Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 hours ago, sir_platanight said:

Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε διαδικασία αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Είμαι ανάμεσα σε Napoleon freestyle 365 και το αντίστοιχο μοντέλο της bormann, νομίζω η 5030 ειναι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ψήσιμο και ειδικά σε υγραέριο καθόλου. Αξίζει να πάω σε κάτι τόσο ακριβό σε πρώτη φάση? Τα ψησίματα που έχω στο μυαλό μου θα είναι 1-2 τον μήνα.

Έχω φίλο που έχει την bormann elite elite 5050 και είναι ευχαριστημένος φουλ, με μόνο "πρόβλημα" το ταψακι για τα λίπη που χάνει στην πίσω πλευρά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Και εγω με καρβουνο εψηνα 1-2 φορες το μηνα και τωρα με την Napoleon Ψηνω 3 την εβδομαδα. Ολες τις κυριακες ψηνω κοκκινα κρεατα και μεσοβδομαδα απο τσιπουρες λαυρακια και φιλετα κοτοπουλο μεχρι πιτσες και λαχανικα. Οση ωρα κανεις να αναψεις καρβουνα σε τοση ωρα εχεις βγαλει ετοιμα φιλετα κοτοπουλο και πιτες χωρις να ασχολησαι ιδιαιτερα ή να φοβασαι μην καουν.

Η ευκολια θα σε κανει να ψηνεις πολυ περισσοτερο και γι' αυτο ξεκινα με ποιοτικη αγορα εξ' αρχης.

  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2495

  • ilpapacha

    2194

  • sndev

    1177

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 1/6/2024 στις 2:39 ΜΜ, ilpapacha είπε

Πριν ξεκινήσεις την επάλειψη με λάδι/λαρδί θα πρέπει να τις ζεστάνεις, ώστε να «ανοίξουν» οι πόροι.  Μετά κάνεις την επάλειψη σε ζεστή σχάρα/πλάκα, με ελάχιστο λάδι/λαρδί και ξεκινάς την διαδικασία του seasoning. Προτίμησε ηλιέλαιο.

Το seasoning με τον καιρό, μπορεί να «χαλάσει» πχ έχεις να ψήσεις καιρό και αρχίζουν να «στεγνώνουν» οι σχάρες/πλάκες, κάνεις συχνά πυρόλυση και δεν λαδώνεις μετά τις σχάρες/πλάκες, χρησιμοποιείς βούρτσες με σκληρές τρίχες (ατσάλινες) ή κάποια μεταλλική σπάτουλα για τον καθαρισμό τους.

Το μαντέμι θέλει φροντίδα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

ερωτηση/σχόλιο, εγώ οποτε πλενω τις σχάρες με απλο σφουγγαρι και σαπουνι βαζω ηλιελαιο και στη πλακα σε ΚΕΝΤΟΝ 4β, το αποτελεσμα ειναι να μαυριζει ολα τα κρεατα και να βρωμαει καμμενο ντουμανι... εχω ψησει 5-6 φορές και τωρα πλεον ειναι καλυτερα τα πραγματα και δεν τις εχω πλυνει ακομα αλλα οταν τις πλυνω θα εχω παλι το ιδιο θεμα...το εχω τσεκαρει 2-3 φορες ηδη...στην αρχη νομιζα οτι φταει η μουσταρδα(σε κοτοπουλο) αλλα δεν...τι λετε;

Δημοσ.

Δεν τις πλενουμε με σφουγγαρι, Δεν τις πλενουμε με σαπουνι, Τριβουμε με την βουρτσα, ηλιελαιο, παιρνεις τα πολλα εγω με λιγο χαρτι κουζινας, και αν βγαζειι μαυριλα πολυ, ξανα λαδακι, ξανα χαρτι, περνας μια τελευταια λιγο ηλιελαιο και ετοιμη για την επομενη φορα

  • Like 2
Δημοσ.

Η κέντον έχει απέξω σαν επίστρωση....δεν έχω βάλει ακόμα βούρτσα....μόνο με νερό και σφουγγάρι κ φευγαν όλα... Επίσης όταν τις πλένω της αφήνω να ζεσταθούν να φύγει αν υπάρχει κάποια υγρασια. Με το ηλιέλαιο πρέπει να την αφήσεις στους 180 30-45 λεπτά αν θυμάμαι καλά ...τότε γίνεται η προστασία...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, trelomam είπε

ερωτηση/σχόλιο, εγώ οποτε πλενω τις σχάρες με απλο σφουγγαρι και σαπουνι βαζω ηλιελαιο και στη πλακα σε ΚΕΝΤΟΝ 4β, το αποτελεσμα ειναι να μαυριζει ολα τα κρεατα και να βρωμαει καμμενο ντουμανι... εχω ψησει 5-6 φορές και τωρα πλεον ειναι καλυτερα τα πραγματα και δεν τις εχω πλυνει ακομα αλλα οταν τις πλυνω θα εχω παλι το ιδιο θεμα...το εχω τσεκαρει 2-3 φορες ηδη...στην αρχη νομιζα οτι φταει η μουσταρδα(σε κοτοπουλο) αλλα δεν...τι λετε;

Δες ένα παλαιότερο ποστ από @vins

 

Στις 3/6/2024 στις 10:52 ΠΜ, ventic139 είπε

Καλημερα ομαδα... για κεντον 4β καμια πετρα για ψωμι / πιτσα εχουμε να προτεινουμε;

Δες ένα παλαιότερο ποστ

 

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Δες ένα παλαιότερο ποστ από @vins

 

Δες ένα παλαιότερο ποστ

 

Καλημερα.. τα λιπη που εχουν μεινει στο απο κατω μερος πως ομως καθαριζουν οεο; Και τα καθαριζω σχεδον σε καθε ψησιμο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ventic139 είπε

Καλημερα.. τα λιπη που εχουν μεινει στο απο κατω μερος πως ομως καθαριζουν οεο; Και τα καθαριζω σχεδον σε καθε ψησιμο.

Φαντάζομαι ότι η ερώτηση αυτή είναι για τις σχάρες, όπου παρέθεσα ένα παλαιότερο ποστ . Στο ποστ που έχει κάνει ο vins, αναφέρει με ποιον τρόπο τις καθαρίζει.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. πήρα τελικά την bormann 5030 καθότι είμαι αρκετά άπειρος και δεν ξέρω αν θα ψήνω τόσες φορές.. αν πια αγαπήσω το άθλημα θα γίνει η μετάβαση! Εξαρτήματα πήρα μια τριάδα της bormann αλλά δεν έχει βούρτσα.. ποια να πάρω?

  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

1354 σελίδες για ψησταριά (και μάλιστα υγραερίου - ούτε καν καρβουνου) ... αν ανοίξει κανείς θέμα για vegan διατροφή ζήτημα να γραφούν 1-2 σελίδες σε ένα έτος :P

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

1354 σελίδες για ψησταριά (και μάλιστα υγραερίου - ούτε καν καρβουνου) ... αν ανοίξει κανείς θέμα για vegan διατροφή ζήτημα να γραφούν 1-2 σελίδες σε ένα έτος :P

Θα ανεβάζουμε μπριζόλες

  • Like 1
  • Haha 6
Δημοσ.

για μένα ο μόνος λόγος για να γράψω σε θέμα για vegan διατροφή, θα ήταν για να πείσω τους ανθρώπους να ξαναρχίσουν το κρέας :P

 

  • Like 1
  • Haha 5
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ξεκινήσω με μια υγραερίου έχετε να προτείνεται κάτι συγκεκριμένο;;θα βόλευε να βάζουμε και μια κατσαρόλα εκεί που έχει πάει το ρεύμα. Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Manefs23 είπε

1354 σελίδες για ψησταριά (και μάλιστα υγραερίου - ούτε καν καρβουνου) ... αν ανοίξει κανείς θέμα για vegan διατροφή ζήτημα να γραφούν 1-2 σελίδες σε ένα έτος :P

Είναι επειδή υπάρχει beef (εντός ή εκτός εισαγωγικών) μεταξύ μας

1 ώρα πριν, manos09 είπε

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ξεκινήσω με μια υγραερίου έχετε να προτείνεται κάτι συγκεκριμένο;;θα βόλευε να βάζουμε και μια κατσαρόλα εκεί που έχει πάει το ρεύμα. Ευχαριστώ. 

Μια καλή επιλογή είναι η Naterial Kenton του Leroy. Από εκεί και πέρα ανάλογα το ποσό που θέλεις/μπορείς να διαθέσεις και τις ανάγκες σου, υπάρχουν κι αλκές επιλογές.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να διαθέσω και πολλά χρήματα αυτή την στιγμή. Αλλά να κάνω ένα ξεκίνημα. Ευχαριστώ για την πρόταση σου. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...