Picard01 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Όπως είπαν και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα... Broil King και Weber. Η ψησταριά είναι επένδυση, σε συμφέρει να δώσεις κατιτις παραπάνω και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, από άποψη ποιότητας κατασκευής, ανταλλακτικών και φυσικά κραμάτων χυτοσίδηρου που θα ξέρεις ότι είναι ελεγμένα και όχι κουκουρούκου με διάφορες επιστρώσεις PFT και ξέρω... 2
Boudass Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 20 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Ξεβιδωσε τον σφικτηρα και κατεβασε τον προς το λαστιχο. Κοψε το λαστιχο με ενα χαρτοκοπτη να φυγει τελειως, και μετα κοψε σιγα σιγα και το κομματι που εχει κολλήσει. Ισως μαλακωσει και με αναπτυρα, αλλα αποσυνδεσε τη μπουκαλα πρωτα για ασφαλεια. Εγω παντως θα πηγαινα με την πρωτη επιλογη. Ετσι εκανα στη δικη μου που δεν εφευγε. Σ' ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω
Morosana Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Jorvik είπε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Θα κοιταξω να του παρω κανα αλλο δωρο τοτε γιατι δεν δεν θελω να ανεβασω το μπατζετ μου τοσο πολυ. Αν θες κάτι για δώρο και θες να είναι ψησταριά αλλά όχι αποκλειστικά υγραερίου στο στοκ του The Mart που πήγα σήμερα είχε ένα κομμάτι campingaz bomesco από 240 που πουλάνε έξω στα 70€ που πρακτικά την κλέβεις και βγάζεις και την υποχρέωση. Αυτη που είχες δει πρέπει να υπολογίσεις ότι είναι αρκετά μεγάλη με τους δυο θαλάμους και τα ράφια και στο τέλος αν δεν έχει χώρο αντί να σε ευγνωμονεί θα σε βρίζει 😛 1
PHadji Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Στις 4/5/2020 στις 5:38 ΜΜ, zanskou είπε ευχαριστώ πολύ ! άρα να υποθέσω ότι η gem αξιζει τα παραπάνω λεφτά, σωστά ; Το μόνο που δεν εχω καταφέρει να βγάλω ακρη ειναι αν παίρνει (η GEM 320) σούβλα. Ξέρει κάποιος ; Παίρνει. Είτε μαμισια με περίπου 120€ ή diy με περίπου 30€. Αρκετές σελίδες πίσω υπάρχει σχετικό post. Νομίζω καπου στην σελίδα 60
ritualistic Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Διαβαζοντας πολυ προσεκτικα το manual της Weber που ανεβασε ο @voliotis_gr βλεπω αυτο : Do not line the slide-out grease tray or cookbox with aluminium foil. Που σημαινει οτι η λυση για να μην αγοραζουμε καθε 3 και λιγο λιποσυλλεκτες δεν ενδεικνυται συμφωνα με τον κατασκευαστη... Ιδεες ?
voliotis_gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, spyros_vas είπε Διαβαζοντας πολυ προσεκτικα το manual της Weber που ανεβασε ο @voliotis_gr βλεπω αυτο : Do not line the slide-out grease tray or cookbox with aluminium foil. Που σημαινει οτι η λυση για να μην αγοραζουμε καθε 3 και λιγο λιποσυλλεκτες δεν ενδεικνυται συμφωνα με τον κατασκευαστη... Ιδεες ? Μάλλον για να κερδίζουν απο τα αναλώσιμα .Δε βλέπω το λόγω να μη βάλεις μέσα στο ταψακι αλουμινόχαρτο εγώ αυτό κάνω.Εξάλλου εκεί που είναι δεν επηρεάζει απολυτος τιποτα 3
skoudinio Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Εγω πήρα ενα sanitas δεν ταίριαζε καθόλου το μαγγωσα όμως. Αν δεν τρέχει θα το αφήσω ετσι. Σε ψησταρια veber spirit ii.
zanskou Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, PHadji είπε Παίρνει. Είτε μαμισια με περίπου 120€ ή diy με περίπου 30€. Αρκετές σελίδες πίσω υπάρχει σχετικό post. Νομίζω καπου στην σελίδα 60 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. την παρήγγειλα τελικά αλλά απ' ότι μου ειπαν δεν παίρνει την μαμισια. βεβαια με 120€ και να την έπαιρνε μαλλον κοροιδία είναι οπότε όταν με το καλό έρθει και τη στήσω θα δω για DIY.
