ηνίοχος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, KAPAKOSTAS είπε Κοτοπουλο πεταλουδα στο υγραεριο tomorrow. Κάποια tips( μαριναδα, θερμοκρασία, χρονοι) Στο κοτόπουλο ταιριάζουν πολλά , όπως μαρινάδα σε άλμη τυριού , σε μπύρα, λάδι λεμόνι, ακόμη ταιριάζει πολύ η σόγια σως, μουστάρδα, το κάρυ το σκόρδο , τζίντζερ κ.α. Για σήμερα το βράδυ εχω ετοιμάσει φτερούγες κοτόπουλου με λάδι , σόγια σως χυμό λεμονιού, σκόρδο μαύρο πιπέρι λεμοθυμαρο δενδρολίβανο .. Για το ψήσιμο εγώ το ψήνω με άμεσο τρόπο σε μια μέτρια φωτιά με αρκετά γυρίσματα για περίπου μισή ώρα όλες οι ψησταριές βέβαια δεν ψήνουν το ίδιο για αυτό καλύτερα να πάρεις συμβουλές από κάποιον με ίδια ψησταριά Φτερούγες κοτόπουλου μεζές για μπύρα 🍻🍻 έτοιμες σε κάτι παραπάνω από 10 λεπτά 3
sndev Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, ηνίοχος said: μαρινάδα σε άλμη τυριού Κατσε γτ αυτη την αναγουλα δεν την ειχα ξανακούσει, δλδ εννοείς κοτόπουλο βουτηγμένο σε αλμη φετας; 1
vins Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 48 minutes ago, sndev said: Κατσε γτ αυτη την αναγουλα δεν την ειχα ξανακούσει, δλδ εννοείς κοτόπουλο βουτηγμένο σε αλμη φετας; Η άλμη γενικά εχει πολύ καλό αποτελεσμα, ιδιαίτερα σε πιο στεγνά κρέατα. Σε γαλοπούλα πχ είναι φοβερή. Αν ψάξεις meat brine θα σου βγάλει αρκετές ιδέες και από εξωτερικό
sndev Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 6 minutes ago, vins said: Η άλμη γενικά εχει πολύ καλό αποτελεσμα, ιδιαίτερα σε πιο στεγνά κρέατα. Σε γαλοπούλα πχ είναι φοβερή. Αν ψάξεις meat brine θα σου βγάλει αρκετές ιδέες και από εξωτερικό Αδερφέ αλλο αλμη ,νερο αλατι το ακούω κ αλλο αλμη τυριού Το κανα εικονα μετα το σμασ κ μου ρθε στη μύτη Γεια σου @vins ,δε σου πα μέρες! 1
vins Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 18 minutes ago, sndev said: Αδερφέ αλλο αλμη ,νερο αλατι το ακούω κ αλλο αλμη τυριού Το κανα εικονα μετα το σμασ κ μου ρθε στη μύτη Γεια σου @vins ,δε σου πα μέρες! Γεια σου ρε @sndev Φαντομά! Σημερα έκανα κάτι αρνίσια παλιό παϊδακια στο φτηνοkettle και σε άκουγα στο μυαλό μου να μου τη λες για τις κινεζιές 3
sndev Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 8 minutes ago, vins said: Γεια σου ρε @sndev Φαντομά! Σημερα έκανα κάτι αρνίσια παλιό παϊδακια στο φτηνοkettle και σε άκουγα στο μυαλό μου να μου τη λες για τις κινεζιές τουλαχιστον εχει CE η θα μπουρλωτιασεις το ομορφο τοπιο καποια στιγμή κ θα γίνεις εσυ το παλιό παϊδάκι?
vins Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 8 minutes ago, sndev said: τουλαχιστον εχει CE η θα μπουρλωτιασεις το ομορφο τοπιο καποια στιγμή κ θα γίνεις εσυ το παλιό παϊδάκι? Έχει CE, China Export 😂😂😂
ηνίοχος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, sndev είπε Κατσε γτ αυτη την αναγουλα δεν την ειχα ξανακούσει, δλδ εννοείς κοτόπουλο βουτηγμένο σε αλμη φετας; Ακριβώς αυτό !! Μάλιστα επειδή είναι προϊόν ζύμωσης έχει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σε σχέση με το αλατόνερο Είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες στην αρχαία Ελλάδα , τότε βέβαια η άλμη (γάρος) γινόταν από παστά ψάρια και μέσα από μια διαδικασία σύνθλιψης των ψαριών και αποστράγγισης επερναν το γαρο και το οποίο χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική , δεν ήταν υποπροϊόν αλλά παρασκευάζονταν από την αρχή για αυτό το σκοπό , σήμερα κάτι αντίστοιχο είναι η σάλτσα αντζούγιας που κάνουν στην Ιταλία
sndev Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 10 minutes ago, ηνίοχος said: Ακριβώς αυτό !! Μάλιστα επειδή είναι προϊόν ζύμωσης έχει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σε σχέση με το αλατόνερο Είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες στην αρχαία Ελλάδα , τότε βέβαια η άλμη (γάρος) γινόταν από παστά ψάρια και μέσα από μια διαδικασία σύνθλιψης των ψαριών και αποστράγγισης επερναν το γαρο και το οποίο χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική , δεν ήταν υποπροϊόν αλλά παρασκευάζονταν από την αρχή για αυτό το σκοπό , σήμερα κάτι αντίστοιχο είναι η σάλτσα αντζούγιας που κάνουν στην Ιταλία Το κάνεις ολο κ χειρότερο... κότα σε ζουμί απο ψάρι.. *δε τρωω ψαρια εντωμεταξύ κ καταλαβαίνεις η εμετιλα γινετε εκθετική...
ηνίοχος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, sndev είπε Το κάνεις ολο κ χειρότερο... κότα σε ζουμί απο ψάρι.. *δε τρωω ψαρια εντωμεταξύ κ καταλαβαίνεις η εμετιλα γινετε εκθετική... Σε παρακαλώ δώσε λίγο προσοχή σ' αυτά που γράφω *Κακώς που δεν τρως ψάρι
sndev Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 5 minutes ago, ηνίοχος said: Σε παρακαλώ δώσε λίγο προσοχή σ' αυτά που γράφω *Κακώς που δεν τρως ψάρι Εδωσα μεγαλη προσοχή, ήταν πολυ διδακτικό , πραγματικα δε τα γνωριζα ολα αυτα ,μέχρι που πηγα στο πρακτικό του θέματος κ εκανα εικονα -μυρωδιά- γευση τη ψαριλα κ την αλμη φέτας , μπορω να πω οτι οριακα μου σκασε κ συνδυαστικά.. Κ ξερεις τι μου το προκάλεσε ; οι αντζούγιες Πρώτη σκέψη οτι δίνει τη γεύση ουμαμι , γαματο Δευτερη σκεψη ψάρι Τριτη σκεψη φετιλα Συγνώμη να πω ψέματα; 🤷♂️ *εχεις δικιο, αλλα τα απεχθάνομαι μου βρωμανε κ ειναι κ ασχημα νεκρά
ηνίοχος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, sndev είπε Εδωσα μεγαλη προσοχή, ήταν πολυ διδακτικό , πραγματικα δε τα γνωριζα ολα αυτα ,μέχρι που πηγα στο πρακτικό του θέματος κ εκανα εικονα -μυρωδιά- γευση τη ψαριλα κ την αλμη φέτας , μπορω να πω οτι οριακα μου σκασε κ συνδυαστικά.. Κ ξερεις τι μου το προκάλεσε ; οι αντζούγιες Πρώτη σκέψη οτι δίνει τη γεύση ουμαμι , γαματο Δευτερη σκεψη ψάρι Τριτη σκεψη φετιλα Συγνώμη να πω ψέματα; 🤷♂️ *εχεις δικιο, αλλα τα απεχθάνομαι μου βρωμανε κ ειναι κ ασχημα νεκρά Όπως νομίζεις.. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Άλμη φέτας ίσως δώσει ωραία γεύση πλάκα πλάκα. Το butter milk που χρησιμοποιούν στο εξωτερικό για μαριναρισμα κοτόπουλου αν δεν κάνω λάθος είναι το αριανι/ξινόγαλο. Οπότε γιατί όχι και φέτα? 1 ώρα πριν, sndev είπε Το κάνεις ολο κ χειρότερο... κότα σε ζουμί απο ψάρι.. *δε τρωω ψαρια εντωμεταξύ κ καταλαβαίνεις η εμετιλα γινετε εκθετική... Surf and turf 😂
netagra Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 15/9/2023 στις 11:39 ΠΜ, kostaskontis είπε λοιπον ειμαι σε δίλημμα,εχω την Kenton3b και θελω να ειναι ολη σχαρα (τωρα ειναι 37cm σχαρα και 24cm πλακα).Να κρατησω την 37cm και να δωσω αλλα 32ευρω να παρω απο το LEEROY 24cm σχαρα ή να φτιαξω μια μονοκοματη 61χ41.5 ινοξ απο το GMD Inox με 8mm βεργες στα 90 ευρω μαζι με μεταφορικα? Γνώμη μου, όχι να μην πάρεις 90 ευρώ σχάρα. Δεν είναι επένδυση, είναι σπατάλη. Την εργοστασιακή την τρίβω μετά το ψήσιμο με την βούρτσα, αυτή τι θέλει μετά το ψήσιμο, πλύσιμο; Να πάρεις την σχάρα από το Leroy, εγώ από την πρώτη στιγμή την πήρα στην 4b και δεν έτυχε ποτέ να βάλω την πλάκα. 1
Xorxhs! Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 16/9/2023 στις 2:17 ΜΜ, protathlitis είπε Για να μιλάμε συγκεκριμένα, εγώ έχω 2 χρόνια την Weber Spirit και δεν έχω λαδώσει ποτέ την μαντεμένια σχάρα, η οποία είναι σε άριστη κατάσταση. Άλλωστε ούτε στις αναλυτικές οδηγίες χρήσης που έχω αναφέρεται κάτι τέτοιο. Ίσως να οφείλεται ότι ψήνω αρκετά συχνά, ή ότι ψήνω και λιπαρά και όχι μόνο στεγνά, ή ότι καθαρίζω με την βούρτσα με τον τρόπο που είπαμε, ή ότι είναι ποιοτικό το μαντέμι της Weber, κλπ. Την weber genesis εχω, ακριβως τα ιδια κανω και εγω, οπότε μαλλον δεν ειναι η ποιοτητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα