Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Όχι , ο συγκεκριμένος κάνει μικρές παραγγελίες και  δύσκολα  θα κάτσει στραβή, και ο ίδιος το ίδιο μου είπε , ότι το κοίταξε  μη και έχει αρπάξει , για να καταλάβεις το κρέας κόβεται μπροστά σου , δεν έχει ψυγείο -βιτρίνα  όλα υπάρχουν στο κεντρικό ψυγείο σε μεγάλα κομμάτια , καλό είναι όμως είναι να  αγοράζουμε από μαγαζιά που μπορούμε να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω 

Το 90% αγοράζει από 3ς προμηθευτες. Σχεδόν όλοι από αυτούς παίρνουν μόνο μεγάλα κομμάτια κ τα κόβουν στο μαγαζί τους κ τα χουν στο ψυγείο τους. Ελάχιστοι διαφέρουν. Στην Αττική τουλάχιστον. Το τι ποιότητας παίρνουν έχει να κάνει με το τι επιταγές δίνουν κ πόσα χρωστάνε στη πίστωση, trust me. Πάει να γίνει σαν τα σουβλάτζιδικα που είναι συγκεκριμένες τυποποιημένες ποιότητες κ πάνω κάτω όλα είναι παρεμφερή 

 

Προ κοβιντ καθόμουν κ το έψαχνα σε πολλά κρεωπολεια γτ προπληρωνα για  να μου φτιάχνανε μανουαλ οριμανσης ελληνικά κρέατα πολλα κιλά οπότε με το καιρό κελαηδούσαν πως λειτουργεί το σύστημα κ λέγανε τα ίδια όλοι τους 

Επεξ/σία από sndev
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

Το 90% αγοράζει από 3ς προμηθευτες. Σχεδόν όλοι από αυτούς παίρνουν μόνο μεγάλα κομμάτια κ τα κόβουν στο μαγαζί τους κ τα χουν στο ψυγείο τους. Ελάχιστοι διαφέρουν. Στην Αττική τουλάχιστον. Το τι ποιότητας παίρνουν έχει να κάνει με το τι επιταγές δίνουν κ πόσα χρωστάνε στη πίστωση, trust me. Πάει να γίνει σαν τα σουβλάτζιδικα που είναι συγκεκριμένες τυποποιημένες ποιότητες κ πάνω κάτω όλα είναι παρεμφερή 

 

Προ κοβιντ καθόμουν κ το έψαχνα σε πολλά κρεωπολεια γτ προπληρωνα για  να μου φτιάχνανε μανουαλ οριμανσης ελληνικά κρέατα πολλα κιλά οπότε με το καιρό κελαηδούσαν πως λειτουργεί το σύστημα κ λέγανε τα ίδια όλοι τους 

Δεν ξέρω τόσα πολλά , απλά ο συγκεκριμένος αγοράζει μικρές ποσότητες και σε ότι αφορά το χοιρινό έχω δει ο ίδιος μικρό φορτηγό ψυγείο  από φάρμα της Βέροιας , και πάλι όμως το χέρι στην φωτιά που λέει η παροιμία δεν το βάζω 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Και γω το σκέφτομαι εδώ και καιρό  αλλά με προβληματίζουν οι μικρές τρύπες 

Τι μείγματα μπαχαρικών ετοιμάζεις ;

Διάφορα θέλω να δοκιμάσω, τώρα δουλεύω κάτι αναμείξεις με σουμακ για κοτόπουλο και ψάρι. Θέλω να δοκιμάσω και κάτι καπνιστά αλάτια με πάπρικες και αρωματικά σκορδα. 

Κι εμένα αυτό με προβληματίζει με τις τρύπες, οκ για τα αλεσμένα, αλλα τα βότανα και τα flakes δεν ξέρω κατά ποσο θα περνάνε…

Γενικα είμαι της άποψης ότι το καλό κρέας θέλει μόνο αλάτι και λίγο πιπέρι, αλλά πειραματίζομαι.

Ειδικά στο κοτοπουλο της σειρας που δεν το θεωρώ και «καλό» κρέας έχω βγάλει πολύ καλα αποτελέσματα με σουμακ, καπνιστή πάπρικα, κόκκινο και πράσινο πιπέρι και λίγο από αρωματικά σκορδα, γλυκά κρεμμύδια και ήπια chilli flakes

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vins είπε

Διάφορα θέλω να δοκιμάσω, τώρα δουλεύω κάτι αναμείξεις με σουμακ για κοτόπουλο και ψάρι. Θέλω να δοκιμάσω και κάτι καπνιστά αλάτια με πάπρικες και αρωματικά σκορδα. 

Κι εμένα αυτό με προβληματίζει με τις τρύπες, οκ για τα αλεσμένα, αλλα τα βότανα και τα flakes δεν ξέρω κατά ποσο θα περνάνε…

Γενικα είμαι της άποψης ότι το καλό κρέας θέλει μόνο αλάτι και λίγο πιπέρι, αλλά πειραματίζομαι.

Ειδικά στο κοτοπουλο της σειρας που δεν το θεωρώ και «καλό» κρέας έχω βγάλει πολύ καλα αποτελέσματα με σουμακ, καπνιστή πάπρικα, κόκκινο και πράσινο πιπέρι και λίγο από αρωματικά σκορδα, γλυκά κρεμμύδια και ήπια chilli flakes

αυτό  πιστεύω και εγώ ,  το μόνο που χρειάζεται είναι χοντρό αλάτι ή ακόμη καλύτερα ανθό αλατιου  τουλάχιστον ενα μισάωρο πριν το ψήσιμο , αλλα και σε μένα αρέσει να παίζω με τα μείγματα , αλάτι , πιπέρι , μπαχάρι , σκόρδο είναι η βάση τουλάχιστον για το χοιρινό απο κει και πέρα μπουκοβο γλυκό ,  θυμάρι , ρίγανη  καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο κρεμμύδι για το χοιρινό, και  κόλιανδρο  , κάρυ , τζίντζερ , δενδρολίβανο  , πάπρικα  για το κοτόπουλο , όχι απαραίτητα τα ίδια κάθε φορά  ,  ακόμη αρκετές  φορές προσθέτω λάδι και το  απλώνω σαν μείγμα  και σπάνια  κάνω ένα εκχύλισμα  ή και ζωμό και το πλάκώνω στις ενέσεις :D

τέλος για  το κατόπουλο  μεγάλη σημασία έχει  το μείγμα  να το βάλεις κάτω απο την πέτσα
γενικά η προετοιμασία είναι ένα ξεχωριστώ κομματι  σε ότι αφορά το ψήσιμο  με αρκετό ενδιαφέρον
καλά ψησίματα λοιπόν !!!

  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, vins είπε

Κι εμένα αυτό με προβληματίζει με τις τρύπες, οκ για τα αλεσμένα, αλλα τα βότανα και τα flakes δεν ξέρω κατά ποσο θα περνάνε…

Αν εισαι Αθηνα και σε βγαλει ο δρομος στο κεντρο στην Ευριπιδου, απεναντι απο το μπαχαρ εχει μαγαζι που θα βρεις οτι βαζακι θες με οτι μεγεθος τρυπας θες. Και φυσικα να προμηθευτεις φρεσκα μπαχαρικα να κανεις οτι μειγμα θες απο το μπαχαρ. Πηρα προσφατα και πιπερι μαυρο γκρανουλε για να βαζω σε μειγματα γιατι δεν μου αρεσει η σκονη και βαριεμαι να καθομαι να τριβω 10 λεπτα να βγαλω ενα κουταλι της σουπας.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

 

2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

αυτό  πιστεύω και εγώ ,  το μόνο που χρειάζεται είναι χοντρό αλάτι ή ακόμη καλύτερα ανθό αλατιου  τουλάχιστον ενα μισάωρο πριν το ψήσιμο , αλλα και σε μένα αρέσει να παίζω με τα μείγματα , αλάτι , πιπέρι , μπαχάρι , σκόρδο είναι η βάση τουλάχιστον για το χοιρινό απο κει και πέρα μπουκοβο γλυκό ,  θυμάρι , ρίγανη  καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο κρεμμύδι για το χοιρινό, και  κόλιανδρο  , κάρυ , τζίντζερ , δενδρολίβανο  , πάπρικα  για το κοτόπουλο , όχι απαραίτητα τα ίδια κάθε φορά  ,  ακόμη αρκετές  φορές προσθέτω λάδι και το  απλώνω σαν μείγμα  και σπάνια  κάνω ένα εκχύλισμα  ή και ζωμό και το πλάκώνω στις ενέσεις :D

τέλος για  το κατόπουλο  μεγάλη σημασία έχει  το μείγμα  να το βάλεις κάτω απο την πέτσα
γενικά η προετοιμασία είναι ένα ξεχωριστώ κομματι  σε ότι αφορά το ψήσιμο  με αρκετό ενδιαφέρον
καλά ψησίματα λοιπόν !!!

Ωραίος! Καλά ψησιματα!! (Δοκίμασε το σουμακ αν θέλεις, αναδεικνύει και τα υπόλοιπα μπαχάρια και δίνει μια ήπια ωραία οξύτητα)

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν εισαι Αθηνα και σε βγαλει ο δρομος στο κεντρο στην Ευριπιδου, απεναντι απο το μπαχαρ εχει μαγαζι που θα βρεις οτι βαζακι θες με οτι μεγεθος τρυπας θες. Και φυσικα να προμηθευτεις φρεσκα μπαχαρικα να κανεις οτι μειγμα θες απο το μπαχαρ. Πηρα προσφατα και πιπερι μαυρο γκρανουλε για να βαζω σε μειγματα γιατι δεν μου αρεσει η σκονη και βαριεμαι να καθομαι να τριβω 10 λεπτα να βγαλω ενα κουταλι της σουπας.

Δυστυχώς Θεσσαλονίκη είμαι, αλλά θα ψάξω να βρω και θα ενημερώσω κι εδώ!

Για τα γκρανουλε μπορείς να πάρεις και ένα γουδάκι και να τα σπας εσυ όπως θες (μετά τρίβεις κιόλας αν θέλεις άλεση). Για γκρανουλε το γουδί είναι πολύ γρήγορο!

  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vins είπε

Δυστυχώς Θεσσαλονίκη είμαι

Ευτυχως να λες :P

3 λεπτά πριν, vins είπε

Για τα γκρανουλε μπορείς να πάρεις και ένα γουδάκι και να τα σπας εσυ όπως θες (μετά τρίβεις κιόλας αν θέλεις άλεση). Για γκρανουλε το γουδί είναι πολύ γρήγορο!

Eχω ενα πολυ καλο μυλο απο τα lidl. Μιας χρησης ειναι πλαστικος αλλα τον γεμιζω γιατι μ αρεσει ο τροπος που τα κοβει, χοντρα και σε μεγαλες ποσοτητες. Αλλα οταν θελω να φτιαξω ενα γρηγορο μειγμα μεγαλης ποσοτητας δεν μπορω να τριβω, θελω ευκολια. Γι αυτο πηρα ετοιμο γκρανουλε. Αν και το φρεσκοσπασμενο στο γουδι που λες θα ειναι σιγουρα καλυτερο, αφου τα τριμμενα χανουν το αρωμα τους με τον καιρο.

  • Like 1
Δημοσ.

ειμαι ετοιμος να πάρω ενα μικρό ooni. παραγγέλνουμε από ελλάδα ή από το site της εταιρείας ; ή δεν παίζει κάποιο ρόλο ;

Δημοσ.

Οπου βρεις πιο φθηνο. Αν παρεις απο την εταιρεια διαλεξε τη χωρα που θα το λειτουργεις για να σου στειλουν με τον αντιστοιχο ρυθμιστη.

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Οπου βρεις πιο φθηνο. Αν παρεις απο την εταιρεια διαλεξε τη χωρα που θα το λειτουργεις για να σου στειλουν με τον αντιστοιχο ρυθμιστη.

