Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Αφήνω αυτά εδώ για να ξεκινήσουμε σχολιασμό. Ο δεξιός καυστήρα ήταν στο μίνιμουμ και οι άλλοι δύο στο φουλ.

Πείτε μου τι βλέπετε.

 

Εγώ είδα το αριστοτεχνικό-χειρουργικό τρύπημα για να φύγει το λιπος αριστερά 😂

Με τις αναφλέξεις ισχύει ότι ισχύει και γενικά. Όσο υπάρχει φλόγα, καύσιμο και οξυγόνο, θα συνεχίσει να καίει.

Αν περιοριστεί η ένταση έστω και ενός από τα παραπάνω, το ρυθμίζεις.

Ωραια αντιδραση  πάντως η genesis στην ανάφλεξη. 

 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vins είπε

Εγώ είδα το αριστοτεχνικό-χειρουργικό τρύπημα για να φύγει το λιπος αριστερά 😂

Με τις αναφλέξεις ισχύει ότι ισχύει και γενικά. Όσο υπάρχει φλόγα, καύσιμο και οξυγόνο, θα συνεχίσει να καίει.

Αν περιοριστεί η ένταση έστω και ενός από τα παραπάνω, το ρυθμίζεις.

Ωραια αντιδραση  πάντως η genesis στην ανάφλεξη. 

 

Επειδη ειχα να ψησω λουκανικα και αρνι παϊδακια, ειπα να καθαρισω τα χοντρα, 5' δουλεια δλδ. 

Με χαμηλη τη φλογα δεν ειχε καθολου αναφλεξεις, ακομα και στο λιπος που ετρεχε συνεχεια. Μολις το λιπος επεσε πανω σε δυνατη φωτια εγινε χαμος, αλλα σταματησε μολις στερεψε το συντριβανι. Οποτε σε μια καλα σχεδιασμενη ψησταρια η οποια ειναι σχετικα καθαρη, δεν φοβομαστε αναφλεξεις.

Ακομα και στο αρκετα παχυ αρνι και μπουτι κοτοπουλο που εψησα αμεσως μετα δεν ειχα καθολου αναφλεξεις. Εκει ηταν χαμηλα οι 2 αριστεροι και δυνατα ο δεξιος. Τα παϊδακια τα προτιμω χοντρα. Ετσι εχουμε περισσοτερη ωρα να λιωσει εξωτερικα το λιπος και να γινει τραγανο και εσωτερικα να παραμεινουν ζουμερα. Ηταν ισως τα καλυτερα που εχω φαει γενικα.

Δυστυχως φωτο μετα δεν υπαρχει.

365180675_802076968055834_2024462116000885409_n.jpg

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Mε το προπανιο θα μπορεις να ψηνεις σε οποιαδηποτε εξωτερικη θερμοκρασια, ειτε σε βαρυ χειμωνα, ειτε σε ζεστο καλοκαιρι. Το αεριο μειγμα στον βαρυ χειμωνα δεν θα λειτουργει τοσο καλα ή ακομα και καθολου αν εχει υπο το 0 θερμοκρασια περιβαλλοντος.

Το θετικο του μειγματος ειναι οτι στις ιδανικες συνθηκες θερμοκρασιας θα εχει καμια 10αρια βαθμους κελσιου παραπανω μεγιστη θερμοκρασια ψησιματος. 

Προσωπικα ειμαι με προπανιο μονιμα τα τελευταια 2+ χρονια.

ΥΓ το προπανιο ειναι 1€ πιο ακριβο συνηθως

Χίλια ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Καλύτερα προπάνιο δε το συζητώ τότε να είμαστε πιο σίγουροι 

 

1 ώρα πριν, vins είπε

Το λάστιχο είναι το ίδιο, ο ρυθμιστής είναι που αλλάζει και χρειάζεσαι 30mbar για το μείγμα και 37mbar για το προπάνιο.

Στο link παρακάτω θα δεις την κόκκινη φιάλη με τον αντίστοιχο ρυθμιστή που είναι το μείγμα και την γκρι φιάλη με τον αντίστοιχο ρυθμιστή που είναι προπάνιο (αυτό που λέει για επαγγελματική χρήση, μην ψαρώνεις, τη δουλεύουμε αρκετοί στο σπίτι 😁😞

https://www.coralgas.gr/products/φιάλη-prime/?gclid=Cj0KCQjwrMKmBhCJARIsAHuEAPRyec_m1BJmrs3i01hNx0_YEKFCFFqJvgHT9pNTrPDfMXoUroSHY_oaAqjxEALw_wcB

Το προπάνιο έχει το θετικό ότι δουλεύει καλά και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος (χειμώνα) και εχει μεγαλύτερη σταθεροτητα στην παροχή μέχρι το τέλος της φιάλης. 

