ilpapacha Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, johnniek13 είπε Το πειραμα ολοκληρωθηκε... Δειτε φωτος. πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl. Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260. Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα. γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου). Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω. Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια. Δοκίμασε να προθερμάνεις την πέτρα για 30 λεπτά. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μην βάλεις στο ελάχιστο τους μεσαίους καυστήρες, αλλά στην μέση ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα. 49 λεπτά πριν, thessalos_ είπε Συναρμολόγησα και εγώ σήμερα μετά από 5 μήνες περίπου που ήταν στο κουτί της την Jamestown knox 3.2. Καλά ψησίματα να έχουμε. Σαν εντελώς αρχάριος έχω μερικές απορίες. Καταρχάς πως σβήνουν τα λεντ στα κουμπιά; Μόλις έβαλα μπαταρίες άναψαν αλλά δεν βρήκα κάποιο κουμπί για να κλείσουν. Έπειτα επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με φιάλες υγραερίου και τις ψιλοφοβαμαι είναι η αλήθεια θέλω να βάλω εξ' αρχής την πλαστική coral gas prime για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τι χρειάζεται να αγοράσω εκτός από τη φιάλη και πως θα κάνω τη σύνδεση; Τα υπόλοιπα καλώδια κτλ νομίζω ότι τα έβαλα όπως έπρεπε. Αν έχω κάνει βλακεία στη σύνδεση υπάρχει περίπτωση να κάνει κάνα μπουμ;😁 Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Για τον φωτισμό, δες μία το παρακάτω βιντεάκι, στο 1 λεπτό. Νομίζω πως είναι από ένα παιδί που συμμετέχει στο θέμα αυτό. Εάν η ψησταριά έχει δικό της λάστιχο και ρυθμιστή, τότε απλά θα αλλάξεις τον ρυθμιστή που έχει με τον αντίστοιχο της coral, γκρι στα 37mbar για προπάνιο και κόκκινος στα 30mbar για μείγμα. Καλύτερα να προτιμήσεις προπάνιο, γκρι μπουκάλα, με τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. 1 2
vins Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 6 minutes ago, ilpapacha said: Δοκίμασε να προθερμάνεις την πέτρα για 30 λεπτά. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μην βάλεις στο ελάχιστο τους μεσαίους καυστήρες, αλλά στην μέση ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα. Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»;
ηνίοχος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, johnniek13 είπε Το πειραμα ολοκληρωθηκε... Δειτε φωτος. πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl. Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260. Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα. γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου). Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω. Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια. Ωραίος !! Βρήκες τον τρόπο που λειτουργεί και την επόμενη φορά θα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο (όχι ότι δεν είναι καλό αυτή που ανέβασες)
ilpapacha Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, vins είπε Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»; Έχω και την μαντεμένια πλάκα από το mypizza project. Το μαντέμι θέλει περισσότερο προσοχή, καθώς όντως «απορροφά» πολύ θερμότητα, όμως επίσης την «διοχετεύει» βίαια. Η πέτρα από την άλλη την «διοχετεύει» πιο ήπια και ψήνεται καλύτερα το ζυμάρι. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά με την μαντεμένια, απλά θέλει περισσότερη προσοχή. 2
ηνίοχος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, vins είπε Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»; Δεν νομίζω η πέτρα έχει μια ποιο ήπια κατανομή θερμότητας που βοηθά να μην καίγονται οι ζύμες Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από ηνίοχος 1
johnniek13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 εχω και μαντεμι 50χ50 παχους 8 mm. ψηνει πιο γρηγορα απο την πετρα. Προς το παρον ομως νομιζω πως η πετρα δινει καλυτερα αποτελεσματα μιας και λογω μεγεθους και υλικων (ζαμπον + μπεικον + πιπερια) ειναι καλυτερο να μενει 4-5 λεπτα για να ψηθουν. Θεωρω το μαντεμι θα ειναι καλυτερο σε ναπολιτανικη πιτσα με λεπτο ζυμαρι λιγο τυρι και μονο ντοματα χωρις αλλαντικα. Ναπολιταμικη με μαντεμι και το καπακι σε 2 λεπτα θα ειναι ετοιμη. 1
