Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, andreaspA said:

Καλα οκ...

Το bbq που βλεπω εχει ψησει μισο κοπαδι και δεν εχει καθαριστει ποτε! Σε οποιο bbq και να συμπεριφερθεις ετσι, τετοιο αποτέλεσμα θα εχεις.

Εμενα ειναι ακομα ασημενιοι οι καυστηρες μου.

 

ρε συ,, έχουν σπάσει οι καυστήρες!!! δεν είναι μόνο οι βίδες που εκεί λες πα στο καλο μπορει να συμβεί με τη σκουριά

 

image.png.899b33993827788a83a9a9dd183887ab.png

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Μάλλον θα είναι επειδή έχει ψήσει ένα κοπάδι και δεν έχει καθαριστεί ποτέ...

Δηλαδή σας φαίνεται φυσιολογικό ενός χρόνου καυστήρες να έχουν τέτοια διάβρωση?

Δημοσ.

Μα οι καυστήρες δεν έχουν επαφή με λίπη κλπ. Είναι, υποτίθεται προστατευμένοι από τις φλογοκρύπτες.

Και στην δική μου έχουν σκουριάσει μετά από 2 χρόνια αλλά όχι κι έτσι...!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, screwman είπε

Μάλλον θα είναι επειδή έχει ψήσει ένα κοπάδι και δεν έχει καθαριστεί ποτέ...

Δηλαδή σας φαίνεται φυσιολογικό ενός χρόνου καυστήρες να έχουν τέτοια διάβρωση?

Καλύτερα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα που την αγόρασες ή/και την αντιπροσωπεία 

https://www.nikolaoutools.gr/επικοινωνία/

 

Δημοσ.
1 hour ago, ilpapacha said:

Καλύτερα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα που την αγόρασες ή/και την αντιπροσωπεία 

https://www.nikolaoutools.gr/επικοινωνία/

 

Ευχαριστώ!

4 hours ago, Amaretos said:

Παντως φαινεται σαν να εχει περασει νερο μεσα στον καδο, η εχει απιστευτη υγρασια ο τοπος

Είναι επειδή η συγκεκριμένη θέλει νερό στο ταψί κάτω από τους καυστήρες. Οπότε ναι, φαίνεται να έχει αρκετή υγρασία, όχι όμως κάτι εκτός προδιαγραφών.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, andreaspA είπε

Καλα οκ...

Το bbq που βλεπω εχει ψησει μισο κοπαδι και δεν εχει καθαριστει ποτε! Σε οποιο bbq και να συμπεριφερθεις ετσι, τετοιο αποτέλεσμα θα εχεις.

Εμενα ειναι ακομα ασημενιοι οι καυστηρες μου.

 

Απεναντίας, αν ήταν καλυμένοι απο λίπος δεν θα είχαν καμία διάβρωση...  boil king super 8 καυστήρες, 10+ χρόνια με άπειρα πρόβεια, χοιρινά και κοτόπουλα με μαρινάδες ή χωρίς,  χωρίς κανένα απολύτως καθάρισμα (άραγε γιατί να καθαρίσει κανείς τους καυστήρες) και δεν έχουν κάνει κίχ, εκτός απο το ότι πλέον δεν είναι ασημί...

 

ίσως το νερό στο ταψί έκανε την ζημια, τι να πώ...

Δημοσ.
5 hours ago, ilpapacha said:

Καλύτερα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα που την αγόρασες ή/και την αντιπροσωπεία 

https://www.nikolaoutools.gr/επικοινωνία/

 

Να του πει τι ακριβως το καταστημα? Οτι πληρωσε, αυτο πηρε. Μια 300 ευρω ψησταριά. 

Το νερο στο ταψι τι ειναι ακριβως?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Να του πει τι ακριβως το καταστημα? Οτι πληρωσε, αυτο πηρε. Μια 300 ευρω ψησταριά. 

Το νερο στο ταψι τι ειναι ακριβως?

