Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, bibikleio είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Ποια είναι η άποψη σας για αυτού του είδους ψησταριές υγραεριου;               
 

7E4FCDF7-CCBE-42FC-BECD-88959713BBA6.jpeg

DD32490C-B6DA-4401-9CDA-42C8A2AC7053.jpeg

 ένα διακόπτη-ρυθμιστη  έχει για όλη τη ψηταρια???   

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαθος μου νομισα πως ειδα το καπακι εκανε 250ε. Οκ σε αυτη την περιπτωση εισαι στα 175ε + οσο θα κανουν οι μαντεμενιες σχαρες οι οποιες αναλογα την ποιοτητα ξεκινανε απο 40-50ε αρα θα φτασεις μινιμουμ στα 230ε.

Την δουλεια σου θα την κανεις και απο εκει και περα εξαρταται ο καθενας μας τι απαιτησεις εχει απο το προιον που αγοραζει @bibikleio :)

 

5 λεπτά πριν, sndev είπε

Ναι βρε   τα κοματια είναι 2.5-3 cm το χω κάνει επιστήμη τοσα χρονια, η ιδέα σου για να κατεβάσω τη σχάρα την εχω σκευτει κ εγώ άλλα καίγεται εξωτερικά  κ εσωτερικά είναι άψητη κ όλα αυτά με τα βούτυρα σε μαντεμένιο τηγάνι τα χω κάνει στο παρελθόν ειδικά  μαζι με μια σκελίδα σκόρδο κ δεντρολίβανο όντος βγαίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά τα έχω κόψει λόγο διατροφής.. κ δε γυρνάω πίσω έχει ξεσυνηθίσει κ ο οργανισμός αλώστε κ μου φαίνονται υπερβολικά λιπαρά. btw στη weber που χω στο πατρικό ίδιο κρέας  ήθελε 3 λεπτά απο τη μια 2 απο την αλλη , άνοιγμα το καπακι κ αλλο 1 λεπτο απο κάθε πλευρακ ήταν άψογη.  Στην campigaz ήθελε 4 λεπτα από τη μια 4 απο την άλλη φλόγιστρο κ ο θεός βοηθός. θα δω πάλι σήμερα που θα αλλάξω το ρυθμιστή κ έχω μια σπαλοπριζολα πως θα βγει κ αν θα αλλάξουν οι θερμοκρασίες. Για σκ με περιμενει μια ελληνική πικανια 25 ημερών :D

@sndev δυσκολο σκ ερχεται δηλαδη !!

ερωτηση : τους χρονους τους ξερεις βασει θερμομετρου η εμπειριας ? περιμενω το θερμομετρο που παρηγγειλα να αργησει λιγο και λεω να αποφυγω τα well done ribeye μεχρι να ερθει.

Επεξ/σία από spyros_vas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

Ναι βρε   τα κοματια είναι 2.5-3 cm το χω κάνει επιστήμη τοσα χρονια, η ιδέα σου για να κατεβάσω τη σχάρα την εχω σκευτει κ εγώ άλλα καίγεται εξωτερικά  κ εσωτερικά είναι άψητη κ όλα αυτά με τα βούτυρα σε μαντεμένιο τηγάνι τα χω κάνει στο παρελθόν ειδικά  μαζι με μια σκελίδα σκόρδο κ δεντρολίβανο όντος βγαίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά τα έχω κόψει λόγο διατροφής.. κ δε γυρνάω πίσω έχει ξεσυνηθίσει κ ο οργανισμός αλώστε κ μου φαίνονται υπερβολικά λιπαρά. btw στη weber που χω στο πατρικό ίδιο κρέας  ήθελε 3 λεπτά απο τη μια 2 απο την αλλη , άνοιγμα το καπακι κ αλλο 1 λεπτο απο κάθε πλευρακ ήταν άψογη.  Στην campigaz ήθελε 4 λεπτα από τη μια 4 απο την άλλη φλόγιστρο κ ο θεός βοηθός. θα δω πάλι σήμερα που θα αλλάξω το ρυθμιστή κ έχω μια σπαλοπριζολα πως θα βγει κ αν θα αλλάξουν οι θερμοκρασίες. Για σκ με περιμενει μια ελληνική πικανια 25 ημερών :D

Κατεβασε σχαρα, κανε searing οσο θες και μετα τελειωσε την indirect με ενα θερμομετρο. Ουτε εγω βαζω βουτυρο, μονο λιγο ελαιολαδο απ εξω να κολλήσει το αλατοπιπερο.

Η πικανια για μενα ειναι απο τα καλυτερα κομματια. Οποιος δεν εχει δοκιμασει πρεπει να το κανει. Αρκει παντα να ειναι απο καλο μοσχαρι και σωστα κομμενη και ψημενη 😛

Εγω μολις εψησα μια αραχνη. Πολυ ωραια γευση και αυτη, αλλα ειχε μια ινα μεσα στη μεση που ηθελε να τη βγαζω σε καθε μπουκια και μου εσπασε τα νευρα.

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostasbm είπε

 ένα διακόπτη-ρυθμιστη  έχει για όλη τη ψηταρια???   

Η συγκεκριμένη ναι, υπάρχει απ’ ότι είδα μεγαλύτερη σε διαστάσεις 50x60 με δυο διακόπτες, 50€ πιο ακριβή νομίζω. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

 

ερωτηση : τους χρονους τους ξερεις βασει θερμομετρου η εμπειριας ? περιμενω το θερμομετρο που παρηγγειλα να αργησει λιγο και λεω να αποφυγω τα well done ribeye μεχρι να ερθει.

εμπειρίας κ αφη αμα το πιεσεις , μετα απο πολλά ψησίματα καταλαβαινεις πως είναι εσωτερικά, κοιτα αν υπαρχει κομμάτι που δε γνωρίζω θερμομετρακι.. πχ πικανια που είναι κ το πάχος του περιεργο αυστηρά θερμόμετρο  ειδικά ελληνικό κ ωρίμανσης που δεν έχω ξανά κάνει

οπως λεει και ο @sagoniasslutros  οποιος δεν εχει δοκιμάσει να το κανει.. η τοπ ειναι usa Κ μετά αυστραλεζικη , αργεντινη περου κτλ ίσως σας απογοητεύσει. θελει διαδικασία ομως κόψιμο το λίπος σωστα χοντρό αλατι στις σχισμές κτλ κτλ κτλ .. αχ..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sndev είπε

εμπειρίας κ αφη αμα το πιεσεις , μετα απο πολλά ψησίματα καταλαβαινεις πως είναι εσωτερικά, κοιτα αν υπαρχει κομμάτι που δε γνωρίζω θερμομετρακι.. πχ πικανια που είναι κ το πάχος του περιεργο αυστηρά θερμόμετρο  ειδικά ελληνικό κ ωρίμανσης που δεν έχω ξανά κάνει

οπως λεει και ο @sagoniasslutros  οποιος δεν εχει δοκιμάσει να το κανει.. η τοπ ειναι usa Κ μετά αυστραλεζικη , αργεντινη περου κτλ ίσως σας απογοητεύσει. θελει διαδικασία ομως κόψιμο το λίπος σωστα χοντρό αλατι στις σχισμές κτλ κτλ κτλ .. αχ..

Α ολοκληρη την κανεις; εγω παντα μπριζολες 2 δαχτυλα παχος κομμενες παραλληλα με τις ινες του κρεατος.

Για το θερμομετρο και γω το χρησιμοποιω μονο σε indirect ψησιμο σε μεγαλα κομματια. Τα λεπτα τα καταλαβαινω με την αφη και με την εμπειρια ξερω περιπου τους χρονους.

  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Α ολοκληρη την κανεις; εγω παντα μπριζολες 2 δαχτυλα παχος κομμενες παραλληλα με τις ινες του κρεατος.

Για το θερμομετρο και γω το χρησιμοποιω μονο σε indirect ψησιμο σε μεγαλα κομματια. Τα λεπτα τα καταλαβαινω με την αφη και με την εμπειρια ξερω περιπου τους χρονους.

 ναι ολόκληρη τέτοια κρέατα δε τα βάζω κατάψυξη σε φάση πριζολας,  χαραμίζονται όποτε ψήνονται ολόκληρα όταν μαζευόμαστε 3 - 4ς μύστες 😅 . παίζει πάντα  στη μέση  (κομενα ολα τα κρεατα οπως στη φώτο από το φλαπ μεζεδάκια παρακάτω) , να γυρνάει ένα φλανκ ενα φλαπ μια πικανια για μας , σπαλοπριζολες κ κοτοπουλάκι για τις γυναίκες κ σαλατουλες για το τέλος για γλυκάκι τα σβήνουμε με 2-3 rib eye 

IMG-20180104-WA0019.jpg.5ab8220cae7d4332f99fabd7db998a7c.jpg

26 λεπτά πριν, dreaming123 είπε

Παλικάρια έχω της campingaz τη 2 Series Classic EXS έχει κάνεις κάποιος κάποια πατέντα μοτέρ με σούβλα για κοντοσούφλι ;

το χα ψάξει το πασχα για μένα κ δε βρηκα τπτ.. η original Παίζει στα 120 ε νομίζω, δεν είναι τόσο απαγορευτικό για Original 

ερωτηση : ποια είναι η max θερμοκρασία που έχεις πιάσει στη ψησταριά ?

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελα ρε φοβερο ψησιμο. Χαχα γελασα με την περιγραφη σου, θυμήθηκα που πηγαινα με ενα φιλο μου Καλυβια και παιρναμε ενα "μπιφτεκακι" στη μεση για σαλατα

Αυτο το πραγμα με τις γυναικες και το κοτοπουλο δεν το καταλαβαινω. Βεβαια οσες δοκιμασουν τετοια μπριζολα ετσι ψημενη μαθαινουν και τη ζητανε μετα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, sndev είπε

Η φωτιά είναι μια χαρά για τα δεδομένα της, με μπλε χρώμα όπως τη περιγράφεις. τώρα με την αναδουλειά λόγο κορονοιου έψαξα κ είδα πολύ youtube για να δω τη παίζει με τους καυστήρες κ εκτός αυτου επειδή είμαι μαστροχαλαστης το έψαξα κ στην campigaz κάλως η κακός δε μπορείς να δόσεις "εξτρά αέρα" είναι φιξ οι τρύπες. 

το απόγευμα πήγα να αλλάξω μπουκάλα κ πηρα κ δεύτερο ρυθμιστή ο οποίος γράφει πανω 30 bar ,μακάρι να είχες κανει πιο νωρις το ποστ να μη πέταγα λευτα να πήγαινα κατευθείαν σε κάτι πιο "δυνατο". Δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν θεωρούσα ολοι οι ρυθμιστές για bbq είναι φιξ. Αύριο θα τον δοκιμάσω μπας και..

Επιπλέον σκεφτομαι μήπως παίζει ρόλο κ το μήκος του σωλήνα αν τον μικρενα λίγο (1 μέτρο είναι )

Ναι, το πρόβλημα μου το έχεις καταλάβει πλήρως κ το περιέγραψες πολύ καλύτερα κ απο εμένα που το ζω. ο κάδος δεν συσσωρεύει θερμοκρασία!! Αποτέλεσμα αν ανοίξω καπάκι για λιγο να γυρισω κρέας να φτιάξω κάτι,  οι 220 βαθμοί μέχρι να το κλείσω έχει πέσει στους 180. 

το παράδοξο... στο σύνολο της αντικειμενικα για το μέσο χρήστη  ψήνει μια χαρά γευστικά χωρίς αναφλέξεις κ έχει σχεδόν ίδια θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια (btw στο σιτε της campigaz το λέει σαν ατου ότι έχει ίδια θερμοκρασία 250 βαθμούς σε όλη την επιφάνεια αρα συμπεραίνω οτι το max της είναι 250 λόγο κάδου.. για την ακρίβεια παίζει 240-255 από ακρη σε άκρη μετρημένο με πιστόλι laser). 

θα μου πεις τι γρινιαζεις.. ε δεν ειμαι μέσος χρηστης κ θελω μεγαλες θερμοκρασιες. τις προαλες ειχα rib eye 60 ημερων black Angus , εξωτερικά επιβάλετε να είναι "crispy"  κ μέσα το ήθελα 57 -58 βαθμούς μαξ. ε αυτό το καταφέρνω μονο σε υψηλή θερμοκρασία , οποτε αναγκαστικά το έψησα ως τους 53 κ έδωσα χρώμα με φλόγιστρο μεχρι που έπιασε κ θερμοκρασία μεσα. αν ειναι να χρησημοποιω φλόγιστρο κ να με κοιτάνε απτα μπακλονια ο τρελός ο πυρομανης ας το κάνω τουλάχιστον στο sous vide που είναι ιδια τεχνική τελειώματος κ βγαίνει κ πιο γευστικό!

ΧΑΧΑΧΑ   κρίμα που δεν σε πρόλαβα  αν και είμαι σίγουρος θα  το δοκιμάσεις σήμερα , θα δεις μεγάλη διαφορά στην απόδοση  σε οτι αφορά τη  θερμοκρασία  δε ξέρω πόσο χρήσιμη θα είναι  αυτό θα μας το πεις εσύ ;)
Γενικά  με τη θερμοκρασία υπάρχουν πολλές απόψεις  για το ποια είναι καλύτερη  προσωπικά θεωρώ  σωστή  τη θερμοκρασία αναμεσα στους 180 με  230 ,  και αυτό ανάλογα  με το πάχος και τη σύσταση του  κρέατος  ,γενικά  για λεπτά  κομματια όπως πανσέτες φιλετο κοτόπουλο, μπριζόλα με λεπτή κοπή κ.α ξεκινάω με μια θερμοκρασία 220 - 230   βαθμούς  και με δύο γυρίσματα αντε το πολύ τρία τα βγάζω  το ίδιο κάνω και  όταν ψήνω ψαρια   (ειδικά αυτά )  διαφορετικά    κρεατα  όπως ολοκληρο μπούτι  μισό  ολόκληρο  κοτόπουλο   προτιμώ  ποιο  ήπιες θερμοκρασίες  , βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η σχάρα  γιατί αυτή είναι που ψήνει και κάνει τη διαφορά  σε μια ψησταριά υγραερίου

 

1 ώρα πριν, bibikleio είπε

Όχι φίλε μου 150€ + 25€ το καπάκι. Η ψησταριά είναι inox. Όσο αφορά την σχάρα, μπορώ να βρω μαντεμενια για καλύτερη απόδοση. 

που μπορείς να βρεις μαντεμένια σχάρα ; 

4 ώρες πριν, zeys13 είπε

Λάθος ανακλαστήρες εννοούσα, το ταψάκι το κάλυψα με αλουμινόχαρτο, και σε κάθε 1-2 ψησίματα αλλαγή και πλύσιμο.

παιδιά γενικά να αποφευγετε το αλουμινόχαρτο  μέσα στην ψησταριά   εκτός απο το ταψάκι συλλογής λίπους  , εκλύονται διάφορες ουσίες  καθόλου καλες για την υγεία μας
εσύ  ειδικά Δία το τερμάτισες   αλουμινόχαρτο στους διαχύτες  βρε αθεόφοβε !!

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bibikleio είπε

Όχι φίλε μου 150€ + 25€ το καπάκι. Η ψησταριά είναι inox. Όσο αφορά την σχάρα, μπορώ να βρω μαντεμενια για καλύτερη απόδοση. 

Έχεις κάποιο link για την ψησταριά? Έψαχνα και γω για τέτοια, επαγγελματική βασικά, αλλά κάτω από 500 με 550 δεν έπαιζε. Βέβαια η δύναμη που έχουν αυτές δεν συγκρίνεται με οικιακά bbq

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

 

το χα ψάξει το πασχα για μένα κ δε βρηκα τπτ.. η original Παίζει στα 120 ε νομίζω, δεν είναι τόσο απαγορευτικό για Original 

ερωτηση : ποια είναι η max θερμοκρασία που έχεις πιάσει στη ψησταριά ?

Δεν υπάρχει original γιατί δεν έχει βάση για σούβλα οπότε με κάποια πατέντα λογικά θα γίνεται.

250 βαθμούς το μέγιστο.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα είχαμε τσιπούρες. Δεν μου βγήκαν τόσο καλές. Σήμερα θα κάτσω να την καθαρίσω την ψησταρια γιατί την Κυριακή έχει κρεαταIMG_20200507_160217.jpg.80ec2fcdfa16bd4783e2d0b83d6d18b7.jpg

IMG_20200507_162643.jpg

Επεξ/σία από skoudinio
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Έχεις κάποιο link για την ψησταριά? Έψαχνα και γω για τέτοια, επαγγελματική βασικά, αλλά κάτω από 500 με 550 δεν έπαιζε. Βέβαια η δύναμη που έχουν αυτές δεν συγκρίνεται με οικιακά bbq

https://www.car.gr/parts/view/8592740-kitchen-appliances-machinery-cheiropo-hth.

https://www.car.gr/parts/view/13465887-kitchen-appliances-machinery

 

https://www.car.gr/parts/view/9945409-mhchanhmata-suskefes-kouzinas-pshstaries-gkrilieres-scharieres-exivos-grill 

η τελευταία  έχει και καπάκι

 

 

9 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Σήμερα είχαμε τσιπούρες. Δεν μου βγήκαν τόσο καλές. Σήμερα θα κάτσω να την καθαρίσω την ψησταρια γιατί την Κυριακή έχει κρεαταIMG_20200507_160217.jpg.80ec2fcdfa16bd4783e2d0b83d6d18b7.jpg

IMG_20200507_162643.jpg

 στεγνές μου φαίνονται , μήπως  τις εψησες σε χαμηλή θερμοκρασία ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Αν εχει 6 καυστηρες σε τοσο μικρη σχαρα θα βγαζει τρελη θερμοκρασια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...