Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, ventic139 said:

Θεουλης…

Σιγουρα εψηνες σε κάρβουνο η απλα ήθελες πολύ να το κάνεις; 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, sndev είπε

Σιγουρα εψηνες σε κάρβουνο η απλα ήθελες πολύ να το κάνεις; 

Αυτό που κολλάει;; Επειδή δε έχω ψαχτεί τόσο πολύ με κρεωπολεια;

επαιζα κυρίως με τα τοπικά και αυτό που ανέφερα στο ποστ μου…

 

περα rib eye δε είχα ψήσει κάποια άλλη καλή κοπή, παρά μόνο τις είχα φάει έξω σε μαγαζί … ήθελα να μπω όπως σε αυτό το παιχνίδι και η κάρβουνο π έχω μπαλκόνι δε βοηθάει όποτε με τη αέριο με έβαλε σε άλλο λεβελ

Επεξ/σία από ventic139
Δημοσ.
9 minutes ago, ventic139 said:

Αυτό που κολλάει;; Επειδή δε έχω ψαχτεί τόσο πολύ με κρεωπολεια;

επαιζα κυρίως με τα τοπικά και αυτό που ανέφερα στο ποστ μου…

 

περα rib eye δε είχα ψήσει κάποια άλλη καλή κοπή, παρά μόνο τις είχα φάει έξω σε μαγαζί … ήθελα να μπω όπως σε αυτό το παιχνίδι και η κάρβουνο π έχω μπαλκόνι δε βοηθάει όποτε με τη αέριο με έβαλε σε άλλο λεβελ

Γνωμη μου, αυτα για να γινουν "οπως πρεπει" θελουν καρβουνο η καλη αερίου.. εαν τα εφτιαχνες σε κάρβουνο που είπες οχι, θα το ήξερες. Απο την αλλη το καλο ειναι οτι δεν εχεις μετρο συγκρισης τωρα για να απογοητεύεις 

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

Γνωμη μου, αυτα για να γινουν "οπως πρεπει" θελουν καρβουνο η καλη αερίου.. εαν τα εφτιαχνες σε κάρβουνο που είπες οχι, θα το ήξερες. Απο την αλλη το καλο ειναι οτι δεν εχεις μετρο συγκρισης τωρα για να απογοητεύεις 

Το ακούω… όχι δε είχα φτιάξει μόνος πέρα από κάτι rib eye.. 

τοσο μεγάλη είναι η διαφορά σε μια καλή και μια μετράει αερίου; 
Γενικα το ψήσιμο το αγαπώ αλλά premium κοπές δε είχα ασχοληθεί, προτιμούσα να μου τις σερβίρουν 😄.. έκανα το πρώτο βήμα με τη ψησταριά, θέλω σιγά σιγά να ψήνω και σπίτι τέτοια 

Δημοσ.
2 minutes ago, ventic139 said:

Το ακούω… όχι δε είχα φτιάξει μόνος πέρα από κάτι rib eye.. 

τοσο μεγάλη είναι η διαφορά σε μια καλή και μια μετράει αερίου; 
Γενικα το ψήσιμο το αγαπώ αλλά premium κοπές δε είχα ασχοληθεί, προτιμούσα να μου τις σερβίρουν 😄.. έκανα το πρώτο βήμα με τη ψησταριά, θέλω σιγά σιγά να ψήνω και σπίτι τέτοια 

Με μεγαλη μου χαρα να σε βοηθησω αλλα με νατεριαλ θα πεταξεις τα λευτα σού σε αυτες τις κόπες. Καλη χρυση αλλά υπάρχει ταβανι σε αυτες τις κοπες..

Εχει πολυ μεγαλη διαφορα, οταν παίζεις σε υψηλες θερμοκρασίες σε λιγο χρόνο  οι οικονομικές δε μπορουν να το διαχειριστουν σωστά καλύτερα για μενα να μην επενδύσεις ακομα σε ακριβα κρεατα. Κανε τις δοκιμεςς σου αλλα μη πετας τα λευτα σού.. ακομα.

  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

Με μεγαλη μου χαρα να σε βοηθησω αλλα με νατεριαλ θα πεταξεις τα λευτα σού σε αυτες τις κόπες. Καλη χρυση αλλά υπάρχει ταβανι σε αυτες τις κοπες..

Εχει πολυ μεγαλη διαφορα, οταν παίζεις σε υψηλες θερμοκρασίες σε λιγο χρόνο  οι οικονομικές δε μπορουν να το διαχειριστουν σωστά καλύτερα για μενα να μην επενδύσεις ακομα σε ακριβα κρεατα. Κανε τις δοκιμεςς σου αλλα μη πετας τα λευτα σού.. ακομα.

Μπορεις να μου θέσεις και ένα ταβάνι για τη ψησταριά που πήρα ;; Σε οικονομικό κομμάτι αλλά και σε κοπή, Να ξέρω μη τα χαλάσω τα κομματια κιόλας άδικα… όπως είπα αν δω ότι ρολλαρει ωραία η φάση με τη ψησταριά σκέφτομαι να προχωρήσω σε κάτι πιο καλό μετά… όποτε το συγκεκριμένο ‘αθλημα’ μ αρέσει πολύ όπως καταλαβαίνεις ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Naterial συγκεκριμένα τα πάει ΠΑΡΑ πολύ καλά σε ότι αφορά υψηλές θερμοκρασίες σε αντίθεση με άλλες ψησταριές της οικονομικής  αυτής τάξης που ζορίζονται να ανεβάσουν.

Ναι σίγουρα δεν έχει υπέρυθρο sizzle zone, ωστόσο αν μάθεις τα hot spots της (που είναι και ίσως η μεγαλυτερη διαφορά που έχει με entry μοντέλα ακριβότερων εταιριών) είναι  αξιοπρεπής για την τιμή της.

Ξεκινα με ένα τεστακι με ψωμί του τοστ φίλε @ventic139 για να εντοπίσεις τα hot spots. Ψάξε gas grill bread test για να δεις πώς γίνεται. Αυτά τα σημεία μετά μπορείς να τα εκμεταλλευτείς αναλόγως. Σε μένα ήταν τα σημεία ακριβώς πάνω από τους καυστήρες και κυρίως από τη μέση και προς τα πίσω, αλλά δεν εγγυώμαι ότι θα είναι τα ίδια και σε σένα. 

Αφου τα βρεις, ξεκινάς με πιο «φθηνές» κοπές που έχουν και λίγο πάχος (κοπής) παραπάνω και συγχωρούν με reverse searing πχ γαλλικά t bones, πολωνικά rib eyes και μετά μπορείς να δοκιμάσεις κάποια flat iron angus που είναι λεπτή κοπή και θέλει hot and fast προτού πας σε πιο premium λεπτές κοπές αν αυτό θέλεις. 

Εχει καμπή εκμάθησης, αλλά σίγουρα δε θα πετάξεις τα λεφτά σου ΕΦΟΣΟΝ τη μάθεις και σίγουρα έχεις τη δυνατότητα να κανεις αξιοπρεπέστατο searing. 

Επεξ/σία από vins
  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, vins είπε

Η Naterial συγκεκριμένα τα πάει ΠΑΡΑ πολύ καλά σε ότι αφορά υψηλές θερμοκρασίες σε αντίθεση με άλλες ψησταριές της οικονομικής  αυτής τάξης που ζορίζονται να ανεβάσουν.

Ναι σίγουρα δεν έχει υπέρυθρο sizzle zone, ωστόσο αν μάθεις τα hot spots της (που είναι και ίσως η μεγαλυτερη διαφορά που έχει με entry μοντέλα ακριβότερων εταιριών) είναι  αξιοπρεπής για την τιμή της.

Ξεκινα με ένα τεστακι με ψωμί του τοστ φίλε @ventic139 για να εντοπίσεις τα hot spots. Ψάξε gas grill bread test για να δεις πώς γίνεται. Αυτά τα σημεία μετά μπορείς να τα εκμεταλλευτείς αναλόγως. Σε μένα ήταν τα σημεία ακριβώς πάνω από τους καυστήρες και κυρίως από τη μέση και προς τα πίσω, αλλά δεν εγγυώμαι ότι θα είναι τα ίδια και σε σένα. 

Αφου τα βρεις, ξεκινάς με πιο «φθηνές» κοπές που έχουν και λίγο πάχος (κοπής) παραπάνω και συγχωρούν με reverse searing πχ γαλλικά t bones, πολωνικά rib eyes και μετά μπορείς να δοκιμάσεις κάποια flat iron angus που είναι λεπτή κοπή και θέλει hot and fast προτού πας σε πιο premium λεπτές κοπές αν αυτό θέλεις. 

Εχει καμπή εκμάθησης, αλλά σίγουρα δε θα πετάξεις τα λεφτά σου ΕΦΟΣΟΝ τη μάθεις και σίγουρα έχεις τη δυνατότητα να κανεις αξιοπρεπέστατο searing. 

Σε ευχαριστώ πολύ για τη περιγραφή… με το που γυρίσουμε από διακοπές έχουμε σχολείο 🤓🤓.. θα είναι ωραίος χειμώνας..

για τη μπουκάλα έχει κάποια ιδιαίτερη σύνδεση ή είναι κάτι πολυ απλό;

Δεύτερη ερώτηση: το Leroy δε είχε τελικά σε απόθεμα τα καλωδια για τη σύνδεση με τη μπουκαλα και είπα να ακυρώσουν και το bar 0.3. Έχουμε να προτείνουμε κάποιο από Σκρουτζ;;

  • Like 1
Δημοσ.
45 minutes ago, ventic139 said:

Σε ευχαριστώ πολύ για τη περιγραφή… με το που γυρίσουμε από διακοπές έχουμε σχολείο 🤓🤓.. θα είναι ωραίος χειμώνας..

για τη μπουκάλα έχει κάποια ιδιαίτερη σύνδεση ή είναι κάτι πολυ απλό;

Δεύτερη ερώτηση: το Leroy δε είχε τελικά σε απόθεμα τα καλωδια για τη σύνδεση με τη μπουκαλα και είπα να ακυρώσουν και το bar 0.3. Έχουμε να προτείνουμε κάποιο από Σκρουτζ;;

Να είσαι καλά! 

Προσωπικά χρησιμοποιώ την Coral prime προπάνιο με τον αντίστοιχο κουμπωτό ρυθμιστή (γκρι χρώμα και η φιάλη και ο ρυθμιστής). Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχω και δεύτερη φιάλη και αν τελειώσει στη μέση του ψησίματος, απλώς ξεκουμπωνω, κουμπώνω την καινουρια και συνεχίζω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, vins είπε

Να είσαι καλά! 

Προσωπικά χρησιμοποιώ την Coral prime προπάνιο με τον αντίστοιχο κουμπωτό ρυθμιστή (γκρι χρώμα και η φιάλη και ο ρυθμιστής). Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχω και δεύτερη φιάλη και αν τελειώσει στη μέση του ψησίματος, απλώς ξεκουμπωνω, κουμπώνω την καινουρια και συνεχίζω. 

Χρειάζεσαι και ρυθμιστή πίεσης με το αντίστοιχο λάστιχο, σωστα; Αυτά δε τα παίρνεις έξτρα ή κατάλαβα λάθος; Επίσης γιατί προπάνιο και όχι μια απλή αερίου πχ; Κερδίζεις κάτι στη χρήση; Αν δε σ κάνει κόπος να μου στείλεις ένα λινκ με τα προϊόντα να τα δω

 

σορρυ για τις απανωτές ερωτήσεις μου απλά θέλω να δω αν μου λείπει κάτι ώστε να προβώ σε αγορά ..

Επεξ/σία από ventic139
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Επίσης γιατί προπάνιο και όχι μια απλή αερίου πχ;

Mε το προπανιο θα μπορεις να ψηνεις σε οποιαδηποτε εξωτερικη θερμοκρασια, ειτε σε βαρυ χειμωνα, ειτε σε ζεστο καλοκαιρι. Το αεριο μειγμα στον βαρυ χειμωνα δεν θα λειτουργει τοσο καλα ή ακομα και καθολου αν εχει υπο το 0 θερμοκρασια περιβαλλοντος.

Το θετικο του μειγματος ειναι οτι στις ιδανικες συνθηκες θερμοκρασιας θα εχει καμια 10αρια βαθμους κελσιου παραπανω μεγιστη θερμοκρασια ψησιματος. 

Προσωπικα ειμαι με προπανιο μονιμα τα τελευταια 2+ χρονια.

ΥΓ το προπανιο ειναι 1€ πιο ακριβο συνηθως

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.
8 minutes ago, ventic139 said:

Χρειάζεσαι και ρυθμιστή πίεσης με το αντίστοιχο λάστιχο, σωστα; Αυτά δε τα παίρνεις έξτρα ή κατάλαβα λάθος; Επίσης γιατί προπάνιο και όχι μια απλή αερίου πχ; Κερδίζεις κάτι στη χρήση; Αν δε σ κάνει κόπος να μου στείλεις ένα λινκ με τα προϊόντα να τα δω

 

σορρυ για τις απανωτές ερωτήσεις μου απλά θέλω να δω αν μου λείπει κάτι ώστε να προβώ σε αγορά ..

Το λάστιχο είναι το ίδιο, ο ρυθμιστής είναι που αλλάζει και χρειάζεσαι 30mbar για το μείγμα και 37mbar για το προπάνιο.

Στο link παρακάτω θα δεις την κόκκινη φιάλη με τον αντίστοιχο ρυθμιστή που είναι το μείγμα και την γκρι φιάλη με τον αντίστοιχο ρυθμιστή που είναι προπάνιο (αυτό που λέει για επαγγελματική χρήση, μην ψαρώνεις, τη δουλεύουμε αρκετοί στο σπίτι 😁):

https://www.coralgas.gr/products/φιάλη-prime/?gclid=Cj0KCQjwrMKmBhCJARIsAHuEAPRyec_m1BJmrs3i01hNx0_YEKFCFFqJvgHT9pNTrPDfMXoUroSHY_oaAqjxEALw_wcB

Το προπάνιο έχει το θετικό ότι δουλεύει καλά και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος (χειμώνα) και εχει μεγαλύτερη σταθεροτητα στην παροχή μέχρι το τέλος της φιάλης. 

Το σημαντικότερο βέβαια που πρέπει να δεις (ειδικά αν δεν πάρεις δεύτερη φιάλη) είναι η προσβασιμότητα και διαθεσιμότητα κοντά σου.  Μπορείς και να τους πάρεις τηλέφωνο και να σε καθοδηγήσουν στην coral και να σου δώσουν τηλέφωνα συνεργατών τους στην περιοχή σου.

Απλως εφόσον προχωρήσεις με coral prime, να πάρεις τον αντίστοιχο ρυθμιστή (κόκκινο για μείγμα και γκρι για προπάνιο).

 

  • Like 1
Δημοσ.

Αφήνω αυτά εδώ για να ξεκινήσουμε σχολιασμό. Ο δεξιός καυστήρα ήταν στο μίνιμουμ και οι άλλοι δύο στο φουλ.

Πείτε μου τι βλέπετε.

 

  • Like 2
Δημοσ.

Χαζή ίσως, αλλά γρήγορη ερώτηση: για αλλαγή ψησταριάς από μίγμα σε προπάνιο, χρειάζεται κάτι άλλο εκτός του ρυθμιστή? Για παράδειγμα, οι κουζίνες φυσικού αερίου για να κάψουν προπάνιο θέλουν άλλα μπεκ. Προφανώς και άλλο πράγμα το φυσικό αέριο από το μίγμα, αλλά συνεχίζω και αναρωτιέμαι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, screwman είπε

Χαζή ίσως, αλλά γρήγορη ερώτηση: για αλλαγή ψησταριάς από μίγμα σε προπάνιο, χρειάζεται κάτι άλλο εκτός του ρυθμιστή? Για παράδειγμα, οι κουζίνες φυσικού αερίου για να κάψουν προπάνιο θέλουν άλλα μπεκ. Προφανώς και άλλο πράγμα το φυσικό αέριο από το μίγμα, αλλά συνεχίζω και αναρωτιέμαι.

Οχι μονο ρυθμιστη αλλαζεις για μειγμα<>προπανιο. Αν θες να κανεις μετατροπη σε φυσικο αεριο θελει αλλαγη μπεκ κλπ.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...