Τι ακριβώς εννοείς; Από την στιγμή που είναι εντός εγγύησης και έχει γίνει σωστή χρήση/συντήρηση θα πρέπει να απευθυνθεί σε αυτό ή/και στην αντιπροσωπεία. Το ότι πλήρωσε 300€ ή 1000€ δεν έχει καμία σημασία.

Για το δεύτερο σκέλος του ποστ που έκανες, θα πρέπει να απευθυνθείς στο μέλος που έχει την ψησταριά.

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, Allan-Wake said:

Να του πει τι ακριβως το καταστημα? Οτι πληρωσε, αυτο πηρε. Μια 300 ευρω ψησταριά. 

Το νερο στο ταψι τι ειναι ακριβως?

Μαλλον για νανε ζουμερά τα κρέατα? το άλλο μελος όμως που υποστηρίζει αυτην την ευρεσιτεχνία έχει ανοξείδωτη.

ρε παιδιά αλήθειά εσεις που βαζετε νερα στο ταψι μόνο εμενα μου μύριζαν παράξενα προηγούμενά φαγητά οταν εβαζα νερο στο ταψί?

rib eye με εσανς τσιπούρας  

6 minutes ago, AristidisZ said:

350 βαθμούς στο ρελαντί στο δεκάλεπτο ;

 

IMG_2481.jpeg

IMG_2482.jpeg

καλως ηρθες.. Ώρα να καταλάβεις γτ κράζω τον @vins κ γτ επιμένω οτι οποιος το αγαπαει κ μπορεί να κάνει την υπέρβαση 

Εμένα στο 10 λεπτο στο full τερματίζει το θερμόμετρο. Κάποιοι λενε ειναι λάθος κ χαλασμένο θερμόμετρο. οι τρίχες στο χερι μου έχουν άλλη άποψη. Ακόμα κ σήμερα δνε εχω εξακριβώσει με νούμερα εαν αυτο το 400 + ισχύει

εσυ το κοκομπλοκο θα το πάθεις στο πως κρατάει τη θερμοκρασία στο άνοιξέ κλείσε απο τη στιγμη που ερχεσε απο naterial

ετσι απο περίεργα στο φουλ σε πόση ωρα τερματιζει η βελονα σε εσένα?

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Δημοσ.
23 minutes ago, sndev said:

ετσι απο περίεργα στο φουλ σε πόση ωρα τερματιζει η βελονα σε εσένα?

Φοβηθηκα να την πάω τέρμα, όταν έφτασε 380 την φρέναρα λίγο 

τωρα καίω το sizzle zone, περιμένω αύριο τα ωραία ταψακια για τον λιποσυλλέκτη

πρεπει να κάνω season και τις σχάρες

λογικα Σάββατο δοκιμή 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Να του πει τι ακριβως το καταστημα? Οτι πληρωσε, αυτο πηρε. Μια 300 ευρω ψησταριά. 

Το νερο στο ταψι τι ειναι ακριβως?

το νερό μπάινει κυρίως για δυο λόγους  , πρώτα για την αποφυγή τον αναφλέξεων απο τα λίπη που συσσωρεύονται στο κάδο  απο τα οποία μπορεί λίπη να υπάρξει φωτιά με μεγάλη ένταση , αλλά και γιατί προσδίδει στα ψητά  υγρασία που γίνονται ποιο ζουμερά, κάτι που έχουν όλες οι επαγγελματικές ψησταριές

11 ώρες πριν, sndev είπε

 

ρε παιδιά αλήθειά εσεις που βαζετε νερα στο ταψι μόνο εμενα μου μύριζαν παράξενα προηγούμενά φαγητά οταν εβαζα νερο στο ταψί?

rib eye με εσανς τσιπούρας  

 

 

μόνο σε σένα μάλλον μυρίζει παράξενα  , το 99,99% τον επαγγελματικών ψησταριών (σε υγραερίου και ρευματος σε ελλάδα και ιταλία ) έχουν συρτάρι με νερό  εαν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα  θα ήταν γνώστο εδώ και χρόνια

