Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, skskre είπε

Σωστή η σκέψη σου, αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός για την πόλη που ζούμε είναι η μεγαλύτερη π@π@ρι@ που υπάρχει....

Συμφωνώ απολύτως, απλώς το προτιμώ από το «φτωχομάνα» 😁

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
On 03/06/2023 at 13:48, ilpapacha said:

Πάντως η τεχνολογία του infrared είναι παλιά. Η Napoleon την χρησιμοποεί εδώ και 20 χρόνια 

https://www.napoleon.com/en/20-years-sizzle-zone

Οπότε δεν ξέρω αν τελικά ο @sndev είναι  τόσο μπροστά ή τόσο πίσω 😁

Ε με αδικείς.. Πρέπει να κοιτάμε πόσα χρόνια γνωρίζουμε για αυτή τη τεχνολογία στην Ελλάδα κ ποσο γνωστή ήταν εδώ η Ναπολέον μια 4ετια πίσω μαζί με αυτή τη τεχνολογία :(

Δημοσ.

@vinsεπειδή σε κόβω μερακλή, καμία σαλάτα φτιάχνεις που θέλω καμία σως της προκοπής για συνοδευτικό; 

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sndev είπε

@vinsεπειδή σε κόβω μερακλή, καμία σαλάτα φτιάχνεις που θέλω καμία σως της προκοπής για συνοδευτικό; 

Χαχαχαχαχα είμαι πανάθεμά με 😁

Κοιτα κάνω μια πολύ καλή αλλά είναι λίγο ιδιαίτερη. Βάζω διαφορεσ πρασινάδες, «σαλάμι» από σύκο που κάνω εγώ και μια σως ροκφόρ (ή blue cheese) που κάνω με γιαούρτι κατσικίσιο, ροκφόρ, νερό, λίγο λαδι, φρεσκοτριμμένο πιπερι, λίγο μπαλσαμικο με σύκο και λίγο λάιμ στο μπλέντερ. Προσοχή με το αλάτι γιατί το τυρί είναι αλμυρό.

Μια σως που θεωρώ πασπαρτού είναι η Caesar’s αλλά είναι κι αυτή λίγο μανικάκι να την κανεις. 

Επίσης κάνω μια  σως γιαουρτιού που έμαθα στην Γερμανία, μπορείς να τη δεις εδώ: https://www.thespruceeats.com/german-yogurt-salad-dressing-recipe-1447304 

Μη βάζεις ζάχαρη που λέει, αν θες βάλε λίγο μέλι.

Τελος πολλες φορές παίζω απλώς λάδι, μηλοξιδο ή λάιμ, γιαούρτι και νερό στο μπλέντερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, vins said:

Χαχαχαχαχα είμαι πανάθεμά με 😁

Κοιτα κάνω μια πολύ καλή αλλά είναι λίγο ιδιαίτερη. Βάζω διαφορεσ πρασινάδες, «σαλάμι» από σύκο που κάνω εγώ και μια σως ροκφόρ (ή blue cheese) που κάνω με γιαούρτι κατσικίσιο, ροκφόρ, νερό, λίγο λαδι, φρεσκοτριμμένο πιπερι, λίγο μπαλσαμικο με σύκο και λίγο λάιμ στο μπλέντερ. Προσοχή με το αλάτι γιατί το τυρί είναι αλμυρό.

Μια σως που θεωρώ πασπαρτού είναι η Caesar’s αλλά είναι κι αυτή λίγο μανικάκι να την κανεις. 

Επίσης κάνω μια  σως γιαουρτιού που έμαθα στην Γερμανία, μπορείς να τη δεις εδώ: https://www.thespruceeats.com/german-yogurt-salad-dressing-recipe-1447304 

Μη βάζεις ζάχαρη που λέει, αν θες βάλε λίγο μέλι.

Τελος πολλες φορές παίζω απλώς λάδι, μηλοξιδο ή λάιμ, γιαούρτι και νερό στο μπλέντερ.

ηξερα οτι μπορω να βασιστω στο παιδι της πισω αυλης!

πολυ γκουρμεδια ομως για να χανω χρονο δλδ τωρα τι σαλαμι απο συκο, η νιτσα διπλα σιγα μην εχει αμα τις χτυπησω να δανειστω 

θα κρατησω την γερμανικη !

