Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Όλοι αυτό ακριβώς λένε , καμία ανάφλεξη στον κάδο , αλλά το σημαντικότερο όμως ότι ψήνουν βγαίνει πολύ πολύ ζουμερό 

Όσο για τον καθαρισμό είναι ότι ποίο εύκολο θα το χεις διαπιστώσει και ο ίδιος και μάλιστα καθαρίζει ποιο εύκολα όταν είναι κρύο , αφού μπορείς να τα  πάρεις με μια σπάτουλα και έτσι μένει μόνο το νερό 

Υπάρχει μεγάλη διαφορα, ειδικά στη Naterial που δεν είναι και α κατηγορία στην ομοιομορφία. Τα κρέατα οντως βγαίνουν πιο ζουμερά, εγώ που κάνω τώρα τελευταια έμμεσο ψήσιμο σε μοσχάρι, ρίχνω στο συρτάρι και μηλόξιδο και μυρωδικά και γίνονται τούμπανο!

Καλά άμα ψηνω τίποτα προβατίνες δεν υπάρχει νερό στο τέλος, σαπουνάκι 😂

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Αυτο με το ζουμερο ειναι μαλλον θεμα αρεσκειας του καθενος, τι θελω να πω, και εγω οταν ξεκινησα να ψηνω κοντοσουβλια , κοτοπουλα στην σουβλα κλπ, εβαζα απο κατω ταψακι με υγρο κλπ, αλλα το σταματησα, μου εβγαζε κατι προς ψητο/βραστο κατι τις, δεν ηταν τοσο "ψητο" οσο θα το ηθελα, οποτε το κατηργησα :)

  • Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Amaretos είπε

Αυτο με το ζουμερο ειναι μαλλον θεμα αρεσκειας του καθενος, τι θελω να πω, και εγω οταν ξεκινησα να ψηνω κοντοσουβλια , κοτοπουλα στην σουβλα κλπ, εβαζα απο κατω ταψακι με υγρο κλπ, αλλα το σταματησα, μου εβγαζε κατι προς ψητο/βραστο κατι τις, δεν ηταν τοσο "ψητο" οσο θα το ηθελα, οποτε το κατηργησα :)

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλα εχει διαφορα όταν το ταψι είναι κάτω από τους καυστήρες. Αυτό γιατί μπορείς να παίξεις με την ένταση της φωτιάς. Δεν υπάρχει δλδ το νερό ανάμεσα στη φωτιά και το κρεασ αλλά από κάτω. Επομένως όταν προς το τέλος μπουμπουνισω τους καυστήρες, ξεροψήνονται τα πάντα. 

  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Αυτο με το ζουμερο ειναι μαλλον θεμα αρεσκειας του καθενος, τι θελω να πω, και εγω οταν ξεκινησα να ψηνω κοντοσουβλια , κοτοπουλα στην σουβλα κλπ, εβαζα απο κατω ταψακι με υγρο κλπ, αλλα το σταματησα, μου εβγαζε κατι προς ψητο/βραστο κατι τις, δεν ηταν τοσο "ψητο" οσο θα το ηθελα, οποτε το κατηργησα :)

Έχει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα όταν το νερό βρίσκεται ενδιάμεσα στην φωτιά και το ψητό με το να είναι κάτω από τους καυστήρες  δες τη φωτογραφία και θα καταλάβεις τι εννοώ

 

Screenshot_20230222-123025~2.png

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, vins είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλα εχει διαφορα όταν το ταψι είναι κάτω από τους καυστήρες. Αυτό γιατί μπορείς να παίξεις με την ένταση της φωτιάς. Δεν υπάρχει δλδ το νερό ανάμεσα στη φωτιά και το κρεασ αλλά από κάτω. Επομένως όταν προς το τέλος μπουμπουνισω τους καυστήρες, ξεροψήνονται τα πάντα. 

Οκ το ακουω, αλλα εγω οποτε και να ψησω, ψηνβ με τους 2 ακριανους στο πολυ χαμηλο ~180-190 και στο τελος οπως λες ανοιγω λιγο παραπανω τους ακριανους και στο τερμα χαμηλο τον μεσαιο, 5-10 λεπτα ειναι υπεραρκετα, το λιγο που θα πεσει στην μεση ισα που θα τσικνησει καλυτερα ;) δεν υπαρχει προβλημα

4 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Έχει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα όταν το νερό βρίσκεται ενδιάμεσα στην φωτιά και το ψητό με το να είναι κάτω από τους καυστήρες  δες τη φωτογραφία και θα καταλάβεις τι εννοώ

 

Screenshot_20230222-123025~2.png

δεν θα τσακωθουμε :) εγω παντς δεν εχω δεχτει ακομα παραπονο οτι βγαζω στεγνα ψητα, το κεφι μας να κανοπυμε και ολα καλα

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Amaretos είπε

 

δεν θα τσακωθουμε :) εγω παντς δεν εχω δεχτει ακομα παραπονο οτι βγαζω στεγνα ψητα, το κεφι μας να κανοπυμε και ολα καλα

Όχι βρε για ποιο λόγο!!

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Αυτο με το ζουμερο ειναι μαλλον θεμα αρεσκειας του καθενος, τι θελω να πω, και εγω οταν ξεκινησα να ψηνω κοντοσουβλια , κοτοπουλα στην σουβλα κλπ, εβαζα απο κατω ταψακι με υγρο κλπ, αλλα το σταματησα, μου εβγαζε κατι προς ψητο/βραστο κατι τις, δεν ηταν τοσο "ψητο" οσο θα το ηθελα, οποτε το κατηργησα :)

Συμφωνω και γω. Δεν υπαρχει λογος να μπει κατω απο τη σουβλα ταψακι με νερο κλπ. Εκτος αν θελουμε να κοψουμε την αμεση θερμοτητα αν εχουμε αναψει ολους τους καυστηρες. Εγω τους αναβω ολους στο χαμηλο και βαζω τη σουβλα απο πανω χωρις τπτ αλλο.

Ταψακι με νερο εβαζα μονο στα καπνιστα που χρειαζεται η υγρασια οταν καπνιζεις κατι 7-8 ωρες. Και στο καρβουνο που κανω τα καπνιστα πλεον, παλι βαζω νερο. 

 

38 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Όλοι αυτό ακριβώς λένε , καμία ανάφλεξη στον κάδο

Καμια αναφλεξη στον καδο κατω απο τους καυστηρες. Στους φλωγοκρυπτες μια χαρα αναφλεξεις υπαρχουν. 

 

39 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

αλλά το σημαντικότερο όμως ότι ψήνουν βγαίνει πολύ πολύ ζουμερό 

Αν βγουν στη σωστη θερμοκρασια ειναι παντα ζουμερα, ακομα και το στηθος κοτοπουλο :) 

  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Καμια αναφλεξη στον καδο κατω απο τους καυστηρες. Στους φλωγοκρυπτες μια χαρα αναφλεξεις υπαρχουν. 

 

 

 σύμφωνα με όσα γράφονται  όλοι όσοι εχουν υιοθετήσει αυτή τη λύση με το συρτάρι νερού το μεγάλο τους πρόβλημα  δεν ήταν οι αναφλέξεις  πάνω στα κάλυπτρα   προφανώς γιατί σβήνει ευκολα αλλά αντίθετα  με αυτή  που αναπτύσετε στον κάδο και που δημιουργεί και τα μεγαλύτερα προβλήματα

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Αν βγουν στη σωστη θερμοκρασια ειναι παντα ζουμερα, ακομα και το στηθος κοτοπουλο :) 

  το ότι είναι  ποιο ζουμερά  τα ψητά με τη χρήση του νερού , λέγετε απο όσους έχουν κάνει την αλλαγή , συγκρίνοντας προφανώς το πριν και μετά 
αρα μιλάμε  για  ίδια ψησταριά  , ίδιο τρόπο ψησίματος (θερμοκρασίες κ.α.) ίδιος ψήστης και ίδια κρέατα  ε νομίζω ποιο αντικειμενικό και ξεκάθαρο δεν γίνεται

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

σύμφωνα με όσα γράφονται  όλοι όσοι εχουν υιοθετήσει αυτή τη λύση με το συρτάρι νερού το μεγάλο τους πρόβλημα  δεν ήταν οι αναφλέξεις  πάνω στα κάλυπτρα   προφανώς γιατί σβήνει ευκολα αλλά αντίθετα  με αυτή  που αναπτύσετε στον κάδο και που δημιουργεί και τα μεγαλύτερα προβλήματα

Σε ρηχές ψησταριες υπαρχει το προβλημα που λες με τον καδο, οποτε το νερο ειναι μια λυση. Σε ψησταριες με βαθος δεν υπαρχει αυτο το θεμα παντως.

