Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Στην Kenton οι φλογοκρυπτες είναι εμαγιε από όσο έχω καταλάβει. 

Λογικα θα μπορώ μια στο τόσο να τους βάλω πλυντήριο πιάτων ε; Ή να μην το επιχειρήσω;

Επειδη ψηνω 3-4 φορές την εβδομάδα, και γενικότερα χρησιμοποιώ την ψησταριά σχεδόν κάθε μέρα, θα βοηθούσε αντί να τα τρίβω με σφουγγάρι να τα βάζω πλυντήριο κάθε 2 βδομαδες πχ.

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, barimagas είπε

Επειδή έχω ένα κοτόπουλο γυρω στα δυομιση κιλά που περιμένει μπορείς να μου πεις πόσα κιλά ήταν το δικό σου, πόση ώρα πήρε το ψήσιμο και θερμοκρασία;; Ευχαριστώ.

Αν θυμάμαι καλά περίπου τόσο ήταν και το δικό μου, ίσως 200-300 γρ. μικρότερο. Θερμοκρασία είχα γύρω στους 180 και ψήθηκε για περίπου 2 ώρες. Βγήκε πολύ ζουμερό. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχεις θερμόμετρο να το βγάλεις στους 75.

Εγώ ακολουθώντας και τις συμβουλές εδώ ανά 20 λεπτά περίπου το περνούσα απέξω με μουστάρδα/λάδι/λεμόνι/αλάτι/πιπέρι/ρίγανη.

  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, vins είπε

Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Στην Kenton οι φλογοκρυπτες είναι εμαγιε από όσο έχω καταλάβει. 

Λογικα θα μπορώ μια στο τόσο να τους βάλω πλυντήριο πιάτων ε; Ή να μην το επιχειρήσω;

Επειδη ψηνω 3-4 φορές την εβδομάδα, και γενικότερα χρησιμοποιώ την ψησταριά σχεδόν κάθε μέρα, θα βοηθούσε αντί να τα τρίβω με σφουγγάρι να τα βάζω πλυντήριο κάθε 2 βδομαδες πχ.

Κριμα για το πλυντηριο με τοση καρβουνιλα που θα εχουν.

  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vins είπε

Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Στην Kenton οι φλογοκρυπτες είναι εμαγιε από όσο έχω καταλάβει. 

Λογικα θα μπορώ μια στο τόσο να τους βάλω πλυντήριο πιάτων ε; Ή να μην το επιχειρήσω;

Επειδη ψηνω 3-4 φορές την εβδομάδα, και γενικότερα χρησιμοποιώ την ψησταριά σχεδόν κάθε μέρα, θα βοηθούσε αντί να τα τρίβω με σφουγγάρι να τα βάζω πλυντήριο κάθε 2 βδομαδες πχ.

Εγώ θα σου έλεγα να μην το δοκιμάσεις , θα επιταχύνει την φθορά που έτσι κι αλλιώς θα την διαπιστώσεις σύντομα  , καλύτερα ένα απλό ξύσιμο με μια σπάτουλα ή ακόμη καλύτερα με μια ξύστρα σαν αυτές που καθαρίζουν τις κεραμικές εστίες 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παρολο που εχω διαβασει περιπου 300-400 σελιδες ακομα δεν εχω καταλαβει τι βουρτσα χρειαζομαι να παρω για την naterial kenton 4B για τις σχαρες, οχι για την μαντεμενια πλακα… μπορει να ειναι κοινη; Τις σχαρεςτις καθαριζω οσο ειναι ζεστες; Αν καθαρισω με βουρτσα καθε ποτε θελουν πλυσιμο; ειδα βουρτσες με σκληρο μεταλλικο υλικο και με μαλακο…η σπατουλα ή ξυστρα μεταλλικη πρεπει να ειναι αλλα βολευει να ειναι στην ιδια κατασκευη με την βουρτσα ή καλυτερα χωριστα; Ρωταω λεπτομερειες για να μη μαζευω πραγματα λαθος που θα κανουν ζημια αλλα και θα καθονται ή θα πεταχτουν.ευχαριστω

 

 

Επεξ/σία από trelomam
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, imr είπε

Κριμα για το πλυντηριο με τοση καρβουνιλα που θα εχουν.

