Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
On 05/07/2023 at 21:12, sndev said:

AristidisZ εσύ που πήρες πρόσφατα το μοντέλο σου έχει inox η τέτοιες; έχεις δει κάποιο θέμα

Λοιπόν, έστω και αργά, να απαντήσω 

Σήμερα τις έβγαλα, δεν είναι ανοξείδωτες αλλά με λίγο τρίψιμο με το χέρι και μωρομάντηλο έγιναν σα καινούργιες 

Λόγω ταξιδιού με τη δουλειά και καύσωνα, δεν την έχω δουλέψει και πολύ, 5-6 ψησιματα έχω κάνει από όταν την πήρα 

On 31/07/2023 at 12:09, SagoniasSlutRos said:

Οριστε και tri tip Αργεντινης.

Το ποτηράκι του μπέμπη τι φάση ; 🤣

Δημοσ.
40 minutes ago, AristidisZ said:

μωρομάντηλο

Μυρίζει καθαρό ποπουδακι πριν πέσει πάνω η προβατίνα

40 minutes ago, AristidisZ said:

Το ποτηράκι του μπέμπη τι φάση ;

Σκεφτικα κ εγω να ρωτησω αλλα ειπα δε μπορεί, εκει θα πιπιλάει τη μπυριτσα του τσικι τσικι .., μη ρωτήσω κ θυμώσει και μαζί μου.

Δημοσ.
19 minutes ago, sndev said:

Σκεφτικα κ εγω να ρωτησω αλλα ειπα δε μπορεί, εκει θα πιπιλάει τη μπυριτσα του τσικι τσικι .., μη ρωτήσω κ θυμώσει και μαζί μου.

Αστειευομενος το είπα, χάθηκε καιρό και το emoticon από το μήνυμα μου 

Εμένα ο μικρός μόλις δει ψησταριά να ανάβει τρέχει να βγάλει πίτα από την κατάψυξη 

  • Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, AristidisZ said:

τρέχει να βγάλει πίτα από την κατάψυξη 

Μερακλής 😍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, sndev said:

Μερακλής 😍

Αστα, λέει μαμά μπαμπά γιαγιά, και οι επόμενες λέξεις είναι «μαμ» και «μπία» (ήτοι μπίρα), όταν με βλέπει να πίνω 

Όταν δε ξεκινάμε να μαγειρέψουμε το οτιδήποτε, και καταλαβαίνει ότι θα φάει και αυτός χαλάει τον κόσμο (ανυπόμονος φουλ γαρ, ευτυχώς μόνο με το φαΐ, γενικα είναι ήσυχο παιδί)

Γενικα πολλές φορές αναρωτιέμαι τι παιδί έβγαλα 😄

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Το ποτηράκι του μπέμπη τι φάση ; 🤣

χαχα ενταξει δεν εφαγε απο το medium rare tri tip, ειχε δικο του μπιφτεκακι :P

11 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Αστα, λέει μαμά μπαμπά γιαγιά, και οι επόμενες λέξεις είναι «μαμ» και «μπία» (ήτοι μπίρα), όταν με βλέπει να πίνω 

Eμενα λεει μαμα, μπαμπα, νιανια και μπαλα και οταν με βλεπει να πινω κανει αααααχ 😂

Παντως ειναι η καλυτερη παρεα στο ψησιμο. Με το που βγω στο μπαλκονι, τρεχει και κολαει πανω στο τζαμι και φωναζει μπαμπα μπαμπα!

__________

Παιζει η monarch 320 στα 699 στον Κωτσοβολο. Εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο πιο ποιοτικη απο spirit/freestyle.

https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/232726-ψηστ-υγρ-broil-king-monarch-320-834-253

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 31/7/2023 στις 9:06 ΠΜ, t@s είπε

καλημέρα στη παρέα. Νέος στο σπορ με μια freestyle 365 . θα ήθελα αν έχετε καμία πρόταση για κανενα σετ με τα απαραίτητα αξεσουάρ (σπατουλα, βουρτσα κτλ) σε πιο οικονομικο γιατι τα επώνυμα είναι στο θεό.

ευχαριστω προκαταβολικά.

 

Για τις μαντεμένιες σχάρες, προτείνεται βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες.

Επίσης θα πρέπει να προσέξεις να έχει μακρύ «χερούλι» ώστε να μην «καίγεσαι».

Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στο σκρουτζ ή σε κάποιο κοντινό σου κατάστημα/σούπερ μάρκετ.

  • Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, cflour1977 είπε

Τι πλάκες για ψησιμο κρεατος προτείνετε? Μαντεμενιες ,πέτρινες ή κεραμικές;

 

Για κρέας, μαντεμένια. 

Δημοσ.
On 28/07/2023 at 20:08, Uberalles_gr said:

Καλησπέρα σε όλους,

παρατηρώ ότι οι αναφλέξεις που έχω, προέρχονται από τις φλωγοκρύπτες αν και τις καθαρίζω πολύ τακτικά, σχεδόν σε κάθε ψήσιμο.

Δηλαδή βάζω την ψησταριά στο πιο χαμηλό και πρέπει να είμαι εκεί, γιατί θα αρπάξει σίγουρα και εάν δεν το δω έγκαιρα απλώς θα καεί το κρέας (πχ χοιρινές μπριζόλες).

Κάποια ιδέα/πρόταση;

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Καλημέρα,

σε συνέχεια αυτό που έγραψα, εχτές κάθισα και έπλυνα και τις φλωγοκρύπτες (με ζεστό νεράκι και σαπουνάδα) και στο ψήσιμο που ακολούθησε με χοιρινές μπριζόλες, πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα.

Τι λάθος κάνω; Τι να κάνω;

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα,

σε συνέχεια αυτό που έγραψα, εχτές κάθισα και έπλυνα και τις φλωγοκρύπτες (με ζεστό νεράκι και σαπουνάδα) και στο ψήσιμο που ακολούθησε με χοιρινές μπριζόλες, πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα.

Τι λάθος κάνω; Τι να κάνω;

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Τι να σου πω, τραβα κανα βιντεο να δουμε, να ειναι φρεσκοπλυμενες και να εχεις φωτια??? Ειχες χαμηλωσει τους καυστηρες στο ελαχιστο? στο 15% ας πουμε? Δεν εχει λογικη να σου συμβαινει αυτο το πραγμα, θυμησε μας ποια ψησταρια εχεις. Ενα βιντεο θα βοηθουσε παντως, μηπως απλα βλεπεις που και που φλοξα και φοβασαι?? Η σχαρα ηταν γεματη απο ακρη σε ακρη?

Δημοσ.

Η γνώση που αποκτά σταδιακά ο ψήστης σε BBQ υγραερίου είναι ακριβώς αυτό, το πως θα διαχειριστεί καλύτερα δηλαδή την κατάσταση που περιγράφεις. Αναφλέξεις θα έχεις σίγουρα στην σταγόνα λίπους, όμως είναι τόσο μικρή η διάρκεια της φλόγας από την ανάφλεξη που δεν καίγεται ούτε μαυρίζει το κρέας, απλά τσικνίζει. Εαν τώρα στάζει συνεχώς το ψητό σου, τόσο πολύ που οι αναφλέξεις να προκαλούν μια σταθερή και άσβεστη φλόγα τότε γυρνάς το ψητό και του αλλάζεις θέση. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή ώστε να αναφλέγονται οι σταγόνες αμέσως, τότε μπορεί να μαζευτεί αρκετό άκαυστο λίπος στις καλύπτρες, την λεκάνη και το ταψάκι και ξαφνικά να συμβεί μια ανεξέλεγκτη φωτιά. Σπάνιο, αλλά μπορεί να συμβεί. Τα λουκάνικα για παράδειγμα είναι πραγματικός μπελάς, δεν παλεύονται με τίποτα. Ενώ τα ποιό εύκολα στο ψήσιμο είναι τα κοτόπουλα, τα μπιφτέκια και τα καθαρά από λίπος κρέατα. 

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cflour1977 είπε

To μαντεμι ειναι κατάλληλο και για ψαρι,λαχανικα?

Νομιζω για πιτσα ειναι καταλληλη η πετρα, σωστα;

Με την μαντεμένια πλάκα μπορείς να ψήσεις λαχανικά, ψάρι κτλ αν το επιθυμείς. Το ψάρι το ψήνω απευθείας στην σχάρα.

Για την πίτσα, προτίμησε πέτρα από κορδιερίτη με πάχος τουλάχιστον 1,3 εκατοστά.

48 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα,

σε συνέχεια αυτό που έγραψα, εχτές κάθισα και έπλυνα και τις φλωγοκρύπτες (με ζεστό νεράκι και σαπουνάδα) και στο ψήσιμο που ακολούθησε με χοιρινές μπριζόλες, πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα.

Τι λάθος κάνω; Τι να κάνω;

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Πέρα από το καθάρισμα, δοκίμασες πχ να χαμηλώσεις τους καυστήρες, την βοηθητική σχάρα κτλ;

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...