Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξερω εχει αναφερθει (εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι) ,ψαχνωντας για βουρτσα καθαρισμου για τις εμαγε σχαρες μου επεσα σε αυτο Scrub Daddy - BBQ Daddy Βούρτσα Καθαρισμού Ψησταριών . Το εχει δουλεψει κανει?Εντυπωσεις? Αξιζει?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sndev είπε

8/10 γευστικό έντονο ΑΛΛΑ οχι για burger και ειδικα για smash ιεροσυλία.

Σαλατα γκουρμεδιαρικη σαν του @vinsθα την απογειώσει σίγουρα 

Κ για να εντυπωσιασεις γκομενα πολυ πιασαρικη συνοδευτική σε πατάτες κοτόπουλο κτλ

 

Για εμενα η παρακατω σαλτσα παραμένει τοπ για burger.

135 γρ μαγιονέζα
70 γρ κέτσαπ
30 γρ μουστάρδα
5 -6 πικλες ψιλοκομμένες 
0.5 κουταλακι γλυκου σκόρδο σκόνη
0.5 κουταλακι γλυκου πάπρικα καπνιστή
1 κουταλακι γλυκου ζάχαρη

 

Βέβαια περι ορέξεως...!

Το πηρα κ γω θα συμφωνησω 7 με 8/10

Δεν δινει το παραπανω σε ενταση πιο πολυ μ.αρεσε με τη πατατα την τηγανητη

  • Like 1
Δημοσ.

Η γεύση είναι τρομερά υποκειμενική παίδες… Εγώ ας πούμε γουστάρω καργα διπλό smashed μαύρου χοίρου με κατσικίσιο τυρι ψημένο, τρούφα και μαρμελάδα ελιάς. ΚΑΝΕΝΑΣ από όσους το έδωσα δε μου είπε οτι ξετρελάθηκε. Για μενα είναι στα τοπ 3. 

Περι ορέξεως…

4 hours ago, kostaskontis said:

δεν ξερω εχει αναφερθει (εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι) ,ψαχνωντας για βουρτσα καθαρισμου για τις εμαγε σχαρες μου επεσα σε αυτο Scrub Daddy - BBQ Daddy Βούρτσα Καθαρισμού Ψησταριών . Το εχει δουλεψει κανει?Εντυπωσεις? Αξιζει?

Γενικά τα προϊόντα scrub daddy κάνουν δουλίτσα. Για το συγκεκριμένο είδα reviews και μου άρεσε, ωστόσο ειχα βρει μόνο το αρχικό εργαλείο Ελλάδα και όχι ανταλλακτικά, κάτι που το καθιστά ασύμφορο κατά τη γνώμη μου. Στις ανοξείδωτες σχάρες βάζω απλό συρματοπανο και δουλεύει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει.

  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, vins said:

smashed μαύρου χοίρου με κατσικίσιο τυρι ψημένο, τρούφα και μαρμελάδα ελιάς

Τέλειο δε ξερουν να τρωνε

3 hours ago, vins said:

και όχι ανταλλακτικά

Amazon.de 30 euro

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, sndev said:

Τέλειο δε ξερουν να τρωνε

Amazon.de 30 euro

Ε μπορεί να μην ταιριάζει στις γεύσεις τους…

Ναι 30€ για να κάνω την ίδια δουλειά που κάνω με 3€… Ασύμφορο. Στο Αμερικα ναι, «αξίζει» που κάνει 10$ το ανταλλακτικό. 

Edit: υπάρχει στο Skroutz με 30€ το εργαλειο, όποτε δεν έχει ουσία να παίρνεις ανταλλακτικό από Amazon…

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vins είπε

Η γεύση είναι τρομερά υποκειμενική παίδες… Εγώ ας πούμε γουστάρω καργα διπλό smashed μαύρου χοίρου με κατσικίσιο τυρι ψημένο, τρούφα και μαρμελάδα ελιάς. ΚΑΝΕΝΑΣ από όσους το έδωσα δε μου είπε οτι ξετρελάθηκε. Για μενα είναι στα τοπ 3. 

Περι ορέξεως…

Γενικά τα προϊόντα scrub daddy κάνουν δουλίτσα. Για το συγκεκριμένο είδα reviews και μου άρεσε, ωστόσο ειχα βρει μόνο το αρχικό εργαλείο Ελλάδα και όχι ανταλλακτικά, κάτι που το καθιστά ασύμφορο κατά τη γνώμη μου. Στις ανοξείδωτες σχάρες βάζω απλό συρματοπανο και δουλεύει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει.

Για όσους είναι Αθήνα η Θεσσαλονίκη το σουπερ μαρκετ Μασούτη έχουν κατι αντίστοιχο!

Δημοσ.
2 minutes ago, VarDerSar86 said:

Για όσους είναι Αθήνα η Θεσσαλονίκη το σουπερ μαρκετ Μασούτη έχουν κατι αντίστοιχο!