* σε ποια ψησταριά χρησιμοποίησες συρτάρι με νερό  ;

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, ηνίοχος said:

το νερό μπάινει κυρίως για δυο λόγους  , πρώτα για την αποφυγή τον αναφλέξεων απο τα λίπη που συσσωρεύονται στο κάδο  απο τα οποία μπορεί λίπη να υπάρξει φωτιά με μεγάλη ένταση , αλλά και γιατί προσδίδει στα ψητά  υγρασία που γίνονται ποιο ζουμερά, κάτι που έχουν όλες οι επαγγελματικές ψησταριές

μόνο σε σένα μάλλον μυρίζει παράξενα  , το 99,99% τον επαγγελματικών ψησταριών (σε υγραερίου και ρευματος σε ελλάδα και ιταλία ) έχουν συρτάρι με νερό  εαν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα  θα ήταν γνώστο εδώ και χρόνια

* σε ποια ψησταριά χρησιμοποίησες συρτάρι με νερό  ;

Και να τι γινεται οταν εχεις νερο στο συρταρι και αφου ψησεις, σβησεις τους καυστηρες και αφησεις την ψησταρια:

Οσο ψηνεις ο αναμενος καυστηρας εξατμιζει το νερο το οποιο στην ουσια υγραινει το κρεας και καιγεται ή απελευθερωνεται στον αερα οταν ανοιγεις στο καπακι. Οταν σβησεις τους καυστηρες υπαρχει μια περιοδος αρκετων λεπτων που το νερο συνεχιζει να εξατμιζεται γρηγορα, ενω αν μεινει ετσι η ψησταρια εξατμιζεται με μικρους ρυθμους ολη την ημερα και νυχτα. Οι υδρατμοι αυτοι αρχικως ανεβαζουν την υγρασια αερα στο εσωτερικο της σβηστης ψησταριάς αλλα στο τελος της ημερας και ιδιαιτερα την νυχτα υγροποιούνται στο ψυχροτερο σημειο της που πιθανώς λογω υλικου να ειναι σε μεγαλο ποσοστο οι καυστηρες.

Αν λοιπον με το περας του ψησιματος δεν αφησεις το καπακι ανοιχτο να ερθει η ψησταρια σε θερμοκρασια περιβαλοντος και στη συνεχεια εντος μερικων ωρων να αφαιρεσεις ολο το νερο και να σκουπισεις την ψησταρια που ειναι γεματη με νεροεμπλουτισμενα λιπη τοτε καταληγεις να σαπιζουν οι καυστηρες εντος ετους.

Ετσι για την πληροφορια και επειδη ημουν σε καποια κομματια κατασκευης των πλατφορμων συντηρησης που "τρέχουν" κατω απο την γέφυρα του  Ρίο, οι κοινοπραξια των Γαλλών απαιτουσε και εκανε ελεγχους ωστε ολα τα ανοξειδωτα AISI 316 υλικα οπου δεχονταν κατεργασια, δηλαδη κοψιμο ή τρυπημα να τους γινεται χημικη προσβολη (φορουσαν μασκες) ωστε να μειωθει η ευπαθεια σκουριας σε αυτα τα σημεια. Πραγμα που αποδεικνυει οτι υπο συνθηκες (αλατα + επιφανειακη ευπαθεια) ακομα και το ανοξειδωτο 316 δεν αντεχει.

Η συγκεκριμενη εχει απλους καυστηρες, σε καμμια περιπτωση δεν θα αντεχε λειτουργια με νερο αν δεν γινοταν απολυτος καθαρισμος μετα απο καθε ψησιμο.

