Melinbonian Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, panoss1 είπε https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-knox-3-2-133134 Στα 362 ευρώ,ίσως είναι η καλύτερη τιμή που έχει βγεί. Για όποιον ενδιαφέρεται. Καλυτερη η χειροτερη απο την 4+1 ? Απο το λινκ σου , τα 2 πλευρικα ειναι λιγο too much αλλα μαρεσει που εχει διαφανες 'καπακι' και το σκεφτομαι (αν και θα ηθελα 4+1) https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-4-1-me-4-1-kaystires-124056
panoss1 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ATmega είπε πήρα την ίδια πριν 1 μήνα στα 359. Θεωρώ ότι είναι καλή προσφορά. Ψησταριά Υγραερίου Jamestown Knox 3.2 _ Praktiker.pdf 279.92 kB · 2 downloads Εγώ στα 399. Μια χαρά οι εντυπώσεις,τίμια επιλογή,δείχνει για νορμάλ αντοχή στο χρόνο... Μεγάλη η 4αρα για μένα. Δεν ξέρουμε αν καίει προπάνιο... Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2023 από panoss1 2
karman13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, ilpapacha είπε Μπορείς να πας σε κάποιο κοντινό σου σιδηρουργείο/στράντζα, με ένα δείγμα, και να τις φτιάξεις. Για τη σούβλα/μοτέρ, υπάρχουν αρκετές επιλογές, όπου ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποια πατέντα. Ευχαριστώ! Και μια ακόμα ερώτηση. Ψήνεις στη σούβλα με ανοιχτό το καπάκι ή κλειστό;
nikosild Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα! Κάτοχος και εγώ της Naterial Kenton με τις 4 εστίες. Η φιάλη που έχω είναι η ασημί προπανίου της Coral Gas (10kg) ...αλλά ο ρυθμιστής είναι ένας μεταβαλλόμενος κόκκινος της Coral Gas (τους εισάγει η Coral Gas - σύμφωνα με την ετικέτα στο κουτί) από 20-22 μέχρι 70mbar. Στο 1ο ψήσιμο τον ρύθμισα περίπου στο μισό με 2/3 (με το μάτι), όσο τον "άνοιγα" τόσο δυνάμωνε η φλόγα. Άνοιξα και τις 4 εστίες στο Full για 20 λεπτά και το θερμόμετρο της ψησταριάς έφτασε μέχρι 380 βαθμούς (κλειστό καπάκι και φυσικά πριν βάλω τα κρέατα). Το ερχόμενο Σ.Κ πάω για το 2ο ψήσιμο. Πόσο πρέπει να "ανοίξω" τον ρυθμιστή? Εαν τον ανοίξω τέρμα υπάρχει πρόβλημα? (εφόσον η φιάλη προπανίου δεν μπορεί να δώσει πάνω από 37mbar) Κινδυνεύω να ανατιναχτώ? Βοηθήστε πριν το μπαμ!
ilpapacha Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 38 λεπτά πριν, karman13 είπε Ευχαριστώ! Και μια ακόμα ερώτηση. Ψήνεις στη σούβλα με ανοιχτό το καπάκι ή κλειστό; Με κλειστό 5 λεπτά πριν, nikosild είπε Καλησπέρα! Κάτοχος και εγώ της Naterial Kenton με τις 4 εστίες. Η φιάλη που έχω είναι η ασημί προπανίου της Coral Gas (10kg) ...αλλά ο ρυθμιστής είναι ένας μεταβαλλόμενος κόκκινος της Coral Gas (τους εισάγει η Coral Gas - σύμφωνα με την ετικέτα στο κουτί) από 20-22 μέχρι 70mbar. Στο 1ο ψήσιμο τον ρύθμισα περίπου στο μισό με 2/3 (με το μάτι), όσο τον "άνοιγα" τόσο δυνάμωνε η φλόγα. Άνοιξα και τις 4 εστίες στο Full για 20 λεπτά και το θερμόμετρο της ψησταριάς έφτασε μέχρι 380 βαθμούς (κλειστό καπάκι και φυσικά πριν βάλω τα κρέατα). Το ερχόμενο Σ.Κ πάω για το 2ο ψήσιμο. Πόσο πρέπει να "ανοίξω" τον ρυθμιστή? Εαν τον ανοίξω τέρμα υπάρχει πρόβλημα? (εφόσον η φιάλη προπανίου δεν μπορεί να δώσει πάνω από 37mbar) Κινδυνεύω να ανατιναχτώ? Βοηθήστε πριν το μπαμ! Η φιάλη, είτε προπανίου είτε μείγμα, μπορεί να «δώσει» πολλά παραπάνω από 30 ή 37mbar. Η ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει με ακρίβεια, δυστυχώς. Επικοινώνησε ξανά με το κατάστημα, ώστε να σου δώσουν έναν μη ρυθμιζόμενο, στα 37mbar. 1
PeopleAreStrange Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Παιδια σκέφτομαι να αγοράσω μια απο τις παρακάτω: https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-3-1-me-3-1-kaystires-124055 https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-4-1-me-4-1-kaystires-124056 Εχω προβληματιστεί σχετικά με αυτα που ακούω γιατί δεν ξέρω πολύ καλά και είμαι νέος σε αυτά. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με το τι χρησιμεύει ο ρυθμιστής, και αν όντως χρειάζεται? Δηλαδή δεν μπορώ απλά να συνδέσω την φιάλη χωρίς τον ρυθμιστή? Και ποια η διαφορά μεταξύ μπουκάλας μείγμα και προπάνιό? Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
est Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 58 λεπτά πριν, PeopleAreStrange είπε Παιδια σκέφτομαι να αγοράσω μια απο τις παρακάτω: https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-3-1-me-3-1-kaystires-124055 https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-4-1-me-4-1-kaystires-124056 Εχω προβληματιστεί σχετικά με αυτα που ακούω γιατί δεν ξέρω πολύ καλά και είμαι νέος σε αυτά. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με το τι χρησιμεύει ο ρυθμιστής, και αν όντως χρειάζεται? Δηλαδή δεν μπορώ απλά να συνδέσω την φιάλη χωρίς τον ρυθμιστή? Και ποια η διαφορά μεταξύ μπουκάλας μείγμα και προπάνιό? Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Ο ρυθμιστής πίεσης είναι απολύτως απαραίτητος για τον έλεγχο της ροής του αερίου που είναι αποθηκευμένο σε υψηλή πίεση στη φιάλη και τη μείωση της πίεσής του πριν οδηγηθεί στο κύκλωμα διανομής και στους καυστήρες καθώς και σαν φράκτης ασφαλείας μεταξύ της συσκευής που γίνεται η καύση και της φιάλης. Κατά κανόνα, στη συσκευασία της αγοράς, υπάρχει λάστιχο και ρυθμιστής για σύνδεση με φιάλη μίγματος. Αγοράζεις μια φιάλη, εξοικειώνεσαι με τη χρήση και αν αργότερα αποφασίσεις να αλλάξεις αέριο, ανταλλάσσεις τη φιάλη του μίγματος με φιάλη προπανίου, αγοράζεις τον αντίστοιχο ρυθμιστή και αυτό είναι όλο. Πιστεύω ότι είναι πρόωρο να σε απασχολήσει αυτό τώρα και θα πρέπει στην παρούσα φάση, να ασχοληθείς μόνο με την επιλογή της κατάλληλης για εσένα ψησταριάς. 2 1
vins Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, PeopleAreStrange είπε Παιδια σκέφτομαι να αγοράσω μια απο τις παρακάτω: https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-3-1-me-3-1-kaystires-124055 https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-4-1-me-4-1-kaystires-124056 Εχω προβληματιστεί σχετικά με αυτα που ακούω γιατί δεν ξέρω πολύ καλά και είμαι νέος σε αυτά. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με το τι χρησιμεύει ο ρυθμιστής, και αν όντως χρειάζεται? Δηλαδή δεν μπορώ απλά να συνδέσω την φιάλη χωρίς τον ρυθμιστή? Και ποια η διαφορά μεταξύ μπουκάλας μείγμα και προπάνιό? Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Ναι χρειάζεται ο ρυθμιστής. Εγώ όπως και πολλοί άλλοι, έχουμε βάλει της coral prime που είναι εύκολος ο ρυθμιστής στο βάλε βγάλε. Το προπάνιο είναι το γκρι με τον αντίστοιχο ρυθμιστή (είναι καλύτερο για μεγαλύτερα ψησιματα καθώς και για ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες). Το μείγμα είναι το μπορντώ. Το νου σου επίσης, ανάμεσα στις 2 ψησταριές που έβαλες, η 4άρα πέραν του ότι έχει έναν καυστήρα παραπάνω, έχει και μάτι υπερύθρων αντί για απλό μάτι αερίου στο πλάι. Μην αγχώνεσαι γενικά, πλέον με τα τρέχοντα συστήματα υπάρχει μεγάλη ασφάλεια και αν προσέχεις 2-3 πολύ βασικά πράγματα θα είσαι μια χαρά. 1 1
PeopleAreStrange Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Από μπουκάλα για αρχή τι να πάρω?
prapasgiorgos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Εχω μια q3200 και μια spirit 2 E310 στον πατέρα μου. Q3200 με μείγμα φτάνει 300 και βαθμούς ενώ η E310 με προπάνιο φτάνει μέχρι 250. Βαθμό παραπάνω δεν πάει. Και οι δύο είναι prime coral gas με σταθερούς ρυθμιστές. Στην αρχή στο προπάνιο μου δωσαν έναν ρυθμιζόμενο ρυθμιστή όπως ο προηγούμενος που ανέβασε και έκαιγε σαν τρελή στα τέρματα αλλά δεν μπορούσα να τον ρυθμίσω σωστά και πήρα τον σταθερό και φτάνει μέχρι 250. Φταίει κάτι; Είναι κάτι λάθος; έχει και παραπάνω καυστήρες..
