Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να κάνω πορκετα (σουβλα) στη Spirit II.

Το έχει επιχειρήσει κανείς; Οδηγίες και συμβουλές καλοδεχούμενες!

Να ξεκινήσω με δυνατή φωτιά και να χαμηλώσω μετά ή το ανάποδο;

 

ΥΓ: Από το Μπουμπα Κρέατα Ηπείρου στα Μελίσσια, έχει ψωνίσει κανείς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2122

  • ilpapacha

    1955

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

52 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να κάνω πορκετα (σουβλα) στη Spirit II.

Το έχει επιχειρήσει κανείς; Οδηγίες και συμβουλές καλοδεχούμενες!

Να ξεκινήσω με δυνατή φωτιά και να χαμηλώσω μετά ή το ανάποδο;

 

ΥΓ: Από το Μπουμπα Κρέατα Ηπείρου στα Μελίσσια, έχει ψωνίσει κανείς;

Θα πας με 150-160, για να ψηθεί σωστά και στο τελευταίο μισάωρο τους μπουμπουνάς στο φουλ για να κάνεις τραγανή πέτσα.

Θέλεις οπωσδήποτε θερμόμετρο για να μετράς θερμοκρασίες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα ομαδαρα! Αγόρασα σήμερα την weber genesis 2 και πήρα την μπουκάλα coral gas prime λέει για έλεγχο ανοίξτε 5 sec και μετά από 10 λεπτά να μην έχει κουνήσει. Οκ το έκανα όντως δεν είχε κουνήσει αλλά μετά από 15 ώρες είχε κουνήσει υπάρχει διαρροή ή είναι φυσιολογική αυτή η απώλεια 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, spiroampi7 είπε

Καλησπέρα ομαδαρα! Αγόρασα σήμερα την weber genesis 2 και πήρα την μπουκάλα coral gas prime λέει για έλεγχο ανοίξτε 5 sec και μετά από 10 λεπτά να μην έχει κουνήσει. Οκ το έκανα όντως δεν είχε κουνήσει αλλά μετά από 15 ώρες είχε κουνήσει υπάρχει διαρροή ή είναι φυσιολογική αυτή η απώλεια 

Δεν είναι τυχαίο πως η οδηγία είναι για έλεγχο μετά από δέκα λεπτά. Η μείωση της πίεσης μετά από ώρες πρέπει λογικά να παρατηρείται από όλους τους χρήστες και είναι μάλλον, κάτι φυσιολογικό.

Επεξ/σία από est
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, nick_gr2 είπε

Για καθαρισμό Weber Spirit 2, μπορώ να χρησιμοποιήσω πιεστικό σε κάδο & σχάρες;

Επίσης, υπάρχει κάποιο καθαριστικό που να λιώνει τα καμμένα λίπη και να παίρνει την πολλή μαυρίλα από τον κάδο; πχ. λιποκαθαριστές φούρνου;

Έχω ήδη αυτό, αλλά για μέσα στον κάδο δεν έκανε και πολλά...

Γενικά μην χρησιμοποιείς και πολλά χημικά μέσα στο κάδο, αυτή η περιοχή περιβάλει τα κρέατα σου και θερμαίνεται πολύ οπότε απέφυγε το. Επίσης, αν έχει κάποια είδους επίστρωση μπορεί και να τη χαλάσει- αν και δε το γνωρίζω-

Σίγουρα, με κάψιμο σε φουλ θερμοκρασία, κάποια απο αυτά θα καούν και θα μπορείς να τα τρίψεις ευκολότερα.Απλές παραδοσιακές μέθοδοι π.χ  πολύ τρίψιμο με σφουγγάρι-όχι σύρμα-  και ζεστό νερό, δεν έκαναν κάτι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, nick_gr2 είπε

Για καθαρισμό Weber Spirit 2, μπορώ να χρησιμοποιήσω πιεστικό σε κάδο & σχάρες;

Επίσης, υπάρχει κάποιο καθαριστικό που να λιώνει τα καμμένα λίπη και να παίρνει την πολλή μαυρίλα από τον κάδο; πχ. λιποκαθαριστές φούρνου;

Έχω ήδη αυτό, αλλά για μέσα στον κάδο δεν έκανε και πολλά...

