Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, energy52 είπε

Φιλε μου επαθα πλακα, αληθεια τωρα σκευρωσε..λεω λες να σπασει;..σε σημειο να μου μπαινουν σκεψεις για το ποσο υγιεινο ειναι το ψησιμο εκει..

για βγαλε φωτο. δε ξερω ποσο κ αν είναι υγιεινό το χω σκευτει κ εγω αλλά τι  να κάνεις , μια kenton την έχω για ψήσιμο 1 2 3 4 φορές το χρόνο στο εξοχικό , μαρέσει να ζω επικίνδυνα😂 

ομως παραδεχομαι ο καδος για καθάρισμα ειναι καλή φάση 2 κλικ κάτω απο την campingaz σε αυτο το τομεα. απο την αλλη οταν φυσαει, κουκουρουκου. Αλλού χάνεις αλλού κερδίζεις 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Εχω την ψησταριά απο το πασχα και εχω ψήσει 40 φορες και παντα με ανοικτο το ματι που ειναι κατω απο την πλακα ασχέτως αν την χρησιμοποιώ , εμενα παντως δεν εχει σκεβρώσει που λετε , ουτε βλεπω οτι ειναι κακης ποιότητας ......   

Δημοσ.

Η δικιά μου μετά το πρώτο άναμα και αφού την είχα λαδώσει πριν, έγινε λίγο πιο ανοιχτόχρωμη στη μέση αλλά λόγω θερμοκρασίας μάλλον, μόλις μπήκαν τα κρέατα επάνω έφυγε.

Πάντως στο μάνουαλ λέει αποφύγετε τον πάγο γιατί μπορεί να σπάσει η επίστρωση της πλάκας. Οπότε μάλλον έχει κάποια επίστρωση.

IMG_20221130_200742.jpg

Δημοσ.

Η γυναίκα μου μου είπε έτσι όμορφα που την έχεις τακτοποιημένη την ψησταριά δίπλα από το τζάκι γιατί δεν ζητάς από την μητέρα σου έναν σεμεδάκι να της βάλεις και από πάνω; Τέτοιο κόσμημα όπως την έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Παιδια την εχω παρει κι εγω, δεν ειναι εμαγιε σιγουρα..μαντεμι μετρια ποιοτητα..στο πρωτο καψιμο σε υψηλη θερμοκρασια  σκευρωσε..

Πάντως κι εγώ πλήρωσα 80-90 ευρώ για  τη μαντεμένια-επισμαλτωμένη πλακα Napoleon και μετά από 2-3 χρήσεις  νομίζω έχει ψιλοσκευρώσει. Για την ακρίβεια έχει κάνει μια ομοιόμορφη κούρμπα, σαν βουναλάκι στην μέση,  δεν θυμάμαι να ήταν έτσι όταν την αγόρασα. Αν ρίξω λάδι εκεί στη μέση κυλάει στα πλάγια.  Έχει και μια κλίση το δάπεδο που έχω την ψησταριά και σε λίγο θα αρχίσω να κυνηγάω τα μπιφτέκια να μην μου τσουλάνε από την πλάκα...

Επεξ/σία από katbo
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, netagra είπε

Η γυναίκα μου μου είπε έτσι όμορφα που την έχεις τακτοποιημένη την ψησταριά δίπλα από το τζάκι γιατί δεν ζητάς από την μητέρα σου έναν σεμεδάκι να της βάλεις και από πάνω; Τέτοιο κόσμημα όπως την έχεις;

παντρεμένος δεν ειμαι , αλλα σε κόβω οριακά να κοιμηθείς στον καναπέ αποψε !