Ε καλά μωρέ, γι αυτό είναι τα πλυντήρια, για να πλένουν 😀

3 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Εγώ θα σου έλεγα να μην το δοκιμάσεις , θα επιταχύνει την φθορά που έτσι κι αλλιώς θα την διαπιστώσεις σύντομα  , καλύτερα ένα απλό ξύσιμο με μια σπάτουλα ή ακόμη καλύτερα με μια ξύστρα σαν αυτές που καθαρίζουν τις κεραμικές εστίες 

Αυτό το κάνω ήδη. Απλά ανά 5-7 ψησιματα τα πλένω κιόλας με σφουγγάρι και υγρό πιάτων γιατί αρχίζουν να «πιάνουν».

Μια άλλη λύση φυσικά θα ήταν να τα κάνω ινοξ και να ξεμπερδευω. Το ιδανικό θα ήταν να έχω ινοξ σχάρα, ινοξ φλογοκρυπτες και ινοξ ταψι (αυτό το έχω) και ανά βδομάδα να μπαίνουν πλυντήριο πιάτων ή να τρώνε πλύσιμο με το πιεστικό 😂

Μου φαίνεται πρέπει να αρχίσω σιγά σιγά να κοιτάζω προς exivos μεριά… 

Επεξ/σία από vins
  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vins είπε

Ε καλά μωρέ, γι αυτό είναι τα πλυντήρια, για να πλένουν 😀

Αυτό το κάνω ήδη. Απλά ανά 5-7 ψησιματα τα πλένω κιόλας με σφουγγάρι και υγρό πιάτων γιατί αρχίζουν να «πιάνουν».

Μια άλλη λύση φυσικά θα ήταν να τα κάνω ινοξ και να ξεμπερδευω. Το ιδανικό θα ήταν να έχω ινοξ σχάρα, ινοξ φλογοκρυπτες και ινοξ ταψι (αυτό το έχω) και ανά βδομάδα να μπαίνουν πλυντήριο πιάτων ή μα τρώμε πλύσιμο με το πιεστικό 😂

Μου φαίνεται πρέπει να αρχίσω σιγά σιγά να κοιτάζω προς exivos μεριά… 

Μετά θα πρέπει να πλύνεις και το πλυντήριο όμως οπότε δεν γλυτώνεις κάτι 😂

Σοβαρά, δεν θα περνάει η καρβουνιλα από τα φίλτρα και θα γίνει χαμος

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Μοσχαρίσια παΪδάκια θέλουν κάποια ιδιαίτερη διαδικασία στο υγραέριο; Μόλις πήρα κάποια λεπτοκομμένα, κλεισμένα σε vacuum, δεν ρώτησα καν αν είναι αλατισμένα, βλέπω όμως στα συστατικά έχουν αλάτι και κάτι άλλα.

Να τα ρίξω απλά στη σχάρα κι ότι γίνει; Αν είναι να βγουν σόλα να τα βάλω ψυγείο και να τα μαρινάρω άλλη φορά325171451_1277036492877695_1405637989577997389_n.jpg.0430e835d5f73040b8ccc2c80f957c26.jpg

 

325404669_566358788840014_9213619983934856083_n.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, OTTIPE είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Μοσχαρίσια παΪδάκια θέλουν κάποια ιδιαίτερη διαδικασία στο υγραέριο; Μόλις πήρα κάποια λεπτοκομμένα, κλεισμένα σε vacuum, δεν ρώτησα καν αν είναι αλατισμένα, βλέπω όμως στα συστατικά έχουν αλάτι και κάτι άλλα.