Μπορεις να βαλεις πιεστικο, αλλα αρκει να εισαι σε κηπο με μεγαλο ανοιγμα γιατι θα γινει χαμος απο τα λιπη που θα πεταγονται παντου. Αν εισαι σε μπαλκονι μην το δοκιμασεις, θα καθαριζεις 2 μερες μετα το μπαλκονι.

Οι λιποκαθαριστες φουρνου λενε οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται σε αλουμινιο, και ο καδος της δικης σου ειναι αλουμινιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, skskre είπε

Γενικά μην χρησιμοποιείς και πολλά χημικά μέσα στο κάδο, αυτή η περιοχή περιβάλει τα κρέατα σου και θερμαίνεται πολύ οπότε απέφυγε το. Επίσης, αν έχει κάποια είδους επίστρωση μπορεί και να τη χαλάσει- αν και δε το γνωρίζω-

Σίγουρα, με κάψιμο σε φουλ θερμοκρασία, κάποια απο αυτά θα καούν και θα μπορείς να τα τρίψεις ευκολότερα.Απλές παραδοσιακές μέθοδοι π.χ  πολύ τρίψιμο με σφουγγάρι-όχι σύρμα-  και ζεστό νερό, δεν έκαναν κάτι?

Στη σχάρα σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα κάποιο χημικό. Έτσι έλεγα και για τον κάδο, αλλά βλέπω πως το ζεστό νερό με σαπούνι δεν κάνουν τίποτα.

 

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μπορεις να βαλεις πιεστικο, αλλα αρκει να εισαι σε κηπο με μεγαλο ανοιγμα γιατι θα γινει χαμος απο τα λιπη που θα πεταγονται παντου. Αν εισαι σε μπαλκονι μην το δοκιμασεις, θα καθαριζεις 2 μερες μετα το μπαλκονι.

Οι λιποκαθαριστες φουρνου λενε οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται σε αλουμινιο, και ο καδος της δικης σου ειναι αλουμινιο.

Κάτι τέτοιο θυμάμαι να είχα διαβάσει για τους λιποθακαριστές, οπότε άκυρο κι αυτό αφού το επιβεβαιώνεις κι εσύ.

 

Μια άλλη σκέψη είναι πως δεν ξέρω αν έχει και νόημα τελικά να καθαρίσει τόσο καλά ο κάδος και να γίνει "καινούριος"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κάδος δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όπως ήταν όταν την αγόρασες. Το καλύτερο είναι να την βάλεις να κάψει καλά, έπειτα, αφού κρυώσει, να ξύσεις όσο μπορείς καλύτερα με μια σπάτουλα (ξύλινη ή πλαστική) και έπειτα υγρό πιάτων με ζεστό νερό και τρίψιμο με σφουγγάρι.

Για να σου δώσει καλύτερο «χέρι» αφαίρεσε καυστήρες και τα σχετικά από τον κάδο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Θα πας με 150-160, για να ψηθεί σωστά και στο τελευταίο μισάωρο τους μπουμπουνάς στο φουλ για να κάνεις τραγανή πέτσα.

Θέλεις οπωσδήποτε θερμόμετρο για να μετράς θερμοκρασίες.

Ωραίος!

Θερμόμετρο έχω, φαντάζομαι 70 βαθμούς εσωτερικά ζητάμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μολις εψησα χοιρινα καλαμακια, ειχε γεμισει ολη η ψησταρια 25 μεγαλουτσικα, πολυ τσικνα και πολυ αναφλεξη, τι σκατα γινεται ρε γμτ, το λιπος τοσο πολυ? Το ταψακι απο κατω εννοειται πεντακαθαρο. Μεσα σε 15 λεπτα ολα αυτα απο την ωρα που τα εβαλα πανω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Μολις εψησα χοιρινα καλαμακια, ειχε γεμισει ολη η ψησταρια 25 μεγαλουτσικα, πολυ τσικνα και πολυ αναφλεξη, τι σκατα γινεται ρε γμτ, το λιπος τοσο πολυ? Το ταψακι απο κατω εννοειται πεντακαθαρο. Μεσα σε 15 λεπτα ολα αυτα απο την ωρα που τα εβαλα πανω. 