βλέπω διάφορους που πέρα από πίτσα βάζουν και λαχανικά, κρεατικά κλπ. έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο ; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zanskou είπε

βλέπω διάφορους που πέρα από πίτσα βάζουν και λαχανικά, κρεατικά κλπ. έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο ; 

Εχω βαλει μαντεμενιο τηγανακι για να προψησω μανιταρια για πιτσα, γιατι δεν προλαβαινουν να γινουν μεσα σε ενα λεπτο αν τα βαλεις ωμα σε πιτσα. Δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο, γιατι εχω την ψησταρια γι αυτες της δουλειες. Το ooni το βγαζω στο μπαλκονι μονο για πιτσα. Αλλα μπορεις να ψησεις οτι χωραει μεσα θεωρητικα, αρκει να το γυριζεις να ψηθει ομοιομορφα.

Παρε το koda που ειναι με γκαζι, μην μπλεκεις με πελετ κλπ δεν εχει κανενα νοημα. Μεσα σε 1 λεπτο δεν θα παρει αλλη γευση η πιτσα αν καις πελετ ή ξυλα αντι για γκαζι. Μονο τη ζωη θα σου κανει δυσκολη. Οταν φτιαχνεις πιτσες το τελευταιο που θες ειναι να ελεγχεις αν θελει πελετ να προσθεσεις.

  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εχω βαλει μαντεμενιο τηγανακι για να προψησω μανιταρια για πιτσα, γιατι δεν προλαβαινουν να γινουν μεσα σε ενα λεπτο αν τα βαλεις ωμα σε πιτσα. Δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο, γιατι εχω την ψησταρια γι αυτες της δουλειες. Το ooni το βγαζω στο μπαλκονι μονο για πιτσα. Αλλα μπορεις να ψησεις οτι χωραει μεσα θεωρητικα, αρκει να το γυριζεις να ψηθει ομοιομορφα.

Παρε το koda που ειναι με γκαζι, μην μπλεκεις με πελετ κλπ δεν εχει κανενα νοημα. Μεσα σε 1 λεπτο δεν θα παρει αλλη γευση η πιτσα αν καις πελετ ή ξυλα αντι για γκαζι. Μονο τη ζωη θα σου κανει δυσκολη. Οταν φτιαχνεις πιτσες το τελευταιο που θες ειναι να ελεγχεις αν θελει πελετ να προσθεσεις.

εννοείται οτι μονο για υγραέριο θα κινηθώ. δεν εχω την υπομονή και την όρεξη για όλα τα υπόλοιπα :P

 

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ευτυχως να λες :P

Eχω ενα πολυ καλο μυλο απο τα lidl. Μιας χρησης ειναι πλαστικος αλλα τον γεμιζω γιατι μ αρεσει ο τροπος που τα κοβει, χοντρα και σε μεγαλες ποσοτητες. Αλλα οταν θελω να φτιαξω ενα γρηγορο μειγμα μεγαλης ποσοτητας δεν μπορω να τριβω, θελω ευκολια. Γι αυτο πηρα ετοιμο γκρανουλε. Αν και το φρεσκοσπασμενο στο γουδι που λες θα ειναι σιγουρα καλυτερο, αφου τα τριμμενα χανουν το αρωμα τους με τον καιρο.

Πώς γεμίζεις τον μύλο μιας χρήσης; Έχω δει να βυθίζουν τον άδειο σε ζεστό νερό ώστε να μαλακώνει το πλαστικό καπάκι και να αφαιρείται. 

Κάνεις κάτι τέτοιο ή κάτι άλλο;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, vins είπε

 

Ωραίος! Καλά ψησιματα!! (Δοκίμασε το σουμακ αν θέλεις, αναδεικνύει και τα υπόλοιπα μπαχάρια και δίνει μια ήπια ωραία οξύτητα

Εννοείται ότι το έχω δοκιμάσει , όπως και τα τσιμενι, μοσχοκάρυδο,λεμοθυμαρο, αστεροειδή γλυκάνισο, πράσινο τσάι, βάγια κ.α.

Να μαστε γεροί μωρέ να ψήνουμε

 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, est είπε

Πώς γεμίζεις τον μύλο μιας χρήσης; Έχω δει να βυθίζουν τον άδειο σε ζεστό νερό ώστε να μαλακώνει το πλαστικό καπάκι και να αφαιρείται. 

Κάνεις κάτι τέτοιο ή κάτι άλλο;

Έχει βιδωτο καπάκι αυτός.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...