Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα βαλω την πετρα απο το koda στη weber να δοκιμασω πιτσα αποψε. Δεν πιστευω να θελετε να κανω και long fermendation :P Μια στα γρηγορα θα κανω.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Blacky4 είπε

Ο Κώστας νομίζω τα εξήγησε πολύ καλά - στο φούρνο το slab ζεσταίνεται από την αντίσταση και ακόμα καλύτερα από το grill εάν υπάρχει. Οπότε το μαντέμι μπορεί να πιάσει παραπάνω από 300 C ενώ η θερμότητα από την πάνω αντίσταση βοηθάει στο να ψηθεί και από πάνω. Παρόλαυτα, η δοκιμή που έγινε προχθές σε μία spirit ii -210 ήταν απόλυτα επιτυχημένη - ιδίως δεδομένου πως φυσούσε αρκετά με αποτέλεσμα την γρήγορη απώλεια θερμότητας. Προθέρμανση στους 340 με το slab και μετά οι καυστήρες στο χαμηλό για 3-4 λεπτά.  Νομίζω πως σε μεγαλύτερη ψησταριά με τον μεσαίο καυστήρα κλειστό θα είναι ακόμα καλύτερη. Επιπλέον είναι απείρως πιο εύκολο το βάλε βγάλε στην ψησταριά από το μικρό περιθώριο ανάμεσα στο πάνω ράφι του φούρνου και την αντίσταση, καθώς και ο απαιτούμενος χρόνος προθέρμανσης είναι μικρότερος.

Αναφορικά με την πατέντα για την προσωμοίωση του oven kit, δεν νομίζω πως μπορεί να δουλέψει με ταψάκια τύπου sanitas. Χρειάζεσαι ένα υλικό που να διατηρεί την θερμότητα για κάποιο διάστημα, όπως το μαντέμι ή ατσάλι.

Πολύ σωστά τα λές για το sanita μιας και δεν έχει θερμοχωρητικότητα, σκέφτομαι ότι θα παγιδέψει ζεστό αέρα αλλά η αληθεια ειναι πως δεν εχω ιδεα! Ισως βάλω και ενα μαντεμένιο σκευος απο πανω απο το σανιτας με τουβλακια για να παίξει αυτό το ρόλο, με λιγα λόγια ταλαιπωρία ακουγεται.

Με το που παραλάβω την e-310 θα δοκιμάσω αυτο που λες, θα προθερμανω, βάλω της πλαινές εστίες και θα σβήσω την κεντρική και θα σας στείλω.

Μόλις μίλησα με εταιρία στα νότια προαστια για μπουκαλες και είπαν πως έχουν την 10κιλη διάφανη διαθέσιμη και θα μου την φέρουν σήμερα.

 

Επεξ/σία από kostasiour
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasiour είπε

Μόλις μίλησα με εταιρία στα νότια προαστια για μπουκαλες και είπαν πως έχουν την 10κιλη διάφανη διαθέσιμη και θα μου την φέρουν σήμερα.

Ειναι πιο ακριβη στην αγορα να ξερεις. Γεμισμα ειναι το ιδιο.

  • Like 1
Δημοσ.

Ε, ναι είναι πιο ακριβή (2+ φορές πάνω) αλλά όποτε θέλεις τη γυρίζεις και παίρνεις τα λεφτά πίσω. Στην ουσία τη νοικιάζεις τζάμπα.

  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ειναι πιο ακριβη στην αγορα να ξερεις. Γεμισμα ειναι το ιδιο.

Γέμισμα που γίνεται; Γεμίζεις την ίδια φιάλη;

Αυτή τη φάση δεν την ξέρω. Εγώ όποτε αδειάσει η φιάλη σκόπευα να την επιστρέψω και να πάρω άλλη. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Astronautis είπε

Γέμισμα που γίνεται; Γεμίζεις την ίδια φιάλη;

Αυτή τη φάση δεν την ξέρω. Εγώ όποτε αδειάσει η φιάλη σκόπευα να την επιστρέψω και να πάρω άλλη. 

Ναι την ανταλλασεις με γεματη, αυτο εννοω γεμισμα.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αν μπορείς να την επαναπληρωσεις σε βενζινάδικο και αν είναι πιο φθηνό. Σκέφτομαι ότι στο βενζινάδικο βάζεις όση ποσότητα χρειάζεται η φιάλη για να γεμίσει ενώ όταν επιστρέφεις την άδεια για να πάρεις γεμάτη σίγουρα κάποια ποσότητα παραμένει στη φιάλη. Επομένως υποτίθεται ότι αγοράζεις 10κιλα υγραέριο αλλά στην πραγματικότητα επιστρέφεις υποθέτω περίπου 1 κιλό κάθε φορά. Δηλαδή το κάνεις δώρο στην εταιρεία εμφιάλωσης....

Δημοσ.

Ρε σατανάδες εδώ μέσα, έβαλα την blackbull αγγελία και αφού το υπουργείο οικονομικών έδωσε έγκριση, είμαι ανάμεσα σε weber Spirit e 210 και broil king gem 320. Δώστε τα φώτα σας. 

  • Like 2
Δημοσ.

Τώρα που τα καταστήματα είναι ανοιχτά πήγαινε δες από κοντά και τις δύο. 

Αν δεν απατωμαι η 320 έχει τρεις καυστήρες και φαντάζομαι είναι μεγαλύτερη. Είναι στα ίδια χρήματα;

Δημοσ.

