ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, trelomam είπε Στην Kenton Naterial 4 καυστηρες με τι μπορώ να καθαρίζω τις σχαρες;λογικα αν εχω καταλαβει καλα ειναι εμαγιε...και με τι μποορω να καθαριζω την μαντεμενια; Νεος στο ψησιμο σε υγραεριο και εχω ψησει 2-3 φορες....σε αυτην. Στην μαντεμενια αλειψα ηλιελαιο αλλα δεν νομιζω οτι πηγε καλα αφου τα σουβλακια που εβαλα πανω βγηκαν στεγνα και το μαντεμι εχει πανω του μαυρα και δεν ξερω πως να το καθαρισω. Επίσης εχει κάποιος κανενα αξιοπιστο θερμομερο είτε με ακίδα είτε με καλώδιο, οχι ασυρματο λογω κοστους...Ευχαριστώ Για τις μαντεμένιες σχάρες/σκεύη, δες μία το παρακάτω άρθρο https://www.mantemi.gr/blog/odhgies-xrhshs-katharismou-kai-synthrhshs Για instant θερμόμετρο μια καλή επιλογή είναι το παρακάτω https://www.amazon.de/Inkbird-Einstechthermometer-Küchenthermometer-Fleischthermometer-Grillthermometer/dp/B07XG6MQDT/
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, vins είπε Εννοείται όπως αρέσει στον καθένα! Εγώ αυτό κάνω, δοκιμάζω διάφορα και βλέπω τι μου αρέσει. Επειδή λέει κάποιος στο Ίντερνετ ότι γι αυτό κάνουμε αυτό, δεν το ακολουθώ τυφλά! Εχω ήδη δοκιμάσει άπειρα πράγματα. Χρησιμοποιώ την ψησταριά πλέον σχεδόν κάθε μέρα. Πέρα απο τα ψητά κάνω ψωμιά, μαγειρευτά στη γαστρα και στην κατσαρόλα, ακόμα και γλυκά. Η πλάκα είναι εργαλείο στην ψησταριά για διάφορους σκοπούς, ίσως όχι για εσένα. Γενικα μην κάνεις plancha shaming 😅 δεν αντιλέγω σε ότι λες , και ίσως για κάποιους αυτου του είδους η μαγειρική να τους αρέσει πολύ , αυτό που είπα είναι οτι επι της ουσίας η πλάκα είναι ενα τηγάνι και τίποτε περισσότερο
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, Keosen είπε Για μαντεμενιες σχαρες η Napoleon λεει να χρησιμοποιουμε αυτην με τις ορειχαλκινες τριχες γι αυτο και την πηρα https://www.skroutz.gr/s/33895341/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-62056.html Αλλα θεωρησα οτι θα παιρνει ανταλλακτικα αλλιως τι θα κανω θα δινω 20€ καθε λιγο και λιγακι οταν χαλαει το βουρτσακι? Η συγκεκριμένη δεν αναφέρει κάπου ότι διαθέτει ανταλλακτικό. Μπορείς να βρεις και με μικρότερο κόστος, απλά προτίμησε μία με μακριά λαβή. Βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες, όπου διαθέτει ανταλλακτικά είναι πχ η παρακάτω https://www.ilovebbq.gr/αξεσουάρ-ψησίματος/αξεσουάρ-καθαρισμού-και-συντήρησης/βούρτσες-καθαρισμού/outdoorchef-vourtsa-megali https://www.ilovebbq.gr/αξεσουάρ-ψησίματος/αξεσουάρ-καθαρισμού-και-συντήρησης/βούρτσες-καθαρισμού/outdoorchef-kegales-antikatastasis Ενδεχομένως να μπορέσεις να βρεις κι άλλες επιλογές.
est Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μια ματιά στους επαγγελματίες μας δείχνει ότι με καλή προετοιμασία, ηρεμία και βέβαια εξάσκηση, δεν κολλάει τίποτα... https://youtu.be/k7NXAKrBxEQ 1
vins Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά ερώτηση: επειδή θέλω να κάνω δικά μου seasonings για τα κρέατα, ήθελα να ρωτήσω αν έχει πάρει το μάτι σας ή χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο δοχείο; Ιδανικα βέβαια θα ήθελα να χωράει ποσότητα και να έχει ανοίγματα που θα περνάνε και αποξηραμένα βοτανα (όχι μεγάλα κομμάτια, τριμμένα). Σκέφτομαι αυτά τα ανοξείδωτα που έχουν στις μπουγάτσες για κανέλα, βρήκα κι ένα στο Σκρουτζ, τι λέτε;
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Σημερινή , ξέρω χάλια η φωτογραφία αλλά από τις πιο μαλακές λαιμού που έχω δοκιμάσει 3
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, vins είπε Παιδιά ερώτηση: επειδή θέλω να κάνω δικά μου seasonings για τα κρέατα, ήθελα να ρωτήσω αν έχει πάρει το μάτι σας ή χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο δοχείο; Ιδανικα βέβαια θα ήθελα να χωράει ποσότητα και να έχει ανοίγματα που θα περνάνε και αποξηραμένα βοτανα (όχι μεγάλα κομμάτια, τριμμένα). Σκέφτομαι αυτά τα ανοξείδωτα που έχουν στις μπουγάτσες για κανέλα, βρήκα κι ένα στο Σκρουτζ, τι λέτε; Μια χαρά είναι. Ίσως χρειαστεί να «ανοίξεις» λίγο παραπάνω τις τρύπες, ώστε να περνάνε και τα αποξηραμένα βότανα που θέλεις. Εάν έχεις κάποιο βαζάκι μπορείς να κάνεις τρύπες στο καπάκι και να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό έχει κάνει και ο PitmasterX 3
trelomam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη; 3 ώρες πριν, ilpapacha είπε Για τις μαντεμένιες σχάρες/σκεύη, δες μία το παρακάτω άρθρο https://www.mantemi.gr/blog/odhgies-xrhshs-katharismou-kai-synthrhshs Για instant θερμόμετρο μια καλή επιλογή είναι το παρακάτω https://www.amazon.de/Inkbird-Einstechthermometer-Küchenthermometer-Fleischthermometer-Grillthermometer/dp/B07XG6MQDT/ Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη;
verylife78 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, trelomam είπε Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη; εγω εχω αυτο παντως https://www.e-shop.gr/psifiako-thermometro-kreatosxronometro-koyzinas-egxromi-othoni-afis-life-well-done-p-HAP.261944
imr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, verylife78 είπε εγω εχω αυτο παντως https://www.e-shop.gr/psifiako-thermometro-kreatosxronometro-koyzinas-egxromi-othoni-afis-life-well-done-p-HAP.261944 Αυτο πολυ καλο. Εχει και το ΙΚΕΑ ενα στα 10 ευρω
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, trelomam είπε Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη; Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη; Ανάλογα με το ποσό που θέλεις/μπορείς να διαθέσεις, καλές επιλογές είναι αντίστοιχα της Thermopro και της Eti https://www.skroutz.gr/c/1563/Thermometra-Kouzinas/m/10088_41392/Eti_or_Thermo-Pro/f/970340/me-akida.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
sndev Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 43 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Σημερινή , ξέρω χάλια η φωτογραφία αλλά από τις πιο μαλακές λαιμού που έχω δοκιμάσει Πρέπει να βρεις χοιρινό άνω των 10 ημερών σφαγμένο για να αρχίσει να είναι μαλακό! Δεν βρίσκεις εύκολα συνήθως φεύγουν αμέσως κ έρχονται νέες παρτίδες. 1