Το κάτι αντίστοιχο με το bbq-food safe έχει διαφορά! Θα ήμουν αρκετά προσεκτικός αν δεν έχει κάποια τέτοια ένδειξη, ειδικά εφόσον γίνει χρήση σε ζεστές σχάρες όπως το scrub daddy. Δεν το μειώνω, ίσα ίσα μακάρι να υπάρχει όντως κάτι αντίστοιχο. Απλώς επειδή δεν το έχω δει, ειμαι καπως επιφυλακτικός. Αν έχεις κάποια φωτο ή κάποιο link θα με ενδιέφερε, ευχαριστώ!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vins είπε

Το κάτι αντίστοιχο με το bbq-food safe έχει διαφορά! Θα ήμουν αρκετά προσεκτικός αν δεν έχει κάποια τέτοια ένδειξη, ειδικά εφόσον γίνει χρήση σε ζεστές σχάρες όπως το scrub daddy. Δεν το μειώνω, ίσα ίσα μακάρι να υπάρχει όντως κάτι αντίστοιχο. Απλώς επειδή δεν το έχω δει, ειμαι καπως επιφυλακτικός. Αν έχεις κάποια φωτο ή κάποιο link θα με ενδιέφερε, ευχαριστώ!

Εγώ το πήρα στην Αθήνα και με έχει βγάλει τίμιο για οικιακή χρήση

IMG_5089.jpeg

Δημοσ.
44 minutes ago, VarDerSar86 said:

Εγώ το πήρα στην Αθήνα και με έχει βγάλει τίμιο για οικιακή χρήση

IMG_5089.jpeg

@vinsετσι νιωθαμε οταν ελεγες για upgrade στη naterial.

 

Δημοσ.
Στις 12/8/2023 στις 6:48 ΜΜ, VarDerSar86 είπε

Εγώ το πήρα στην Αθήνα και με έχει βγάλει τίμιο για οικιακή χρήση

IMG_5089.jpeg

Δεν καίγεται το χέρι σου που είναι τόσο κοντά στις σχάρες ;

 

Περί αναβαθμίσεων, όταν αυτές γίνονται χρησιμοποιώντας  καλύτερα υλικά σαφώς και έχουν  αποτέλεσμα τόσο στο  ψήσιμο αλλά και στο καθάρισμα/συντήρηση 

Δημοσ.

Πρόβειο στη σουβλα στον έναν κινέζο και προβειο και ζυγούρι στον άλλο κινέζο την πελετ Δημητρουπολης στο λινκ από κάτω 😁

 

IMG_3183.jpeg

  • Like 8
Δημοσ.

Λοιπον στην κεντον 4β έψηνα παντα στις σχαρες χωρις να χρησιμοποιω τη πλακα μαντεμι. Τελευταια φορα εψησα χοιρινες λαιμου 2εκ. μονο παχος στην πλακα ετσι για να δω διαφορες…νομιζω οτι ψήθηκαν σε 10λ-12λ για καθε πλευρα και το αποτελεσμα ηταν ζουμερο και φυσικα πιο γρηγορο…ημουν ετοιμος να αγορασω μια ακομα σχαρα και να διωξω την πλακα μαντεμι…οι καυστηρες ηταν στη μεση ολοι και η θερμοκρασια 200+  ψηνει καποιος αποκλειστικα σε μαντεμενια πλακα της συγκεκριμενης ψησταριας; Να δω αν ειναι η ιδεα μου ή οντως ψηνει πιο γρηγορα και με καλυτερο αποτελεσμα απο τις σχαρες.γενικοτερα οκ το ξερω, απλα ρωταω για τη συγκεκριμενη ψησταρια. Ευχαριστω

 

Δημοσ.
26 minutes ago, trelomam said:

Λοιπον στην κεντον 4β έψηνα παντα στις σχαρες χωρις να χρησιμοποιω τη πλακα μαντεμι. Τελευταια φορα εψησα χοιρινες λαιμου 2εκ. μονο παχος στην πλακα ετσι για να δω διαφορες…νομιζω οτι ψήθηκαν σε 10λ-12λ για καθε πλευρα και το αποτελεσμα ηταν ζουμερο και φυσικα πιο γρηγορο…ημουν ετοιμος να αγορασω μια ακομα σχαρα και να διωξω την πλακα μαντεμι…οι καυστηρες ηταν στη μεση ολοι και η θερμοκρασια 200+  ψηνει καποιος αποκλειστικα σε μαντεμενια πλακα της συγκεκριμενης ψησταριας; Να δω αν ειναι η ιδεα μου ή οντως ψηνει πιο γρηγορα και με καλυτερο αποτελεσμα απο τις σχαρες.γενικοτερα οκ το ξερω, απλα ρωταω για τη συγκεκριμενη ψησταρια. Ευχαριστω

 

Ξανα φτιαξε την αλλη βδομαδα ωστε να τυχεις σε αλλο ζώο κ σύγκρινε.

Αν σου κάνει γευστικά εννοείτε το συνεχίζεις ομως να ξερεις είναι φαση τηγανητου στα λιποι του στη πλακα πανω οπότε θα καταληξει κ στο πιάτο σου μεγαλύτερο ποσοστό αποτι στη σχάρα 

Το ζουμερο εχει να κανει με τη θερμοκρασια που το αποσυρεις κ απο το ποσο σιτεμενο ειναι 

  • Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, trelomam είπε

Λοιπον στην κεντον 4β έψηνα παντα στις σχαρες χωρις να χρησιμοποιω τη πλακα μαντεμι. Τελευταια φορα εψησα χοιρινες λαιμου 2εκ. μονο παχος στην πλακα ετσι για να δω διαφορες…νομιζω οτι ψήθηκαν σε 10λ-12λ για καθε πλευρα και το αποτελεσμα ηταν ζουμερο και φυσικα πιο γρηγορο…ημουν ετοιμος να αγορασω μια ακομα σχαρα και να διωξω την πλακα μαντεμι…οι καυστηρες ηταν στη μεση ολοι και η θερμοκρασια 200+  ψηνει καποιος αποκλειστικα σε μαντεμενια πλακα της συγκεκριμενης ψησταριας; Να δω αν ειναι η ιδεα μου ή οντως ψηνει πιο γρηγορα και με καλυτερο αποτελεσμα απο τις σχαρες.γενικοτερα οκ το ξερω, απλα ρωταω για τη συγκεκριμενη ψησταρια. Ευχαριστω

 

Κατά τη γνώμη μου το πιο πιθανό είναι ότι δεν έμαθες τη ψησταριά σου,  εδώ ίσως μπορεί να σε βοηθήσει ο @vins που πρέπει να έχει την ίδια.

Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί πρόσφατα διάβασα για έναν κάτοχο Weber που έψησε σε material φίλου  λέγοντας ότι  δεν βρήκε μεγάλες διαφορές 

 

  • Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, trelomam said:

Λοιπον στην κεντον 4β έψηνα παντα στις σχαρες χωρις να χρησιμοποιω τη πλακα μαντεμι. Τελευταια φορα εψησα χοιρινες λαιμου 2εκ. μονο παχος στην πλακα ετσι για να δω διαφορες…νομιζω οτι ψήθηκαν σε 10λ-12λ για καθε πλευρα και το αποτελεσμα ηταν ζουμερο και φυσικα πιο γρηγορο…ημουν ετοιμος να αγορασω μια ακομα σχαρα και να διωξω την πλακα μαντεμι…οι καυστηρες ηταν στη μεση ολοι και η θερμοκρασια 200+  ψηνει καποιος αποκλειστικα σε μαντεμενια πλακα της συγκεκριμενης ψησταριας; Να δω αν ειναι η ιδεα μου ή οντως ψηνει πιο γρηγορα και με καλυτερο αποτελεσμα απο τις σχαρες.γενικοτερα οκ το ξερω, απλα ρωταω για τη συγκεκριμενη ψησταρια. Ευχαριστω

 

 

3 hours ago, ηνίοχος said:

Κατά τη γνώμη μου το πιο πιθανό είναι ότι δεν έμαθες τη ψησταριά σου,  εδώ ίσως μπορεί να σε βοηθήσει ο @vins που πρέπει να έχει την ίδια.

Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί πρόσφατα διάβασα για έναν κάτοχο Weber που έψησε σε material φίλου  λέγοντας ότι  δεν βρήκε μεγάλες διαφορές 

 

Όπως γράφτηκε το μαντεμι δίνει άλλο ψήσιμο από τη σχάρα. Όχι απαραίτητα χειρότερο, είναι θέμα γούστου. Άλλωστε αρκετοί δουλεύουν μαντεμενια σκεύη στη μπριζόλα με μεγάλη επιτυχία (και σε βοδινό).

Το κρέας παίζει πρωταρχικό ρόλο. Όταν είχα πάρει χοιρινό από άγνωστο κρεοπώλη δεν είχε καμία σχέση με αυτά που παίρνω από φίλο. Αν οι χοιρινες κοπές εχουν πάχος, μπορείς να δοκιμάσεις να τις κανεις έμμεσα μέχρι τους 71-72 (πάνω δλδ από μη αναμμένο καυστήρα), και να τις τελειώσεις σε πιο δυνατή φωτιά μέχρι να πάρεις περίπου 74-75 Κελσίου στο πιο χοντρο τμήμα. Μετά ξεκουράζουμε τις μπριζόλες έστω και για 5-10 λεπτά. Βοηθάει ώστε να γίνει αναδιανομή των χυμών εσωτερικά και να υπάρξει μεγαλύτερη ομοιομορφία στην εσωτερική διανομή θερμοκρασίας. 

Αν σας αρέσουν στο μαντεμι, μπορεις να τις κάνεις στο μαντεμι φυσικά, ωστόσο όντως δεν είναι και πολύ υγιεινές, από πλευράς λίπους κλπ που θα μπει στο πιάτο όπως έγραψε σωστά και ο φίλος @sndev
 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...