Επειδή πιάσαμε και το θέμα για την πίτσα,  αν αγοράσω κομμάτι μαντέμι πιστεύετε ότι θα κάνω την ίδια δουλειά με το  αντίστοιχο του pizza project; Ρωτάω γιατί την πλάκα την βρίσκεις αρκετά φθηνότερα. Έχει δοκιμάσει κανένας κάτι αντίστοιχο;  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, aloop είπε

Επειδή πιάσαμε και το θέμα για την πίτσα,  αν αγοράσω κομμάτι μαντέμι πιστεύετε ότι θα κάνω την ίδια δουλειά με το  αντίστοιχο του pizza project; Ρωτάω γιατί την πλάκα την βρίσκεις αρκετά φθηνότερα. Έχει δοκιμάσει κανένας κάτι αντίστοιχο;  

Τι εννοεις κομματι μαντεμι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις έχω δει πριν ένα χρόνο που αγόρασα τλκ αυτή που έχω τώρα. Ποιοτικά είναι οκ και οι δύο με ένα κλικ ανώτερη νομίζω τη weber. Το μεγάλο συν της broil king είναι ο τρίτος καυστήρας για έμμεσο ψήσιμο. Σουβλα από ότι ξέρω δεν παίρνει και αυτό είναι μεγάλο μείον αν ισχύει όντως. Επίσης το κονδύλι από το υπουργείο εγκρίθηκε με βάση την εμφάνιση της weber 😂 πέρα από την πλάκα, έμμεσο ψήσιμο με δύο καυστήρες δεν παίζει για καμμία πικανια? Δεδομένου ότι η ψησταριά από ότι ακούω πιάνει μεγάλες θερμοκρασίες εύκολα. Επίσης θέλω να ρωτήσω όσους την έχουν πόσο επηρεάζεται η φωτιά από τον αέρα, γιατί μένω πάνω σε ένα λόφο και το σπίτι το ρημαζει ο αέρας, νότιος και δυτικός. Από όσα review έχω δει φαίνεται ο κάδος της weber από κάτω να είναι εντελώς κλειστός, φαντάζομαι δεν θα έχει θέμα με τον αέρα... 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Ρε σατανάδες εδώ μέσα, έβαλα την blackbull αγγελία και αφού το υπουργείο οικονομικών έδωσε έγκριση, είμαι ανάμεσα σε weber Spirit e 210 και broil king gem 320. Δώστε τα φώτα σας. 

εμένα μου ήρθε χθες η GEM 320 (σε αντικατάσταση της vanward majesty-s που ειχα κανα δυο χρονια). θα πιάσω να τη συναρμολογήσω σε λίγο και λογικά αύριο θα γίνει το πρώτο ψήσιμο οπότε θα επανέλθω με εντυπωσεις.

Σχετικά με την πίτσα, ζύμη κάνετε μόνοι σας ή παίρνετε έτοιμη ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Τις έχω δει πριν ένα χρόνο που αγόρασα τλκ αυτή που έχω τώρα. Ποιοτικά είναι οκ και οι δύο με ένα κλικ ανώτερη νομίζω τη weber. Το μεγάλο συν της broil king είναι ο τρίτος καυστήρας για έμμεσο ψήσιμο. Σουβλα από ότι ξέρω δεν παίρνει και αυτό είναι μεγάλο μείον αν ισχύει όντως. Επίσης το κονδύλι από το υπουργείο εγκρίθηκε με βάση την εμφάνιση της weber 😂 πέρα από την πλάκα, έμμεσο ψήσιμο με δύο καυστήρες δεν παίζει για καμμία πικανια? Δεδομένου ότι η ψησταριά από ότι ακούω πιάνει μεγάλες θερμοκρασίες εύκολα. Επίσης θέλω να ρωτήσω όσους την έχουν πόσο επηρεάζεται η φωτιά από τον αέρα, γιατί μένω πάνω σε ένα λόφο και το σπίτι το ρημαζει ο αέρας, νότιος και δυτικός. Από όσα review έχω δει φαίνεται ο κάδος της weber από κάτω να είναι εντελώς κλειστός, φαντάζομαι δεν θα έχει θέμα με τον αέρα... 

Μια χαρα κανεις εμεσο ψησιμο και με τους δυο. Απλα στη μεση του χρονου γυριζεις το κρεας 180μοιρες να γινει ομοιομορφο. Εχεις ο κολλητος μου τη genesis 210 και εχουμε φτιαξει πολλες φορες. Και γω στη δικη μου σκεψου αν ψησω κατι μικρο αναβω το μεσαιο καυστηρα μονο και βαζω το κρεας σε μια ακρη και κανω οτι σου εγραψα πριν.

Δεν θα μπορεις να κανεις εμεσο με σουβλα, εκτος αν βαλεις κατω απο το κρεας που γυριζει καμια μαντεμενια πλακα να κοβει την φλογα.

Αν και η προταση μου ειναι να πας απ ευθειας στην spirit 310 αν μπορεις να ανεβεις. Βλακεια ειναι να σε τρωει οτι πηρες τη μικρη και σε κανα δυο χρονια να ψαχνεις πιο μεγαλη.

@aloop δεν βρισκω λογο να μην κανεις δουλεια. Εγω σκεφτομουν να δοκιμασω και μαντεμενιο τηγανι αναποδα το βραδυ για πιτσα απο περιέργεια.

@zanskou αμα θες καλη πιτσα πρεπει να τη φτιαξεις μονος σου. Σιγα, με σωστες δοσολογιες σε μια ωρα εχεις ζυμη για απλη πιτσα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...