Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε

Ο τύπος έκανε δοκιμή αναφλέξεων σε τέτοια πατέντα με... στήθος κοτόπουλο. Θα μπορούσε να δοκιμάσει και με μελιτζάνες για πιο ασφαλή συμπεράσματα...

Νομίζω τρέμω στην ιδέα να βάλω λουκάνικο ή τίποτα παιδάκια από πάνω...

χαχχααχα κλαιω... μελιτζανες λεει θεουλης

  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ανέβα 100€ και πήγαινε για Weber Genesis II E-330 GBS με δώρο σούβλα. 

https://grillme.gr/gr/psistaries/ana-typo/psistaries-ygraeriou/weber-psistaria-ugraeriou-genesis-ii-e-330-gbs-61012175

  • Like 2
Δημοσ.

οταν προθερμαινω την ψησταριά βαζω μερικα κάρβουνα στην σχαρα και αναβουν, και μετα τα βαζω στην πλακα η στην μεσα μεριά της σχαρας και δινουν λιγο αρωμα ωστε να το καταλαβαίνεις στην γευση , συνήθος βαζω και ενα κλαδί δεντρολίβανο η θυμάρι .

 

20220708-122524-1.jpg

  • Like 4
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, ivas75 είπε

Ανέβα 100€ και πήγαινε για Weber Genesis II E-330 GBS με δώρο σούβλα. 

https://grillme.gr/gr/psistaries/ana-typo/psistaries-ygraeriou/weber-psistaria-ugraeriou-genesis-ii-e-330-gbs-61012175

Αυτη εχει 1300!

Την 480 την ειχε 850 την ωρα που το ποσταρα :(

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αυτη εχει 1300!

Την 480 την ειχε 850 την ωρα που το ποσταρα :(

Αν τη θες στα 850, εδώ είσαι:

https://zgas.gr/product/psistaria-ygraerioy-bbq-broil-king-crown-440-865-263/?utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=merchant+center&gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyPi3bOQLQxE-R1vy9EX8ku8TQjIEl5u-DvpDdudb2gdpRtmKkaBLdsaAqCAEALw_wcB

Δημοσ.
23 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Γιατί στους διαχύτες θερμότητας μαζεύονται τα λίπη και βγάζουν φλόγα ενώ στις πέτρες όχι. Επίσης υποτίθεται ότι βοηθάνε στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και κάνουν οικονομία στο υγραέριο γιατί κρατάνε θερμότητα και συνεχίζεις να ψήνεις αφού έχεις κλείσει τους καυστήρες.

Τουλάχιστον έτσι λένε σε διάφορα βίντεο που είδα. 

Επίσης το manual της kenton αναφέρει τις πέτρες λάβας ή τις μπρικετες ως ενδεχόμενο. 

Κανονικά κάρβουνα? Σε δισκάκι; Δεν αρπάζουν με τη φλόγα από κάτω?

Τα κάρβουνα ειναι κάτω απο τους καυστήρες. Οχι επάνω απο τους καυστήρες. 

11 ώρες πριν, phanispal είπε

Να απαντήσουν οι εραστές του υγραερίου και πολέμιοι του κάρβουνου που υποστηρίζουν ότι με το υγραέριο έχουν το ίδιο και καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα απ' ότι με το κάρβουνο.

Ποιος λεει οτι με υγραεριο εχεις το ιδιο γευστικό αποτέλεσμα με τα κάρβουνα? Σε καμία των περιπτώσεων. Απλά το υγραεριο ειναι σαν να αναβεις τον φούρνο, και το καρβουνο ειναι γιορτη και 3ημερο.

 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Τα κάρβουνα ειναι κάτω απο τους καυστήρες. Οχι επάνω απο τους καυστήρες. 

Δεν λέω για κάρβουνα αλλά για πέτρες λάβας ή κεραμικές μπρικετες. 

Σε όσα βίντεο είδα, αλλά και σε αυτό που ανέβασα πιο πρίν, πάνω από τους καυστήρες τις βάζουν. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Είχα την τρέλα να πάρω και μια Weber kettle να κάνω κάπνισμα και κανένα παϊδάκι στα κάρβουνα. Την πήρα πέρσυ το Νοέμβριο, έσκασα 400€ και την έχω ανάψει 4 φορές σύνολο. Μια την πρώτη φορά που έψησα καλαμάκια για τη δοκιμή, μια φορά το Πάσχα που δεν χώραγε το αρνί στη σούβλα της genesis οπότε ξάπλωσε πάνω στη σχάρα, και άλλες δύο φορές που έκανα κάπνισμα.

Ήθελα να σε ρωτήσω για αυτή τη ψησταριά, και μου έδωσες την ευκαιρία για ένα λίγο offtopic ερώτημα: κάπνισμα/αργό μαγείρεμα σε ψησταριά ή σε (μαντεμένια) γάστρα;;

Προσωπικά έχω δοκιμάσει μία φορά μοσχαρίσια στηθοπλευρά σε ψησταριά κάρβουνου(τύπου weber) για 6 ώρες indirect με ταψάκι απο κάτω με αποτέλεσμα όμως να έχουν βγει κάπως σκληρά.

δύο φορές χοιρινό για ξεψαχνισμένο 6 ώρες σε ψησταριά υγραερίου με πολύ καλό αποτέλεσμα ,αλλά σε αρκετά σημεία σκληρό

δύο φορές σε μαντεμένιο Dutch Oven στα κάρβουνα, ribs (περίπου 1μιση ώρα) και χοιρινό για ξεψάχνισμα (6 ώρες) και έγιναν απλά φανταστικά, πεντανόστημα και απίστευτα τρυφερά.

Η κάτι δεν κάνω σωστά στο αέριο και στο κάρβουνο ή όντως η γάστρα κάνει θαύματα...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

Προσωπικά έχω δοκιμάσει μία φορά μοσχαρίσια στηθοπλευρά σε ψησταριά κάρβουνου(τύπου weber) για 6 ώρες indirect με ταψάκι απο κάτω με αποτέλεσμα όμως να έχουν βγει κάπως σκληρά.

Είτε το κρέας δεν ήταν κατάλληλο, ήταν δλδ ελληνικό χωρίς το απαραίτητο λίπος, είτε δεν ήταν ακόμα έτοιμα. 

Αν δοκιμάσεις black Angus usda choice ή prime, είναι πολύ δύσκολο να μην βγει τέλειο. Προσωπικά προτιμώ το choice που έχει λιγότερο λίπος, αλλά και πάλι αρκετό.

Όσο για την ώρα που είπες, άλλα ribs θέλουν 6 ώρες, αλλά θέλουν 9. Η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία είναι γύρω στους 95°C ή μέχρι να το τρυπάει το θερμότερο σαν βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. 

Για χοιρινό νομίζω ισχύει το ίδιο, αν και δεν είμαι γνώστης.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα. 
Εχω 9 χρονια μια camping gas που έψηνε μόνο με ανοιχτό καπακι ( το καπακι της ηταν επίπεδο ) που έχει λιώσει απο τα πολλά χρονια.

και σκέφτομαι να αγοράσω την Napoleon 425 rsb προκειμένου να παω σε κατι καλύτερο και να μπορώ να χρησιμοποιήσω και σούβλα.

Την γνώμη σας γι αυτο το μοντελο.

 

Ευχαριστω

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vfan είπε

Καλησπερα. 
Εχω 9 χρονια μια camping gas που έψηνε μόνο με ανοιχτό καπακι ( το καπακι της ηταν επίπεδο ) που έχει λιώσει απο τα πολλά χρονια.

και σκέφτομαι να αγοράσω την Napoleon 425 rsb προκειμένου να παω σε κατι καλύτερο και να μπορώ να χρησιμοποιήσω και σούβλα.

Την γνώμη σας γι αυτο το μοντελο.

 

Ευχαριστω

Napoleon rogue 425 rsb

https://www.skroutz.gr/s/35175348/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Rogue-425-RSB-με-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι.html

 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ChristophorosGiam είπε

Ήθελα να σε ρωτήσω για αυτή τη ψησταριά, και μου έδωσες την ευκαιρία για ένα λίγο offtopic ερώτημα: κάπνισμα/αργό μαγείρεμα σε ψησταριά ή σε (μαντεμένια) γάστρα;;

Προσωπικά έχω δοκιμάσει μία φορά μοσχαρίσια στηθοπλευρά σε ψησταριά κάρβουνου(τύπου weber) για 6 ώρες indirect με ταψάκι απο κάτω με αποτέλεσμα όμως να έχουν βγει κάπως σκληρά.

δύο φορές χοιρινό για ξεψαχνισμένο 6 ώρες σε ψησταριά υγραερίου με πολύ καλό αποτέλεσμα ,αλλά σε αρκετά σημεία σκληρό

δύο φορές σε μαντεμένιο Dutch Oven στα κάρβουνα, ribs (περίπου 1μιση ώρα) και χοιρινό για ξεψάχνισμα (6 ώρες) και έγιναν απλά φανταστικά, πεντανόστημα και απίστευτα τρυφερά.

Η κάτι δεν κάνω σωστά στο αέριο και στο κάρβουνο ή όντως η γάστρα κάνει θαύματα...

Μου φαίνεται ότι τα έβγαλες νωρίτερα. Pulled pork το κατώτερο σε θερμοκρασία που πρέπει να το βγάλεις είναι 97 ενώ καλύτερα βγαίνει στο 102 για να έχει διαλυθεί εντελώς το κολλαγόνο. Οπότε το 6ωρο μοιάζει λίγο... 

Γενικότερα μιλώντας η γάστρα λόγο περιορισμένου χώρου επιταχύνει τα ψησίματα.

🛎️ Ερώτηση για όσους γνωρίζουν. Μπορεί κάποιος που έχει την Kenton από Leroy να μου πει αν η μαντεμένια της πλάκα είναι σκέτο μαντέμι ή επισμαλτωμενη??? Σκέφτομαι να την πάρω, μιας και οικονομική, για να την έχω στη Weber για smashed burgers κτλ... 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, vfan είπε

Καλησπερα. 
Εχω 9 χρονια μια camping gas που έψηνε μόνο με ανοιχτό καπακι ( το καπακι της ηταν επίπεδο ) που έχει λιώσει απο τα πολλά χρονια.

και σκέφτομαι να αγοράσω την Napoleon 425 rsb προκειμένου να παω σε κατι καλύτερο και να μπορώ να χρησιμοποιήσω και σούβλα.

Την γνώμη σας γι αυτο το μοντελο.

 

Ευχαριστω

Είναι μία πολύ καλή επιλογή. Έχουμε αναφερθεί και σε παλιότερο ποστ 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, biovaggoulas είπε

 

🛎️ Ερώτηση για όσους γνωρίζουν. Μπορεί κάποιος που έχει την Kenton από Leroy να μου πει αν η μαντεμένια της πλάκα είναι σκέτο μαντέμι ή επισμαλτωμενη??? Σκέφτομαι να την πάρω, μιας και οικονομική, για να την έχω στη Weber για smashed burgers κτλ... 

Πάντως, εγώ που αγόρασα πρόσφατα μία, πλάκα για τους ίδιους με εσένα λόγους, δεν είμαι ακόμα σίγουρος 100%. 

Ο πωλητής ισχυρίστηκε ότι δεν είναι επισμαλτωμένη. Η υφή είναι τελείως διαφορετική από αυτή της σχάρας αλλά αυτό δεν εχει σημασία. Στη συσκευασία της δεν αναφέρεται κάτι σχετικό. Στην περιγραφή όμως της Kenton αναφέρεται "Σχάρες και ταψί από εμαγιέ χυτοσίδηρο".

Επεξ/σία από est
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, biovaggoulas είπε

 

🛎️ Ερώτηση για όσους γνωρίζουν. Μπορεί κάποιος που έχει την Kenton από Leroy να μου πει αν η μαντεμένια της πλάκα είναι σκέτο μαντέμι ή επισμαλτωμενη??? Σκέφτομαι να την πάρω, μιας και οικονομική, για να την έχω στη Weber για smashed burgers κτλ... 

σκέτο μαντέμι ειναι 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...