χρονια κανω μια κλασικη που παει πολυ με κρεας αλλα τη βαρεθηκα

Ελαιόλαδο βαλσαμικο μουστάρδα αλάτι λιγο μελι - μιξερ -/ προσθετεις παρμεζανα στη σαλατα .  Γρηγορά κ απλα ψαχνω κατι παρομοιο κ μοιαζει καπως ανετη η γερμανική 

(στην παραπανω αν αλαξεις αναλογίες κ προσθεσεις σαλτσα φραουλας γινετε αντε γεια για καλοκαιρι αλλα είπαμε οχι γκουρμεδιες

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sndev είπε

ηξερα οτι μπορω να βασιστω στο παιδι της πισω αυλης!

πολυ γκουρμεδια ομως για να χανω χρονο δλδ τωρα τι σαλαμι απο συκο, η νιτσα διπλα σιγα μην εχει αμα τις χτυπησω να δανειστω 

θα κρατησω την γερμανικη !

χρονια κανω μια κλασικη που παει πολυ με κρεας αλλα τη βαρεθηκα

Ελαιόλαδο βαλσαμικο μουστάρδα αλάτι λιγο μελι - μιξερ -/ προσθετεις παρμεζανα στη σαλατα .  Γρηγορά κ απλα ψαχνω κατι παρομοιο κ μοιαζει καπως ανετη η γερμανική 

(στην παραπανω αν αλαξεις αναλογίες κ προσθεσεις σαλτσα φραουλας γινετε αντε γεια για καλοκαιρι αλλα είπαμε οχι γκουρμεδιες

Έκλαψα για την κυρα Νίτσα να ξέρεις! Είχα παλιά όταν ήμουν φοιτητής γειτόνισσα κυρα Νίτσα. 85 χρόνων, σχεδον κουφή (ό,τι έπρεπε για γειτόνισσα φοιτητή) και πολυ καλή κυρια 😅

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, vins said:

Έκλαψα για την κυρα Νίτσα να ξέρεις! Είχα παλιά όταν ήμουν φοιτητής γειτόνισσα κυρα Νίτσα. 85 χρόνων, σχεδον κουφή (ό,τι έπρεπε για γειτόνισσα φοιτητή) και πολυ καλή κυρια 😅

τι να σου πω.. Εγώ φοιτητής ήθελα αλλες νιτσες για  γειτόνισσες 

 

Spoiler

image.png.9e218bfc174a8b059e55fb5e0286e14a.png

 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους,

Χθες η καλη μου αγορασε ετοιμα μαριναρισμενα σουβλακια απο στηθος κοτοπουλο. Περασμενα σε πολυ μεγαλα ξυλακια.  250 γρ. το καθενα..

Ετσι που τα ειδα μεγαλα σκεφτηκα να τα βγαλω απο τα ξυλακια και να τα περασω στις ανοξειδωτες σουβλες που ειχε το Starter Kit Healthy της Napoleon και που δεν ειχα χρησιμοποιησει ποτε μεχρι τωρα. Το ειχα παρει λιγο μετα που πηρα την ψησταρια (πριν 6 μηνες)  Σκεφτηκα οτι ετσι θα γλυτωνα και με το καβουρνιασμα στις ακρες στα ξυλακια.

Αξιζε με το παραπανω.  Η διαδικασια μου πηρε λιγα λεπτα.

Το γυρισμα πανευκολο με γυμνο χερι. Και ευκολο να παρατηρεις σε ποια πλευρα εισαι στο καθενα, παρατηρωντας τη θεση της λαβης! Με τον μεσαιο και τον δεξιο καυστηρα στο ελαχιστο και γυρω στους 200 βαθμους.

Με 2 γυρισματα απο καθε πλευρα και σε περιπου 10 λεπτα ηταν ετοιμα. Με το ματι φαινοντουσαν ποτε ηταν ψημενα αλλα καλου κακου τσεκαρα με ενα θερμομετρο ακιδας το οποιο σε 1-2 " μου εδειχνε τη θερμοκρασια. Ημουν γυρω στους 70 βαθμους (αναλογα με το κομματι).

Πεντανοστιμα !!

Ειχε παρει 7 σουβλακια και εψησα τα 3. Τα υπολοιπα τα εβγαλα απο τα ξυλακια και τα εβαλα σε σακουλακια κενου αερα και μετα στην καταψυξη. Ισως για αλλαγη τα βαλω σε ενα μαντεμενιο τηγανι που εχω!

Οι τηγανητες πατατες δεν φαινονται στη φωτο αφου ψηθηκαν στο air fryer... Μπας και γλυτωσουμε καμια θερμιδα γιατι τα ψωμακια με τη λαδο-ριγανη δεν μπορουσαν να λειπουν απο το μενου!

Συμπερασμα. Τα ανοξειδωτα καλαμια της Napoleon θα χρησιμοποιηθουν πολλες φορες ακομα!

20230603_150154.jpg

  • Like 10
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ppetros είπε

Γεια χαρα σε ολους,

Χθες η καλη μου αγορασε ετοιμα μαριναρισμενα σουβλακια απο στηθος κοτοπουλο. Περασμενα σε πολυ μεγαλα ξυλακια.  250 γρ. το καθενα..

Ετσι που τα ειδα μεγαλα σκεφτηκα να τα βγαλω απο τα ξυλακια και να τα περασω στις ανοξειδωτες σουβλες που ειχε το Starter Kit Healthy της Napoleon και που δεν ειχα χρησιμοποιησει ποτε μεχρι τωρα. Το ειχα παρει λιγο μετα που πηρα την ψησταρια (πριν 6 μηνες)  Σκεφτηκα οτι ετσι θα γλυτωνα και με το καβουρνιασμα στις ακρες στα ξυλακια.

Αξιζε με το παραπανω.  Η διαδικασια μου πηρε λιγα λεπτα.

Το γυρισμα πανευκολο με γυμνο χερι. Και ευκολο να παρατηρεις σε ποια πλευρα εισαι στο καθενα, παρατηρωντας τη θεση της λαβης! Με τον μεσαιο και τον δεξιο καυστηρα στο ελαχιστο και γυρω στους 200 βαθμους.

Με 2 γυρισματα απο καθε πλευρα και σε περιπου 10 λεπτα ηταν ετοιμα. Με το ματι φαινοντουσαν ποτε ηταν ψημενα αλλα καλου κακου τσεκαρα με ενα θερμομετρο ακιδας το οποιο σε 1-2 " μου εδειχνε τη θερμοκρασια. Ημουν γυρω στους 70 βαθμους (αναλογα με το κομματι).

Πεντανοστιμα !!

Ειχε παρει 7 σουβλακια και εψησα τα 3. Τα υπολοιπα τα εβγαλα απο τα ξυλακια και τα εβαλα σε σακουλακια κενου αερα και μετα στην καταψυξη. Ισως για αλλαγη τα βαλω σε ενα μαντεμενιο τηγανι που εχω!

Οι τηγανητες πατατες δεν φαινονται στη φωτο αφου ψηθηκαν στο air fryer... Μπας και γλυτωσουμε καμια θερμιδα γιατι τα ψωμακια με τη λαδο-ριγανη δεν μπορουσαν να λειπουν απο το μενου!

Συμπερασμα. Τα ανοξειδωτα καλαμια της Napoleon θα χρησιμοποιηθουν πολλες φορες ακομα!

20230603_150154.jpg

Ωπ, κι άλλος φαντομάς; @sndev έχουμε κοντριτσα 😄😄😄

Ωραιος φίλε μου, καλά ψησιματα!

Δημοσ.
29 minutes ago, ppetros said:

Γεια χαρα σε ολους,

Χθες η καλη μου αγορασε ετοιμα μαριναρισμενα σουβλακια απο στηθος κοτοπουλο. Περασμενα σε πολυ μεγαλα ξυλακια.  250 γρ. το καθενα..

Ετσι που τα ειδα μεγαλα σκεφτηκα να τα βγαλω απο τα ξυλακια και να τα περασω στις ανοξειδωτες σουβλες που ειχε το Starter Kit Healthy της Napoleon και που δεν ειχα χρησιμοποιησει ποτε μεχρι τωρα. Το ειχα παρει λιγο μετα που πηρα την ψησταρια (πριν 6 μηνες)  Σκεφτηκα οτι ετσι θα γλυτωνα και με το καβουρνιασμα στις ακρες στα ξυλακια.

Αξιζε με το παραπανω.  Η διαδικασια μου πηρε λιγα λεπτα.