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, vins είπε Παιδιά ερώτηση: επειδή θέλω να κάνω δικά μου seasonings για τα κρέατα, ήθελα να ρωτήσω αν έχει πάρει το μάτι σας ή χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο δοχείο; Ιδανικα βέβαια θα ήθελα να χωράει ποσότητα και να έχει ανοίγματα που θα περνάνε και αποξηραμένα βοτανα (όχι μεγάλα κομμάτια, τριμμένα). Σκέφτομαι αυτά τα ανοξείδωτα που έχουν στις μπουγάτσες για κανέλα, βρήκα κι ένα στο Σκρουτζ, τι λέτε; Και γω το σκέφτομαι εδώ και καιρό αλλά με προβληματίζουν οι μικρές τρύπες Τι μείγματα μπαχαρικών ετοιμάζεις ; 7 λεπτά πριν, sndev είπε Πρέπει να βρεις χοιρινό άνω των 10 ημερών σφαγμένο για να αρχίσει να είναι μαλακό! Δεν βρίσκεις εύκολα συνήθως φεύγουν αμέσως κ έρχονται νέες παρτίδες. Αυτό ακριβώς , και άλλες φορες μου λέγε ότι ήταν σιτεμενες σήμερα όμως έκοβε το κόκαλο και το βλέπε , σαν απάντηση μου δώσε πως το έλεγχε για σημάδια που να δείχνουν ότι είναι οκ Όλα αυτά από τον Αλέκο το χασαπακλα
sndev Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Και γω το σκέφτομαι εδώ και καιρό αλλά με προβληματίζουν οι μικρές τρύπες Τι μείγματα μπαχαρικών ετοιμάζεις ; Αυτό ακριβώς , και άλλες φορες μου λέγε ότι ήταν σιτεμενες σήμερα όμως έκοβε το κόκαλο και το βλέπε , σαν απάντηση μου δώσε πως το έλεγχε για σημάδια που να δείχνουν ότι είναι οκ Όλα αυτά από τον Αλέκο το χασαπακλα Να πουλήσουν θέλουν οι άμοιροι. Η πλειοψηφία δεν γνωρίζει ούτε χασάπης ούτε πελάτης. Ζητά ο πελάτης φρέσκο, θα του πει φρέσκο είναι το πρωί παρελαβα κ θα νιώθει ικανοποιημένος ο πελάτης. Αν δει μαυρισμένο σου λέει χάλασε κ λένε μετά δίνουν σάπιο πράγμα. Γι'αυτό κοίταζε ο δικός σου μη δει μαύρο να στο βγάλει μη το δεις κ κραξεις ήξερε όμως ότι το έχει καιρό κ στο δώσε.. που στο μυαλό του είναι παγαποντια. Στη πράξη όμως αυτό θέλουν όσοι ξέρουν ανάλογα το ζώο συγκεκριμένες ημέρες σφαγής. Δυστυχώς υπάρχει όριο όμως κ αν το ξεπεράσεις με κακή συντήρηση γίνεται επικίνδυνο ειδικά στο χοιρινό. Στο μοσχάρι δε παίζει πρόβλημα κ 200 ημερών να είναι. Κατά τύχη πέτυχα έτσι προβατίνα 17 ημερών κ έγινε λουκούμι. Την κατάλαβα απτο χρώμα κ μου λέει "οριμανσης". Τι οριμανσης ρε στη βιτρίνα απλά.σου έμεινε φερτην όλη παιδακια! Μπήκε σε vacuum σπίτι κ καταναλώθηκε σε 2 ΣΚ. 1
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, sndev είπε Να πουλήσουν θέλουν οι άμοιροι. Η πλειοψηφία δεν γνωρίζει ούτε χασάπης ούτε πελάτης. Ζητά ο πελάτης φρέσκο, θα του πει φρέσκο είναι το πρωί παρελαβα κ θα νιώθει ικανοποιημένος ο πελάτης. Αν δει μαυρισμένο σου λέει χάλασε κ λένε μετά δίνουν σάπιο πράγμα. Γι'αυτό κοίταζε ο δικός σου μη δει μαύρο να στο βγάλει μη το δεις κ κραξεις ήξερε όμως ότι το έχει καιρό κ στο δώσε.. που στο μυαλό του είναι παγαποντια. Στη πράξη όμως αυτό θέλουν όσοι ξέρουν ανάλογα το ζώο συγκεκριμένες ημέρες σφαγής. Δυστυχώς υπάρχει όριο όμως κ αν το ξεπεράσεις με κακή συντήρηση γίνεται επικίνδυνο ειδικά στο χοιρινό. Στο μοσχάρι δε παίζει πρόβλημα κ 200 ημερών να είναι. Κατά τύχη πέτυχα έτσι προβατίνα 17 ημερών κ έγινε λουκούμι. Την κατάλαβα απτο χρώμα κ μου λέει "οριμανσης". Τι οριμανσης ρε στη βιτρίνα απλά.σου έμεινε φερτην όλη παιδακια! Μπήκε σε vacuum σπίτι κ καταναλώθηκε σε 2 ΣΚ. Όχι , ο συγκεκριμένος κάνει μικρές παραγγελίες και δύσκολα θα κάτσει στραβή, και ο ίδιος το ίδιο μου είπε , ότι το κοίταξε μη και έχει αρπάξει , για να καταλάβεις το κρέας κόβεται μπροστά σου , δεν έχει ψυγείο -βιτρίνα όλα υπάρχουν στο κεντρικό ψυγείο σε μεγάλα κομμάτια , καλό είναι όμως είναι να αγοράζουμε από μαγαζιά που μπορούμε να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα