Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 hours ago, ηνίοχος said:

μόνο σε σένα μάλλον μυρίζει παράξενα  , το 99,99% τον επαγγελματικών ψησταριών (σε υγραερίου και ρευματος σε ελλάδα και ιταλία ) έχουν συρτάρι με νερό  εαν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα  θα ήταν γνώστο εδώ και χρόνια

* σε ποια ψησταριά χρησιμοποίησες συρτάρι με νερό  ;

ειδες για ναμε γερο παράξενος γκουρμεδιαρης?

Πέρα απο τη πλάκα, την αίσθηση της γεύσης κ τη μυρωδιά την εχω πολυ έντονα κ πιάνω το παραμικρό, ειδικά οταν παίρνω κατι πολυ συγκεκριμενο τυπου 60ε το κιλο που χω επενδυσει εργατοωρες μασήματος μου χτυπάει αμέσως.

 

Τελευταία ηταν η campigaz αλλά δεν εχει σημασια το εχω δοκιμάσει σε 2 3ς που χαν συρτάρι κ περάσανε απ οτα χέρια μου το ιδιο σε ολες. Δεν αμφιβάλω οτι ειναι πιο ζουμερα το πιστευω κιολας καθως το υγραέριο ξηρενει την ατμοσφαίρα οποτε το νερο βοηθάει θεωρητικά  

ομως! εμεις στις οικιακες μας συσκευές δεν έχουμε τον εξαερισμο που εχουν οι "επαγγελματικές" για τα αερια οποτε οι υδρατμοί δεν εχουν τροπο διαφυγης οποτε εχω καταληξει εμπειρικα οτι ποτιζεται η γευση της μπιχλας του καδου. 

την harmony οταν την μπάνισα δεν είδα να εχει εξαερισμό , δε το παρατήρησα σωστά?  

 

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω καταλάβει την ροή της κουβέντας και έχω προβληματιστεί. Το πρόβλημα το ανέφερα για τον σχολιασμό περί ποιότητας κατασκευής. Ναι, σε μια ψησταριά των 300 ευρώ, τόσο ήταν το budget. Ο συμφορουμίτης @johnniek13 έχει δίκιο αναφορικά με τη διαδικασία χειρισμού της συγκεκριμένης μορφής ψησταριάς και επιβεβαιώνω ότι με τον ίδιο τρόπο την χειριζόμαστε και εμείς. Να είναι κάποια αστοχία υλικού? Πιθανό, έχει συμβεί και στις καλύτερες μάρκες. Προσωπικά έχω φίλο που έχει ΤΗΝ ΙΔΙΑ ψησταριά ακριβώς και με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ χειρισμό και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Μήπως δεν την έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο πλήθος ψησιμάτων? Πιθανό και αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ είμαι για απευθείας ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να γίνεται αναφορά μου ως τρίτος.

7 hours ago, johnniek13 said:

Ετσι για την πληροφορια και επειδη ημουν σε καποια κομματια κατασκευης των πλατφορμων συντηρησης που "τρέχουν" κατω απο την γέφυρα του  Ρίο, οι κοινοπραξια των Γαλλών απαιτουσε και εκανε ελεγχους ωστε ολα τα ανοξειδωτα AISI 316 υλικα οπου δεχονταν κατεργασια, δηλαδη κοψιμο ή τρυπημα να τους γινεται χημικη προσβολη (φορουσαν μασκες) ωστε να μειωθει η ευπαθεια σκουριας σε αυτα τα σημεια. Πραγμα που αποδεικνυει οτι υπο συνθηκες (αλατα + επιφανειακη ευπαθεια) ακομα και το ανοξειδωτο 316 δεν αντεχει.

Αυτό ωραίο σχόλιο (αν και ομολογουμένως εκτός θέματος) αλλά γενικά το "ανοξείδωτο" έχει και χαρακτηρα βαφής, όχι μονο ποιότητα κράματος. Για αυτό και στις κατεργασίες που φεύγει αυτός ο επιφανειακός χαρακτήρας βαφής γίνεται η χημική επεξεργασία που αναφέρεις, ώστε να "κλείσει" η επιφάνεια.

Και για να επιστρέψω στο θέμα μας, για αυτό και οι ανοξείδωτοι καυστήρες ήταν και είναι ορόσημο στις ποιοτικές ψησταριές και για αυτό μετά και από 10+ χρόνια χρήσης (me included με την Broil King που έχω και πραγματικά δεν καθαρίζω ποτέ όπως πρέπει) ότι διάβρωση/σκουριά έχουν είναι επιφανειακή, αλλά όχι ότι δεν έχουν και καθόλου.

(Edited γιατί έγραψα βλακεια για το ανοξειδωτο και προσπάθησα να διορθωσω)

Επεξ/σία από screwman
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, sndev είπε

ειδες για ναμε γερο παράξενος γκουρμεδιαρης?

Πέρα απο τη πλάκα, την αίσθηση της γεύσης κ τη μυρωδιά την εχω πολυ έντονα κ πιάνω το παραμικρό, ειδικά οταν παίρνω κατι πολυ συγκεκριμενο τυπου 60ε το κιλο που χω επενδυσει εργατοωρες μασήματος μου χτυπάει αμέσως.

 

Τελευταία ηταν η campigaz αλλά δεν εχει σημασια το εχω δοκιμάσει σε 2 3ς που χαν συρτάρι κ περάσανε απ οτα χέρια μου το ιδιο σε ολες. Δεν αμφιβάλω οτι ειναι πιο ζουμερα το πιστευω κιολας καθως το υγραέριο ξηρενει την ατμοσφαίρα οποτε το νερο βοηθάει θεωρητικά  

ομως! εμεις στις οικιακες μας συσκευές δεν έχουμε τον εξαερισμο που εχουν οι "επαγγελματικές" για τα αερια οποτε οι υδρατμοί δεν εχουν τροπο διαφυγης οποτε εχω καταληξει εμπειρικα οτι ποτιζεται η γευση της μπιχλας του καδου. 

την harmony οταν την μπάνισα δεν είδα να εχει εξαερισμό , δε το παρατήρησα σωστά?  

 

ε καλά υπερβολές  θα λεγα  μάλλον η ίδεα  σου ειναι περισσότερο   ,  τα λίπη που πεφτουν στο νερό ουσιαστικά αδρανοποιούνται  αφου έχουν  διαφορετικό σημείο βρασμού  απο το νερό , πέρα απ αυτό  κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και οταν  μαγειρεύουμε στο φούρνο , λίπη και νερό  στο ίδιο ταψί η  στη γάστρα   να μαγειρεύετε για ώρα  γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με όμορφες μυρουδιές , τωρα αν εσύ  επέμενες να ψήνεις χωρίς ποτέ να καθαρίζεις το συρτάρι με  λίπη  απο προηγούμενα  ψησίματα ,- κάτι που είναι πάρα πολυ ευκολο  και γρήγορο  για να γίνει - είναι καθαρά δική σου απόφαση , η στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται  σε κάθε περίπτωση όχι μόνο όταν μαγειρεύουμε αλλά σε κάθε φάση της ζωής μας

αυτό με τον εξαερισμό δεν το καταλαβα  ,  στο πίσω μέρος  απο το καπάκι υπάρχει άνοιγμα  για να βγαίνει ο καπνός , αν αυτό ρωτάς

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.

Εχω την Kenton την Naterial με τους 4 καυστηρες και μου εχει μπει στο μυαλο να παρω ενα καλυμμα καυστηρα και να παω να το φτιαξω Inox. Το εχει κανει κανεις? σιγουρα θα βοηθησει στο να τρεχουν τα λιπη καλυτερα προς τα κατω.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ZELDA είπε

Καλησπέρα στην πολύ όμορφη παρέα, υπάρχει περίπτωση να πουλάει κανείς ooni Koda?

Νομίζω ο @alimentasπούλαγε ένα κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω αν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Υπάρχουν και οι παρακάτω αγγελίες από Facebook 

https://www.facebook.com/marketplace/item/984836946218403
 

https://www.facebook.com/marketplace/item/866665351043398/

2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Εχω την Kenton την Naterial με τους 4 καυστηρες και μου εχει μπει στο μυαλο να παρω ενα καλυμμα καυστηρα και να παω να το φτιαξω Inox. Το εχει κανει κανεις? σιγουρα θα βοηθησει στο να τρεχουν τα λιπη καλυτερα προς τα κατω.

Το έχουν κάνει αρκετά παιδιά. Πριν λίγο  καιρό το είχα κάνει ο @vins, εάν θυμάμαι καλά.

  • Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το έχουν κάνει αρκετά παιδιά. Πριν λίγο  καιρό το είχα κάνει ο @vins, εάν θυμάμαι καλά.

Και ? πραγματι βελτιωνεται η κατασταση με αναφλεξεις ?

 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Και ? πραγματι βελτιωνεται η κατασταση με αναφλεξεις ?

 

Δεν το γνωρίζω, γι αυτό ανέφερα συγκεκριμένο μέλος που το έχει κάνει, ώστε να μπορέσει να σου απαντήσει. Το σίγουρο είναι ότι θα καθαρίζεται πιο εύκολα. Οι αναφλέξεις, από τα flavoriser bars, έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και την γωνία κλίσης, κατά κύριο λόγο. 

 

  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, andreaspA said:

Και ? πραγματι βελτιωνεται η κατασταση με αναφλεξεις ?

 

Ναι βελτιώνονται, αλλά όχι δραματικά. Ο συνδυασμός με το ταψί νερού από κάτω όντως τις μειώνει αρκετά αλλά θα έχεις βρωμονερα κλπ μετά από κάτω που πρέπει να ξεφορτώνεσαι. Αν δε σε απασχολεί αυτό, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Αρχικά φρόντισε να έχεις καθαρή την ψησταριά και να ψήνεις με τους καυστήρες στο τέρμα χαμηλό αφου την έχεις προθερμάνει καλά (να φτάσει 250-280 βαθμούς).