Ερωτήσεις:

- Ανά πόση ώρα περιστροφή

- Είχαν πολύ λάδι ή/και λίπος

-Θερμοκρασία

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Ερωτήσεις:

- Ανά πόση ώρα περιστροφή

- Είχαν πολύ λάδι ή/και λίπος

-Θερμοκρασία

 

τα γυρναγα αρκετα συχνα, 3-4 λεπτα, τα ειχα λαδωσει τα καλαμακια επισης, μηπως δεν πρεπει να τα λαδωνω ΚΑΘΟΛΟΥγενικα τα κρεατα? προερχομαι απο καρβουνο μονο ;) 

Αυτο που παρατηρω τωρα σαν 2η φορα που ψηνω ειναι οτι δεν πρεπει να την γεμιζω ποτε ολη την επιφανια ωστε να μπορω να κανω μετακομισεις.... δεν ξερω τι να πω, θερμοκρασια, επειδη ανοιγα πολυ συχνα γιατι γινοταν της π#$@# κατω απο 200

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, Amaretos είπε

τα γυρναγα αρκετα συχνα, 3-4 λεπτα, τα ειχα λαδωσει τα καλαμακια επισης, μηπως δεν πρεπει να τα λαδωνω ΚΑΘΟΛΟΥγενικα τα κρεατα? προερχομαι απο καρβουνο μονο ;) 

Αυτο που παρατηρω τωρα σαν 2η φορα που ψηνω ειναι οτι δεν πρεπει να την γεμιζω ποτε ολη την επιφανια ωστε να μπορω να κανω μετακομισεις.... δεν ξερω τι να πω, θερμοκρασια, επειδη ανοιγα πολυ συχνα γιατι γινοταν της π#$@# κατω απο 200

Το λάδωμα σίγουρα κάνει χειρότερες τις αναφλέξεις και νομίζω δε χρειάζεται αν οι σχάρες σου εχουν καλό seasoning. Στη θεωρία θα πρέπει να μάθεις τους χρόνους ώστε να ανοίγεις  το καπάκι μόνο για γύρισμα 1 φορά- αν μπορείς  για να μη χάνεις και θερμοκρασία- και μετά βγάλσιμο.  Στη θεωρία όμως😁😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ψήνω πολύ συχνά καλαμάκι χοιρινό και κεμπάπ , σε όλη την σχάρα. Η τεχνική που ακολουθώ είναι η εξής

1) Η ψησταριά να είναι σχετικά καθαρή από προηγούμενα ψησίματα και να έχει προηγηθεί ελαφρύ λάδωμα της σχάρας η οποία πρέπει επίσης να είναι καθαρή

2) Τα καλαμάκια να είναι χειροποίητα και μαριναρισμένα. Το χειροποίητο έχει λιγότερα λίπη και τα κομμάτια κρέατος στο καλαμάκι τα αραιώνω μεταξύ τους ώστε να ψηθούν καλύτερα. Αποφεύγω την πιπεριά ανάμεσα, την οποία την προτιμώ να την ψήνω ολόκληρη.    

3) Τα ρίχνω στην σχάρα όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 200 C και στην συνέχεια με κλειστό καπάκι και 1-2 γυρίσματα μόνο. Κατεβάζω δε την φλόγα στο μισό.

4) Τα γυρίσματα τα κάνω μόνο με το χέρι και με το ειδικό γάντι

5) Εαν τα καλαμάκια έχουν αρκετό λίπος, τότε χρησιμοποιώ το πλατό 

Εχω λίγη κάπνα βέβαια, αλλά δεν έχω καθόλου αναφλέξεις που μαυρίζουν το κρέας και αλλάζουν την γεύση. 

IMG_20210613_161006.jpg

Επεξ/σία από costas_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...