Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Για να μιλάμε συγκεκριμένα, εγώ έχω 2 χρόνια την Weber Spirit και δεν έχω λαδώσει ποτέ την μαντεμένια σχάρα, η οποία είναι σε άριστη κατάσταση.

Άλλωστε ούτε στις αναλυτικές οδηγίες χρήσης που έχω αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Ίσως να οφείλεται ότι ψήνω αρκετά συχνά, ή ότι ψήνω και λιπαρά και όχι μόνο στεγνά, ή ότι καθαρίζω με την βούρτσα με τον τρόπο που είπαμε, ή ότι είναι ποιοτικό το μαντέμι της Weber, κλπ.

... άρα συμβουλεύεις ότι όσοι είναι κάτοχοι της συγκεκριμένης ψησταριάς δεν χρειάζεται να λαδωνουν τη σχάρα τους για να μην οξειδωθεί...

Προσωπικά δεν  συμφωνώ μ'αυτό , αν και δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, KAPAKOSTAS είπε

Κοτοπουλο πεταλουδα στο υγραεριο tomorrow. Κάποια tips( μαριναδα, θερμοκρασία, χρονοι)

Ωραία ιδέα, δεν το έχω κάνει ακόμα. Ξέρω όμως ότι χρειάζεται έμμεση θερμοκρασία στου 200 περίπου βαθμούς μέχρι να πιάσει 75 βαθμούς το κοτόπουλο με θερμόμετρο.

Θα του πήγαινε κάποια συνταγή με αλάτι πιπέρι καθώς και με δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, ενώ θα ήταν ωραία και μία μαρινάδα με βάση το λεμόνι.

Παρεμπιπτόντως εσύ θα το κάνεις πεταλούδα ή ο χασάπης σου?

43 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

... άρα συμβουλεύεις ότι όσοι είναι κάτοχοι της συγκεκριμένης ψησταριάς δεν χρειάζεται να λαδωνουν τη σχάρα τους για να μην οξειδωθεί...

Προσωπικά δεν  συμφωνώ μ'αυτό , αν και δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία 

εγώ αναφέρω τα δικά μου δεδομένα και την δική μου εμπειρία. Αλλά ναι, αν κάποιος ακολουθήσει ευλαβικά τις οδηγίες χρήσης της συγκεκριμένης μάρκας, θεωρώ δεν θα έχει πρόβλημα. Αλλά κάποιες φορές, ότι δουλεύει σε κάποιον, δεν δουλεύει σε κάποιον άλλον. Δεν είναι όλες οι παράμετροι ίδιες. 

Οπότε θα συμβούλευα να πάει by the book, και αν δει στην πορεία ότι δεν πάνε τα πράγματα καλά, να το βοηθήσει με το λαδάκι. Δεν σκουριάζει από την μια μέρα στην άλλη. Δείχνει το μαντέμι ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι είναι στεγνό.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Ωραία ιδέα, δεν το έχω κάνει ακόμα. Ξέρω όμως ότι χρειάζεται έμμεση θερμοκρασία στου 200 περίπου βαθμούς μέχρι να πιάσει 75 βαθμούς το κοτόπουλο με θερμόμετρο.

Θα του πήγαινε κάποια συνταγή με αλάτι πιπέρι καθώς και με δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, ενώ θα ήταν ωραία και μία μαρινάδα με βάση το λεμόνι.

Παρεμπιπτόντως εσύ θα το κάνεις πεταλούδα ή ο χασάπης σου?

εγώ αναφέρω τα δικά μου δεδομένα και την δική μου εμπειρία. Αλλά ναι, αν κάποιος ακολουθήσει ευλαβικά τις οδηγίες χρήσης της συγκεκριμένης μάρκας, θεωρώ δεν θα έχει πρόβλημα. Αλλά κάποιες φορές, ότι δουλεύει σε κάποιον, δεν δουλεύει σε κάποιον άλλον. Δεν είναι όλες οι παράμετροι ίδιες. 

