Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2477

  • ilpapacha

    2173

  • sndev

    1160

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
19 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Tri-tip με άπειρο ενδομυϊκά, και επιπλέον μια στρώση εξωτερικό, το οποίο χάραξα για να μεγαλώσω την επιφάνεια που θα δεχτεί καπνό. 

Από τα καλύτερα που έχω φάει 👌

20250518_220554.jpg.e8756584d7c9c1da15fb81ffbd183e72.jpg

ελα πες μας αυτην την κρουστα πως την εφτιαξες !!!!!  

Δημοσ.
13 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Mε pellet tube

Σε τι θερμοκρασία ήτανε η ψησταριά? Μια φορά που προσπάθησα να το κάνω...φούντωνε το tube μετά από λίγο.... φωτιά 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tsino είπε

ελα πες μας αυτην την κρουστα πως την εφτιαξες !!!!!  

 

11 λεπτά πριν, F117 είπε

Σε τι θερμοκρασία ήτανε η ψησταριά? Μια φορά που προσπάθησα να το κάνω...φούντωνε το tube μετά από λίγο.... φωτιά 

Αριστερος καυστηρας που ηταν απο τη μερια του χοντρου μερους του κρεατος ηταν τερμα δυνατα. 

Μεσαιος κλειστος και εκει ηταν το tube.

Δεξιος καυστηρας τερμα χαμηλα.

Το κρεας ηταν πανω στη βοηθητικη σχαρα.

Θερμοκρασια επαιζε γυρω στους 180-190 στο καπακι.

Το τελειωσα με το φλογιστρο λιγο για περισσοτερο χρωμα, οχι οτι εκανε κατι ουσιαστικο.

Αν θελεις ΤΟΠ κρουστα, πρεπει να εχει λιπος και να ψησεις με τους ακριανους στο φουλ. Γινεται τραγανο το λιπος και κανει κρατς. Βεβαια χανεις απο ομοιομορφια ψησιματος. Θα βγει γκρι εξωτερικα, ροζ και κοκκινο πιο μεσα.

 

  • Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.

καλησπέρα στην παρέα , θα ήθελα τν γνώμη σας , σκεφτομαι να πάρω για πρώτη φορά υγραέριο , αξίζει να δώσεις "αρκετά" ( τύπου 500-600 ) για κάτι ποίο καλο σαν πρώτη φορά , η κάτι φτηνότερο ( τυπου 200-300 ) για δοκιμή να δεις αν σ κάνει κ το τι χρειάζεσαι ? η αλήθεια είναι οτι δεν χρειάζομαι τρομερά πράγματα , κατι για μπαλκόνι ( 2-3 καυστήρες ) για 2-4 άτομα , ψήσιμο κυρίως ΣΚ , γνώμες κ προτάσεις καλοδεχούμενες , ευχαριστώ εκ τν προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Highlander είπε

Τι κομμάτι ήταν αυτό;
Δεν θυμάμαι να έχει τέτοια κομμάτια στο M@rt

 

14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

tri tip

@SagoniasSlutRos devesa ?

Σωστα tri-tip devesa. 8/10 φορες ειναι πολυ καλο!

Εχει και black angus usa (choice αν θυμαμαι καλα), αλλα δεν αξιζει η διαφορα τιμης. Μια φορα το πηρα ηταν σαν τα καλα της devesa. Εχω παρει ομως και devesa οπως το τελευταιο που ηταν τρομερα και ανωτερα απο το αμερικανικο.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
27 minutes ago, AsmoGr said:

καλησπέρα στην παρέα , θα ήθελα τν γνώμη σας , σκεφτομαι να πάρω για πρώτη φορά υγραέριο , αξίζει να δώσεις "αρκετά" ( τύπου 500-600 ) για κάτι ποίο καλο σαν πρώτη φορά , η κάτι φτηνότερο ( τυπου 200-300 ) για δοκιμή να δεις αν σ κάνει κ το τι χρειάζεσαι ? η αλήθεια είναι οτι δεν χρειάζομαι τρομερά πράγματα , κατι για μπαλκόνι ( 2-3 καυστήρες ) για 2-4 άτομα , ψήσιμο κυρίως ΣΚ , γνώμες κ προτάσεις καλοδεχούμενες , ευχαριστώ εκ τν προτέρων 