Επεξ/σία από johnniek13
  • Like 6
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Και να τι γινεται οταν εχεις νερο στο συρταρι και αφου ψησεις, σβησεις τους καυστηρες και αφησεις την ψησταρια:

Οσο ψηνεις ο αναμενος καυστηρας εξατμιζει το νερο το οποιο στην ουσια υγραινει το κρεας και καιγεται ή απελευθερωνεται στον αερα οταν ανοιγεις στο καπακι. Οταν σβησεις τους καυστηρες υπαρχει μια περιοδος αρκετων λεπτων που το νερο συνεχιζει να εξατμιζεται γρηγορα, ενω αν μεινει ετσι η ψησταρια εξατμιζεται με μικρους ρυθμους ολη την ημερα και νυχτα. Οι υδρατμοι αυτοι αρχικως ανεβαζουν την υγρασια αερα στο εσωτερικο της σβηστης ψησταριάς αλλα στο τελος της ημερας και ιδιαιτερα την νυχτα υγροποιούνται στο ψυχροτερο σημειο της που πιθανώς λογω υλικου να ειναι σε μεγαλο ποσοστο οι καυστηρες.

Αν λοιπον με το περας του ψησιματος δεν αφησεις το καπακι ανοιχτο να ερθει η ψησταρια σε θερμοκρασια περιβαλοντος και στη συνεχεια εντος μερικων ωρων να αφαιρεσεις ολο το νερο και να σκουπισεις την ψησταρια που ειναι γεματη με νεροεμπλουτισμενα λιπη τοτε καταληγεις να σαπιζουν οι καυστηρες εντος ετους.

Ετσι για την πληροφορια και επειδη ημουν σε καποια κομματια κατασκευης των πλατφορμων συντηρησης που "τρέχουν" κατω απο την γέφυρα του  Ρίο, οι κοινοπραξια των Γαλλών απαιτουσε και εκανε ελεγχους ωστε ολα τα ανοξειδωτα AISI 316 υλικα οπου δεχονταν κατεργασια, δηλαδη κοψιμο ή τρυπημα να τους γινεται χημικη προσβολη (φορουσαν μασκες) ωστε να μειωθει η ευπαθεια σκουριας σε αυτα τα σημεια. Πραγμα που αποδεικνυει οτι υπο συνθηκες (αλατα + επιφανειακη ευπαθεια) ακομα και το ανοξειδωτο 316 δεν αντεχει.

Η συγκεκριμενη εχει απλους καυστηρες, σε καμμια περιπτωση δεν θα αντεχε λειτουργια με νερο αν δεν γινοταν απολυτος καθαρισμος μετα απο καθε ψησιμο.

αυτές είναι  απορίες η συμπεράσματα ;
σε κάθε περιπτωση  αυτό που μπορώ να πω έχει να κάνει με την εμπειρία απο τη δική μου ψησταριά  ,  την οποία την χρησιμοποιώ  για πάνω απο δυο χρόνια   και παρότι  οι καυστήρες δεν είναι ανοξείδωτοι  δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ,  και μπορεί να υπάρχει μεν σκουριά  αλλά πλήρως λειτουργικοί  , προφανώς  για το λόγο οτι είναι κατασκευασμένοι  απο παχύτερους σωλήνες  
 όλα αυτά για την   exivos  harmony     που έχω

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

αυτές είναι  απορίες η συμπεράσματα ;
σε κάθε περιπτωση  αυτό που μπορώ να πω έχει να κάνει με την εμπειρία απο τη δική μου ψησταριά  ,  την οποία την χρησιμοποιώ  για πάνω απο δυο χρόνια   και παρότι  οι καυστήρες δεν είναι ανοξείδωτοι  δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ,  και μπορεί να υπάρχει μεν σκουριά  αλλά πλήρως λειτουργικοί  , προφανώς  για το λόγο οτι είναι κατασκευασμένοι  απο παχύτερους σωλήνες  
 όλα αυτά για την   exivos  harmony     που έχω

Καλά γιατί δεν έβαζες ανοξείδωτους σε αυτή που χρησιμοποιείς?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...