Οπότε θα συμβούλευα να πάει by the book, και αν δει στην πορεία ότι δεν πάνε τα πράγματα καλά, να το βοηθήσει με το λαδάκι. Δεν σκουριάζει από την μια μέρα στην άλλη. Δείχνει το μαντέμι ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι είναι στεγνό.

στο κανει ο χασαπης πεταλουδα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, KAPAKOSTAS είπε

Κοτοπουλο πεταλουδα στο υγραεριο tomorrow. Κάποια tips( μαριναδα, θερμοκρασία, χρονοι)

Στο κοτόπουλο ταιριάζουν πολλά , όπως μαρινάδα σε άλμη τυριού  , σε μπύρα, λάδι λεμόνι, ακόμη ταιριάζει πολύ η σόγια σως, μουστάρδα, το κάρυ το σκόρδο , τζίντζερ κ.α.

Για σήμερα το βράδυ εχω ετοιμάσει φτερούγες κοτόπουλου με λάδι , σόγια σως  χυμό λεμονιού, σκόρδο μαύρο πιπέρι λεμοθυμαρο δενδρολίβανο ..

Για το ψήσιμο εγώ το ψήνω με άμεσο τρόπο σε μια μέτρια φωτιά με αρκετά γυρίσματα για περίπου μισή ώρα  όλες οι ψησταριές βέβαια δεν ψήνουν το ίδιο για αυτό καλύτερα να πάρεις συμβουλές από κάποιον με ίδια ψησταριά 

 

Φτερούγες κοτόπουλου μεζές για μπύρα 🍻🍻 έτοιμες σε κάτι παραπάνω από 10 λεπτά 

IMG_20230916_204151.jpg

  • Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, ηνίοχος said:

μαρινάδα σε άλμη τυριού

 Κατσε γτ αυτη την αναγουλα δεν την ειχα ξανακούσει, δλδ εννοείς κοτόπουλο βουτηγμένο σε αλμη φετας;

  • Like 1
Δημοσ.
48 minutes ago, sndev said:

 Κατσε γτ αυτη την αναγουλα δεν την ειχα ξανακούσει, δλδ εννοείς κοτόπουλο βουτηγμένο σε αλμη φετας;

Η άλμη γενικά εχει πολύ καλό αποτελεσμα, ιδιαίτερα σε πιο στεγνά κρέατα. Σε γαλοπούλα πχ είναι φοβερή. Αν ψάξεις meat brine θα σου βγάλει αρκετές ιδέες και από εξωτερικό 

Δημοσ.
6 minutes ago, vins said:

Η άλμη γενικά εχει πολύ καλό αποτελεσμα, ιδιαίτερα σε πιο στεγνά κρέατα. Σε γαλοπούλα πχ είναι φοβερή. Αν ψάξεις meat brine θα σου βγάλει αρκετές ιδέες και από εξωτερικό 

Αδερφέ αλλο αλμη ,νερο αλατι το ακούω κ αλλο αλμη τυριού

Το κανα εικονα μετα το σμασ κ μου ρθε στη μύτη 

Γεια σου @vins ,δε σου πα μέρες!

  • Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, sndev said:

Αδερφέ αλλο αλμη ,νερο αλατι το ακούω κ αλλο αλμη τυριού

Το κανα εικονα μετα το σμασ κ μου ρθε στη μύτη 

Γεια σου @vins ,δε σου πα μέρες!

Γεια σου ρε @sndev Φαντομά! 
Σημερα έκανα κάτι αρνίσια παλιό παϊδακια στο φτηνοkettle και σε άκουγα στο μυαλό μου να μου τη λες για τις κινεζιές 

IMG_3513.jpeg

  • Like 3
Δημοσ.
8 minutes ago, vins said:

Γεια σου ρε @sndev Φαντομά! 
Σημερα έκανα κάτι αρνίσια παλιό παϊδακια στο φτηνοkettle και σε άκουγα στο μυαλό μου να μου τη λες για τις κινεζιές 

IMG_3513.jpeg

τουλαχιστον εχει CE η θα μπουρλωτιασεις το ομορφο τοπιο καποια στιγμή κ θα γίνεις εσυ το παλιό παϊδάκι?