Η εμπειρία μου με κάτι φθηνό (200-300) δεν ήταν καλή σε σημείο που δεν την άναβα κ τελικά σκούριασε. Για εμένα πεταμένα λεφτά αν δεν πάρεις κάτι αξιοπρεπές. Βέβαιά υπάρχουν κ πιο ποιοτικές οικονομικές πια αλλά και πάλι θα πρότεινα μια πιο καλή και να μου μείνει παρά μια μούφα που θα πάει για πέταμα. Θα σου πρότεινα τουλάχιστον μια τέτοια . Για πλαϊνα μάτια μην κοιτάς εκτός αν πάρεις υπέρυθρο. Τα απλά για εμένα δεν αξίζουν τα λεφτά τους.

  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Σωστα tri-tip devesa. 8/10 φορες ειναι πολυ καλο!

Εχει και black angus usa (choice αν θυμαμαι καλα), αλλα δεν αξιζει η διαφορα τιμης. Μια φορα το πηρα ηταν σαν τα καλα της devesa. Εχω παρει ομως και devesa οπως το τελευταιο που ηταν τρομερα και ανωτερα απο το αμερικανικο.

το Σάββατο έκανα ένα, 1.2 κιλά και βγήκε πολύ καλό 

έχω την freestyle 365, βάζω τους 2 καυστήρες στο φουλ (π.χ. μεσαίο + δεξί) και το κομμάτι αριστερά, με το λίπος κάτω στην αρχή 

το πάω μέχρι 40 ~ 42 και κατόπιν το τελειώνω στη φωτιά 

παρεπιμπτόντως, ακόμα και φουλ καθαρή να είναι η ψησταριά παίζει λαμπάδιασμα συνήθως 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

το Σάββατο έκανα ένα, 1.2 κιλά και βγήκε πολύ καλό 

έχω την freestyle 365, βάζω τους 2 καυστήρες στο φουλ (π.χ. μεσαίο + δεξί) και το κομμάτι αριστερά, με το λίπος κάτω στην αρχή 

το πάω μέχρι 40 ~ 42 και κατόπιν το τελειώνω στη φωτιά 

παρεπιμπτόντως, ακόμα και φουλ καθαρή να είναι η ψησταριά παίζει λαμπάδιασμα συνήθως 

Eννοειται οτι παιζει λαμπαδιασμα, αφου εχει αρχισει και λιωνει το λιπος και πας να κανεις searing και γινεται κακος χαμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, virginkiller είπε

Βάζει το lidl την πέτρα πίτσας το Σάββατο. 

Θα τσιμπήσω μια προκαταβολικά. 

Ερώτημα. Τετράγωνη ή στρογγυλή;

Νομίζω ότι για τη μεσαία Q που νομίζω ότι έχεις, η στρογγυλή είναι μεγάλη και μάλλον οριακά δεν χωράει καν. Μπορείς πάντως να αγοράσεις και τις δύο,  να τις τσεκάρεις πως κάθονται και να επιστρέψεις τη μια ή και τις δύο ακόμα αν κάτι δεν σου αρέσει.

Επεξ/σία από est
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, virginkiller said:

Βάζει το lidl την πέτρα πίτσας το Σάββατο. 

Θα τσιμπήσω μια προκαταβολικά. 

Ερώτημα. Τετράγωνη ή στρογγυλή;

Τσέκαρε τις διαστάσεις της ψησταριάς σου (επιφάνεια ψησίματος) και υπολόγισε. Εγώ πχ πήρα δύο τετράγωνες που χωράνε η μία δίπλα στην άλλη (ενώ δύο στρογγυλές όχι)

Spoiler

image.png.0beeefdb68a7de627ff819650d7aa54b.png


 

Επεξ/σία από noasgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...