Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Τα πολύ λιπαρά κρέατα τύπου προβατίνα, αρνίσια παϊδάκια κλπ, πιστεύω πως ειναι για κάρβουνο. Αν θες ντε και καλά να τα κανεις υγραέριο, περνάς κομμάτια στη σούβλα και βάζεις από κάτω ταψι. 

Γιατί δεν ειναι μόνο το κομμάτι των αναφλέξεων, είναι το γεγονός ότι ακόμα και να την καθαρίσεις τέλεια την ψησταριά, μετά το ψήσιμο θα είναι τελείως χάλια πάλι 😂

Η προβατίνα «θέλει» άμεση και δυνατή φωτιά και προκαλεί αναφλέξεις κανονικά και στο κάρβουνο (ακόμα και το καλά σταχτωμένο). Το θετικό είναι ότι μετά απλώς τα πετάς όπως είναι και είσαι ετοιμος.

Τα λέω έχοντας ψήσει κάνα 2 κοπάδια πρόβεια και αρνιά στην υγραερίου, με και χωρίς ταψιά νερού κλπ. Για μενα δεν αξίζει ο κόπος του καθαρισμού έπειτα, ούτε το άγχος κατά τη διάρκεια ψησίματος. 

Συμφωνω με ολα, και εγω δεν ψηνω παιδακια πχ στην υγραεριου ποτε,  ευτυχως εχω και την δυνατοτητα του καρβουνου και στην Αθηνα οποτε μια στο τοσο που θα μου ερθει (σπανια βεβαια δεν θελω να πηδαω την γειτονια με τσικνα) τα κανω στο bbq. Καλα οταν παω επαρχια, ψηνω και τις παντοφλες μου :)

  • Haha 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
11 minutes ago, Amaretos said:

Συμφωνω με ολα, και εγω δεν ψηνω παιδακια πχ στην υγραεριου ποτε,  ευτυχως εχω και την δυνατοτητα του καρβουνου και στην Αθηνα οποτε μια στο τοσο που θα μου ερθει (σπανια βεβαια δεν θελω να πηδαω την γειτονια με τσικνα) τα κανω στο bbq. Καλα οταν παω επαρχια, ψηνω και τις παντοφλες μου :)

Έκλαψα με το «ψηνω και τις παντόφλες μου» 😄😄😄

Δημοσ.

Καθαρισε φλογοκρυπτες πριν ψησεις, να φυγουν τα πολλα πολλα, οχι να καθεσαινα σαπουνιζεις κλπ.

Ζεστανε την ψησταρια σου στους 200-220, βαλε τα παϊδακια και χαμηλωσε τη φωτια στη μεση. Αν δεις οτι εχεις φλωγα, χαμηλωσε τερμα. Επισης μην τα πιανεις και τα σερνεις αριστερα δεξια ή τα πετας πανω στη σχαρα απο ψηλα οταν τα γυριζεις. Θελουν αγαπη!

Μια χαρα θα ψησεις σε υγραεριο. Θα το βρεις.

  • Like 4
Δημοσ.
4 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Καθαρισε φλογοκρυπτες πριν ψησεις, να φυγουν τα πολλα πολλα, οχι να καθεσαινα σαπουνιζεις κλπ.

Ζεστανε την ψησταρια σου στους 200-220, βαλε τα παϊδακια και χαμηλωσε τη φωτια στη μεση. Αν δεις οτι εχεις φλωγα, χαμηλωσε τερμα. Επισης μην τα πιανεις και τα σερνεις αριστερα δεξια ή τα πετας πανω στη σχαρα απο ψηλα οταν τα γυριζεις. Θελουν αγαπη!

Μια χαρα θα ψησεις σε υγραεριο. Θα το βρεις.

Εννοείται ότι θα ψήσεις μια χαρά αν το βρεις. Και φυσικά αν το κανεις μια φορά στο τόσο δε σε νοιάζει και ιδιαίτερα το καθάρισμα πριν και μετά. 

Εγώ που το έκανα κάνα 2 φορές τη βδομάδα με πέθαινε, σε φάση να αρχίσω να μην το γουστάρω. Πλέον σούβλα, ταψι από κάτω και μετά στο πλυντήριο πιάτων, κύριος 😄

Φυσικα παίζει ρόλο και το κρέας… Άλλο να πάρεις κάνα ωραίο κομμάτι που έχει και λιπακι περιμετρικά και είναι σιτεμενο καλά, και άλλο να πάρεις σαπούνι Παπουτσάνη 😂

  • Like 2
Δημοσ.
14 hours ago, ilpapacha said:

Οι ρυθμιζόμενοι ρυθμιστές δυστυχώς δεν έχουν κάποια ένδειξη της πίεσης, οπότε πας ουσιαστικά στα «τυφλά». Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τον προτιμήσεις. Καλύτερα να τον επιστρέψεις. Η πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τον δικό της ρυθμιστής με έναν αντάπτορα για ελληνική φιάλη, όπως ανέφερα και σε παλαιότερο ποστ.

 

Για να καταλάβω. Επειδή η ψησταριά είναι από Γερμανία σημαινει οτι χρειάζεται ρυθμιστή 50 mbar?