Δημοσ.
8 minutes ago, sndev said:

τουλαχιστον εχει CE η θα μπουρλωτιασεις το ομορφο τοπιο καποια στιγμή κ θα γίνεις εσυ το παλιό παϊδάκι?

Έχει CE, China Export 😂😂😂

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sndev είπε

 Κατσε γτ αυτη την αναγουλα δεν την ειχα ξανακούσει, δλδ εννοείς κοτόπουλο βουτηγμένο σε αλμη φετας;

Ακριβώς αυτό !! Μάλιστα επειδή είναι προϊόν ζύμωσης έχει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σε σχέση με το αλατόνερο 

Είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες στην αρχαία Ελλάδα , τότε βέβαια η άλμη (γάρος) γινόταν από παστά ψάρια και μέσα από μια διαδικασία σύνθλιψης των ψαριών και αποστράγγισης επερναν το γαρο και το οποίο χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική , δεν ήταν υποπροϊόν αλλά παρασκευάζονταν από την αρχή για αυτό το σκοπό , σήμερα κάτι αντίστοιχο είναι η σάλτσα αντζούγιας που κάνουν στην Ιταλία 

:)

Δημοσ.
10 minutes ago, ηνίοχος said:

Ακριβώς αυτό !! Μάλιστα επειδή είναι προϊόν ζύμωσης έχει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σε σχέση με το αλατόνερο 

Είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες στην αρχαία Ελλάδα , τότε βέβαια η άλμη (γάρος) γινόταν από παστά ψάρια και μέσα από μια διαδικασία σύνθλιψης των ψαριών και αποστράγγισης επερναν το γαρο και το οποίο χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική , δεν ήταν υποπροϊόν αλλά παρασκευάζονταν από την αρχή για αυτό το σκοπό , σήμερα κάτι αντίστοιχο είναι η σάλτσα αντζούγιας που κάνουν στην Ιταλία 

:)

Το κάνεις ολο κ χειρότερο... κότα σε ζουμί απο ψάρι..

*δε τρωω ψαρια εντωμεταξύ κ καταλαβαίνεις η εμετιλα γινετε εκθετική...

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sndev είπε

Το κάνεις ολο κ χειρότερο... κότα σε ζουμί απο ψάρι..

*δε τρωω ψαρια εντωμεταξύ κ καταλαβαίνεις η εμετιλα γινετε εκθετική...

Σε παρακαλώ δώσε λίγο προσοχή σ' αυτά που γράφω

*Κακώς που δεν τρως ψάρι 

Δημοσ.
5 minutes ago, ηνίοχος said:

Σε παρακαλώ δώσε λίγο προσοχή σ' αυτά που γράφω

*Κακώς που δεν τρως ψάρι 

Εδωσα μεγαλη προσοχή, ήταν πολυ διδακτικό  , πραγματικα δε τα γνωριζα ολα αυτα ,μέχρι που πηγα στο πρακτικό του θέματος κ εκανα εικονα -μυρωδιά- γευση τη ψαριλα κ την αλμη φέτας , μπορω να πω οτι οριακα μου σκασε κ συνδυαστικά..

Κ ξερεις τι μου το προκάλεσε ; οι αντζούγιες 

Πρώτη σκέψη οτι δίνει τη γεύση ουμαμι , γαματο

Δευτερη σκεψη ψάρι 

Τριτη σκεψη φετιλα

 

Συγνώμη να πω ψέματα;  🤷‍♂️ 

*εχεις δικιο, αλλα τα απεχθάνομαι μου βρωμανε κ ειναι κ ασχημα νεκρά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...