 

10 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

το ότι είναι  ποιο ζουμερά  τα ψητά με τη χρήση του νερού , λέγετε απο όσους έχουν κάνει την αλλαγή , συγκρίνοντας προφανώς το πριν και μετά 
αρα μιλάμε  για  ίδια ψησταριά  , ίδιο τρόπο ψησίματος (θερμοκρασίες κ.α.) ίδιος ψήστης και ίδια κρέατα  ε νομίζω ποιο αντικειμενικό και ξεκάθαρο δεν γίνεται

Σε κλειστη με νερο δεν εχω ψησει οποτε δεν εχω αποψη. Αυτο που λεω ειναι οτι αν βγει σε σωστη θερμοκρασια το κρεας δεν εχει αναγκη απο νερο στον καδο. Ακομα και το στηθος κοτοπουλο θα βγει ζουμερο. 

  • Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

 

Σε κλειστη με νερο δεν εχω ψησει οποτε δεν εχω αποψη. Αυτο που λεω ειναι οτι αν βγει σε σωστη θερμοκρασια το κρεας δεν εχει αναγκη απο νερο στον καδο. Ακομα και το στηθος κοτοπουλο θα βγει ζουμερο. 

δηλαδή  για να καταλάβω,   λες οτι όσοι έχουν κανει την αλλαγή /δοκιμή   δεν ξέρουν να ψήνουν   δεν τα βγάζουν σε σωστές θερμοκρασίες  και για αυτό ακριβώς τον λόγο  βλέπουν βελτίωση   στα ψητά

Δημοσ.

Καλησπερα, περιμενω να μου ερθει η jamestown maddox 4.1.

Αρχικα θα πρεπει να κανω seasoning πριν ψησω? Και τι αλλο θα πρεπει να προσεξω για τις πρωτες φορες που θα την χρησιμοποιησω? Διαβαζα οτι ισως πρεπει να την περναω με λιγο λαδι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

δηλαδή  για να καταλάβω,   λες οτι όσοι έχουν κανει την αλλαγή /δοκιμή   δεν ξέρουν να ψήνουν   δεν τα βγάζουν σε σωστές θερμοκρασίες  και για αυτό ακριβώς τον λόγο  βλέπουν βελτίωση   στα ψητά

Αυτο που λεω ειναι οτι αν βγει σε σωστη θερμοκρασια το κρεας δεν εχει αναγκη απο νερο στον καδο. Ακομα και το στηθος κοτοπουλο θα βγει ζουμερο. 

edit:

Δεν μιλαω για καπνισμα πολλων ωρων. Μιλαω για μπριζολες, μπιφτεκια, κοτοπουλα κλπ ψημενα αμμεσα ή εμμεσα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 5
Δημοσ.

Πλην ελαχίστων περιπτώσεων που θα χρησιμοποιηθεί ταψί με νερό στο ψήσιμο,  γιατί κάποιος να έχει βρωμόνερα στον κάδο της ψησταριάς του; Γιατί να χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους που μόνο λίγες επαγγελματικές ψησταριές εσωτερικού χώρου εφαρμόζουν και κανένας μεγάλος κατασκευαστής δεν χρησιμοποιεί; Εντάξει, σεβαστές οι μαρτυρίες όσων νομίζουν ότι υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο και το καθάρισμα είναι πιο εύκολο αλλά μέχρι εκεί...

  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αυτο που λεω ειναι οτι αν βγει σε σωστη θερμοκρασια το κρεας δεν εχει αναγκη απο νερο στον καδο. Ακομα και το στηθος κοτοπουλο θα βγει ζουμερο. 

edit:

Δεν μιλαω για καπνισμα πολλων ωρων. Μιλαω για μπριζολες, μπιφτεκια, κοτοπουλα κλπ ψημενα αμμεσα ή εμμεσα.

οκ σεβαστή η προσωπική άποψη

56 λεπτά πριν, est είπε

Πλην ελαχίστων περιπτώσεων που θα χρησιμοποιηθεί ταψί με νερό στο ψήσιμο,  γιατί κάποιος να έχει βρωμόνερα στον κάδο της ψησταριάς του; Γιατί να χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους που μόνο λίγες επαγγελματικές ψησταριές εσωτερικού χώρου εφαρμόζουν και κανένας μεγάλος κατασκευαστής δεν χρησιμοποιεί; Εντάξει, σεβαστές οι μαρτυρίες όσων νομίζουν ότι υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο και το καθάρισμα είναι πιο εύκολο αλλά μέχρι εκεί...

  προφανώς  γιατί μένουν ευχαριστημένοι   απο την αλλαγή  και αυτό μεταδίδεται ,
δεν καταλαβαίνω όμως , πότε  είναι ¨νερό¨και πότε  ¨βρωμόνερο¨;

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...