφτομαι και γω. Μεχρι πριν καμια βδομαδα πηγαινα για 570 στα ~300Ε. Αλλα επειδη χαζευα εδω μεσα μου μπηκανε ιδεες και λεω να δω και την αλλη. Γιαυτο ρώτησα κιολας γτ αν ειναι να δωσεις τόσα λεφτά μη βγει σε 2 μηνες η 680 κ πάει η 580 στα μισα. Δε λεεί.

Αλλα η αληθεια ειναι οτι αν δεις λόγο ποιότητας/τιμής η 580 είναι πολύ πιο κάτω. Κυρίως επειδή είχα δει εδώ ότι είναι πολύ κοντά κ η διαφορά ειναι 200+Ε.

Από το ίδιο σαιτ είχα δει κ ότι πχ η 470 ειναι πιο πανω απο την 560. Ενας από τους λόγους που είχα αυτήν την εντύπωση π ειπα πριν. (για μενα ειναι το μονο που μου δινει στοιχεια για την επίδοση μιας κάρτας. και το εμπιστευομαι, τωρα αν δεν αντικατοπτριζει κ σωστα το perfomance δεν ξερω. )

Υ.Γ. Και εγω στο Λύκειο την έβγαζα με πολυ μέτριο PC και όταν μπήκα στο πολυτεχνείο έβγαλα το απωθημενο και έφτιαξα ένα high end μηχάνημα. Πολλά λεφτά που στην πάροδο του χρόνου δεν απέδωσαν αυτό που περίμενα. Με τα ίδια λεφτά θα μπορούσα να είχα φτιάξει 2 τέλειους υπολογιστές με διαφορά 3 χρόνω μεταξύ τους και θα την έβγαξα για 6 χρόνια ΑΨΟΓΑ. Ενω με το μηχάνημα που είχα φτιάξει την έβγαλα 4 χρόνια.

ΥΓ χαχα και γω είχα 2ου χεριού πισι στο λύκειο, εφτιαξα ενα medium οταν μπήκα πολυτεχνείο και τώρα λέω να βγάλω τα απωθημένα μου B) . Όντως όμως καλύτερα να σκέφτεσαι πιο ορθολογιστικά.

Δημοσ.

Είναι πολλοί οι παράγοντες υπέρ ή κατά μιας οποιασδήποτε επιλογής. ΄Ενας βασικός γνώμονας θα πρέπει να είναι οι ανάγκες & οι απαιτήσεις του κάθε χρήστη. Αν υποθετικά κάποιος πάει και μου αγοράσει μια πανάκριβη 6990 ή GTX590 mGPU και την κουμπώσει σε οθόνη με ανάλυση 1680*1050 σαφώς και υπάρχει οξύμωρο σχήμα.

Σε φυσιολογικά επίπεδα ωστόσο όσο πιο εκτενή η έρευνα αγοράς τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για την πιο έξυπνη αγορά. Στην εποχή μας έχουν γίνει τόσο καλές οι GPU και η σταθερότητα οδηγών από τις δύο μεγάλες εταιρίες που δύσκολα μπορεί να κάνει κάποιος λάθος επιλογή μεταξύ μιας ανταγωνιστικής Radeon ή GeForce.

GPU όπως οι GTX580 είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις που βρίσκονται από άποψη απόδοσης/τιμής κάτω από 6990/590 και ελαφρώς πάνω από τις 570/6970. Εδώ άλλοι σφάζονται για 2-3 fps διαφορά ή μερικά παραπάνω ή λιγότερα 3dfart points οπότε τα του Καίσαρος Καίσαρη. Χοντρικά και χωρίς να αποτελεί κανόνα, κάποιος με οθόνη μέχρι 1920*1200 χωρίς τις μέγιστες απαιτήσεις και που αναβαθμίζει λίγο πολύ κάθε χρόνο άνετα μπορεί να καλυφθεί και με performance GPU του τύπου 6950/560.

