Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

που να μην ηταν και ο "επισημος" της weber.
πιο πολυ το ψαχνω γιατι στο τέλος τη μπουκάλα τη "παντρεύεσαι" και ηθελα να μην αλλαζω μετα. 
εγω συμφωνα με τα specs της μαμας, καταλαβαινω οτι οντως το μειγμα prime δε κανει αλλα η prime προπανιο με τον ρυθμιστη της κανει.

αλλα αν παω να παρω αυτη, μετα δε πρεπει να αλλάξω και σωλήνα? η ειναι οκ τα 0.2 bar p λεει ενω ο ρυθμισης της coral ειναι 37?


συμφωνα βεβαια με το θυρμιστη που εχει μεσα, με 1000/h μια χαρα κανει και το μειγμα που βγαζει 1300.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

που να μην ηταν και ο "επισημος" της weber.
πιο πολυ το ψαχνω γιατι στο τέλος τη μπουκάλα τη "παντρεύεσαι" και ηθελα να μην αλλαζω μετα. 
εγω συμφωνα με τα specs της μαμας, καταλαβαινω οτι οντως το μειγμα prime δε κανει αλλα η prime προπανιο με τον ρυθμιστη της κανει.

αλλα αν παω να παρω αυτη, μετα δε πρεπει να αλλάξω και σωλήνα? η ειναι οκ τα 0.2 bar p λεει ενω ο ρυθμισης της coral ειναι 37?


συμφωνα βεβαια με το θυρμιστη που εχει μεσα, με 1000/h μια χαρα κανει και το μειγμα που βγαζει 1300.

Μπορεις να δωσεις μπουκαλα εκο σε πετρογκαζ και μετα της πετρογκαζ σε κοραλ κλπ χωρις προβλημα.

Ο σωληνας δεν θελει αλλαγη, ειναι 0.2b = 200mbar > 37mbar

  • Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Amaretos είπε

Εχεις δοκιμασει με την πρασινη μερια απο σφουγγαρακι πιατων? Δεν νομιζω να παθει τιποτα

Δεν το δοκίμασα. Με. Το νύχι που κάνω φεύγουν χωρίς γρατζουνιά. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα με την πράσινη μεριά 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, paposgsxr είπε

Δεν το δοκίμασα. Με. Το νύχι που κάνω φεύγουν χωρίς γρατζουνιά. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα με την πράσινη μεριά 

Μπορείς να δοκιμάσεις και με την ξύστρα που είναι για τις κεραμικές εστίες. Να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα. Μόλις πρόσφατα αγόρασα μια Jamestown Xander ψησταρια υγραεριου. Μετά από αρκετές δοκιμές με το ψήσιμο και αφού κατάφερα να βγάλω ζουμερές και καλοψημένες μπριζόλες, παρατήρησα πως στα κρέατα πάνω εμφανίζονται μαύρα στίγματα, κάτι σαν να έχει ρίξει κάποιος πιπέρι. ΤI γίνεται; Η ψησταριά μετά από κάθε ψήσιμο καθαρίζεται επιμελώς. Είναι δυνατόν να προέρχεται από το μαντέμι?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, paposgsxr είπε

Έχω ψησταριά με επισμαλτωμενο πλατώ και χρησιμοποιώ μόνο εργαλεία σιλικόνης και ξύλινη σπάτουλα για τον καθαρισμό της, αλλά δεν μπορώ να κάνω βαθύ καθαρισμό. Έχετε καμία ιδέα χωρίς να γρατσουνισω την επιφάνεια; 

Έχω μια παρόμοια του Leroy, και όπως λένε και οι οδηγίες μέσα αφού ξύσω με οποιαδήποτε σπάτουλα τα κατάλοιπα του ψησίματος ενώ καίει της πετάω κρύο νερό (περίπου ένα φλυτζάνι) και την τρίβω με σύρμα κουζίνας. Στη συνέχεια αφού κρυώσει λίγο την περνάω ένα λάδι και γυαλίζει σαν καινούρια.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

Έχω μια παρόμοια του Leroy, και όπως λένε και οι οδηγίες μέσα αφού ξύσω με οποιαδήποτε σπάτουλα τα κατάλοιπα του ψησίματος ενώ καίει της πετάω κρύο νερό (περίπου ένα φλυτζάνι) και την τρίβω με σύρμα κουζίνας. Στη συνέχεια αφού κρυώσει λίγο την περνάω ένα λάδι και γυαλίζει σαν καινούρια.

Με την πράσινη μεριά του σφουγγάριου εννοείς; δεν σου κάνει γρατζουνιές; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, paposgsxr είπε

Με την πράσινη μεριά του σφουγγάριου εννοείς; δεν σου κάνει γρατζουνιές; 

Εννοώ το μεταλλικό σύρμα για τις κατσαρόλες, αλλά χρησιμοποιώ και αυτό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα:

image.jpeg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ChristophorosGiam είπε

Εννοώ το μεταλλικό σύρμα για τις κατσαρόλες, αλλά χρησιμοποιώ και αυτό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα:

image.jpeg

Μόλις την καθάρισα. Έκανα δουλειά, αλλά είδα το αχνοφαίνονται μικρές γρατζουνιές. Θέλω να πιστεύω δεν θα επηρεάζουν στο ψήσιμο ή στην υγιεινή 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά μιας και άσχετος θέλω την γνώμη σας για αυτές τις δυο ψησταριές που είναι σε προσφορά!Την πρώτη την είδα από κοντε και μου φάνηκε φτηνή κατασκευή και η δεύτερη σαφώς καλύτερη αλλά ποιο ακριβή .Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα και δεν ξέρω αν αξίζει.Κάθε γνώμη δεκτή 

Ευχαριστώ 

36189B1D-92A8-4517-924E-9001B174ED85.png

1DB8D50C-1C0E-41FF-B8CE-DABFFE146088.png

Δημοσ.