  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, andreaspA είπε

Εχω την Kenton την Naterial με τους 4 καυστηρες και μου εχει μπει στο μυαλο να παρω ενα καλυμμα καυστηρα και να παω να το φτιαξω Inox. Το εχει κανει κανεις? σιγουρα θα βοηθησει στο να τρεχουν τα λιπη καλυτερα προς τα κατω.

Υπάρχει ομάδα στο fb  που πολλοί αναφέρουν ότι προμηθεύτηκαν από συγκεκριμένο κατασκευαστή και έχουν μείνει ευχαριστημένοι

Δημοσ.
Στις 23/6/2023 στις 1:31 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Καλά γιατί δεν έβαζες ανοξείδωτους σε αυτή που χρησιμοποιείς?

Όταν την αγόρασα δεν υπήρχε σαν επιλογή καλέ μου φίλε , προς το παρόν δεν έχω κανένα πρόβλημα αν χρειαστεί καινούργιους τότε σίγουρα θα πάρω ανοξείδωτους , αλλά αυτό μάλλον θα αργήσει ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, ηνίοχος said:

Όταν την αγόρασα δεν υπήρχε σαν επιλογή

Πως ΜΑΣ πετσοκοψες έτσι 

On 24/06/2023 at 10:05, ηνίοχος said:

τωρα αν εσύ  επέμενες να ψήνεις χωρίς ποτέ να καθαρίζεις το συρτάρι με  λίπη  απο προηγούμενα  ψησίματα ,- κάτι που είναι πάρα πολυ ευκολο  και γρήγορο  για να γίνει - είναι καθαρά δική σου απόφαση , η στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται  σε κάθε περίπτωση όχι μόνο όταν μαγειρεύουμε αλλά σε κάθε φάση της ζωής μας

Άσε μας ρε Θανάση, έβγαλες κ συμπέρασμα ότι δε καθαρίζω μέσα στα υπόλοιπα μαργαριταρια;

Αυτά τα άλματα λογικής τύπου Τζακρη να μην έκανες θα σουν βασιλιάς κ θα σε περνάνε πιο σοβαρά κ οι ανταγωνιστές σου 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.

Φίλε μου Θανάση ,  απαντάς έχοντας σβήσει τη μισή απάντηση .

Οι φωτογραφίες είναι από σημερινό ψήσιμο με σχετικά λιπαρά κρέατα  , στο συρτάρι τα λίπη από 1 κιλό πανσετα 1 ένα κιλό παϊδάκια και το κοτόπουλο που ήταν και το ποιο λιπαρό όλων 

Screenshot_20230625-230105~2.png

Screenshot_20230625-230204~2.png

Screenshot_20230625-230143~2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, ηνίοχος said:

απαντάς έχοντας σβήσει τη μισή απάντηση

Σαφώς. Τονίζω το κομμάτι που λες  ότι δε καθαρίζω κ γιαυτό μου μυρίζουν, δίνουν γεύση από προηγούμενη χρήση. Μετά κάνεις  μάθημα για κανόνες υγιεινής; what the fuck?

Τι άλματα τεντογλου είναι αυτά;

επειδή μου μυρίζουν βγάζεις συμπέρασμα ότι δε καθάριζα το κάθε ταψάκι; για Βλαμένο με έχεις μάλλον να σκάω 60ε/kg κοπές κ να τις κάνω με μη ενδεδειγμένο τρόπο πόσο μάλλον να γράφω κάτι μη προφανές που θα με εκθέσει; 

Την περίπτωση να χω συγκεκριμένη ιδιαίτεροτητα κ να πιάνω το παραμικρό σε γεύσεις κ μυρωδιές σου περνάει από το μυαλό η απλά ισοπεδώνεις στο γενικότερο πλανο  καταστάσεις κ ανθρώπους για να ικανοποιήθει το είναι του πατέρα της harmony? 

Έχεις παρατηρησει ότι εισαι η μηδενική μειοψηφία που μιλάς για νερά σε ταψάκια οικιακής συσκευής; δε σε παραξενεύει αυτό;Σου είπα ζουμερά είναι σίγουρα, είναι κ βρωμερα όμως και δεν έχει να κάνει ποτέ αδειάζεις το ταψάκι αλλά το κάθε πότε περνάς στους 90+ πλύσιμο στον υπόλοιπο κάδο. τόσο χαπατα τελευταία μηδενικά είναι οι υπόλοιποι που δε βάζουν ταψάκια νεράκια ιστορίες; μη μου πεις για οικιακές συσκευές κ επαγγελματικες κ ιστορίες για Πόπη τσαπανιδου. Θανάση. 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ότι καταλαβαίνει κανείς  Θανάση ,δεν θα καθίσω να ασχοληθώ σε απαντήσεις του τύπου σου είπα , μου είπες λες και είμαστε μικρά παιδιά 

Στο τέλος πίστευε ότι θες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...