καταλαβα οπότε δεν περιμένω, παω σε μια 5xx κ μια χαρα, ευχαριστω για τις απαντησεις! B)

Εάν δεν βιάζεσαι και μπορείς και θέλεις να περιμένεις ως τις αρχές του 2012 μια από τις καλές επερχόμενες επιλογές θα είναι η 7950.

Δημοσ.

Κοίταξε ρεμάλη... :P

Είναι πολύ σχετικά τα πράγματα και κάθε φορά πρέπει να τα κοιτάζουμε περιπτωσιολογικά.Εγώ πάντως προσωπικά στα όσα χρόνια ασχολούμαι και στις περιπτώσεις που έχω δει και ξέρω, θεωρώ πως η συχνότερη αναβάθμιση ενός λογικής τιμής συστήματος συμφέρει περισσότερο από άποψη κόστους και επιδόσεων σε σχέση με ένα ακριβότερο σύστημα το οποίο θα αναβαθμιστεί σε πιο αραιά διαστήματα.Το pc δεν είναι σπίτι κοντολογίς, δεν κρατάει αξία, τρύπιος κουμπαράς είναι...

Από κει και πέρα υπάρχουν κάθε καρυδιάς καρύδια.Αν θέλεις να κάνεις benchmarks και να έχεις και τα 0,2 fps με κάθε κόστος σε ένα μετροπρόγραμμα, ναι, θα πάρεις το ακριβότερο και θα το αναβαθμίσεις με το αμέσως ακριβότερο και δυνατότερο όταν αυτό εμφανιστεί.Αν θες απλώς να τα σκας για να αισθάνεσαι ψυχολογικά καλά, ότι μετράς και κάτι κάνεις, χωρίς πάλι να ασχολείσαι πολύ ή να το μυρίζεις και ιδιαίτερα, στην ίδια λύση θα καταλήξεις.

Αν από την άλλη είσαι ένας μέσος φυσιολογικός άνθρωπος που παίζει στη νορμάλ για σήμερα ανάλυση 1080p, προσωπικά θεωρώ πιο σώφρον μερικούς μήνες πριν την κυκλοφορία νέων καρτών να μη δώσεις 450 ευρώ για μια 580, αλλά 230-250 για μια 6950 και όταν θα βγουν οι νέες να την πουλήσεις και με τα λεφτά αυτά και την αρχική διαφορά να πάρεις την τότε αντίστοιχη.Ή να πάρεις μια δεύτερη αν δεν είσαι αντίθετος με τις 2πλές υλοποιήσεις.

Απλά μια πρόταση κάνω.Μη θαρρείς δηλαδεί ότι η 6950 ή η αντίστοιχη της nv είναι ατσούμπαλες κάρτες.Εγώ παίζω στα 2560χ1440 με την πρώτη και έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο καλά τα πηγαίνει...

Και να σου πω τι εννοούσα με το προηγούμενο ποστ μου: κάθε φορά που κάποιοι φίλοι μου ήθελαν να φτιάξουν νέο υπολογιστή χτυπιόμουν για τις υπερβολές που έκαναν.Μιλάμε για πύργους (μόνο) κόστους 2,5 - 3 χιλιάδων με το σκεπτικό να κρατήσουν μια 3ετία και με το έτερο σκεπτικό ότι σιγά 1 χιλιάρικο το χρόνο βγαίνει.Εντάξει δε λέω πως δεν κρατάνε (να ναι καλά οι κονσόλες βέβαια...), αλλά όποτε έρχονται σπίτι μου και βλέπουν το δικό μου που είναι των 720 ευρώ από το 2007 και αναβαθμίζεται με το πολύ 500 ευρώ πράγματα το χρόνο (ουσιαστικά gpu μόνο αλλάζω, αλλά λέμε...) ξέρεις τι μου λένε; Πωωω ρε φίλε πως παίζει έτσι;Τι μαλάκες είμαστε;Τι λεφτά έχουμε πετάξει έτσι;Δε μπειράζει λέω, ο bigi444444 κωλοχτυπιόταν κάθε φορά.Την επόμενη φορά τα ίδια θα κάνουν, οπότε me no worries...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...