remalis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνω κ γω μαν. Καταρχην να πω οτι το λινκ δε το εβαλα για πω οτι θελω να μαι κει, απλα γιατι ειναι για μενα η μονη πηγη "αντικειμενικης" πληροφορησης εκτος απο φορα στα οποια ακους κ οτι να ναι. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι φαν των benchmarks ούτε στα consumer electronics ούτε γενικά σαν τρόπο προσέγγισης. Προφανως εμενα δε με ενδιαφερουν αυτα τα ακραια τυπου βαλε αυτην +100 γιατι εχει 60fps στο crysis και οχι 55. Πάντα τα κορόιδευα και πάντα θα τα κοροιδεύω. Απλά επειδή δεν είμαι πολύ της συχνής αναβάθμισης (γιατί όλη η διαδικασία να πουλήσω και να ξανα-αγοράσω δεν με ψήνει ιδιαίτερα) γιαυτό λέω να πάρω μια 570 να μαι κουλ. Το ότι σκέφτηκα την 580 δε το έκανα ούτε γιατί έχω ανάγκη για να χαλάω λεφτά ούτε για να λέω ότι εμένα το μπρίκι μου βγάζει 60 fps.(Για να σου δώσω να κατάλάβεις μέχρι πριν ένα μήνα θεωρούσα ότι πάνω από 30fps είναι άχρηστα.) Το σκέφτηκα επειδή λέω αν ειναι να δωσεις 1200 για ένα πισι δώσε 1400 να σου κρατήσει κ 1 χρόνο παραπάνω η φάση ότι παίζει σε high πολλά παιχνίδια. Και επίσης γιαυτό κ εκανα την αρχικη ερωτηση, γιατί λέω αν είναι να βγει η σειρα 6χχ να περιμενω να πεσει να την παρω πολυ φτηνότερα η να παρω την 670. Τώρα στο δια ταύτα, νομίζω κ μετα από αυτά που διάβασα ότι δεν πολυψήνομαι να παω σε sli/crosfire. Και επίσης με ψήνει πιο πολύ η nvidia.Συμφωνω με τον ailuro ( ) οτι ειναι δεν ειναι οτι ειναι καλυτερη η μια απο την αλλη,(εκτος βεβαια απο συγκεκριμενες περιπτώσεις) απλα προτιμαω nvidia, μπορει κ λόγω παράδοσης . Οπότε δεν εχει νόημα να περιμενω ε? Αν και η αληθεια ειναι οτι αν βγουν νεες ati δε θα πεσουν κ οι τιμες των nvidia? edit τωρα το ειδα Τι περισσορο εχουν να προσθεσουν οι νεες καρτες της nvidia&amd εκτος απο αποδοση? ε και το οτι ριχνουν την τιμη στην προηγουμενη σειρα
fixxxer29 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Το SLI/Crossfire έχει προχωρήσει αρκετά σαν τεχνολογία , άδικα το φοβάσαι. Εγώ θα σου πρότεινα , άσε τις 570 και 580 , πήγαινε σε μια εκ των 560 ti ή 6950, δηλαδή το καλύτερο value for money. Αργότερα όταν θα βγει και η νέα γενιά , μπορείς να χτυπήσεις άλλη μια καρτούλα σε μειωμένη τιμή και θα είσαι κερδισμένος και σε απόδοση απ'το να την αλλάξεις με μια κανούργια.
ninos30 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Ένα απλό παράδειγμα. Η GTX295. Ακόμα και σήμερα σε Raw-Power είναι ΚΑΡΤΑΡΑ. Βάζει κάτω πολλές από τις σύγχρονες High-end κάρτες. Όταν λοιπόν την αγόρασε κάποιος σαν και εσένα τα ίδια έλεγε. Κι έσκασε το 500αρικο. Λίγο το DX11 με το tessellation, λίγο το OPENGL 4.1, λίγο οι advanced 3d vertex-shaders, και μόλις ένα χρόνο μετά με την έλευση της σειράς GTX4xx He was Outdated Παίρνει ο άλλος μια GTX470 με τα μισά χρήματα και του ρίχνει και στο κεφάλι. Σε DX9 όχι, αλλά σε DX10 μάλλον τον έχει και χαλαρά. Και φυσικά για DX11 o άλλος απλά δεν... Και προσοχή εγώ δεν υπονοώ ότι ένας κάτοχος μιας GTX280 και πάνω ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει κάρτα. Τουναντίον. Απλά παύει να ισχύει αυτό που λες "Ότι θα είμαι καλυμμένος 1-2 χρονάκια παραπάνω". Το παραπάνω κύριοι λέγεται marketing. Και γιαυτό τα λέμε. Γιαυτό δεν πρέπει να κυνηγάμε το top-προϊόν. Εκτός αν μας περισσεύουν (τα γκαφρά). Πίστεψέ με αν πάρεις μια κάρτα με 200-230 ευρώ και μετά από 2 χρόνια δώσεις άλλα τόσα για την αντίστοιχη κάρτα (όσο κάνει στο σύνολο μια GTX580 δηλαδή), συνολικά θα είσαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Θα παίζεις top για 4 χρόνια. Γιατί άμα βγει το DX12 του χρόνου θα κοιτάς πάλι πως θα βρεις άλλα 500 για VGA. EDIT: LOL έχασα την 2η σελίδα του θέματος. Τεσπα επειδή τα έγραψα δεν τα σβήνω. Με λίγα λόγια συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψε ο RottenLungs προηγουμένως Το SLI/Crossfire έχει προχωρήσει αρκετά σαν τεχνολογία , άδικα το φοβάσαι. Εγώ θα σου πρότεινα , άσε τις 570 και 580 , πήγαινε σε μια εκ των 560 ti ή 6950, δηλαδή το καλύτερο value for money. Αργότερα όταν θα βγει και η νέα γενιά , μπορείς να χτυπήσεις άλλη μια καρτούλα σε μειωμένη τιμή και θα είσαι κερδισμένος και σε απόδοση απ'το να την αλλάξεις με μια κανούργια. +1000. Εγώ με 250 ευρώ (130 από την προσφορά του Πλαισίου και άλλη μια τέτοια ίδια από τις Αγγελίες στα 120) έχω κάνει CF5850, που είναι πολύ κοντά σε μια 5970 η οποία με λίγα λόγια χάνει μόνο από τις καινούριες διπύρηνες (6990/GTX590). Αξίζει ή δεν αξίζει το VFM?
ektor7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Βγαίνει σε κάτι μήνες το win8 και κανείς δε μιλά για dx12! Πότε νομίζεται σχεδιάζει η ms να το βγάλει? Και τι άλλο θα μας προσφέρει η dx12 από την dx11? Νομίζω ότι είναι άσκοπο να μιλάμε για κάτι που δε θα μας απασχολήσει τα επόμενα 3χρόνια! Και ξανά ρωτάω.Τι θα μας προσφέρουν οι καινούριες κάρτες εκτός από απόδοση? Ρωτάω,για να δω αν αξίζει να περιμένω μέχρι το άλλο καλοκαίρι ή να πάρω τώρα τα χριστούγεννα?
Bigi444444 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 remalis, ναι μάνα μου μην αισθάνεσαι λες και πρέπει να απολογηθείς σε εμάς.Απλά προσπαθούμε να σε συμβουλέψουμε σε όσα τυχαίνει να έχουμε βιώσει και οι ίδιοι.Εγώ προσωπικά πάντως από τις αρχές του χρόνου παίζω στα 2560.Και θεωρώ πως δε συμβιβάζομαι με πολλά πολλά στα γραφικά.Ναι μεν δεν κυνηγάω τα ασύλληπτα, αλλά θα ξενερώσω αν έχω frame drop, θα έχω πάντα ανοιχτό το fraps, θα κλοκάρω και θα αφήσω για την επόμενη αναβάθμιση (ή και τις επόμενες) ένα παιχνίδι αν δεν παίζει όπως το θέλω.Και ξαναλέω πως έχω μια 6950 των 2gb.Τα μόνα παιχνίδια που δε σηκώνει max στα 2560 είναι τα: crysis 1/2,metro και λογικά το bf3.Τα υπόλοιπα (που έχω δοκιμάσει τουλάχιστον) δεν τη ζορίζουν.Καταλαβαίνεις τι γίνεται στα 1920x1080 και κατά πόσο αρκούν οι κάρτες αυτής της κατηγορίας για τις αναλύσεις αυτές..Γι' αυτό όπως είδες σου λένε όλοι πήγαινε σε μια 560-570, μιας και προτιμάς nv, και κράτα τη διαφορά.Δεν έχει νόημα η 580 σε αυτή την ανάλυση.Όχι ότι μπορεί να σε αποτρέψουμε από την αγορά της, αλλά αν μας ρωτήσεις θα σου πούμε πως είναι άδικο έξοδο.Αυτό μόνο.