Σήμερα πριν βάλω να ψήσω ζύγισα την φιάλη γιατί ήταν στα τελειώματα και ήταν 8.2 κιλά (prime κόκκινη) είχα ήδη πάρει μια γκρί προπάνιο ρεζέρβα. Στιν αρχή όλα καλά, αλλά μετά από 20 με 30 λεπτά μου έβγαλε την πίστη. Δεν είχε καθόλου δύναμη, με το ζόρι 150 βαθμοί με 4 καυστήρες (kenton 4b). Αναγκάστηκα να την έχω ξάπλα και να την κουνάω κάπου κάπου με το πόδι για να μπορέσω να τελειώσω το ψήσιμο. Το γαμώτο είναι ότι νωρίτερα που πήρα την γκρί φιάλη ρωτούσα στο κατάστημα εάν υπάρχει κάποιο μανόμετρο για να μπει με ταφ μετά τον ρυθμιστή για βλέπω την πίεση του αερίου γιατί μου είχαν δώσει ρυθμιζόμενο ρυθμιστή. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κάποιο μανόμετρο και δεν παίζει πολύ ρόλο που το έχω, όσο χρειαστεί άνοιξέ το λέει, δεν πειράζει να είναι παραπάνω. Τότε γιατί λέω η κόκκινη θέλει 30mbar και η γκρι 37 τι ρόλο παίζει; Καμία απάντηση σοβαρή μόνο μπούρδες. Πάντως στο τελείωμα πολύ μπελάς ρε παιδιά ή την αλλάζεις με κανένα κιλό μέσα ακόμη. 

Δημοσ.
Στις 17/3/2023 στις 11:54 ΠΜ, paposgsxr είπε

Μόλις την καθάρισα. Έκανα δουλειά, αλλά είδα το αχνοφαίνονται μικρές γρατζουνιές. Θέλω να πιστεύω δεν θα επηρεάζουν στο ψήσιμο ή στην υγιεινή 

Ε, τι να πω για τις γρατζουνιές; στην δικιά μου έχω ξύσει λίπη με την μυτερή γωνία της μεταλλικής σπάτουλας χωρίς να αφήνει κανένα ίχνος! Σίγουρα δεν είναι γρατζουνιές πάνω σε στρώμα λίπους; Πάντως ακόμα και την επίστρωση να έχεις χαράξει δεν τίθεται θέμα υγιεινής στο μαντέμι...

Δημοσ.
Στις 16/3/2023 στις 7:18 ΜΜ, go1971 είπε

Καλησπέρα και από μένα. Μόλις πρόσφατα αγόρασα μια Jamestown Xander ψησταρια υγραεριου. Μετά από αρκετές δοκιμές με το ψήσιμο και αφού κατάφερα να βγάλω ζουμερές και καλοψημένες μπριζόλες, παρατήρησα πως στα κρέατα πάνω εμφανίζονται μαύρα στίγματα, κάτι σαν να έχει ρίξει κάποιος πιπέρι. ΤI γίνεται; Η ψησταριά μετά από κάθε ψήσιμο καθαρίζεται επιμελώς. Είναι δυνατόν να προέρχεται από το μαντέμι?

Μπορεί να είναι υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα. Έχεις παρατηρήσει να «ξεφλουδίζουν» οι μαντεμένιες σχάρες;

Στις 17/3/2023 στις 4:52 ΜΜ, crazysok είπε

Καλησπέρα παιδιά μιας και άσχετος θέλω την γνώμη σας για αυτές τις δυο ψησταριές που είναι σε προσφορά!Την πρώτη την είδα από κοντε και μου φάνηκε φτηνή κατασκευή και η δεύτερη σαφώς καλύτερη αλλά ποιο ακριβή .Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα και δεν ξέρω αν αξίζει.Κάθε γνώμη δεκτή 

Ευχαριστώ 

36189B1D-92A8-4517-924E-9001B174ED85.png

1DB8D50C-1C0E-41FF-B8CE-DABFFE146088.png

Σε αυτό το εύρος τιμής, καλύτερα να προτιμήσεις τη Naterial Kenton του Leroy Merlin. Την έχουν αρκετά παιδιά και είναι ευχαριστημένοι.

16 ώρες πριν, nickol-us είπε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b500-4-1-84516188

 

Γνώμη κανείς;

 

Ανοίγει ο καιρός και ξενερώνω που δεν πήρα τον χειμώνα την Kenton  στα 180... Λυπήθηκα να έχω τα λεφτά μέσα σε μια κούτα...

Με βάση τις φωτό που έχει, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια υποδοχή για σούβλα. Η Naterial Kenton είναι καλύτερη επιλογή. 


Με τους 3 καυστήρες είναι στα 199€

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602?ref=reccodo-search

Με τους 4, είναι στα 239€

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623?ref=reccodo-search

Ισως να υπάρξουν καλύτερες προσφορές, προς το Πάσχα.

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...