Το γυρισμα πανευκολο με γυμνο χερι. Και ευκολο να παρατηρεις σε ποια πλευρα εισαι στο καθενα, παρατηρωντας τη θεση της λαβης! Με τον μεσαιο και τον δεξιο καυστηρα στο ελαχιστο και γυρω στους 200 βαθμους.

Με 2 γυρισματα απο καθε πλευρα και σε περιπου 10 λεπτα ηταν ετοιμα. Με το ματι φαινοντουσαν ποτε ηταν ψημενα αλλα καλου κακου τσεκαρα με ενα θερμομετρο ακιδας το οποιο σε 1-2 " μου εδειχνε τη θερμοκρασια. Ημουν γυρω στους 70 βαθμους (αναλογα με το κομματι).

Πεντανοστιμα !!

Ειχε παρει 7 σουβλακια και εψησα τα 3. Τα υπολοιπα τα εβγαλα απο τα ξυλακια και τα εβαλα σε σακουλακια κενου αερα και μετα στην καταψυξη. Ισως για αλλαγη τα βαλω σε ενα μαντεμενιο τηγανι που εχω!

Οι τηγανητες πατατες δεν φαινονται στη φωτο αφου ψηθηκαν στο air fryer... Μπας και γλυτωσουμε καμια θερμιδα γιατι τα ψωμακια με τη λαδο-ριγανη δεν μπορουσαν να λειπουν απο το μενου!

Συμπερασμα. Τα ανοξειδωτα καλαμια της Napoleon θα χρησιμοποιηθουν πολλες φορες ακομα!

20230603_150154.jpg

1. μαρεσεις γτ εχεις κ ναπολεον κ phantom αλλα ΚΑΙ vacuum  ΚΑΙ πατάτες στον airfyer (ΚΑΝΩ ακριβώς τα ιδια ) αν μου πεις οτι εχεις κ sous vide θα σε στειλω στον vins να τον εκπαιδευσεις.

2. που εισαι κρυμενος τοσο καιρο

3. δεν ειχα δει αυτό με τις σούβλες σχεδόν με έσωσες αλλα κ μόλις με έβαλες σε έξτρα έξοδα. 

να σε καλα να τη χαιρεσε κ να ψηνεις και επειδή εισαι αδερφός σημερινό, αν δε το δες ηδη

https://1drv.ms/v/s!AnS3gkk2MBRhgfYPCFokBrV1gMvvsQ?e=Lk1ehA

@vins δεν υπάρχει κόντρα δε ξέρεις ποσο χαίρομε που υπάρχουν αδερφια να λέμε το πονο μας κ της Χαρές μας. γτ πιστεύεις σε περιμένω στην οικογένεια? 

@panosfl22 οι φώτο  δεν ανοίγουν 

  • Like 2
Δημοσ.
12 minutes ago, panosfl22 said:

Ευχαριστώ! Διορθώθηκε! 

Ανοίγουν με πολύ χάλια ποιότητα κ. Μικρές. 

Κάνε print screen Την εικόνα απο το κινητό κ ανέβασε αυτή για καλύτερα 

Είναι κρίμα δείχνει πολλά υποσχόμενο όσο ζουμαρα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ppetros είπε

στις ανοξειδωτες σουβλες που ειχε το Starter Kit Healthy της Napoleon και που δεν ειχα χρησιμοποιησει ποτε μεχρι τωρα. Το ειχα παρει λιγο μετα που πηρα την ψησταρια (πριν 6 μηνες) 

Έτσι την πάτησα εγώ με μια σχάρα napoleon 64005. Την έχω 1½ χρόνο στο κουτί και όταν την άνοιξα για να τη χρησιμοποιήσω διαπίστωσα ότι έχει κατασκευαστικό ελάττωμα. Τώρα πρέπει να επικοινωνήσω με την αντιπροσωπία να δω τί θα γίνει.

Δημοσ.

Ξεκίνησα κι εγώ με την freestyle 365. Δεύτερο ψήσιμο σε κρέας. Συμβουλες-προτασεις δέκτες. Τις σχάρες τις λαδωνετε κάθε φορά μετά το ψήσιμο; Έβαλα πανσετες, και μπιφτέκια κοτόπουλου συν τα εξτραδακια

IMG_20230604_140434_copy_1312x1750.jpg

  • Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...