Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να βαλω προπανιο. Ποιο να προτιμησω; Η coral prime ειναι η καλυτερη; κάτι άκουσα ότι έχει λιγότερο περιεχόμενο από τις κανονικές φιάλες, ισχυει;

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλημέρες στην παρέα, είμαι σε αναζήτηση κουτιού καπνίσματος το τελευταίο διάστημα. Έχετε να προτείνετε κάποιο? Επίσης πέλλετ ή ξύλο? Σκεφτόμουν πέλλετ για μεγαλύτερη διάρκεια.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, gpasxa είπε

Καλημέρες στην παρέα, είμαι σε αναζήτηση κουτιού καπνίσματος το τελευταίο διάστημα. Έχετε να προτείνετε κάποιο? Επίσης πέλλετ ή ξύλο? Σκεφτόμουν πέλλετ για μεγαλύτερη διάρκεια.

πελετ, αφου διαρκει περισσοτερο (ενας σωληνας βγαζει 3-4 ωρες ανετα) και κοστιζει λιγοτερο (20-25€ τα 10 κιλα).

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Chanap είπε

Thanks, αλλα αυτο ειναι μικροτερο μεγεθος απο το αλλο. Ευχαριστω παντως 🤙

Επεξ/σία από gpasxa
Δημοσ.
11 ώρες πριν, geornirv είπε

Θελω να βαλω προπανιο. Ποιο να προτιμησω; Η coral prime ειναι η καλυτερη; κάτι άκουσα ότι έχει λιγότερο περιεχόμενο από τις κανονικές φιάλες, ισχυει;

καμία γνώμη;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geornirv είπε

καμία γνώμη;

Το προπάνιο έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα. Προσωπικά χρησιμοποιώ coral prime προπάνιο και δεν αντιμετωπίζω κάποιο θέμα. Η προτίμηση ως προς τις μπουκάλες coral prime, είτε μείγμα είτε προπάνιο, έχει να κάνει με το μικρότερο συνολικό βάρος τους και ότι μπορείς να κάνεις πιο εύκολα/γρήγορα την αλλαγή, χωρίς την χρήση εργαλείου. Το περιεχόμενο, εφόσον αναφερόμαστε σε 10κιλη μπουκάλα, είναι το ίδιο, είτε συμβατική είτε coral prime.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

14 ώρες πριν, geornirv είπε

Θελω να βαλω προπανιο. Ποιο να προτιμησω; Η coral prime ειναι η καλυτερη; κάτι άκουσα ότι έχει λιγότερο περιεχόμενο από τις κανονικές φιάλες, ισχυει;

 

49 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το προπάνιο έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα. Προσωπικά χρησιμοποιώ coral prime προπάνιο και δεν αντιμετωπίζω κάποιο θέμα. Η προτίμηση ως προς τις μπουκάλες coral prime, είτε μείγμα είτε προπάνιο, έχει να κάνει με το μικρότερο συνολικό βάρος τους και ότι μπορείς να κάνεις πιο εύκολα/γρήγορα την αλλαγή, χωρίς την χρήση εργαλείου. Το περιεχόμενο, εφόσον αναφερόμαστε σε 10κιλη μπουκάλα, είναι το ίδιο, είτε συμβατική είτε coral prime.

+1 κι από μενα για την coral προπάνιο. Εύκολο σύστημα, ελαφριά φιάλη και πολύ καλή απόδοση. 

Οπως έμαθα κι εγώ παλιότερα απο τα παιδιά εδώ μέσα, προσοχή να πάρεις τον αντίστοιχο ρυθμιστή αν προχωρήσεις (γκρι για προπάνιο).

Αυτο που πρέπει να τσεκάρεις είναι αν υπάρχει προμηθευτής κοντά ή να κάνει παράδοση στο χώρο σου. 

Τέλος, καλύτερα να έχεις 2 φιάλες για να είσαι ξένοιαστος. Τελειώνει η μια, κουμπώνεις άμεσα την άλλη και συνεχίζεις το ψήσιμο, χωρίς διακοπές και ψαξίματα και έχοντας καταναλώσει και όλο το περιεχόμενο της φιάλης.


 

Παρηγγειλα κάτι μικρές μπαχαριερες ινοξ για να κάνω τα δικά μου μείγματα. 

Αν και δεν παίρνουν μεγάλη ποσότητα, είναι ο,τι πρέπει για φρεσκοτριμμενα μπαχάρια/αλάτια από το γουδακι! 