ritualistic Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 17 λεπτά πριν, zanskou είπε σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. την παρήγγειλα τελικά αλλά απ' ότι μου ειπαν δεν παίρνει την μαμισια. βεβαια με 120€ και να την έπαιρνε μαλλον κοροιδία είναι οπότε όταν με το καλό έρθει και τη στήσω θα δω για DIY. εχω την εντυπωση οτι μονο η σειρα 340 εχει βαση για μαμισια σουβλα στην broil king.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 37 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε Μάλλον για να κερδίζουν απο τα αναλώσιμα .Δε βλέπω το λόγω να μη βάλεις μέσα στο ταψακι αλουμινόχαρτο εγώ αυτό κάνω.Εξάλλου εκεί που είναι δεν επηρεάζει απολυτος τιποτα Αν δεν το αλλαζεις συχνα το αλουμινοχαρτο θα περασει το λιπος απο κατω. Οποτε βαλε 2-3 στρωσεις. 2
voliotis_gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Συνοψίζοντας..... Μετα απο αρκετα ψησιματα και καλα για πολλα ατομα, αλλα και προχειρα, θα πω για τους ενδιαφερομενους οτι η ψησταρια αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω!!! Ψηνει γρηγορα, νοστιμα με ελαχιστες αναφλεξεις (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων) και απ οτι βλεπω και οικονομικα Εχω χρησιμοποιημενη φιαλη απο την προηγουμενη ψησταρια και ηδη εχω κανει γυρω στα 10 ψησιματα + καψιμο πριν και μετα Θερμοκρασιες ανετα 300℃ (φτανει και 350) οποτε... Ειναι κριμα καποιος να δωσει πανω απο 400€ και να παρει μια της "σειρας"... Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από voliotis_gr 4
ηνίοχος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, sndev είπε σε ευχαριστώ, οχι δεν το κοίταξα καν γτ ειναι καινούρια θεωρητικά δεν θα εχει πρόβλημα αλλα είναι καλή η ιδέα σου , να του ρίξω μια ματιά μπας και.. Εάν η φωτιά στους καυστήρες έχει μπλέ χρώμα τότε είναι σωστά ρυθμισμένη έχει σωστή καύση και την καλύτερη απόδοση / θερμοκρασία , άρα δεν θα έχεις κάποιο όφελος , Για να έχεις μεγαλύτερη απόδοση θα πρέπει να αυξήσεις την πίεση αλλάζοντας τον ρυθμιστή , προσοχή όμως η πίεση δεν πρέπει σε καμία να υπερβαίνει τα 50mb ( αναγράφεται πάνω στον ρυθμιστή ) το πιθανότερο είναι ότι να δεις σημαντική αύξηση στην θερμοκρασία δεν ξέρω όμως εάν θα μπορέσει να την διαχειριστεί η ψησταριά σου έτσι ώστε να μπορείς να ψήνεις χωρίς αναφλέξεις . Το πρόβλημα σου ( όπως το αντιλαμβάνομαι ) είναι μάλλον κακής αρχικής σχεδίασης της ψησταριάς , και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της με τα λεπτά αποσπώμενα μέρη που στην ουσία λειτουργούν σαν εναλλάκτες και όχι σαν συσσωρευτές θερμοκρασίας 1
sndev Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Εάν η φωτιά στους καυστήρες έχει μπλέ χρώμα τότε είναι σωστά ρυθμισμένη έχει σωστή καύση και την καλύτερη απόδοση / θερμοκρασία , άρα δεν θα έχεις κάποιο όφελος , Για να έχεις μεγαλύτερη απόδοση θα πρέπει να αυξήσεις την πίεση αλλάζοντας τον ρυθμιστή , προσοχή όμως η πίεση δεν πρέπει σε καμία να υπερβαίνει τα 50mb ( αναγράφεται πάνω στον ρυθμιστή ) το πιθανότερο είναι ότι να δεις σημαντική αύξηση στην θερμοκρασία δεν ξέρω όμως εάν θα μπορέσει να την διαχειριστεί η ψησταριά σου έτσι ώστε να μπορείς να ψήνεις χωρίς αναφλέξεις . Το πρόβλημα σου ( όπως το αντιλαμβάνομαι ) είναι μάλλον κακής αρχικής σχεδίασης της ψησταριάς , και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της με τα λεπτά αποσπώμενα μέρη που στην ουσία λειτουργούν σαν εναλλάκτες και όχι σαν συσσωρευτές θερμοκρασίας Η φωτιά είναι μια χαρά για τα δεδομένα της, με μπλε χρώμα όπως τη περιγράφεις. τώρα με την αναδουλειά λόγο κορονοιου έψαξα κ είδα πολύ youtube για να δω τη παίζει με τους καυστήρες κ εκτός αυτου επειδή είμαι μαστροχαλαστης το έψαξα κ στην campigaz κάλως η κακός δε μπορείς να δόσεις "εξτρά αέρα" είναι φιξ οι τρύπες. το απόγευμα πήγα να αλλάξω μπουκάλα κ πηρα κ δεύτερο ρυθμιστή ο οποίος γράφει πανω 30 bar ,μακάρι να είχες κανει πιο νωρις το ποστ να μη πέταγα λευτα να πήγαινα κατευθείαν σε κάτι πιο "δυνατο". Δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν θεωρούσα ολοι οι ρυθμιστές για bbq είναι φιξ. Αύριο θα τον δοκιμάσω μπας και.. Επιπλέον σκεφτομαι μήπως παίζει ρόλο κ το μήκος του σωλήνα αν τον μικρενα λίγο (1 μέτρο είναι ) Ναι, το πρόβλημα μου το έχεις καταλάβει πλήρως κ το περιέγραψες πολύ καλύτερα κ απο εμένα που το ζω. ο κάδος δεν συσσωρεύει θερμοκρασία!! Αποτέλεσμα αν ανοίξω καπάκι για λιγο να γυρισω κρέας να φτιάξω κάτι, οι 220 βαθμοί μέχρι να το κλείσω έχει πέσει στους 180. το παράδοξο... στο σύνολο της αντικειμενικα για το μέσο χρήστη ψήνει μια χαρά γευστικά χωρίς αναφλέξεις κ έχει σχεδόν ίδια θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια (btw στο σιτε της campigaz το λέει σαν ατου ότι έχει ίδια θερμοκρασία 250 βαθμούς σε όλη την επιφάνεια αρα συμπεραίνω οτι το max της είναι 250 λόγο κάδου.. για την ακρίβεια παίζει 240-255 από ακρη σε άκρη μετρημένο με πιστόλι laser). θα μου πεις τι γρινιαζεις.. ε δεν ειμαι μέσος χρηστης κ θελω μεγαλες θερμοκρασιες. τις προαλες ειχα rib eye 60 ημερων black Angus , εξωτερικά επιβάλετε να είναι "crispy" κ μέσα το ήθελα 57 -58 βαθμούς μαξ. ε αυτό το καταφέρνω μονο σε υψηλή θερμοκρασία , οποτε αναγκαστικά το έψησα ως τους 53 κ έδωσα χρώμα με φλόγιστρο μεχρι που έπιασε κ θερμοκρασία μεσα. αν ειναι να χρησημοποιω φλόγιστρο κ να με κοιτάνε απτα μπακλονια ο τρελός ο πυρομανης ας το κάνω τουλάχιστον στο sous vide που είναι ιδια τεχνική τελειώματος κ βγαίνει κ πιο γευστικό! 1
zeys13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, voliotis_gr είπε Μάλλον για να κερδίζουν απο τα αναλώσιμα .Δε βλέπω το λόγω να μη βάλεις μέσα στο ταψακι αλουμινόχαρτο εγώ αυτό κάνω.Εξάλλου εκεί που είναι δεν επηρεάζει απολυτος τιποτα Ίσως και να μην κάνει, θυμάμαι παλιότερα σε φούρνο κουζίνας έγραφε να μην ακουμπάει το αλουμινόχαρτο με την εμαγιε επικάλυψη του φούρνου. Μου φαίνεται ότι είναι η ίδια επίστρωση με τους λιποσυλλέκτες. Τώρα για το τι ισχύει δε ξέρω
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, sndev είπε Θα μου πεις τι γρινιαζεις.. ε δεν ειμαι μέσος χρηστης κ θελω μεγαλες θερμοκρασιες. τις προαλες ειχα rib eye 60 ημερων black Angus , εξωτερικά επιβάλετε να είναι "crispy" κ μέσα το ήθελα 57 -58 βαθμούς μαξ. ε αυτό το καταφέρνω μονο σε υψηλή θερμοκρασία , οποτε αναγκαστικά το έψησα ως τους 53 κ έδωσα χρώμα με φλόγιστρο μεχρι που έπιασε κ θερμοκρασία μεσα. αν ειναι να χρησημοποιω φλόγιστρο κ να με κοιτάνε απτα μπακλονια ο τρελός ο πυρομανης ας το κάνω τουλάχιστον στο sous vide που είναι ιδια τεχνική τελειώματος κ βγαίνει κ πιο γευστικό! Οταν εχεις τετοιες μπριζολες κατεβασε τη μια σχαρα να πατησει πανω στους ανακλαστηρες. Λογικα θα πιασει μεγαλυτερη θερμοκρασια. Εναλλακτικα μαντεμενιο τηγανι με βουτυρο μεσα. Ή πιο ψαγμενα της ριχνεις εξωτερικα λαδι ή βουτυρο να σταζει και να δημιουργει αναφλεξεις Παντως για να πετυχεις ωραια κρουστα χωρις να περασεις το medium rare χρειαζεσαι χοντρο κομματι. Σε λεπτα δυσκολο σε ψησταρια γκαζιου, εκτος αν εχει και αυτες τις υπερυθρες που πιανουν 800-900 βαθμους. Επισης μπορεις να την εχεις ψυγειο πριν την ψησεις ετσι ωστε να αργησει να πιασει θερμοκρασια μεσαμ οποτε να εχεις περισσοτερη ωρα για searing. Δες το βιντεο εδω. Πρωτα την βαφτιζει στο βουτυρο κλαριφιε και μετα τη βαζει πανω απο καυτη σχαρα με ανοιχτο καπακι οση ωρα κανει searing. Αυτο για να την ψησει μονο εξωτερικα. Και μετα indirect μεχρι να φτασει θερμοκρασια. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από SagoniasSlutRos 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα