Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, vins είπε

Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»;

Δεν  νομίζω η πέτρα έχει μια ποιο ήπια κατανομή θερμότητας που βοηθά να μην καίγονται οι ζύμες 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

εχω και μαντεμι 50χ50 παχους 8 mm. ψηνει πιο γρηγορα απο την πετρα. Προς το παρον ομως νομιζω πως η πετρα δινει καλυτερα αποτελεσματα μιας και λογω μεγεθους και υλικων (ζαμπον + μπεικον + πιπερια) ειναι καλυτερο να μενει 4-5 λεπτα για να ψηθουν. Θεωρω το μαντεμι θα ειναι καλυτερο σε ναπολιτανικη πιτσα με λεπτο ζυμαρι λιγο τυρι και μονο ντοματα χωρις αλλαντικα. Ναπολιταμικη με μαντεμι και το καπακι σε 2 λεπτα θα ειναι ετοιμη.

  • Like 1
Δημοσ.
54 minutes ago, ilpapacha said:

Έχω και την μαντεμένια πλάκα από το mypizza project. Το μαντέμι θέλει περισσότερο προσοχή, καθώς όντως «απορροφά» πολύ θερμότητα, όμως επίσης την «διοχετεύει» βίαια. Η πέτρα από την άλλη την «διοχετεύει» πιο ήπια και ψήνεται καλύτερα το ζυμάρι. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά με την μαντεμένια, απλά θέλει περισσότερη προσοχή.

 

53 minutes ago, ηνίοχος said:

Δεν  νομίζω η πέτρα έχει μια ποιο ήπια κατανομή θερμότητας που βοηθά να μην καίγονται οι ζύμες 

 

29 minutes ago, johnniek13 said:

εχω και μαντεμι 50χ50 παχους 8 mm. ψηνει πιο γρηγορα απο την πετρα. Προς το παρον ομως νομιζω πως η πετρα δινει καλυτερα αποτελεσματα μιας και λογω μεγεθους και υλικων (ζαμπον + μπεικον + πιπερια) ειναι καλυτερο να μενει 4-5 λεπτα για να ψηθουν. Θεωρω το μαντεμι θα ειναι καλυτερο σε ναπολιτανικη πιτσα με λεπτο ζυμαρι λιγο τυρι και μονο ντοματα χωρις αλλαντικα. Ναπολιταμικη με μαντεμι και το καπακι σε 2 λεπτα θα ειναι ετοιμη.

Το είπα λόγω του ότι χρειάστηκε να σηκωθεί το καπάκι και να ψηθεί καλύτερα από κάτω η ζύμη. Προσωπικά μόνο Νεαπολεως τρώω 😁

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, vins είπε

 

 

Το είπα λόγω του ότι χρειάστηκε να σηκωθεί το καπάκι και να ψηθεί καλύτερα από κάτω η ζύμη. Προσωπικά μόνο Νεαπολεως τρώω 😁

Νικαίας; 😂

Δημοσ.

εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)?

Ψαξε στο fb για GB Inox και Αλεξανδρος Βαλμας. Αυτους θυμαμαι τωρα προχειρα οτι φτιαχνουν σχαρες.

  • Like 2
Δημοσ.
31 minutes ago, kostaskontis said:

εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)?

Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας. 

Πρεπει να ειναι χοντρο και μασιφ το ανοξειδωτο για να κραταει θερμοκρασια. Οσο μεγαλυτερη μαζα εχει, τοσο καλυτερα θα ανταποκρινεται.

Και γω παντως αν χρειαστει να αλλαξω σχαρα καποια στιγμη, ανοξειδωτη θα φτιαξω.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kostaskontis said:

εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)?

1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Ψαξε στο fb για GB Inox και Αλεξανδρος Βαλμας. Αυτους θυμαμαι τωρα προχειρα οτι φτιαχνουν σχαρες.

 

40 minutes ago, turbakiasss said:

Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας. 

Πήρα από GBG Inox στην Καστοριά. Δε θα βρεις έτοιμες, πρέπει να γίνουν custom. Εγώ πήρα διαιρούμενη για ακόμα πιο εύκολο πλύσιμο. 

Αν δεν ψήνεις αρκετά συχνά και δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις και σε κάρβουνο, δεν αξίζει η κίνηση. 

Οχι γιατί δεν είναι καλή, απλώς δεν θα απολαύσεις στο έπακρο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν, το οποίο είναι η πολύ γρήγορη καθαριότητα και η μηδενική ανάγκη για συντήρηση.

Οντως δεν κρατάει θερμοκρασία όπως το μαντεμι (ανάλογα και με το πάχος της βέργας), ωστόσο θερμαίνεται πιο γρήγορα και ακούει σχετικά άμεσα τις αλλαγές στη θερμοκρασία. Ωστόσο η ομοιομορφία ψησίματος στις Kenton δεν είναι και η καλύτερη, και το μαντεμι βοηθάει στην κατανομή θερμότητας. Με το ινοξ τα hot spots θα είναι πιο έντονα και αν κανεις παραδοσιακά ψησιματα τύπου καλύπτω όλη την επιφάνεια της ψησταριάς, θα πρέπει να αλλάζεις πιο συχνά θέσεις. Εγώ τα έμαθα και τα αξιοποιώ στο searing βέβαια.

Το κόστος θα είναι λογικά το μισό ή και 2/3 από την ψησταριά σου (ανάλογα ποσο την πήρες). Αν ψήνεις συνέχεια όπως εγώ, «αξίζει». Αν  ψήνεις μια φορά την εβδομάδα κράτα το εμαγιε μαντεμι που έχει και είσαι μια χαρά. 

Επεξ/σία από vins
  • Like 2
Δημοσ.

Το ανοξειδωτο εδω στην επαρχια κυμαινεται στα 8 ευρω το κιλο.

Για την rogue 525 με σχαρα 75Χ45 χοντρικα βγαινει περιπου 13 μετρα βεργα. Κατα την αποψη μου θα πρέπει να μπει  καρεδακι 8χ8 στην περιμετρο και φ8 στα ενδιαμεσα. 

 Το 8Χ8 βγαινει περιπου μισο κιλο στο μετρο και αν θεωρησουμε ολο το μηκος 8Χ8 (το φ8 ειναι λιγο ελαφρυτερο) τοτε με 4 ευρω το μετρο το κοστος δεν ξεπερνα τα 52 ευρω. Σε περιπτωση που παμε σε 10χ10 και φ10 υπολογιστε *1,5 στο κοστος.

Αυτα ειναι το κοστος υλικων. Προσωπικα πάνω απο 25 ευρω για το μονταζ δεν θα τα εδινα. Η κοπη απο βεργες γινεται μεσα σε 10-15 λεπτα και το κολλημα με ποντες αντε 1 ωρα το πολυ.

Δηλαδη 80 max 85 ευρω για σχαρα 45χ75 cm.

Σκοπευω να φτιαξω μια οταν το μαντεμι στην 525 φθαρεί. Αλλα θα τα κανω ολα μονος μου.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Θυμασαι ποσο ειχαν παει περιπου;

Είχα πάρει κι άλλα πράγματα (διαφορα) και δε θυμάμαι καλά (και είχε γίνει και καλύτερη τιμή λόγω αυτού). Νομίζω έχει καποιεσ τιμές στο γκρουπάκι στο fb (το έκαναν gmd inox).

Φ6 ή Φ7 61x45 διαιρούμενη νομίζω βγαίνει γύρω στα 75-80€ με απόδειξη. Αλλά αυτοί δεν τις κάνουν μόνο με βέργα, περιμετρικά έχει ινοξ σαν στρατζαριστο και οι βέργες περιστρέφονται.

Επεξ/σία από vins
  • Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, vins είπε

οι βέργες περιστρέφονται

Εχει καποια χρηση αυτο? Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εχει λιγα μποσικα σε περιπτωση διαστολης να μην στραβωνουν

  • Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Εχει καποια χρηση αυτο? Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εχει λιγα μποσικα σε περιπτωση διαστολης να μην στραβωνουν

Κανουν την περιμετρο με στραντζαριστο με τρυπες και περνανε μεσα τις βεργες. Ετσι δεν θελουν κολλημα με ανοξειδ. ηλεκτροδιο παρα μονο στις 4 γωνιες και συνεπως ουτε τροχισμα που προκαλει σκουρια. Και πιο φτηνο και ευκολο στην κατασκευη. 

 

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...