vins Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 54 minutes ago, ilpapacha said: Έχω και την μαντεμένια πλάκα από το mypizza project. Το μαντέμι θέλει περισσότερο προσοχή, καθώς όντως «απορροφά» πολύ θερμότητα, όμως επίσης την «διοχετεύει» βίαια. Η πέτρα από την άλλη την «διοχετεύει» πιο ήπια και ψήνεται καλύτερα το ζυμάρι. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά με την μαντεμένια, απλά θέλει περισσότερη προσοχή. 53 minutes ago, ηνίοχος said: Δεν νομίζω η πέτρα έχει μια ποιο ήπια κατανομή θερμότητας που βοηθά να μην καίγονται οι ζύμες 29 minutes ago, johnniek13 said: εχω και μαντεμι 50χ50 παχους 8 mm. ψηνει πιο γρηγορα απο την πετρα. Προς το παρον ομως νομιζω πως η πετρα δινει καλυτερα αποτελεσματα μιας και λογω μεγεθους και υλικων (ζαμπον + μπεικον + πιπερια) ειναι καλυτερο να μενει 4-5 λεπτα για να ψηθουν. Θεωρω το μαντεμι θα ειναι καλυτερο σε ναπολιτανικη πιτσα με λεπτο ζυμαρι λιγο τυρι και μονο ντοματα χωρις αλλαντικα. Ναπολιταμικη με μαντεμι και το καπακι σε 2 λεπτα θα ειναι ετοιμη. Το είπα λόγω του ότι χρειάστηκε να σηκωθεί το καπάκι και να ψηθεί καλύτερα από κάτω η ζύμη. Προσωπικά μόνο Νεαπολεως τρώω 😁
est Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, vins είπε Το είπα λόγω του ότι χρειάστηκε να σηκωθεί το καπάκι και να ψηθεί καλύτερα από κάτω η ζύμη. Προσωπικά μόνο Νεαπολεως τρώω 😁 Νικαίας; 😂
vins Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, est said: Νικαίας; 😂 Καμπανίας βρε 😂😂😂 2
kostaskontis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, kostaskontis είπε εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)? Ψαξε στο fb για GB Inox και Αλεξανδρος Βαλμας. Αυτους θυμαμαι τωρα προχειρα οτι φτιαχνουν σχαρες. 2
turbakiasss Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 31 minutes ago, kostaskontis said: εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)? Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, turbakiasss είπε Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας. Πρεπει να ειναι χοντρο και μασιφ το ανοξειδωτο για να κραταει θερμοκρασια. Οσο μεγαλυτερη μαζα εχει, τοσο καλυτερα θα ανταποκρινεται. Και γω παντως αν χρειαστει να αλλαξω σχαρα καποια στιγμη, ανοξειδωτη θα φτιαξω. 1
vins Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kostaskontis said: εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)? 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Ψαξε στο fb για GB Inox και Αλεξανδρος Βαλμας. Αυτους θυμαμαι τωρα προχειρα οτι φτιαχνουν σχαρες. 40 minutes ago, turbakiasss said: Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας. Πήρα από GBG Inox στην Καστοριά. Δε θα βρεις έτοιμες, πρέπει να γίνουν custom. Εγώ πήρα διαιρούμενη για ακόμα πιο εύκολο πλύσιμο. Αν δεν ψήνεις αρκετά συχνά και δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις και σε κάρβουνο, δεν αξίζει η κίνηση. Οχι γιατί δεν είναι καλή, απλώς δεν θα απολαύσεις στο έπακρο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν, το οποίο είναι η πολύ γρήγορη καθαριότητα και η μηδενική ανάγκη για συντήρηση. Οντως δεν κρατάει θερμοκρασία όπως το μαντεμι (ανάλογα και με το πάχος της βέργας), ωστόσο θερμαίνεται πιο γρήγορα και ακούει σχετικά άμεσα τις αλλαγές στη θερμοκρασία. Ωστόσο η ομοιομορφία ψησίματος στις Kenton δεν είναι και η καλύτερη, και το μαντεμι βοηθάει στην κατανομή θερμότητας. Με το ινοξ τα hot spots θα είναι πιο έντονα και αν κανεις παραδοσιακά ψησιματα τύπου καλύπτω όλη την επιφάνεια της ψησταριάς, θα πρέπει να αλλάζεις πιο συχνά θέσεις. Εγώ τα έμαθα και τα αξιοποιώ στο searing βέβαια. Το κόστος θα είναι λογικά το μισό ή και 2/3 από την ψησταριά σου (ανάλογα ποσο την πήρες). Αν ψήνεις συνέχεια όπως εγώ, «αξίζει». Αν ψήνεις μια φορά την εβδομάδα κράτα το εμαγιε μαντεμι που έχει και είσαι μια χαρά. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2023 από vins 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, vins είπε Εγώ πήρα διαιρούμενη για ακόμα πιο εύκολο πλύσιμο Θυμασαι ποσο ειχαν παει περιπου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα