Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, nikos16717 είπε

Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να πάρω μια καλή ψησταριά υγραερίου, αλλά πάντα το ανέβαλλα γιατί σκεφτόμουν ότι για  να πάρω μια καλή θα έπρεπε να πάω κοντά στα 1000€. Προς το παρόν βολευόμουν κιολας με κάρβουνου μια και είμαι επαρχία, έxω αυλή και δεν ένοχλώ κανένα όταν τη χρησιμοποιώ. Βέβαια ήδη έχω επιβεβαιώσει αυτό που νόμιζα, ότι δλδ με την αερίου μπορείς να ψήνεις κάθε μέρα με ελάχιστο κόπο, και το κυριότερο να ψήνεις ακόμα και μια μπρίζόλα (άντε να ανάψεις κάρβουνα για μια μπριζόλα...). Και ενώ τελευταία έλεγα να πάρω μια οικονομική για αρχή για να δοκιμάσω, είδα σε παραπλήσιο foroum με προσφορές τη συγκεκριμένη και την παράγγειλα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μια ερώτηση για όποιον ξέρει. Πάνω στο κουτί της είχε ένα αυτοκόλητο που έγραφε ότι για αγορές από 07/04/2023-31/05/2023 της Genesis σειρά 300 δίνουν δωρεάν σούβλα. Βέβαια εγώ δεν παρέλαβα σούβλα. Μήπως έχει πάρει καποιος από Κοτσόβολο πρόσφατα Genesis και την πήρε?

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.jpeg.433c0cd3b7d13f782d099bc41629fcc8.jpeg

 

Με βάση το παρακάτω ποστ στη σελίδα Facebook της εταιρείας, το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο αναφέρεται σε προσφορά για το 2022, την αντίστοιχη περίοδο.

IMG_3337.jpeg.292acdeb7697a504ecdf788f3253f2e8.jpeg

Για την φετινή χρόνια, υπήρχε αντίστοιχη προσφορά από τις 01.03

https://www.kyso.gr/psistaria-ugraeriou-weber-genesis-ii-e/p-el-43

Επιπρόσθετα υπάρχει και μία προφορά που αφορά την μπουκάλα Egas Easy της ΕΚΟ, που είναι ακόμα σε ισχύ

https://www.eko.gr/egaseasypromo

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2191

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά αγόρασα την Jamestown 4.1 απο Praktiker στα 349€. Την συναρμολογηση την εκανα μονος μου οπως με συμβουλευσατε και πραγματικα ειχατε απολυτο δικιο γιατι ηταν οντως παρα πολυ ευκολη και σας ευχαριστω πολυ για την συμβουλη.

Τωρα ειμαι σε αναζητηση φιαλης και σκεφτομαι την coral gas λογω μεγεθυους κυριως αλλα απο οτι εχω διαβασει θα χρειαστει να αλλαξω ρυθμιστη πιεσης σωστα?Εχει νοημα να το κανω αυτο ή να παω στην σιδερενια χωρις να αλλαξω τιποτα?

επισης ψαχνομαι και για κουκουλα και για θερμομετρο...Εχετε καποια προταση να μου κανετε ή καποιο λινκ?

 

Επεξ/σία από cflour1977
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, cflour1977 είπε

επισης ψαχνομαι και για κουκουλα και για θερμομετρο...Εχετε καποια προταση να μου κανετε ή καποιο λινκ?

 

κουκούλα εμείς πήραμε αυτήν: https://www.praktiker.gr/p/kalymma-psistarias-home-camp-small-78745
με το πτυσσόμενο ράφι κάτω χωράει κομπλέ, απλά δεν φτάνει μέχρι το πάτωμα αν σε ενδιαφέρει αυτό, έχει 10-15 πόντους απόσταση απ το έδαφος.

θερμόμετρο έχω παραγγείλει αυτό από τις κριτικές του: https://www.skroutz.gr/s/24986198/Thermo-Pro-Ψηφιακό-Θερμόμετρο-Μαγειρικής-με-Ακίδα-50-C-300-C-TP-01H.html
 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cflour1977 είπε

Τελικά αγόρασα την Jamestown 4.1 απο Praktiker στα 349€. Την συναρμολογηση την εκανα μονος μου οπως με συμβουλευσατε και πραγματικα ειχατε απολυτο δικιο γιατι ηταν οντως παρα πολυ ευκολη και σας ευχαριστω πολυ για την συμβουλη.

Τωρα ειμαι σε αναζητηση φιαλης και σκεφτομαι την coral gas λογω μεγεθυους κυριως αλλα απο οτι εχω διαβασει θα χρειαστει να αλλαξω ρυθμιστη πιεσης σωστα?Εχει νοημα να το κανω αυτο ή να παω στην σιδερενια χωρις να αλλαξω τιποτα?

επισης ψαχνομαι και για κουκουλα και για θερμομετρο...Εχετε καποια προταση να μου κανετε ή καποιο λινκ?

 

Εγώ πήρα από coral gas φιαλη προπανίου μου έδωσαν ρυθμιστή και τον αλλαξα μόνος , δεν ειναι κάτι. Τον ρυθμιστή δεν τον χρέωσαν απόσο θυμάμαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, cflour1977 είπε

Τελικά αγόρασα την Jamestown 4.1 απο Praktiker στα 349€. Την συναρμολογηση την εκανα μονος μου οπως με συμβουλευσατε και πραγματικα ειχατε απολυτο δικιο γιατι ηταν οντως παρα πολυ ευκολη και σας ευχαριστω πολυ για την συμβουλη.

Τωρα ειμαι σε αναζητηση φιαλης και σκεφτομαι την coral gas λογω μεγεθυους κυριως αλλα απο οτι εχω διαβασει θα χρειαστει να αλλαξω ρυθμιστη πιεσης σωστα?Εχει νοημα να το κανω αυτο ή να παω στην σιδερενια χωρις να αλλαξω τιποτα?

επισης ψαχνομαι και για κουκουλα και για θερμομετρο...Εχετε καποια προταση να μου κανετε ή καποιο λινκ?

 

Κουκουλα αγορασα με 9 ευρω, απο χοντρο πλαστικο απο το lidl. Ταιριάζει σαν γαντι στην rogue 525 με ανοιχτα τα πλαινα.

Οσο για την φιαλη, εγω προσωπικα ειμαι υπερ των μεγαλων φιαλων. Ειδικα αν χρησιμοποιεις μιγμα τοτε το τελευταιο κιλο στην φιαλη παει αχρηστο, δεν εχει δυναμη να ψησεις και κανει μονο για ζεσταμα για να καθαρισεις τα λιπη. Ψηνω 6-8 φορες τον μηνα περιπου.

Οποτε μετα τις 2 10κιλες που εχω με μιγμα θα γυρισω σε 13κιλες προπανιο (εχω και την ψησταρια σταθερη σε υποστεγο στον κηπο). εχω ηδη αγορασει τον ρυθμιστη.

Επεξ/σία από johnniek13
Δημοσ.

Όσον αφορά το κάλυμμα της ψησταριάς, προτείνετε το φθηνότερο που φαίνεται αν έχει μια υποτιθέμενη αντοχή στο χρόνο ή πρέπει να έχει και κάποια χαρακτηριστικά? Π. Χ. να αεριζεται για να μη μένει υγρασία κτλ? 

Δημοσ.

Μην τρελαινεστε με το καλυμμα αν η ψησταρια δεν ειναι εκτεθημενη σε βροχη ή αλμυρα απο θαλασσα.

Εγω που ειμαι σε μπαλκονι με τεντα στο Γαλατσι το εχω καταργησει γιατι βαριεμαι το βαλε-βγαλε. 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

Έχω μια ερώτηση σχετικά με τις χοιρινες μπριζόλες. 

Κάποιος φορές κόβονται μαζί με το κομμάτι από το ψαρονέφρι, ενώ τις περισσότερες όχι. 

Υπάρχει διαφορετική ονομασία η όλες λέγονται κοντρα? 

Πως θα τις ζητήσω στο κρεωπωλιο? 

Μέχρι τώρα οπότε είχα παρει ήταν τυχαίο 

Επεξ/σία από imr
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, imr είπε

Καλησπέρα, 

Έχω μια ερώτηση σχετικά με τις χοιρινες μπριζόλες. 

Κάποιος φορές κόβονται μαζί με το κομμάτι από το ψαρονέφρι, ενώ τις περισσότερες όχι. 

Υπάρχει διαφορετική ονομασία η όλες λέγονται κοντρα? 

Πως θα τις ζητήσω στο κρεωπωλιο? 

Μέχρι τώρα οπότε είχα παρει ήταν τυχαίο 

δες εδώ: https://petros-syrigos.com/eidh-xoirinhs-mprizola/

 

  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos16717 είπε

Όσον αφορά το κάλυμμα της ψησταριάς, προτείνετε το φθηνότερο που φαίνεται αν έχει μια υποτιθέμενη αντοχή στο χρόνο ή πρέπει να έχει και κάποια χαρακτηριστικά? Π. Χ. να αεριζεται για να μη μένει υγρασία κτλ? 

Καλύτερα να «αναπνέει» ώστε να μην «συσσωρεύεται» υγρασία 

https://consumer-care.weber.com/hc/en-us/articles/360023838971-Should-I-cover-my-grill-

 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Burger Day σήμερα στο σπίτι του Fabbyyy. 

Όταν η πρώτη ύλη και τα εργαλεία είναι όπως πρέπει, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά.

Το μπέργκερ στην οικογένειά μου είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε, μελετάμε και εξελισσουμε πολλά χρόνια. Εντελώς ερασιτεχνικά, για την δική μας ευχαρίστηση, προσπαθούμε συνέχεια να βελτιώνουμε την συνταγή μας και πλέον έχουμε φτάσει σε επαγγελματικό γαστρονομικό, τολμώ να πω γκουρμέ επίπεδο, με μαγιονέζα λαδιού τρούφας και μαρουλάκι/ντοματούλα από το θερμοκήπιο στο χωριό.

Ο κιμάς είναι ένα 70/30 μοσχαρίσιο blend περασμένο αυστηρά μια φορά από την κιμαδομηχανή. Πάντα φρέσκος και χωρίς να έχει περάσει από κατάψυξη γιατί έτσι σφίγγει και χάνει τα υγρά του.

Γιγάντιο ρόλο παίζει εννοείται και το ψωμάκι στο οποίο κατέληξα μετά από πολλή αναζήσηση και έρευνα καθώς πρόκειται για ένα αυθεντικό γαλλικό brioche που δεν κυκλοφορεί στην λιανική και πωλείται μόνο χονδρική σε καλά μπεργκεράδικα με μεγάλο ποσοστό βουτύρου που έρχεται και δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Κάτι κάκιστα ψευτο-μπριός που κυκλοφορούν στα σουπερ-μάρκετ σε πλαστικές συσκευασίες δεν έχουν να δείξουν τίποτα μπροστά του.

Η Ναπολέον μου είναι πλέον ο λόγος που δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπέργκερ απ'έξω πλέον. 
Άμα κάτι το κάνεις καλύτερα απόλους σπίτι σου, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να σε εντυπωσιάσει έξω.

Και εδώ ένα ASMR-άρικο βίντεο από το ψήσιμο για τους λάτρεις. Είναι λίγο άτσαλο το γύρισμα αλλά κρατούσα το τηλέφωνο με το δεύτερο χέρι 🤣

ΠΑΡΤΕ και ένα ζουμερό GIF!

image.jpeg.47801d18282b9b37bd07b50014d13593.jpegimage.jpeg.d925017ec1e3558be5dcf46cb10b5765.jpegimage.jpeg.c2709d500eb3302ef286a2e1feb2ddf0.jpegimage.jpeg.0fd520450535c88ac905d0a680aaef3d.jpegimage.jpeg.405abba555b86bbfd45d30c920efa14e.jpeg

 

Επεξ/σία από Fabbyyy
  • Like 20
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Fabbyyy είπε

Burger Day σήμερα στο σπίτι του Fabbyyy. 

Όταν η πρώτη ύλη και τα εργαλεία είναι όπως πρέπει, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά.

Το μπέργκερ στην οικογένειά μου είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε, μελετάμε και εξελισσουμε πολλά χρόνια. Εντελώς ερασιτεχνικά, για την δική μας ευχαρίστηση, προσπαθούμε συνέχεια να βελτιώνουμε την συνταγή μας και πλέον έχουμε φτάσει σε επαγγελματικό γαστρονομικό, τολμώ να πω γκουρμέ επίπεδο, με μαγιονέζα λαδιού τρούφας και μαρουλάκι/ντοματούλα από το θερμοκήπιο στο χωριό.

Ο κιμάς είναι ένα 70/30 μοσχαρίσιο blend περασμένο αυστηρά μια φορά από την κιμαδομηχανή. Πάντα φρέσκος και χωρίς να έχει περάσει από κατάψυξη γιατί έτσι σφίγγει και χάνει τα υγρά του.

Γιγάντιο ρόλο παίζει εννοείται και το ψωμάκι στο οποίο κατέληξα μετά από πολλή αναζήσηση και έρευνα καθώς πρόκειται για ένα αυθεντικό γαλλικό brioche που δεν κυκλοφορεί στην λιανική και πωλείται μόνο χονδρική σε καλά μπεργκεράδικα με μεγάλο ποσοστό βουτύρου που έρχεται και δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Κάτι κάκιστα ψευτο-μπριός που κυκλοφορούν στα σουπερ-μάρκετ σε πλαστικές συσκευασίες δεν έχουν να δείξουν τίποτα μπροστά του.

Η Ναπολέον μου είναι πλέον ο λόγος που δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπέργκερ απ'έξω πλέον. 
Άμα κάτι το κάνεις καλύτερα απόλους σπίτι σου, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να σε εντυπωσιάσει έξω.

image.jpeg.47801d18282b9b37bd07b50014d13593.jpegimage.jpeg.d925017ec1e3558be5dcf46cb10b5765.jpegimage.jpeg.c2709d500eb3302ef286a2e1feb2ddf0.jpegimage.jpeg.0fd520450535c88ac905d0a680aaef3d.jpegimage.jpeg.405abba555b86bbfd45d30c920efa14e.jpeg

Ωραίος!

Για δώσε μας και μια συνταγή για το μπιφτέκι, τι κρέας και υλικά? 

  • Like 2
Δημοσ.

Παίδες ερώτηση σχετική/άσχετη: για μάτι δίπλα τι λέτε να κάνω; 
Επαγωγικη ή αερίου με δεύτερο ρυθμιστή coral gas?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, vins είπε

Παίδες ερώτηση σχετική/άσχετη: για μάτι δίπλα τι λέτε να κάνω; 
Επαγωγικη ή αερίου με δεύτερο ρυθμιστή coral gas?

επαγωγική 100%. ευκολία, ταχύτητα, καθαριότητα. 

Επεξ/σία από Fabbyyy
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...