Αγορα από Σκρουτζ, κόστος 1,5€ το ένα ψάξτε τα ως Homestyle 7351021-120 Θήκη Μπαχαρικών Ανοξείδωτη Ασημί

Φωτο κάτω στο σπόιλερ:

Spoiler


DDF970E5-F7A9-4F74-B666-403F23D4E301.jpeg

BDA2B274-38CE-4BCB-8D2F-078F0AA4355C.jpeg

1745147D-0417-469B-BC16-3C5ADBC04B80.jpeg

A9FA43D6-23D7-4D53-A10B-2F273333BD74.jpeg

 

 

Επεξ/σία από vins
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή παρακολουθώ το θέμα εδώ και καιρό και έχω κάνει και μερικά ψησίματα επιτυχημένα μπορώ να απαντήσω τα κατά καιρούς ερωτήματα και απορίες των φίλων, έχοντας την εμπειρία της Naterial Kenton 4b με τρεις σχάρες (δεν έχω χρησιμοποιήσει την πλάκα)

- βούρτσα για γρήγορο καθάρισμα των σχαρών. Χρησιμοποίησα με μεγάλη διστακτικότητα την βούρτσα της Naterial που πουλάει το Leroy Merlin εξαιτίας των σχολίων των άλλων φίλων για τα μαντέμια. Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις άλλες μάρκες, η συγκεκριμένη καθαρίζει μια χαρά και δεν τραυματίζει καθόλου τις σχάρες. Την εμπιστεύομαι για γρήγορο καθάρισμα πριν το ψήσιμο. Το σκεπτικό για να την δοκιμάσω θα ήταν ότι αν τραυμάτιζε τα μαντέμια θα τους τα πήγαινα με την βούρτσα πίσω. Επιβεβαιώθηκε ότι οι άνθρωποι δεν πουλάνε κάτι που κάνει ζημιές 

- κρεμμύδια και λάδια δεν κάνουν τίποτα . Τα κεμπάπ πχ που έβαζα στις σχάρες κολλούσαν τόσο στις Naterial όσο και σε inox όταν έψησα τα ίδια σε κάρβουνο. Αλλου χασάπη κεμπάπ δεν κολλούσαν, πάμε παρακάτω καθότι δεν με ενδιαφέρει το θέμα κολλάω καθόλου 

- μίγματα αερίων. Πας στην κοντινότερη Shell και παίρνεις την Coral με τον ρυθμιστή μαμά. Δεν ξέρεις τι έχει μέσα, δεν σε ενδιαφέρει το βάρος, δεν ασχολείσαι με το αν μείνεις γιατί είπαμε ότι πας στην κοντινότερη Shell που είναι ανοιχτή μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το αέριο το πήρα για την ευκολία και την πρακτικότητα.

Επεξ/σία από netagra
Naterial
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, netagra είπε

Επειδή παρακολουθώ το θέμα εδώ και καιρό και έχω κάνει και μερικά ψησίματα επιτυχημένα μπορώ να απαντήσω τα κατά καιρούς ερωτήματα και απορίες των φίλων, έχοντας την εμπειρία της Naternal Kenton 4b με τρεις σχάρες (δεν έχω χρησιμοποιήσει την πλάκα)

- βούρτσα για γρήγορο καθάρισμα των σχαρών. Χρησιμοποίησα με μεγάλη διστακτικότητα την βούρτσα της Naternal που πουλάει το Leroy Merlin εξαιτίας των σχολίων των άλλων φίλων για τα μαντέμια. Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις άλλες μάρκες, η συγκεκριμένη καθαρίζει μια χαρά και δεν τραυματίζει καθόλου τις σχάρες. Την εμπιστεύομαι για γρήγορο καθάρισμα πριν το ψήσιμο. Το σκεπτικό για να την δοκιμάσω θα ήταν ότι αν τραυμάτιζε τα μαντέμια θα τους τα πήγαινα με την βούρτσα πίσω. Επιβεβαιώθηκε ότι οι άνθρωποι δεν πουλάνε κάτι που κάνει ζημιές 

- κρεμμύδια και λάδια δεν κάνουν τίποτα . Τα κεμπάπ πχ που έβαζα στις σχάρες κολλούσαν τόσο στις Naternal όσο και σε inox όταν έψησα τα ίδια σε κάρβουνο. Αλλου χασάπη κεμπάπ δεν κολλούσαν, πάμε παρακάτω καθότι δεν με ενδιαφέρει το θέμα κολλάω καθόλου 

- μίγματα αερίων. Πας στην κοντινότερη Shell και παίρνεις την Coral με τον ρυθμιστή μαμά. Δεν ξέρεις τι έχει μέσα, δεν σε ενδιαφέρει το βάρος, δεν ασχολείσαι με το αν μείνεις γιατί είπαμε ότι πας στην κοντινότερη Shell που είναι ανοιχτή μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το αέριο το πήρα για την ευκολία και την πρακτικότητα.

Καλησπέρα φίλε μου και καλά ψησιματα!

Αρχικα Naterial λέγεται η σειρά, εγώ την 3αρα έχω. (Παρεμπιπτόντως αν δείτε ανατιμήσεις στο Leroy θα πάθετε πλάκα!)

Με σεβασμό και επειδή διαβάζουν αρκετοί το θέμα, δυστυχώς δε συμφωνώ με κανένα από τα 3 που αναφέρεις.

1) Σε ό,τι αφορά τη βούρτσα, φυσικά και μπορεί να πουλάει ένα μαγαζί 100 μαρκες και η κάθε μάρκα να πουλάει 100 σχεδια. Αυτό δε σημαίνει ότι κάνουν όλα για όλα. Ούτε σημαίνει ότι άμα τη γρατσούνιζε θα στα άλλαζαν, εφόσον οφειλόταν σε σένα η ζημιά. Είναι σαν να λες ε στη shell πάω, από οποία μάνικα κι αν βάλω το αμάξι θα δουλέψει.

2) Φυσικά και κάνουν δουλειά, όπως και παίζει ρόλο η θερμοκρασία και το σε πόση ώρα πας να τα γυρίσεις. Τα κεμπάπ είναι ιδιαίτερη περίπτωση και θέλουν προσοχή στο γύρισμα (ειδικά στα 2 πρώτα), γιατί είναι μαλακά κι εύπλαστα και αν πας να το κανεις απότομα διαλύονται.

3) Φυσικά και πρέπει να ξέρει, γιατί αν διάβαζες πιο πριν θα έβλεπες ότι ας πούμε το προπάνιο είναι καλύτερο για χαμηλές θερμοκρασίες και μεγάλης διαρκείας ψησιματα. Επίσης υπάρχουν 2 μαμά ρυθμιστές. Τέλος, δεν έχουν όλες οι shell μπουκάλες. Εγώ ας πούμε Καλαμαριά σε ακτίνα 2 χλμ έχω αρκετά shell και avin και από αυτά έχει μόνο ένα και μάλιστα όχι πάντα.

Εύχομαι γεμάτες ψησταριές!

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε Vins,

για την δική μου εμπειρία γράφω, τις δικές μου προτιμήσεις, τον δικό μου ωχαδελφισμό που λέει ο λόγος.

Μένω στην Αθήνα (κέντρο) και την πήρα για ευκολία, γεύση και παρέα. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχω πολύ χρόνο. Ίσως κάποιος να είναι στην ίδια φάση με εμένα.

Καλό Σ/Κ σε όλους.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το μαντέμι είναι πολύ σκληρό μέταλλο και είναι αδύνατο να το κάνει ζημιά κάποιος  με μια απλή συρματοβουρτσα , εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι όταν υπάρχει κεραμική επίστρωση 

Από αέρια χρησιμοποιώ προπάνιο ιδιαίτερα τον χειμώνα λόγω της καλύτερης συμπεριφοράς στο κρύο , ακόμη έχω πάντα ακόμη μια ρεζέρβα

Οι κιμάδες  όπως και τα ψάρια αλλά και γενικότερα για να μην μας κολλάνε  πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνει μια κρούστα στην επιφάνεια  

Να και μερικά  ζουμερα σουτζουκάκια με σεφταλιες από χθες το βράδυ

Καλά ψησίματα!!

Screenshot_20230114-101728.png

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 10/1/2023 στις 10:43 ΠΜ, shodan είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Την Κυριακή είχε κότα στη σούβλα. Όπως και τις προηγούμενες φορές η Rogue 425  ζωγράφισε.

spacer.png

Επειδή έχω ένα κοτόπουλο γυρω στα δυομιση κιλά που περιμένει μπορείς να μου πεις πόσα κιλά ήταν το δικό σου, πόση ώρα πήρε το ψήσιμο και θερμοκρασία;; Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...