Το σημαντικότερο βέβαια που πρέπει να δεις (ειδικά αν δεν πάρεις δεύτερη φιάλη) είναι η προσβασιμότητα και διαθεσιμότητα κοντά σου.  Μπορείς και να τους πάρεις τηλέφωνο και να σε καθοδηγήσουν στην coral και να σου δώσουν τηλέφωνα συνεργατών τους στην περιοχή σου.

Απλως εφόσον προχωρήσεις με coral prime, να πάρεις τον αντίστοιχο ρυθμιστή (κόκκινο για μείγμα και γκρι για προπάνιο).

 

ευχαριστώ και εσένα φίλε μου. Άρα για τη naterial μου θα παίξω προπάνιο και γώ μόνο και μόνο για τις καιρικές συνθήκες. Από ότι είδα σε ένα μαγαζί με φιάλες της περιοχής μου έχει τη prime grey (αυτή είχα δει και γώ) και αγοράζω εξτρα από εκεί το ρυθμιστή πίεσης μόνο της ίδιας εταιρίας. 
 

είδα έχει 10kg. Συνήθως ποσά ψησιματα βγάζει στο περίπου ;; Ή να πάρω τη πιο μεγάλη με τη μια. Χμμμ. Αν χωράει κιόλας στο κάτω μέρος της ψησταριάς. 
 

από Ότι είδα μέχρι 10 κιλά πάει…

Επεξ/σία από ventic139
  • Like 2
Δημοσ.
10 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Επειδη ειχα να ψησω λουκανικα και αρνι παϊδακια, ειπα να καθαρισω τα χοντρα, 5' δουλεια δλδ. 

Με χαμηλη τη φλογα δεν ειχε καθολου αναφλεξεις, ακομα και στο λιπος που ετρεχε συνεχεια. Μολις το λιπος επεσε πανω σε δυνατη φωτια εγινε χαμος, αλλα σταματησε μολις στερεψε το συντριβανι. Οποτε σε μια καλα σχεδιασμενη ψησταρια η οποια ειναι σχετικα καθαρη, δεν φοβομαστε αναφλεξεις.

Ακομα και στο αρκετα παχυ αρνι και μπουτι κοτοπουλο που εψησα αμεσως μετα δεν ειχα καθολου αναφλεξεις. Εκει ηταν χαμηλα οι 2 αριστεροι και δυνατα ο δεξιος. Τα παϊδακια τα προτιμω χοντρα. Ετσι εχουμε περισσοτερη ωρα να λιωσει εξωτερικα το λιπος και να γινει τραγανο και εσωτερικα να παραμεινουν ζουμερα. Ηταν ισως τα καλυτερα που εχω φαει γενικα.

Δυστυχως φωτο μετα δεν υπαρχει.

365180675_802076968055834_2024462116000885409_n.jpg

Έτσι είναι όπως τα λες! 

Αυτο το «δυστυχώς φωτο μετά δεν υπάρχει» πόσο το ένιωσα 😂😂😂

7 minutes ago, ventic139 said:

Χίλια ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Καλύτερα προπάνιο δε το συζητώ τότε να είμαστε πιο σίγουροι 

 

ευχαριστώ και εσένα φίλε μου. Άρα για τη naterial μου θα παίξω προπάνιο και γώ μόνο και μόνο για τις καιρικές συνθήκες. Από ότι είδα σε ένα μαγαζί με φιάλες της περιοχής μου έχει τη prime grey (αυτή είχα δει και γώ) και αγοράζω εξτρα από εκεί το ρυθμιστή πίεσης μόνο της ίδιας εταιρίας. 
 

είδα έχει 10kg. Συνήθως ποσά ψησιματα βγάζει στο περίπου ;; Ή να πάρω τη πιο μεγάλη με τη μια. Χμμμ. Αν χωράει κιόλας στο κάτω μέρος της ψησταριάς. 

Οι prime έχουν ένα μέγεθος αν δεν κάνω λάθος και χωράνε κανονικά από κάτω. Δεν μπορεί κανεις να σου απαντήσει για το ποσα ψησιματα  βγάζει γιατί εξαρτάται από τα ψησιματα δλδ ένταση και αριθμό καυστήρων που θα λειτουργείς καθώς και πόση ώρα. Το καλύτερο είναι δεύτερη φιάλη καβάτζα για να είσαι ξένοιαστος.

Προσεχε μόνο το εξής: αρκετοί όταν δεν έχουν τον γκρι ρυθμιστή σου λένε πάρε τον κόκκινο που είναι για μείγμα, δουλεύει κι αυτός με προπάνιο. Μην το δεχτείς, πάρε από αλλού τον γκρι ρυθμιστή ή παράγγειλέ τον. Αν ήταν το ίδιο ακριβώς, δε θα έβγαζε η εταιρια εξαρχής 2 διαφορετικούς.

Δημοσ.

Επειδή δε θυμάμαι, το σωλήνα σύνδεσης για τη naterial τον χρειαζόμαστε; η θέλουμε μόνο το ρυθμιστή; πήρε ένας φίλος τώρα και προσπαθώ να βοηθήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, michkal91 είπε

Επειδή δε θυμάμαι, το σωλήνα σύνδεσης για τη naterial τον χρειαζόμαστε; η θέλουμε μόνο το ρυθμιστή; πήρε ένας φίλος τώρα και προσπαθώ να βοηθήσω.

ναι χρειαζεσαι, δεν εχει η συσκευσια

 

7 λεπτά πριν, vins είπε

Αυτο το «δυστυχώς φωτο μετά δεν υπάρχει» πόσο το ένιωσα 😂😂😂

φιλε ηταν λουκουμι. Ειχε καραμελωσει το λιπος και το ετρωγες και ελεγες ααααχ

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

ναι χρειαζεσαι, δεν εχει η συσκευσια

 

 

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. 

Άρα πρέπει να πάρει αυτόν από το leroy ε; 

  • Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

ναι χρειαζεσαι, δεν εχει η συσκευσια

 

φιλε ηταν λουκουμι. Ειχε καραμελωσει το λιπος και το ετρωγες και ελεγες ααααχ

Σταματα βρε σατανα και θα φάω στήθος κοτοπουλο με χούμους για μεσημέρι 😂😂😂

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vins είπε

Σταματα βρε σατανα και θα φάω στήθος κοτοπουλο με χούμους για μεσημέρι 😂😂😂

Φαε το στηθος τωρα και την επομενη θυμισου να παρεις χοντρα κομμενα και θα με θυμηθεις.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vins είπε

Έτσι είναι όπως τα λες! 

Αυτο το «δυστυχώς φωτο μετά δεν υπάρχει» πόσο το ένιωσα 😂😂😂

Οι prime έχουν ένα μέγεθος αν δεν κάνω λάθος και χωράνε κανονικά από κάτω. Δεν μπορεί κανεις να σου απαντήσει για το ποσα ψησιματα  βγάζει γιατί εξαρτάται από τα ψησιματα δλδ ένταση και αριθμό καυστήρων που θα λειτουργείς καθώς και πόση ώρα. Το καλύτερο είναι δεύτερη φιάλη καβάτζα για να είσαι ξένοιαστος.

Προσεχε μόνο το εξής: αρκετοί όταν δεν έχουν τον γκρι ρυθμιστή σου λένε πάρε τον κόκκινο που είναι για μείγμα, δουλεύει κι αυτός με προπάνιο. Μην το δεχτείς, πάρε από αλλού τον γκρι ρυθμιστή ή παράγγειλέ τον. Αν ήταν το ίδιο ακριβώς, δε θα έβγαζε η εταιρια εξαρχής 2 διαφορετικούς.

Ευχαριστώ και πάλι..

 

υπαρχει τρόπος να ελέγχω στη φιάλη το διαθέσιμο υλικό που έχει για κατανάλωση;;

αν πάρω δεύτερης φιάλη μπορώ να τη έχω χύμα στο μπαλκόνι ή θα είναι επικίνδυνη;; Δυστυχώς έχω περιορισμό χώρου και κοιτάω να δω πως θα τα βολέψω όλα…

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Ευχαριστώ και πάλι..

 

υπαρχει τρόπος να ελέγχω στη φιάλη το διαθέσιμο υλικό που έχει για κατανάλωση;;

αν πάρω δεύτερης φιάλη μπορώ να τη έχω χύμα στο μπαλκόνι ή θα είναι επικίνδυνη;; Δυστυχώς έχω περιορισμό χώρου και κοιτάω να δω πως θα τα βολέψω όλα…

Moνο με ζυγισμα και αποβαρο κλπ κλπ. Ή ενα κολπο με ζεστο νερο να δεις τη σταθμη εξωτερικα.

Για να εισαι σιγουρος παρε μια δευτερη και ασε την στο μπαλκονι σε μια γωνια. Δεν ειναι επικινδυνο, μονο σε υπογειο μην την βαλεις.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Φαε το στηθος τωρα και την επομενη θυμισου να παρεις χοντρα κομμενα και θα με θυμηθεις.

Εγώ στην αερίου συνηθως κοντοσούβλια κανω από αμνοεριφια, αλλά κι εμείς χοντροκομμένα τα τρώμε σχεδόν πάντα τα παϊδακια και όχι και τελειως ψημένα. Να καραμελωσει το λιπος περιμετρικά και να κρατάει το κρέας λίγο μέσα. Αααααχ

22 minutes ago, ventic139 said:

Ευχαριστώ και πάλι..

 

υπαρχει τρόπος να ελέγχω στη φιάλη το διαθέσιμο υλικό που έχει για κατανάλωση;;

αν πάρω δεύτερης φιάλη μπορώ να τη έχω χύμα στο μπαλκόνι ή θα είναι επικίνδυνη;; Δυστυχώς έχω περιορισμό χώρου και κοιτάω να δω πως θα τα βολέψω όλα…

Ο μετρητής που έχει ο ρυθμιστής πάνω ειναι πίεσης και δεν ειναι αξιόπιστος σε ο,τι αφορά το τι σου απομένει. Έχω την αίσθηση ότι και από το νόμο επιτρέπονται έως και 2 φιάλες σε σπίτι, χωρίς να ειναι σίγουρος. 

Εγω τη μια την έχω μέσα στην ψησταριά που έχω στο πίσω μπαλκόνι και την άλλη την έχω στο μπροστά μπαλκονι σε σκιά για παν ενδεχόμενο. Οσους εμπορεύονται φιάλες που έχω δει, τις έχουν πολλες μαζί και στον ήλιο (δεν ξέρω αν ειναι το σωστό). 

Επεξ/σία από vins
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μέρος με σκιά να τη βάλω τη δεύτερη ή σε ντουλάπα εξωτερικού χώρου (αυτές τις μαύρες ξέρετε που έχουν τα πάντα μέσα από απορρυπαντικά μέχρι σκουπόξυλα 🤣) αλλά έχω και την αρραβωνιαστικιά μου που τος φοβάται για κάποιο λόγο 🤷🏻‍♂️

την σκεπάζετε με κανένα σεντόνι ή no need ?

Επεξ/σία από ventic139
Δημοσ.
1 minute ago, ventic139 said:

Έχω μέρος με σκιά να τη βάλω τη δεύτερη ή σε ντουλάπα εξωτερικού χώρου (αυτές τις μαύρες ξέρετε που έχουν τα πάντα μέσα από απορρυπαντικά μέχρι σκουπόξυλα 🤣) αλλά έχω και την αρραβωνιαστικιά μου που τος φοβάται για κάποιο λόγο 🤷🏻‍♂️

την σκεπάζετε με κανένα σεντόνι ή no need ?

Καλά είναι να μην τις αποθηκεύεις σε κλειστό χώρο, ώστε αν -στην απειροελάχιστη πιθανότητα- υπάρξει κάποια διαρροή, να διαχέεται στο περιβάλλον και να μην παγιδευτεί κάπου. Ακούγονται καπως τρομακτικά αυτά, αλλά εφόσον τηρείς κάποια πολύ βασικά μέτρα ασφαλείας δεν υπαρχει λόγος σοβαρης ανησυχίας. 

Σημαντικό επίσης το να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε κάποιο μέτρο αντιμετώπισης όπως πυροσβεστήρας ή πυροκουβερτα (εγώ έχω και τα 2 παραδίπλα στην ψησταριά). 

Κατα 99,99% δε θα χρειαστούν ποτε, αλλά αν μια στο εκατομμύριο χρειαστουν, κάνουν τρελη διαφορα στην αντιμετώπιση.

  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vins είπε

Καλά είναι να μην τις αποθηκεύεις σε κλειστό χώρο, ώστε αν -στην απειροελάχιστη πιθανότητα- υπάρξει κάποια διαρροή, να διαχέεται στο περιβάλλον και να μην παγιδευτεί κάπου. Ακούγονται καπως τρομακτικά αυτά, αλλά εφόσον τηρείς κάποια πολύ βασικά μέτρα ασφαλείας δεν υπαρχει λόγος σοβαρης ανησυχίας. 

Σημαντικό επίσης το να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε κάποιο μέτρο αντιμετώπισης όπως πυροσβεστήρας ή πυροκουβερτα (εγώ έχω και τα 2 παραδίπλα στην ψησταριά). 

Κατα 99,99% δε θα χρειαστούν ποτε, αλλά αν μια στο εκατομμύριο χρειαστουν, κάνουν τρελη διαφορα στην αντιμετώπιση.

Πυροσβεστήρα έχει έξω από το σπίτι ακριβώς της πολυκατοικίας αλλά ενα μικρός δε βλάπτει. Τη κουβέρτα δε το ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά θα το δω… ενδεχομένως αυτά να τα έχω και κάτω από τη ψησταριά που έχει λίγο χώρο ή στο ντουλαπάκι. 
 

Φαντάζομαι η φιάλη εάν βραχεί κτλπ κτλπ δε έχει θέμα..

 

συγγνωμη για τις κουλές ερωτήσεις μου απλά θέλω να έχω πλήρη γνώση γύρω από αυτό το θέμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...