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, katbo είπε

Πάντως κι εγώ πλήρωσα 80-90 ευρώ για  τη μαντεμένια-επισμαλτωμένη πλακα Napoleon και μετά από 2-3 χρήσεις  νομίζω έχει ψιλοσκευρώσει. Για την ακρίβεια έχει κάνει μια ομοιόμορφη κούρμπα, σαν βουναλάκι στην μέση,  δεν θυμάμαι να ήταν έτσι όταν την αγόρασα. Αν ρίξω λάδι εκεί στη μέση κυλάει στα πλάγια.  Έχει και μια κλίση το δάπεδο που έχω την ψησταριά και σε λίγο θα αρχίσω να κυνηγάω τα μπιφτέκια να μην μου τσουλάνε από την πλάκα...

Έχω 3 μαντεμένιες πλάκες, 2 επισμαλτωμένες και 1 σκέτη, τις οποίες τις έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και δεν έχουν πάθει κάτι. Από την στιγμή που υπάρχει εγγύηση, επικοινώνησε με το κατάστημα που την αγόρασες ή/και την αντιπροσωπεία.

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχω 3 μαντεμένιες πλάκες, 2 επισμαλτωμένες και 1 σκέτη, τις οποίες τις έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και δεν έχουν πάθει κάτι. Από την στιγμή που υπάρχει εγγύηση, επικοινώνησε με το κατάστημα που την αγόρασες ή/και την αντιπροσωπεία.

ακου φαση , αγόρασα όπως ειχα πει την πλάκα της campingaz. Πρώτο ψήσιμο πριν 5 10 μερες, εξω 12 βαθμοί ψησταριά 250  +. ολα κομπλε πριν ριξω το κρεας.

πεταω πανω μαριναρισμενα κομματια χοιρινου λαιμου απο το ψυγείο δλδ παγωμένα. κλεινω καπακι παω μεσα να φερω τσιμπιδα γυρναω ανοιγω. Η πλακα ειχε γινει λοξη επαιζες τραμπαλα. κληση τυπου 15 20 μοιρες να καταλαβεις και δεν ειναι υπερβολικος. Ε λεω δε θα εκνευριστω με τις κινεζιες,  πειναω θα τη σπασω μετα , οποτε συνεχισα να ψηνω κ  απλωσα τα κομματια. 

ε μεχρι να τελειώσει το ψήσιμο ηρθε στα ισια μονή της, υποθέτω μαλλον αυτο λενε σκέβρωσε. Δεν το χα ξανα αντιμετωπίσει κ αν δε το έβλεπα δε θα το πίστευα

απο κάτω ειχα βγαλει τον ανακλαστήρα η φλογα πήγαινέ στη Πλάκα κ εκει ήταν στο κέντρο το παγωμένο κρέας.

αποδεκτο? οχι.. ομως εγινε. Με lodge δεν ειχα ποτέ τέτοιο θέμα ούτε με της broil king τη Πλάκα 

το ότι επανήλθε μόνη της δε ξέρω να το εξηγήσω 

απο εκεινο το ψήσιμο κ η φώτο 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επεξ/σία από sndev
  • Like 9
Δημοσ.
1 ώρα πριν, astavlas είπε

Νέος κάτοχος κι εγώ της Naterial. Τα burger τα ψήνετε στη σχάρα ή στην πλακα?

Για πείτε.

σχάρα και όταν είναι στα τελειώματα βάζω το μπέικον στην πλάκα. όταν γίνει και το μπέικον, βάζω τα μπιφτέκια στην πλάκα για μερικά δευτερόλεπτα, πετάω τσένταρ και μπέικον και με το που λιώσει τα βάζω στα ψωμάκια 

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, astavlas είπε

Νέος κάτοχος κι εγώ της Naterial. Τα burger τα ψήνετε στη σχάρα ή στην πλακα?

Για πείτε.

Όταν ψήνω μπιφτέκια σκέτα τα κάνω στη σχάρα. Όταν φτιάχνω μπέργκερ τα κάνω smashed στην πλάκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

 

απο εκεινο το ψήσιμο κ η φώτο 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

τωρα με τρελανες😄 Ολοκληρη μπριζολα λαιμου ψησιμο και τεμαχισμα μετα ή σε κομματια εξ αρχης; το μαριναρισμα details please☺️

οι πιτες στην πλακα με λαδι;

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, energy52 είπε

τωρα με τρελανες😄 Ολοκληρη μπριζολα λαιμου ψησιμο και τεμαχισμα μετα ή σε κομματια εξ αρχης; το μαριναρισμα details please☺️

οι πιτες στην πλακα με λαδι;

5 6 μπριζολες λαιμό χωρίς κόκαλο κάπου 700 800 γρ συνολο. Η μία πάνω στην άλλη και κομματάκια σχετικά μεγάλα γτ στο ψήσιμο μένουν μισά. 8 ευρώ. Περίπου.

3 4 κουταλιές σουπας ελαιόλαδο εγώ το βάζω με το μάτι 

Αλάτι πιπέρι όσο θες αλλά μη το φοβιθεις

Μισό κρεμμύδι

Μισό κουταλάκι σούπας μουστάρδα

Μισό λεμόνι βαριά ολόκληρο εξαρτάται το μεγεθος 

Μισό του μισού ποτήρι άσπρο κρασί. Άντε το 1/3 του ποτηριού πες. Ανάλογος πόσο έντονο είναι. Αν δεν είναι έντονο μπορείς να βάλεις μισό ποτήρι κρασί όχι παραπάνω όμως γτ παίρνει μυρωδιά. Κ αυτό με το μάτι το κάνω 

Μυρωδικά, εγώ βάζω θρουμπι. Όχι ρίγανη απαγορεύεται γτ θα πικρησει. 

Ανακάτεμα σε σακούλα ζιπ τύπου ΙΚΕΑ βγάζεις όσο αέρα μπορείς κ το αφήνεις min 2 ώρες. Εγώ το αφήνω 24 48 ώρες γτ η ποσότητα βγάζει 8 τυλιχτα κ είναι για 2 μου ημέρες. Όχι παραπάνω όμως. Το καλό με τα ζιπ είναι ότι αφαιρείτε αέρας κ συντηρείτε περισσότερο χρόνο στο ψυγείο και δεν αφήνει μυρωδιές. Επίσης μικρός όγκος σε σχέση με ένα μπολ τάπερ κτλ

Πίτες χύμα όπως είναι. Μέχρι να ζεσταθεί η ψησταριά είναι σε χαμηλή θερμοκρασία η πλάκα κ γίνονται σώστες χωρίς να καούν. Οι καλύτερες είναι Αλεξάκης αλλά άντε βρες τες.

Το κρέας το στεγνώνεις σε χαρτί κουζίνας πριν το ψήσεις. Η διαδικασια ψησηματος πάνω από 10 λεπτά δεν είναι ,εφόσον έχει ζεσταθεί η ψησταριά.

Το τζατζίκι κλασική συνταγή, η σως είναι του burger που περίσσεψε αλλά πάει άψογα και την έχω καθιέρωση.

 

 

 

 

 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 11
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Εμένα για μαντέμι μου φαίνεται. 

Δίπλα η σχάρα που είναι εμαγιέ για σύγκριση.

PXL_20221130_151544298.jpg



Δεν είναι μαντέμι γυμνό έχει κάτι σαν εμαγιέ γκρι ματ επίστρωση παρόμοια με το χρώμα του μαντεμιού η οποία είναι πάρα πολύ  ανθεκτική.
Ήθελα να την κάνω λείο το μέταλλο και αρχικά σκέφτηκα ότι έχει κάποιο seasoning την άφησα 24 ώρες μέσα σε καθαριστικό δυνατό αλλά τίποτα. Αρχισα να τρίβω με  περιστροφικό τριβείο - γυαλόχαρτο 40 και μετά από μια ώρα ενώ είχα γίνει μαύρος σαν τον καρβουνιάρη είχα κάνει μια τρυπά στο νερό!
Τελικά την έπιασα με το τροχό σβουράκι και 40αρι δίσκο φτερό , χρειάστηκα 2 δίσκους και μια ώρα για να αφαιρέσω το περισσότερο όχι όλο χρειάζεται ακόμα δουλειά ...

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...