Ailuros Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Βγαίνει σε κάτι μήνες το win8 και κανείς δε μιλά για dx12! Πότε νομίζεται σχεδιάζει η ms να το βγάλει? Και τι άλλο θα μας προσφέρει η dx12 από την dx11? Νομίζω ότι είναι άσκοπο να μιλάμε για κάτι που δε θα μας απασχολήσει τα επόμενα 3χρόνια! Και ξανά ρωτάω.Τι θα μας προσφέρουν οι καινούριες κάρτες εκτός από απόδοση? Ρωτάω,για να δω αν αξίζει να περιμένω μέχρι το άλλο καλοκαίρι ή να πάρω τώρα τα χριστούγεννα? Το θέμα DX12 ουσιαστικά αξίζει σαν θέμα χωριστή ενότητα, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή είναι tabula rasa. Αλλιώς και πάρα πολύ απλά θα περάσει αρκετός καιρός να αρχίσουν να δίνουν κατευθυντήριες γραμμές για το 12 οι IHV + Microsoft, μέχρι να συμφωνήσουν να το καθορίσουν άλλο τόσο κ.ο.κ. Μιας και η επερχόμενη κονσόλα της Microsoft θα έχει DX11 GPU και είναι και κατά πολύ καθυστερημένη μιας και τόσο η Microsoft όσο και η Sony αποφάσισαν πριν χρόνια να επεκτείνουν την ζωή των Xbox360/PS3, είναι προς το μεγαλύτερο συμφέρον της Microsoft να καθυστερήσει όσο γίνεται το DX12. To θέμα είναι αλλού: αν ο μέσος χρήστης δεν αναβαθμίζει μια κάρτα γραφικών για μεγαλύτερες αποδόσεις τότε για τι ακριβώς; Για να γράφει το κουτί DXxxx και θα κερδίσεις τι ακριβώς; Σήμερα τα επερχόμενα παιχνίδια εκτός από μερικές ρανίδες advanced bump mapping τι άλλο συνταρακτικό έχουν που προυποθέτουν την χρήση DX11 GPUs; Οι υψηλότερες δυνατότητες-απόδοση των καρτών αυτών ή τι ακριβώς γράφει το κουτί. Για να βγούνε αυτό που εγώ καλώ καθαρόαιμα DX11 παιχνίδια θα περάσουν μερικά χρονάκια ακόμα και όταν κυκλοφορήσουν θα χρειαστείς μια DX12 GPU για αυτό ΚΥΡΙΩΣ για την πολύ υψηλότερη απόδοση αυτής και όχι για το 12-άρι. Τώρα στο δια ταύτα, νομίζω κ μετα από αυτά που διάβασα ότι δεν πολυψήνομαι να παω σε sli/crosfire. Και επίσης με ψήνει πιο πολύ η nvidia.Συμφωνω με τον ailuro ( ) οτι ειναι δεν ειναι οτι ειναι καλυτερη η μια απο την αλλη,(εκτος βεβαια απο συγκεκριμενες περιπτώσεις) απλα προτιμαω nvidia, μπορει κ λόγω παράδοσης . Οπότε δεν εχει νόημα να περιμενω ε? Αν και η αληθεια ειναι οτι αν βγουν νεες ati δε θα πεσουν κ οι τιμες των nvidia? edit τωρα το ειδα ε και το οτι ριχνουν την τιμη στην προηγουμενη σειρα Εσύ και μόνο εσύ μπορείς και πρέπει να ξέρεις πότε και γιατί ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ αναβάθμιση. Για αυτό και σου είπα αν μπορείς να περιμένεις. Αν πραγματικά νιώθεις ότι θέλεις κάτι καινούργιο τώρα, διάλεξε και πάρε τι θεωρείς ΕΣΥ ότι καλύπτει τις ανάγκες σου καλύτερα. Για την νέα χρονιά βλέπουμε, αλλά πάντα όταν αγοράζεις κάτι όσων αφορά hardware υπάρχει κάτι καλύτερο και επαρκέστερο σε καλύτερη τιμή στην επόμενη γωνία. Το θέμα εδώ πλέον είναι αν αναβαθμίζεις όταν το χρειάζεσαι ή καταλήγεις να περιμένεις το καλύτερο, το ακόμα καλύτερο, το καλυτερότερο κ.ο.κ και κινδυνεύεις να περιμένεις αιώνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.