ilpapacha Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 10 ώρες πριν, prapasgiorgos είπε Καλησπέρα σε όλους! Εχω μια q3200 και μια spirit 2 E310 στον πατέρα μου. Q3200 με μείγμα φτάνει 300 και βαθμούς ενώ η E310 με προπάνιο φτάνει μέχρι 250. Βαθμό παραπάνω δεν πάει. Και οι δύο είναι prime coral gas με σταθερούς ρυθμιστές. Στην αρχή στο προπάνιο μου δωσαν έναν ρυθμιζόμενο ρυθμιστή όπως ο προηγούμενος που ανέβασε και έκαιγε σαν τρελή στα τέρματα αλλά δεν μπορούσα να τον ρυθμίσω σωστά και πήρα τον σταθερό και φτάνει μέχρι 250. Φταίει κάτι; Είναι κάτι λάθος; έχει και παραπάνω καυστήρες.. Κάνε έναν έλεγχο στο θερμόμετρο, με βραστό νερό, εάν δείχνει την σωστή θερμοκρασία. Επίσης δοκίμασε να κάνεις reset τον ρυθμιστή 3
ηνίοχος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Στις 25/3/2023 στις 8:16 ΜΜ, katbo είπε Σήμερα είχε γενέθλια η Napoleon μου και είπα να της κάνω δώρο έναν καλό καθαρισμό. Παρατήρησα λοιπόν στην εσωτερική πλευρά από το καπάκι αυτό που βλέπετε στις φωτό: Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Όταν το έτριβα έφευγαν κομμάτια, σαν να ήταν μπογιά, είναι λογικό αυτό; Το άφησα έτσι οπως είναι, δεν το έτριψα άλλο αλλά μήπως είναι λιπος και να το τρίψω να φύγει όλο; Επίσης διάβασα στο site της Napoleon οτι για καλό καθαρισμό βουτάμε τις σχάρες σε λεκάνη με νερό και σαπούνι και τις καθαρίζουμε. Είναι σίγουρα καλό αυτό για τις μαντεμένιες σχάρες της Rogue; αυτό ξεκάθαρα είναι κάποιου είδους επίστρωση ή και χρώμα που εφυγε με τη χρήση κάποιου διαλύτη , δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται μέσα στην εγγύηση , σίγουρα όμως θα πρέπει να αφαιρεθεί για να μην φτάσει να το βρήσκεις στο φαγητό σου 11 ώρες πριν, prapasgiorgos είπε Καλησπέρα σε όλους! Εχω μια q3200 και μια spirit 2 E310 στον πατέρα μου. Q3200 με μείγμα φτάνει 300 και βαθμούς ενώ η E310 με προπάνιο φτάνει μέχρι 250. Βαθμό παραπάνω δεν πάει. Και οι δύο είναι prime coral gas με σταθερούς ρυθμιστές. Στην αρχή στο προπάνιο μου δωσαν έναν ρυθμιζόμενο ρυθμιστή όπως ο προηγούμενος που ανέβασε και έκαιγε σαν τρελή στα τέρματα αλλά δεν μπορούσα να τον ρυθμίσω σωστά και πήρα τον σταθερό και φτάνει μέχρι 250. Φταίει κάτι; Είναι κάτι λάθος; έχει και παραπάνω καυστήρες.. δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι λάθος , είναι δυο διαφορετικές ψησταριές και είναι λογικό να δείχνουν διαφορετικές ενδεικτικές θερμοκρασίες , για να κάνεις σωστή συγκριση θα πρέπει να μετρήσεις την θερμοκρασία στην επιφάνεια της σχάρας ή ακόμη ποιο ευκολα τον χρόνο ψησίματος που τελικά αυτό είναι που μας ενδιαφέρει 1 1
prapasgiorgos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Κάνε έναν έλεγχο στο θερμόμετρο, με βραστό νερό, εάν δείχνει την σωστή θερμοκρασία. Επίσης δοκίμασε να κάνεις reset τον ρυθμιστή Διάβασα στα προηγούμενα κάποιος που έγραφε ότι με το προπάνιο δεν ανεβάζει τόσο πολύ όσο με το μείγμα αν κατάλαβα σωστά. Ισχυει κάτι τέτοιο;
tutuyo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 ερωτηση για μερακληδες εμενα εχει μαντεμενιες σχαρες, μετα απο καθε ψησιμο τριψιμο με την βουρτσα και 5-10 λεπτα καψιμο πριν την κλεισω. Περιστασιακα, σκουπισμα με χαρτι κουζινας και περασμα με ηλιελαιο. Αλλα μονο το επανω μερος που ερχονται σε επαφη τα κρεατα. (οσα βλεπει η πεθερα)🙂 το κατω μερος των σχαρων το καθαριζουμε?
AristidisZ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, tutuyo είπε το κατω μερος των σχαρων το καθαριζουμε? κάθε Χριστούγεννα & Πάσχα 🤣 Εγώ μια στο τόσο κάνω τις σχάρες με σφουγγάρι (τις στεγνώνω άμεσα), οπότε τις καθαρίζω πάνω κάτω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα