Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 minutes ago, ventic139 said:

Ναι η σούβλα, προχωρα κανονικά την έχω κι εγώ είναι πολύ καλή! 
προσεχε μόνο γιατί έχει 2 μεγέθη, να πάρεις το σωστό

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

Σε βαθος χρόνου παρε κ ενα meater

ναι αυτο κοιταω, αλλα για πιο μετα....

1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

γενικα το θερμομετρο ειναι must have αν θες να τρως σωστα. Με θερμομετρο θα φας μεχρι στηθος κοτοπουλο ζουμερο.

Ενα τετοιου τυπου χρησιμοποιω και γω σε καθημερινα ψησιματα (κοτοπουλα, καλαμακια, κεμπαπ, μπιφτεκια, χοιρινες κλπ).

Αν θες να ψησεις κανενα μεγαλο κομματι θα πρεπει να πας σε ενα με καλωδιο για να το εχεις μονιμα πανω στο κρεας. Εκει προτεινω inkbird με 4 ακιδες που βρισκεις οικονονικα απο aliexpress/bangood/amazon.de κλπ.

Για σουβλα μονοδρομος το meater. 

η αληθεια ειναι και στο καρβουνο ποτέ δε το χρησιμοποιησα πηγαινα με τη εμπειρια - ματι :D

σε κατι rib eye στο μαντεμι ομως το εβαλα αναγκαστικα για να μη τα χαλασω... τωρα ομως θελω να εχω ολα τα comfort για ενα καλο ψησιμο..

Μόλις τώρα, vins είπε

Ναι η σούβλα, προχωρα κανονικά την έχω κι εγώ είναι πολύ καλή! 
προσεχε μόνο γιατί έχει 2 μεγέθη, να πάρεις το σωστό

θα παω να τη παρω απο κοντα καλου κακου, και ειπα να τη αποφυγω αυτο το μηνα αλλα δε το γλυτωνω μετα τις διακοπες :P

btw https://bbq.gr/asirmato-thermometro-bluetooth-meater?gclid=CjwKCAjww7KmBhAyEiwA5-PUSoaqtz66DicBW0dbNkW8LnulMvtjYldYsHnj-3lriTp_N6lWwRvSPhoC6IIQAvD_BwE αυτο ειχα δει σε ενα βιντεο στο youtube, και μ αρεσε η εφαρμογη που ειχε και μπορουσες να βαλεις μεχρι και alert.... σιγουρα αγορα στο επομενο 2μηνο

Δημοσ.
9 minutes ago, ventic139 said:

αυτο ειχα δει σε ενα βιντεο στο youtube, και μ αρεσε η εφαρμογη που ειχε και μπορουσες να βαλεις μεχρι και alert.... σιγουρα αγορα στο επομενο 2μηνο

Αυτο σου λεω να παρεις κ παρακολουθατο αμαζον υπαρχουν φορες που βγαινει 95 100 ευρω.

Προκοβιντ το χα παρει 70 η 65 δε θυμάμαι 

  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

Αυτο σου λεω να παρεις κ παρακολουθατο αμαζον υπαρχουν φορες που βγαινει 95 100 ευρω.

Προκοβιντ το χα παρει 70 η 65 δε θυμάμαι 

μετα τα πουρα μπηκαμε σε αλλους κακους μπελαδες μου φαινεται :D

Δημοσ.
16 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Καπνιστο στηθος γαλοπουλας, peri peri mayo απο m&s και μπριος απο Σοβολο. 

365334237_818754656540088_8967479647399547646_n.jpg

364262192_689593876355239_4148690508665607501_n.jpg

364417279_1007148770709575_3961250820539104168_n.jpg

364537613_612779607374463_5243813483979845430_n.jpg

Υγραέριο ή kettle? Για υγραέριο με tube μου κάνει περισσότερο, πολύ νόστιμο φαίνεται 👏👏👏

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sndev είπε

μια Χαρούλα είσαι

Καλορίζικο το εργαλείο. Βούρτσα θα χρειαστείς.

θα δεις τωρα οτι ο καδος ειναι πανω απο το ταψακι με τα λιποι που ρωτούσες. το καλο με αυτη ειναι οτι τη βγαζεις κ την κανεις μπανιο.

να ξερεις είναι πολυ εντρυ πράγμα αυτό που πλήρωσες αλλά θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου   κ αξιοπρεπέστατα , για αρχη.

Καλός ήρθες στο club της χοληστερινης

Αυτα με τα club της χοληστερίνης δεν πρέπει να τα λες😡

Αν προσέξεις, στο σουβλάκι ανάμεσα στα κομματια του χοιρινού, υπάρχουν και φετούλες πιπεριάς 😁

IMG_20230802_203749_1.jpg.a1fdc61a6e8c4d8850600384a36276b0.jpg

Και οχι μόνο αυτό αλλα δίπλα ψήθηκε και μια μελιτζάνα. Υπολόγισε και την τορτίγια...

IMG_20230802_205215_1.jpg.8f3188e6437e03335bd0272f9b408583.jpg

Ε πόσο βίγκαν πια; 😂

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, est said:

Αυτα με τα club της χοληστερίνης δεν πρέπει να τα λες😡

Αν προσέξεις, στο σουβλάκι ανάμεσα στα κομματια του χοιρινού, υπάρχουν και φετούλες πιπεριάς 😁

IMG_20230802_203749_1.jpg.a1fdc61a6e8c4d8850600384a36276b0.jpg

Και οχι μόνο αυτό αλλα δίπλα ψήθηκε και μια μελιτζάνα. Υπολόγισε και την τορτίγια...

IMG_20230802_205215_1.jpg.8f3188e6437e03335bd0272f9b408583.jpg

Ε πόσο βίγκαν πια; 😂

 

Πείνασα ατιμε κ έρχεται σκ

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vins είπε

Υγραέριο ή kettle? Για υγραέριο με tube μου κάνει περισσότερο, πολύ νόστιμο φαίνεται 👏👏👏

Σιγα μην κατσω να αναψω καρβουνα για τη γαλοπουλα! To kettle αναβει μονο για καπνισμα μοσχαρι.

Υγραεριο με tube και pellet oak απο weber.

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαζευα εκπτωσεις Λερου κ επεσα πανω σ αυτο...Το εχει τσεκαρει κανεις??? Δεν φαινεται ασχημο για low budget επιλογη

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/fournos-pitsas-ugraeriou-naterial-iniza-3500w-84178200

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα κι εγώ ετοίμασα το κοτοπουλακι μου, άναψα την ψησταριά, το έβαλα μέσα και μόλις συνειδητοποίησα ότι αφησα τα γάντια στο χωριό 😂😂😂

Καλα θα πάει κι αυτό 

update: επειδή είχα μόνο πετσέτες, είπα να το σβήσω και να το αφήσω μέσα μέχρι λίγο να κρυώσει.

Μόλις έπεσε μετά η θερμοκρασία (γύρω στα 15-20’) το έβγαλα με τις πετσέτες. Πολύ ζουμερό με την ξεκουραση!

 

Επεξ/σία από vins
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 4/8/2023 στις 10:22 ΠΜ, ventic139 είπε

καλημερα και σε ευχαριστω και παλι.

 

εχω καποιες ερωτησεις γενικης φυσης, αν πιστευεις εχουν απαντηθει ξανα - μπορω να τις ψαξω καπου σε παρακαλω κατατοπισε με.