ή ο ρυθμιστής έχει να κάνει με την μπουκάλα? Δηλαδή στην Γερμανία οι μπουκάλες θέλουν ρυυμιστή πίεσης 50 και στην Ελλάδα 30  ? 
Επισυνάπτω ταμπελάκι και το ρυθμιστή που είχε επάνω.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. 

 

 

 

image.png.e9c119c543d42f0be7ece70110ba799a.png

image.png.969212be01e02c9099cf290001eab67b.png

image.png.114a1b26d7f2e8a7ad27e381b65c86da.png

 

 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tsino είπε

Για να καταλάβω. Επειδή η ψησταριά είναι από Γερμανία σημαινει οτι χρειάζεται ρυθμιστή 50 mbar?

ή ο ρυθμιστής έχει να κάνει με την μπουκάλα? Δηλαδή στην Γερμανία οι μπουκάλες θέλουν ρυυμιστή πίεσης 50 και στην Ελλάδα 30  ? 
Επισυνάπτω ταμπελάκι και το ρυθμιστή που είχε επάνω.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. 

 

 

 

image.png.e9c119c543d42f0be7ece70110ba799a.png

image.png.969212be01e02c9099cf290001eab67b.png

image.png.114a1b26d7f2e8a7ad27e381b65c86da.png

 

 

Οι ψησταριές που πωλούνται στην Γερμανία είναι ρυθμισμένες να λειτουργούν στα 50mbar. Για τον λόγο αυτό, στην συσκευασία τους περιέχουν και τον αντίστοιχο ρυθμιστή.

Οπότε η ψησταριά χρειάζεται 50mbar για να λειτουργήσει σωστά. Επειδή οι ελληνικές φιάλες έχουν άλλο «βίδωμα», θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον αντάπτορα που ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ.

Δες μία κι ένα παλαιότερο ποστ σχετικά με τα μπεκ

 

 

  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Tsino είπε

Δηλαδή στην Γερμανία οι μπουκάλες θέλουν ρυυμιστή πίεσης 50 και στην Ελλάδα 30  ?

Oι ψησταριες θελουν ρυθμιστη 50mbar στη Γερμανια.

Oι μπουκαλες φαντασου οτι βγαζουν πιεση πολυ περισσοτερο (νομιζω 8-10bar), οποτε βαζουμε τον ρυθμιστη πιεσης για να περιορισουμε την πιεση στα 50mbar ή στα 30 ή στα 37.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Εχω μια Jamestown 4.1 και θελω να καθαρίσω το εσωτερικό της (οχι τις μαντεμενιες πλακες.Αυτες τις καθαρισα με πυρολυση-τριψιμο και μετα με χλιαρο σκετο νερό).

Μπορω να χρησιμοποιησω σαπούνι και νερο ή χρειαζεται καποιο ειδικό καθαριστικό?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cflour1977 είπε

Καλημέρα,

Εχω μια Jamestown 4.1 και θελω να καθαρίσω το εσωτερικό της (οχι τις μαντεμενιες πλακες.Αυτες τις καθαρισα με πυρολυση-τριψιμο και μετα με χλιαρο σκετο νερό).

Μπορω να χρησιμοποιησω σαπούνι και νερο ή χρειαζεται καποιο ειδικό καθαριστικό?

Σαπουνι και νερο καλυτερα. Αν ο καδος ειναι λαμαρινα μπορεις να βαλεις και καποιο καθαριστικο λιποδιαλυτικο, αλλα οχι στο μαντεμι σιγουρα

Δημοσ.
On 08/05/2020 at 13:33, Astronautis said:

Αναρωτιέμαι αν μπορείς να την επαναπληρωσεις σε βενζινάδικο και αν είναι πιο φθηνό. Σκέφτομαι ότι στο βενζινάδικο βάζεις όση ποσότητα χρειάζεται η φιάλη για να γεμίσει ενώ όταν επιστρέφεις την άδεια για να πάρεις γεμάτη σίγουρα κάποια ποσότητα παραμένει στη φιάλη. Επομένως υποτίθεται ότι αγοράζεις 10κιλα υγραέριο αλλά στην πραγματικότητα επιστρέφεις υποθέτω περίπου 1 κιλό κάθε φορά. Δηλαδή το κάνεις δώρο στην εταιρεία εμφιάλωσης....

Δεν είδα να έχει απαντηθεί αυτό το σχόλιο. Γίνεται η πλήρωση σε βενζινάδικο ? 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Tsino είπε

Δεν είδα να έχει απαντηθεί αυτό το σχόλιο. Γίνεται η πλήρωση σε βενζινάδικο ? 

Καποια ΙΣΩΣ γεμιζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ μιας και ειναι πολυ επικινδυνο.. Αξιζει για 1-2-5ευρω να ρισκαρεις καμια εκρηξη; ασε που θα τρεχεις να γεμιζεις μονος σου ενω τις αλλες στις φερνουν στην πορτα σου.

  • Like 3
Δημοσ.

Κατανοητό, επικύνδυνο και παράνομο. 

Επόμενη ερώτηση, υπάρχει κάποιο είδος μανόμετρου που να το κουμπώνουμε στη φιάλη (την κανονική τη σιδερένια) για να ξέρουμε πότε έχει αδειάσει ή κοντεύει να αδειάσει  ?

Έχει νόημα αυτό που λέω?  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...