Να τα ρίξω απλά στη σχάρα κι ότι γίνει; Αν είναι να βγουν σόλα να τα βάλω ψυγείο και να τα μαρινάρω άλλη φορά325171451_1277036492877695_1405637989577997389_n.jpg.0430e835d5f73040b8ccc2c80f957c26.jpg

 

325404669_566358788840014_9213619983934856083_n.jpg

εαν ειναι οκ στη σακουλα  ειναι καλα κλεισμενη κ πιεσμένα απο τον αερα χωρις κενά αστα όπως ειναι κ καταναλωσετα σε 20 ημέρες.

θα χουν βγάλει υγρα , σκουπίζεις με χαρτι κουζίνας κ τα πετας ψησταριά όπως είναι

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

εαν ειναι οκ στη σακουλα  ειναι καλα κλεισμενη κ πιεσμένα απο τον αερα χωρις κενά αστα όπως ειναι κ καταναλωσετα σε 20 ημέρες.

θα χουν βγάλει υγρα , σκουπίζεις με χαρτι κουζίνας κ τα πετας ψησταριά όπως είναι

Και ψήνονται δεν κανονικές μπριζόλες. Γρήγορα σε δυνατή φωτιά.

Δοκίμασε τα χωρίς αλάτι, και αν δεις ότι θέλει βάζεις μετά.

  • Like 3
Δημοσ.

άσχετο ποστ με μαγείρεμα αλλά το αναφέρω για να πω τον πόνο μου μεν και για να ξέρουμε τι παίζει δε. 

πάω σήμερα ΑΒ. περνώντας από το κρεοπωλείο βλέπω ότι έχει χοιρινά παιδάκια που έχω ξαναπάρει και στο παρελθόν και είχαν βγει εξαιρετικά. σταματάω παίρνω δύο κομμάτια, κάπου 1,5 κιλό, και φεύγω για τα υπόλοιπα ψώνια με σκοπό όταν γυρίσω να τα μαρινάρω και να τα έχω έτοιμα για αύριο το μεσημέρι. 

παιδιά τι να σας πω. μα το θεό, όταν άνοιξα το χαρτί για να τα βγάλω και να τα ετοιμάσω κόντεψα να λιποθυμήσω από τη βρώμα. δεν ξέρω πραγματικά πόσο καιρό μπορεί να τα είχαν και τι τους είχε συμβεί αλλά τέτοιο πράμα δεν θα τάιζα ούτε τον εχθρό μου. 

έκανα το λάθος και είχα πάει σχετικά αργά (είχαν κλείσει) για επιστρέψω και να τους τα φέρω καπέλο οπότε απλά έφυγαν για τα σκουπίδια όπως ήταν. 

συνεπώς προσοχή, και στο εξής προσωπικά δεν ξανακάνω το λάθος να πάρω κρέας από οποιονδήποτε άλλο πέρα από το χασάπη που γνωρίζω εδώ και χρόνια 

  • Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, zanskou είπε

άσχετο ποστ με μαγείρεμα αλλά το αναφέρω για να πω τον πόνο μου μεν και για να ξέρουμε τι παίζει δε. 

πάω σήμερα ΑΒ. περνώντας από το κρεοπωλείο βλέπω ότι έχει χοιρινά παιδάκια που έχω ξαναπάρει και στο παρελθόν και είχαν βγει εξαιρετικά. σταματάω παίρνω δύο κομμάτια, κάπου 1,5 κιλό, και φεύγω για τα υπόλοιπα ψώνια με σκοπό όταν γυρίσω να τα μαρινάρω και να τα έχω έτοιμα για αύριο το μεσημέρι. 

παιδιά τι να σας πω. μα το θεό, όταν άνοιξα το χαρτί για να τα βγάλω και να τα ετοιμάσω κόντεψα να λιποθυμήσω από τη βρώμα. δεν ξέρω πραγματικά πόσο καιρό μπορεί να τα είχαν και τι τους είχε συμβεί αλλά τέτοιο πράμα δεν θα τάιζα ούτε τον εχθρό μου. 

έκανα το λάθος και είχα πάει σχετικά αργά (είχαν κλείσει) για επιστρέψω και να τους τα φέρω καπέλο οπότε απλά έφυγαν για τα σκουπίδια όπως ήταν. 

συνεπώς προσοχή, και στο εξής προσωπικά δεν ξανακάνω το λάθος να πάρω κρέας από οποιονδήποτε άλλο πέρα από το χασάπη που γνωρίζω εδώ και χρόνια 

Δυστυχώς, αυτά τα χοιρινά παΐδάκια (baby back ribs) είναι εύκολο να "αρπάξουν". Κατά τα λοιπά, μπορούσες να τα βάλεις κατάψυξη και να τα επιστρέψεις την Δευτέρα αν και εκτιμώ ότι επαρκεί απλώς να τους ενημερώσεις και να σου επιστραφούν τα χρήματα με την επίδειξη και μόνο της απόδειξης αγοράς.

Δημοσ.

πραγματικά δεν είναι θέμα χρημάτων (σιγά το φοβερό κόστος) αλλά η αμέλεια που δείχνουν σε κάτι που είναι πρώτη μούρη και που αν το καταναλώσεις δεν ξέρεις που θα καταλήξεις. δεν θέλω πραγματικά ούτε να φανταστώ τι μπορεί να συμβαίνει στα μέρη που δεν φαίνονται. 

Απλά όπως δεν θα ξαναψώνιζα ποτέ των ποτών από μανάβη που δεν έχει την στοιχειώδη επιμέλεια να αφαιρέσει ένα χαλασμένο φρούτο από τον πάγκο, αλλά το έχει σαν να μην τρέχει τίποτα μαζί με τα υπόλοιπα, έτσι δεν πρόκειται να ξαναδώσω ούτε μισό ευρώ εκεί για κατι άλλο πέρα από σφραγισμένα είδη μακράς διαρκείας ή τίποτα απορρυπαντικά. 

 

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

Σημερα αλλαξα την φιαλη δυστυχως οχι απο τον συνηθισμενο προμηθευτη αλλα απο καποιον αλλο

Παω να αναψω την ψησταρια τωρα πρωτη φορα και ειτε δεν αναβει καθολου ειτε αναβει πραγματικα ελαχιστα ο πρωτος καυστηρας.

Καποια ιδεα τι μπορει να φταιει ;

Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι λίγη καθοδήγηση γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένος.

Απολαμβανω πραγματικά την Kenton, αλλά καθώς παίζει να έχω στο μέλλον μεγαλύτερο χώρο, έχω αρχίσει ήδη σταδιακά να σκέφτομαι το επόμενο απόκτημα. 

Διαβαζω για napoleon και Weber και έχω πάει και έχω δει κιόλας και συμφωνώ για την πραγματικά πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Κοιτάω και τις ελληνικές τις exivos, οι οποίες μου αρέσουν από πλευράς ινοξ κατασκευής. 

Το θέμα μου είναι το εξής: Θεωρώ πως αν είναι να πάω σε νέα, θα ήθελα να έχω μάτι υπερύθρων, κάτι που στις παραπάνω που ανέφερα, είτε δεν προσφέρεται, είτε όταν προσφέρεται η τιμή ανεβαίνει δυσανάλογα. 

Επειδη εδώ ρίξει πολύ διάβασμα και ψάξιμο και δεν μπορώ να καταλήξω εύκολα, αλλά έχω χρόνο, θέλω και την άποψή σας.

Αυτο που παρατήρησα είναι ότι η Jamestown έχει χαρακτηριστικά που ψάχνω σε λογικότερα επίπεδα τιμών, ωστόσο δεν ξέρω παραπάνω πράγματα για ποιότητα. Βέβαια βλέπω και 10ετη εγγύηση στο site κατασκευαστή στη Γερμανία.

Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...