 

1. τη μπουκαλα να τη αφηνω ανοιχτη παντα ή να τη κλεινω παντα μετα απο κατε ψησιμο; φανταζομαι και για λογους ασφαλειας πρεπει να κλεινει

2. εχω δει στη αρχη βαζεις τους καυστηρες στο φουλ με κλειστο καπακι μεχρι να φτασει η θερμοκρασια 200-250 για να αρχιζεις να ψηνεις. μετα για τη συνεχεια του ψησιματος, ψηνεις με ανοιχτο το καπακι και φουλ καυστηρες; χαμηλωνεις καυστηρες και παιζεις με κλειστο καπακι; ή το κανεις αναλογα οπως θες εσυ; το οικονομικο ποιο ειναι κατα τη γνωμη σου;

3. το ταψι συλλογης λιπους ειδα ειναι ενα μικρο κατα απο τη ψησταρια, ο καδος που αναφερεσαι τι ακριβως ειναι;

4. εχεις καποιο βιντεο απο youtube για να δω το ακριβες τροπο για ενα καλο καθαρισμα;

 

Σε υπερευχαριστω.

1 Πρώτα θα κλείνεις την μπουκάλα, μετά από κάθε ψήσιμο, και έπειτα τους καυστήρες, ώστε να «καεί» όσο αέριο υπάρχει στις σωληνώσεις. Κάθε φορά που θα ανοίγεις την μπουκάλα θα το κάνεις σιγά σιγά και θα περιμένεις 10-15 δευτερόλεπτα ώστε να γίνει διάχυση του αερίου στις σωληνώσεις.

2 Οι ψησταριές αυτές έχουν κατασκευαστεί/μελετηθεί ώστε να ψήνουν με κλειστό καπάκι . Προφανώς μπορείς να ψήσεις και με ανοιχτό.

3 Κάποιες ψησταριές έχουν αφαιρούμενο πάτο/ταψί, ώστε να είναι πιο εύκολος ο καθαρισμός τους, πέραν του λιποσυλλέκτη που βρίσκεται από κάτω.

4 Διάβασε μία το παρακάτω άρθρο 

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Η ψησταριά δεν πρόκειται να γίνει όπως ήταν καινούργια και δεν υπάρχει λόγος.

 

Όσον αφορά για βούρτσες, λαβίδες κτλ , προτίμησε να έχουν μακριά λαβή, ώστε να μην «καίγεσαι» όταν τα χρησιμοποείς.

  • Like 5
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ilpapacha είπε

1 Πρώτα θα κλείνεις την μπουκάλα, μετά από κάθε ψήσιμο, και έπειτα τους καυστήρες, ώστε να «καεί» όσο αέριο υπάρχει στις σωληνώσεις. Κάθε φορά που θα ανοίγεις την μπουκάλα θα το κάνεις σιγά σιγά και θα περιμένεις 10-15 δευτερόλεπτα ώστε να γίνει διάχυση του αερίου στις σωληνώσεις.

2 Οι ψησταριές αυτές έχουν κατασκευαστεί/μελετηθεί ώστε να ψήνουν με κλειστό καπάκι . Προφανώς μπορείς να ψήσεις και με ανοιχτό.

3 Κάποιες ψησταριές έχουν αφαιρούμενο πάτο/ταψί, ώστε να είναι πιο εύκολος ο καθαρισμός τους, πέραν του λιποσυλλέκτη που βρίσκεται από κάτω.

4 Διάβασε μία το παρακάτω άρθρο 

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Η ψησταριά δεν πρόκειται να γίνει όπως ήταν καινούργια και δεν υπάρχει λόγος.

 

Όσον αφορά για βούρτσες, λαβίδες κτλ , προτίμησε να έχουν μακριά λαβή, ώστε να μην «καίγεσαι» όταν τα χρησιμοποείς.

Θεουλης… ευχαριστώ 

  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ventic139 είπε

Θεουλης… ευχαριστώ 

Μπορείς να βρεις βιβλία συνταγών και διάφορες συμβουλές στο λινκ που έχω στην υπογραφή μου. Λογικά δεν εμφανίζεται αν «βλέπεις» το φόρουμ από κινητό. 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...